Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] "A" juostos Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kaid Rodyti pranešimą
    Tokios A juostos, t. y. kur gatvės dešinioji pusė virsta A juosta, nesprendžia jokių problemų susijusiu su greičiu ir pirmenybe sankryžose. Jau dabar matau kaip T. Narbuto g. ties Sėlių g. autobusai važiuos pirma juosta, nes tiesiog sukantys dešinėn į Žveryną užims visą A juosta. Tai kasdien vyksta: Ozo g. sukant dešinėn į Kalvaijų g., Kalvarijų g. sukant dešinėn į Ozo g., Laisvės pr. sukant dešinėn į Viršuliškių g. ir t.t.
    Sukant į dešinę į A juostą galima įvažiuoti tik per paskutinį punktyrą. Niekas netrukdo įrengti A juostos kameras prieš pat jo pradžią - gudručiai, įvažiuojantys anksčiau ir taip užkemšantys juostą, labai greitai pasibaigtų. Ozo g. puiki vieta būtų ant šio stulpo:

    Click image for larger version

Name:	Screenshot_20240301_094346_Maps.jpg
Views:	237
Size:	100,6 kB
ID:	2114458

    Comment


      Parašė TrippleA Rodyti pranešimą

      Pala, pala, tu man rodos nelabai supranti, kokios svarbos yra T. Narbuto g.,
      Ne aš nesuprantu Narbuto gatvės svarbos, o tu neskaitai mano pranešimo. Yra žymiai svarbesnių suplanuotų A juostų, kurias būtų galima nupiešti per kelias savaites. Kalbu apie A juostas tokiose vietose kaip Vilniaus gatvė, Žaliasis tiltas, Pylimo gatvės rytinė pusė, Goštauto gatvė ir kt. Už Narbuto gatvės rekonstrukcijos pinigus būtų galima perplanuoti eismą aplink Operos žiedą ir nuveikti daug kitų VT reikalingų darbų. Per vieną kadenciją būtų galima įrengti absoliučią daugumą suplanuotų A juostų. Tačiau vietoje to A juostų plėtrai yra pasirenkamas (siurprizas, siurprizas) brangiausias projektas turintis daugiausiai asfalto ir besitęsiantis ilgiau nei bet kuris kitas, ir būtent jis tampa prioritetu visai kadencijai. Tokiu būdu ir automobilistai lieka laimingi, nes jiems autobusai pasitraukia iš kelio, ir (bukesni) VT autistai ploja, kad va, žiūrėk, daromi rimti darbai VT bei atsiknisa visai kadencijai. Tai tėra grynas populizmas ir VT sistemos tolimesnis marinimas.

      Dėl Narbuto gatvės reikšmės nesiginčysiu, bet aš vengčiau spręsti apie gatvės svarbą pagal dabartinį automobilių skaičių. Tai būtų tas pats, kas spręsti apie gero VT reikalingumą pagal dabartinių keleivių skaičių kaip daro VMS, t.y. nesąmonė. Štai čia yra pagrindinis išvažiavimas iš Londono centro į šiaurę:
      https://maps.app.goo.gl/xeV1ApX33qbowAYUA
      Miestų planuotojai nustato, kurie keliai yra svarbūs, o kurie - ne, o ne automobilių skaičius, pasiektas anarchinio automobilizmo ir visiško apsišikimo VT metais. Bet čia - jau kita tema.

      Parašė TrippleA Rodyti pranešimą
      Tada viska ten puikiai veiks, VT vaziuos sklandziai, atsiras normalus jo mazgas, sumazes avaringumas ir bus visiem daug geriau. Tik nereikia skiest, kad cia eilinis platinimas ir panaikine viena juosta ir ja padare A juosta, ten viska isspresim.
      Tokio dydžio rajonų sujungimas su centru paprastomis A juostomis (kurios nutrūksta ties sankryžomis) geros sistemos nesukurs. Absoliutus minimumas būtų BRT standartas (juostos, einančios viduriu kelio, greičiausiai ir su estakada per didžiausias sankryžas). Realiai, transporto problemoms išspręsti ten reiktų rimtos Light Rail linijos, o ne šitos veiklos imitacijos.
      Paskutinis taisė VLR; 2024.03.01, 18:28.

      Comment


        Parašė TrippleA Rodyti pranešimą
        Pala, pala, tu man rodos nelabai supranti, kokios svarbos yra T. Narbuto g., kad siulai tiesiog naikint viena eismo juosta, ja paverciant i A juosta ir paliekant tik viena juosta automobiliam.
        Papildant reikia matyti miesto žemėlapį kuriame nėra pilanverčių jungčių rytų-vakarų kryptimi tame tarpe ir su VA. Ši gatvė vaidina ir tokį vaidmenį.
        Jei visokie debilai nesabotuotų Šiaurinės gatvės projektų su kliedesiais apie ilinijinį parką ir NIMBY kvaila boba su fake 8k parašų prieš Šiaurinę atseit ten yra dinozaurų perimvietės Ozo kalvose tai gal ir galėtume lengviau čia svaisčioti apie tiesiog A juostos tiesiog nupaišymą.
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment

        Working...
        X