Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Vizualiai tai turėtų tilpt prasilenkti. Standartinis auto plotis yra apie 1.8 metro. Tai 6 metrų plotyje turėtų užtekti vietos. Lėtai, labai lėtai ir su sąlyga, kad nevažiuoja sunkvežimis ar koks džipas (šių išmatavimų nežinau).
    Čia tik vizualiai ir ant popieriaus Tas "apie 1.8 metro" yra į didesnę pusę ir tai plotis be veidrodėlių (arba su užlenktais veidrodžiais). Pvz. Opel Insignia plotis be veidrodėlių yra 1,86 m, o su veidrodėliais (t.y. tiek kiek užima kelyje) - 2,08m. Taigi iš esmės prasilenkti galima jei užlenkus visų automobilių veidrodžius, su sąlyga, kad vairuoja profesionaliai, galintys važiuoti prie pat bortelio ir greta stovinčio automobilio, bei stovintis automobilis stovi labai tvarkingai priglaustas prie priešingo bortelio. Kas kaip taisyklė nebūna, nes dažnai jie pastatomi 10-30 cm nuo borto.
    Taigi praktinėje gyvenimiškoje situacijoje to neįmanoma padaryti

    Comment


      Esu matęs, kaip prasilenkia, bet taip, pakankamai sudėtinga.

      Comment


        Jei norit pastebėti tokių 5cm tarpo prasilenkėjų atvykite į eitminų gatvė, ten visą dieną taip ir dar dideliu greičiu.

        Comment


          Ir, panašu, kad sustabdyta. Savivaldybė dabar jau pradėjo naudoti aiškiai apibrėžtus kriterijus, pagal kuriuos visos gatvės bus vertinamos ir sudaromas jų prioritetinio tvarkymo sąrašas. Ir jau bus žiūrima ar reikia rekonstrukcijos ar kapitalinio remonto ar kokių kitų priemonių.

          Comment


            Geležinio vilko tunelis bus remontuojamas 2021-aisiais
            Vilniaus savivaldybė, dar 2018-aisiais apsisprendusi remontuoti Geležinio vilko gatvės tunelį, tikisi darbus pradėti 2021-aisiais.

            Kaip BNS sakė savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas, šiemet tikimasi atsirinkti techninį projektą. Jis teigia, kad procedūros užtruko, nes buvo laukiama Vilniaus Gedimino technikos universiteto ekspertų išvados.

            „Kadangi mes pernai tik apie metų vidurį gavome ekspertizės išvadas, lėšos nebuvo suplanuotos, dėl to praėjusiais metais ir nebuvo pradėti darbai. Šiemet planuojame parengti techninį projektą, 2021-aisiais jį įgyvendinti. Pagal ekspertų išvadas, nėra didelių, esminių pažeidimų – planuojame daugiau kosmetiškai sutvarkyti tunelį, jį pagražinti, kad jis nebūtų toks niūrus“, – sakė A.Visockas...
            Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

            Comment


              Kosmoso ten nereikia. Užteks pilnai atnaujinti konstrukcijas, t.y. kad nebebyrėtų betonas nuo sienų ir įrengti modernų apšvietimą. Galėtų kaip tik daugiau apšvietimui skirti, pvz., įrengti spalvotas sienas ir gerą dangos apšvietimą.

              Comment


                Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                Kosmoso ten nereikia. Užteks pilnai atnaujinti konstrukcijas, t.y. kad nebebyrėtų betonas nuo sienų ir įrengti modernų apšvietimą. Galėtų kaip tik daugiau apšvietimui skirti, pvz., įrengti spalvotas sienas ir gerą dangos apšvietimą.
                Sakyčiau, gal dar reiktų apačioje sumontuoti apšvaitus, ar apšvietimą, imituojantį atšvaitus. Kažką panašaus mačiau naujose tuneliuose Italijoje. Sukuria modernumo ir naktinio važiavimo įspūdį.

                Dėl išdėstytų punktų pilnai sutinku.

                Comment


                  O kiek realios kalbos apie tunelio ilginimą? :O

                  Comment


                    Nu planuoja statyt dar vieną verslo centrą. Jeigu leis, tai ilgins.

                    Comment


                      Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                      Nu planuoja statyt dar vieną verslo centrą. Jeigu leis, tai ilgins.
                      Manau būtų visai logiška, kad viso tunelio atnaujinimas (arba bent 50/50 su VMS) būtų viena iš sąlygų, leidžiant vystytojui statyt savo projektą.

                      Comment


                        Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                        Manau būtų visai logiška, kad viso tunelio atnaujinimas (arba bent 50/50 su VMS) būtų viena iš sąlygų, leidžiant vystytojui statyt savo projektą.
                        Kartu su Lukiškių g. - Neries krantinių jungčių pėstiesiems ir dviratininkams įrengimu.

                        Comment


                          Parašė kutas Rodyti pranešimą

                          Kartu su Lukiškių g. - Neries krantinių jungčių pėstiesiems ir dviratininkams įrengimu.
                          O į kitą pusę sutvarkyti viską bent iki Poguliankos muitinės su vartų stulpų atstatymu. Taip net sakyčiau simboliškai - nuo vartų iki vartų...

                          Comment


                            Panašu, kad šiemet bus projektuojamos 2 sankryžos Kalvarijų g. (Ties Konstitucijos pr./Šeimyniškių g. ir ties Žalgirio g.). Galų gale gal įrengs ir šviesoforines sekcijas į kairę ties Konstitucijos pr. Taip pat ties Žalgirio g. tikėtinai liks tik po 1 juostą tiesiai (Kalvarijų g. iš abiejų pusių)

                            Spėju, kad atkarpoje tarp jų bus svarstoma įrengti A juostą, tikėtinai esamos eismo juostos sąskaita.


                            Gal susiderinę vidinėje sistemoje darbus paviešins preliminarią darbų eigą šiemet (taip pat ir M.Lietuvio g., Ukmergės g., Galvės g., Gariūnų sankryžos įgyvendinimo pradus)
                            Paskutinis taisė Riedis; 2020.02.21, 15:57.
                            Vilniaus dviračių takų plėtros istorija

                            Comment


                              Jau matomos šiokios tokios pastangos projektuoti saugiai, nors žinoma dar toli iki idealo. Jaučiasi kelių, o ne gatvių projektavimo stilius
                              Varnės g. (nuo sankryžos su Zujūnų g. iki sankryžos su Pakarvių g.) susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų statybos techninis projektas
                              Pirkimo vykdytojas: Vilniaus miesto savivaldybės administracija
                              Skelbimo tipas: Skelbimas apie pirkimą
                              Pirkimo numeris: 474551
                              Skelbimo kodas: 2020-698608
                              Pasiūlymų pateikimo terminas: 2020-02-28
                              Paskelbimo data: 2020-02-21
                              https://cvpp.eviesiejipirkimai.lt/No...ls/2020-698608

                              Comment


                                Delfi.lt 2020.03.02
                                Užtvindomų gatvių sostinėje liks mažiau
                                Žirmūnuose pradedamas infrastruktūros projektas, išspręsiantis iškart dvi Verkių, Kareivių gatvių ir aplink jas esančių teritorijų problemas: užtvindymą liūčių metu ir paviršinių lietaus nuotekų išvalymą. (...) Šias problemas išspręs nauji valymo įrenginiai ir rekonstruojamas avarinės būklės nepakankamo pralaidumo paviršinių nuotekų tinklas, aptarnaujantis Šiaurės miestelio bei Žirmūnų mikrorajonus.

                                Bendras rekonstruojamų tinklų ilgis (magistralinio kolektoriaus su jungiamaisiais vamzdynais) yra daugiau nei 2600 metrų. Padidinus tinklų pralaidumą lietaus vanduo bus surenkamas ir išvalytas išleidžiamas į Neries upę. Kolektoriaus įrengimo darbai jau pradėti žaliojoje zonoje tarp Kareivių g. (prie Valakampių tilto) ir Emilijos Pliaterytės progimnazijos esančiame neasfaltuotame pravažiavimo kelyje. Artimiausiu metu bus imtasi valymo įrenginių statybos Neries gatvėje šalia Valakampių tilto.

                                Po antrinio projekto derinimo kolektoriaus trasa buvo pakoreguota ir, kiek tik galima, ties Valakampių tiltu, perkelta į proskynas ar pravažiavimo kelius. (...) Vienintelė likusi nekoreguota vieta minėtoje zonoje yra ta, kurioje bus statomi valymo įrenginiai. Toje vietoje teks pašalinti didžiąją dalį – apie 70 – medžių, tačiau ši valymo įrenginių vieta sąlygota esamo išleistuvo. (...)
                                Įrengus nuotekų tinklus, Kareivių gatvėje ant šlaito prie dviračių tako, kur planuojant kolektorių nepavyko išsaugoti 11-os medžių, bus pasodinti 129 maždaug 3 metrų aukščio ir 5–6 cm aukščio medžiai. Planuojama, kad tai bus 64 klevai ir 65 raudonieji ąžuolai.

                                Tolesnių projekto darbų eiga bus derinama su numatoma Kareivių ir Žirmūnų gatvių sankryžos rekonstrukcija. Dėl intensyvaus viešojo transporto ir automobilių eismo darbai bus vykdomi kombinuotu būdu: Žirmūnų – Kareivių g. sankryžoje kolektorių kloti numatoma požeminio gręžimo būdu, o Verkių – Kareivių g. sankryžoje ir kitur, kur yra galimybė, vamzdžiai bus klojami atviruoju būdu.

                                https://www.delfi.lt/auto/patarimai/....d?id=83668725

                                Comment


                                  Pasirodė Gyvenamosios aplinkos gerinimo programa 2020 m.: https://vilnius.lt/lt/savivaldybe/mi...ograma-2020-m/

                                  Comment


                                    2020 Numatoma asfaltuoti ši S. Batoro atkarpa. Įdomu, ir toliau darys aerodromą ar visgi asfaltuos tik STR reikalavimus atitinkantį plotį...

                                    Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	164
Size:	122,3 kB
ID:	1788200

                                    Comment


                                      Geros naujienos (atrodo), kad asfaltuojamų gatvių sąraše lyg ir nepastebėjau Senamiesčio gatvių ir kitų gatvių, tokių kaip pvz 2019 Antakalnio gatvės (kurių šaligatviams reikia rekonstrukcijos) ir taip toliau. Gal jau visgi buvo padėtas taškas gatvių remontams kai buvo išsisukinėjama nuo rekonstrukcijų pasinaudojant remonto statusu...

                                      Comment


                                        O čia 2020 rekonstrukcijų sąrašas:
                                        Eil. nr. Objekto pavadinimas
                                        1 Versmių g. ruožas nuo Taugotiškių g. iki Bagušių g. ir Vlado Mirono g. atkarpos nuo Versmių g. iki Vlado Mirono g. 8
                                        2 Šilo ir Viršupio gatvių sankryža
                                        3 Liepkalnio g. Žirnių g. ir Minsko pl. dviejų lygių sankryžos
                                        4 Žemosios g. nuo Nr. 135 iki Nr. 149
                                        5 Varnės g. (nuo sankryžos su Zujūnų g. iki Pakarvių g.) susisiekimo komunikacijų ir jų tinklų statyba
                                        6 Pakarvių gatvės nuo Varnės g. iki Piliavos g., Vilniuje statyba
                                        7 Gurių g. ir Juodo kelio ir sankryžos ir Juodojo kelio ir Tolimosios g. sankryža
                                        8 Kuro gatvės statyba
                                        9 Susiekimo komunikacijų ir inžineriniai tinklų teritorijoje tarp Lukšinės, Savičiūnų ir Šatrininkų gatvių statyba

                                        ES lėšomis rekonstruojamos ir statomos gatvės, dviračių takai
                                        Eil.
                                        nr.
                                        Objekto pavadinimas
                                        1 Aukštaičių g. įrengimas su įvažiavimų į Drujos g. ir Paupio g. rekonstravimu
                                        2 Dviračių tako T. Narbuto gatvėje nuo Pilaitės pr. iki Konstitucijos pr. statyba

                                        Comment


                                          2020 asfaltuojamų gatvių sąrašas:
                                          Ištisinis asfaltavimas

                                          Eil. nr. Gatvė Ilgis, m
                                          1 Geologų g. nuo Eišiškių pl. iki Metalo g. (su takais) 580
                                          2 A. Kojelavičiaus g. (su šaligatvio remontu nuo Šiaurės g. iki Palydovo g.) 1236
                                          3 Eišiškių pl. (nuo Užusienio g. iki Mechanikų g.) tęstinis. Galimas atokesnis dviračių tako projektavimas per šalia esantį miškelį. 1450
                                          4 Žirmūnų/Šeimyniškių g. žiedas 1000
                                          5 Pylimo g. su šaligatviais 327
                                          6 Savanorių pr. (nuo Titnago g. link Grigiškių sujungiant su 2015 m. a/b dangos atnaujinimu) 800
                                          7 Laisvės pr. (nuo statoil iki Sodros) 900
                                          8 Kovo 11-osios g. (Nuo Šviesos g. iki greitkelio A1, su šaligatviais) 570
                                          9 Mechanikų g. (su šaligatvio įrengimu nuo Eišiškių pl. iki Sakalaičių g.) tęstinis 994
                                          10 Justiniškių g. prie seno tr. žiedo 760
                                          11 Didlaukio g. nuo Geležinio Vilko iki Kalvarijų g. tęstinis 800
                                          12 Laisvės pr. (nuo Sodros link estakados) 800
                                          13 J.Tiškevičiaus g. nuo VT apsisukimo žiedo iki Jaunystės g. 227
                                          14 Jaunystės g. nuo Medkirčių g. iki J. Tiškevičiaus g. 1210
                                          15 Jeruzalės g. tęstinis, likusi dalis 500
                                          16 S. Batoro g. (nuo st. Pučkorių atotanga iki apsisukimo) 1173
                                          17 Dubliškių g. 477
                                          18 Saulėtekio al.
                                          19 Pagubės g. nuo Pagubės st.iki Sakališkių sankrž. 1000
                                          20 Vilniaus g. tarp Pašto g. ir Kovo 11-osios g.(Grigiškių sen.) (su šaligatviu) 82
                                          21 Šaltkalvių g. (iš 2019 m. sąrašo, su šaligatviais) 655
                                          22 Telšių g. D kateg. gatvė, a/b. paprastasis remontas 230
                                          23 Lukiškių skg. su šaligatviais 212
                                          24 Pavasario g. 435
                                          25 Pušų g. su šaligatviais 650
                                          26 Čiurlionio g. su šaligatviais 295
                                          27 Prūsų g. (iš 2019 m. sąrašo) nuo Konduktorių g. iki Brolių g. D kateg. gatvė, paprastasis remontas 161
                                          28 Naručio g. (iš 2019 m. sąrašo, D kateg. gatvė, a/b. paprastasis remontas) 410
                                          29 Juodšilių g. tęstinis (su tech.šaligatviu, šaligatviu?) 1600
                                          30 Alytaus g. (iš 2019 m. D kateg. gatvė, a/b. paprastasis remontas) 200
                                          31 Saulėgrąžų g. (iš 2019 m. sąrašo, D kateg. gatvė, a/b paprastasis remontas) 182
                                          32 Tuputiškių serpantinas (Kult. paveldas, parengtas projektas) 368
                                          33 Strazdų g. 350
                                          34 Vyšnių g. (iš 2019 m. sąrašo D kateg. gatvė, a/b. paprastasis remontas) 155
                                          35 Baltupio g. dvi atkarpos nuo Didlauklio g. iki Ateities g.) 800
                                          36 Rygos g. 500
                                          37 Ramunių g. (iš 2019 m. sąrašo, D kateg. gatvė, a/b. paprastasis remontas) 315
                                          38 Skersinės g. (nuo Santariškių g. iki Molėtų pl.) 670
                                          39 Jungiamoji g. prie rajono poliklinikos 440

                                          Comment

                                          Working...
                                          X