Parašė sankauskas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Diskusijos apie KET reikalavimus dviratininkams
Collapse
X
-
Bet dviračiai ir paspirtukai irgi neturėtų važinėti kartu su automobiliais, o savo takais, nes dar nesaugiau jiems, arba tada greitį reiktų apriboti gatvėse iki 30 km/h.
-
Pėsčiajam būti nutrenktam apskritai nėra smagu. Todėl automobiliai ir paspirtukai turi važinėti atskirai nuo pėsčiųjų.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Sakai būti nutrenktam fūros smagiau nei paspirtuko? Kieno stabdymo laikas trumpesnis, fūros iki paspirtuko ar paspirtuko iki pėsčiojo? Plius kieno svoris panašesnis į pėsčiojo, vairuotojo su automobiliu ar vairuotojo su paspirtuku?
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Sakai būti nutrenktam fūros smagiau nei paspirtuko? Kieno stabdymo laikas trumpesnis, fūros iki paspirtuko ar paspirtuko iki pėsčiojo? Plius kieno svoris panašesnis į pėsčiojo, vairuotojo su automobiliu ar vairuotojo su paspirtuku?Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Na tai kad ne - automobiliai vs paspirtukai važinėja kur kas panašesniu greičiu, bei pėstieji vs paspirtukai.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Na tai kad ne - automobiliai vs paspirtukai važinėja kur kas panašesniu greičiu, bei pėstieji vs paspirtukai.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Manau žymiai paprasčiau ir svarbiausia saugiau visiems eismo dalyviams paspirtuką pristabdyti iki pėsčiojo greičio nei greito eismo gatvėje fūrą iki paspirtuko greičio. Nespėjus sustoti antru atveju pasekmės gerokai skaudesnės nei pirmu.
Komentuoti:
-
Manau žymiai paprasčiau ir svarbiausia saugiau visiems eismo dalyviams paspirtuką pristabdyti iki pėsčiojo greičio nei greito eismo gatvėje fūrą iki paspirtuko greičio. Nespėjus sustoti antru atveju pasekmės gerokai skaudesnės nei pirmu.Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Automobilis gatvėje pasivijęs lėtesnę transporto priemonę (pvz dvipirstuką) ir turi važiuoti jos greičiu kol atsiranda galimybė saugiai aplenkti.
Paskutinis taisė Lettered; 2019.05.22, 16:14.
Komentuoti:
-
Automobilis gatvėje pasivijęs lėtesnę transporto priemonę (pvz dvipirstuką) ir turi važiuoti jos greičiu kol atsiranda galimybė saugiai aplenkti.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tai ir dabar yra ta taisyklė, kad pėsčiuosius turi lenkti 6 km/h, o jeigu nesant pėsčiųjų negalima važiuoti greičiau, tada ir gatvėje automobiliams neturėtų būtų leista važiuoti greičiau 30 km/h.
Komentuoti:
-
Kiek pamenu ne ant tilto yra padalinta per pusę. Ant pačio tilto dviračių-pėsčiųjų takas kartu. Tiesa, naujas dvirtakis nuo tilto iki Lazdynų bent iš vaizdo tik dviratininkams. Bent pagal vaizdą. Kokie ženklai nepasakysiu iš atminties. Bet čia jau Šimašiaus pėstofobija reiškiasi kuri daug kur mieste matosi (pvz Santaros gatvėje).Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Ok, reiškia tada pėstiesiems ten negalima, turi eiti gatve.
P.S. kur siūlote važiuoti kokiu nors lazdynų tiltu?
Lazdynų tiltu su dviračiu aišku, kad važiuojamąja dalimi
Nebent nori pėsčiojo greičiu slinkti šaligatviu. Kaip ir leidžia KET. Kokie debilai projektavo - klausimas ne man. Bet lygiai taip pat debilai projektuotojai neturėtų būti pasiteisinimas dėl parkavimo ant žolės.
Komentuoti:
-
Tai ir dabar yra ta taisyklė, kad pėsčiuosius turi lenkti 6 km/h, o jeigu nesant pėsčiųjų negalima važiuoti greičiau, tada ir gatvėje automobiliams neturėtų būtų leista važiuoti greičiau 30 km/h.Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Tai jei paspirtukai važinės 6kmh greičiu, leisime ir jiems važinėti šaligatviais.
Komentuoti:
-
Tai jei paspirtukai važinės 6kmh greičiu, leisime ir jiems važinėti šaligatviais.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Jei automobilis svers kokius 10 kg ir turės tik kelis šimtus vatų galios, kodėl gi ne.
Komentuoti:
-
Ok, reiškia tada pėstiesiems ten negalima, turi eiti gatve.Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Ten dvirtakis
P.S. kur siūlote važiuoti kokiu nors lazdynų tiltu?
Komentuoti:
-
Jei automobilis svers kokius 10 kg ir turės tik kelis šimtus vatų galios, kodėl gi ne.Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Tiek važiuojant automobiliu žmonės pasirenka jiems patogesnius kelius, tiek važiuojant dviračiais/paspirtukais.
Jei mam važiuojant automobiliu per naujajį viaduką nepatinka kad ten amžini kamščiai, gal galiu kamščius apvažiuoti šaligatviu?
Komentuoti:
-
Tiek važiuojant automobiliu žmonės pasirenka jiems patogesnius kelius, tiek važiuojant dviračiais/paspirtukais.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
O vaikai su paspirtukais irgi turėtų važiuoti geležiake ar kokiu lazdynų tiltu važiuojamąja dalimi kartu su 100 km/h lekiančiomis Girtekos fūromis? Turbūt ir šitoje gatvėje saugiau važiuoti gatve nei šaligatviu šalia?

Jei mam važiuojant automobiliu per naujajį viaduką nepatinka kad ten amžini kamščiai, gal galiu kamščius apvažiuoti šaligatviu?
Komentuoti:
-
Ten dvirtakisParašė Lettered Rodyti pranešimąO vaikai su paspirtukais irgi turėtų važiuoti geležiake ar kokiu lazdynų tiltu važiuojamąja dalimi kartu su 100 km/h lekiančiomis Girtekos fūromis? Turbūt ir šitoje gatvėje saugiau važiuoti gatve nei šaligatviu šalia?
Komentuoti:
-
O vaikai su paspirtukais irgi turėtų važiuoti geležiake ar kokiu lazdynų tiltu važiuojamąja dalimi kartu su 100 km/h lekiančiomis Girtekos fūromis? Turbūt ir šitoje gatvėje saugiau važiuoti gatve nei šaligatviu šalia?Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Kažkoks čia pas tave logikos šuolis. Jei paspirtukininkai viršys greitį gatvėje, juos irgi reiktų bausti įstatymo numatyta tvarka.
Komentuoti:
-
Man žymiai baisiau su dviračiu ar paspirtuku važiuoti gatvėje šalia visokių fūrų, gatve važiuoju nebent centre, kur mažas greitis ir daug žmonių.Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Man per baisu važinėti šaligatviais.
Kai esu pėstysis, man nesmagu ir nesaugu, kai šalia važinėja dviratininkai ir paspirtukininkai.
Kai esu dviratininkas, man nesmagu ir nesaugu, jei šalia vaikšto pėstieji.
Komentuoti:
-
Kažkoks čia pas tave logikos šuolis. Jei paspirtukininkai viršys greitį gatvėje, juos irgi reiktų bausti įstatymo numatyta tvarka.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Puiku, jeigu dėl nekultūringų vairuotojų neuždraudžiam visų automobilių, kodėl tą patį reiktų daryti su paspirtukais?
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Man per baisu važinėti šaligatviais.Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Tikiuosi ant šaligatvio ar bent gyvenamojoje zonoje
Kai esu pėstysis, man nesmagu ir nesaugu, kai šalia važinėja dviratininkai ir paspirtukininkai.
Kai esu dviratininkas, man nesmagu ir nesaugu, jei šalia vaikšto pėstieji.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Puiku, jeigu dėl nekultūringų vairuotojų neuždraudžiam visų automobilių, kodėl tą patį reiktų daryti su paspirtukais?Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Tai žinoma, kai policija pagauna tokį kuris daug irba dažnai viršija greitį, jam ir uždraudžia važiuoti gatvėse.
Komentuoti:
-
Tai žinoma, kai policija pagauna tokį kuris daug irba dažnai viršija greitį, jam ir uždraudžia važiuoti gatvėse.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tai ir gatvėse reikia uždrausti, nes niekas nevažiuoja ant 50 km/h.
Komentuoti:
-
Jeigu ne problema gatvėse "truputį" greitį viršijantys automobiliai, kodėl turėtų būti problema ant šaligatvių greitį viršijantys paspirtukai?Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Tai ir paspirtukams galima gatve važiuoti. Net ir truputi viršijant greitį.
Komentuoti:
Komentuoti: