Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Elektromobiliai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė ttttt Rodyti pranešimą

Objektyvumą reikia taikyti viskam. Jeigu AvtoVAZ gamintų objektyviai gerus ir pigius EV, kurie galėtų konkuruoti su europietiškais brendais ir lenktu juos specs'ais, būtų kvaila neigti faktą vien todėl, kad juos gaminanti valstybė yra vatnikai ir fašiai.

Na čia panašiai kaip dabar koks nors iranietis aiškintų, kad Telsa yra technologiškai ir kokybiškai šūdų šūdas, nes Amerika yra world evil, o vat Iran Khodro gamina puikius EV
    Objektyviai reikia įvertinti visą paketą, o ne ištraukinėt pavienias gražias dalis. Kokia dalis yra vogtos irba vogtais pinigais pirktos technologijos. Kiek vienu ar kitu būdu dempinguojamos kainos.

Čia kaip mes širstam kai vakariečiai liūdi dėl sovietyno griūties traukdami iš konteksto nučiučiuotus perliukus. Anuomet automobilių kainos irgi neblogos buvo. Nu tik paskyrimo reikdavo,

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Objektyviai reikia įvertinti visą paketą, o ne ištraukinėt pavienias gražias dalis. Kokia dalis yra vogtos irba vogtais pinigais pirktos technologijos. Kiek vienu ar kitu būdu dempinguojamos kainos.

Čia kaip mes širstam kai vakariečiai liūdi dėl sovietyno griūties traukdami iš konteksto nučiučiuotus perliukus. Anuomet automobilių kainos irgi neblogos buvo. Nu tik paskyrimo reikdavo,
      Atsiprašau, bet analogijos tai tiesiog kaip pas 85 metų pensininkę, kuri pradeda sakinį kalbėdama apie vieną, o pabaigia tuo, kad Landsbergis yra viską sugriovęs niekšas...

Nei Sovietų Sąjūnga, nei joje gaminami dalykai (na nebent apart kokių naikintuvų at one point) niekada nebuvo geriausi/kokybiškiausi pasaulyje, tad nežinau kokias nesąmones jūs čia rašot ir prie ko čia tie vakariečių commie millennials'ai/zoomer'iai jaučiantys simpatiją sovietinei estetikai, kai yra kalbama apie tiesiog faktinę situaciją EV rinkoje 2023 metais

Yra produktas, jis objektyviai yra kokybiškas ir lyginant su kitom alternatyvom yra objektyviai geriausias už savo kainą. Visi moraliniai/teisiniai aspektai yra jau kitas reikalas, kuris yra tikrai svarbus, bet pirminio fakto nekeičia. Čia jau jūsų reikalas pirkti tą produktą ar ne. Lygiai taip pat yra su telefonais, aš žinau, kad už tuos pačius pinigus, kuriuos sumokėjau už ne top tier iPhone'ą, aš galėjau nusipirkti technologiškai pranašesnį kinietišką premium telefoną, su geresne kamera, žymiai daugiau GB ir t.t. bet aš to nedariau dėl savo įsitikinimų. Tuo pačiu metu, nors aš ir turiu tam tikrus įsitikinimus dėl Kinijos, aš nebėgioju ir nešaukiu, kad iPhone'ai ir Samsung'ai yra geri telefonai, o viskas kas iš Kinijos yra Gariūnų lygio paddėlkės, nes objektyviai taip nėra.

Comment

Atsiprašau, bet analogijos tai tiesiog kaip pas 85 metų pensininkę, kuri pradeda sakinį kalbėdama apie vieną, o pabaigia tuo, kad Landsbergis yra viską sugriovęs niekšas...

Nei Sovietų Sąjūnga, nei joje gaminami dalykai (na nebent apart kokių naikintuvų at one point) niekada nebuvo geriausi/kokybiškiausi pasaulyje, tad nežinau kokias nesąmones jūs čia rašot ir prie ko čia tie vakariečių commie millennials'ai/zoomer'iai jaučiantys simpatiją sovietinei estetikai, kai yra kalbama apie tiesiog faktinę situaciją EV rinkoje 2023 metais

Yra produktas, jis objektyviai yra kokybiškas ir lyginant su kitom alternatyvom yra objektyviai geriausias už savo kainą. Visi moraliniai/teisiniai aspektai yra jau kitas reikalas, kuris yra tikrai svarbus, bet pirminio fakto nekeičia. Čia jau jūsų reikalas pirkti tą produktą ar ne. Lygiai taip pat yra su telefonais, aš žinau, kad už tuos pačius pinigus, kuriuos sumokėjau už ne top tier iPhone'ą, aš galėjau nusipirkti technologiškai pranašesnį kinietišką premium telefoną, su geresne kamera, žymiai daugiau GB ir t.t. bet aš to nedariau dėl savo įsitikinimų. Tuo pačiu metu, nors aš ir turiu tam tikrus įsitikinimus dėl Kinijos, aš nebėgioju ir nešaukiu, kad iPhone'ai ir Samsung'ai yra geri telefonai, o viskas kas iš Kinijos yra Gariūnų lygio paddėlkės, nes objektyviai taip nėra.
        Objektyviai su WLTP ir NCAP testais? Salono medžiagų ilgalaikiais testais? Garantija, kad bus atsarginių dalių nustatytą laiką pagal vakaruose įprastas taisykles?

Man čia primena aifonų ir androidų lyginimą žiūrint į megahercus ir aiškinant kaip ten viskas nuostabu už pigiau. Kai realiam pasauliui artimesni testai rodydavo gerokai kitokius rezultatus. O kinietiški topiniai telefonai vis dar deda vakarietiškas optikas? Ar jau išmoko gaminti kopijas?

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Objektyviai su WLTP ir NCAP testais? Salono medžiagų ilgalaikiais testais? Garantija, kad bus atsarginių dalių nustatytą laiką pagal vakaruose įprastas taisykles?

Man čia primena aifonų ir androidų lyginimą žiūrint į megahercus ir aiškinant kaip ten viskas nuostabu už pigiau. Kai realiam pasauliui artimesni testai rodydavo gerokai kitokius rezultatus. O kinietiški topiniai telefonai vis dar deda vakarietiškas optikas? Ar jau išmoko gaminti kopijas?
          Telefonai šiaip visi deda Sony optikas t.y. japoniškas

Comment

Universali taisyklė: jeigu kažką gauni nemokamai ar pigiau, vadinasi, preke esi pats. Taip ir su telefonais. Kiniškų telefonų softas labai užgrūstas visokiomis nesąmonėmis. Niekas nežino kas ir kiniškų EV softe dedasi ir kuriam winipucho draugeliui visa informacija keliauja.

Comment

Parašė transpondster Rodyti pranešimą

taigi tave kaip faktą naudoju, pats sakei kaip nepatogu krauti,o tas straipsnis siūlo deNiro ar Koną EV kurie kaip EV yra 2 kart geresni už tavo turėtą posh toyotą, pakeist į 7 PHEV kurių greičiausiai niekas visai nekrautų.

Jeigu turėjai "miesto EV" ir bandei jį naudoti ne pagal paskirtį ir pagal tai sakai kad EV sucks ir va žiūrėkit kažkoks random straipsnis internete sutinka su tavim...
              na taip daug raidžių, perkaityt viso nesugebėjai tik va koną užmatei
              *censored*

Comment

Man Kinija kaip valstybė yra tikras blogis ir dėl šito net nėra jokių abejonių, bet tai yra tiesiog be galo kvaila neigti realybę ir jų didžiulį progresą EV srityje. Gal nereikia nusileisti iki to neandartaliečių rusų propagandos lygio ir šaukti "Europa žiema miršta nuo šalčio ir bado" vien todėl, kad jums nepatinka pati Europa ir ypač napatinka, kad tie gėj-ropiečiai gyvena žymiai geriau, nei jūs?

Kad ir kaip jums tai nepatiktų, bet būtent Kinija yra ta šalis, kuri labiausiai investuoja į EV ir labiausiai progresuoja šioje srityje. Galit sakyt, kad jie vagia technologijas, kas be abejo vyksta (nors dažniausiai jie jas tiesiog nusiperka, kartais net su visa kompanija, kaip pvz Volvo), bet tai nekeičia galutinio rezultato ir fakto, kad jų EV rinka šiuo metu yra geriausia pasaulyje pagal kokybės ir kainos santykį.
                kokias nesąmones jūs čia pasakojate? Kinijos progresas ir investavimas į EV nėra tas pats kad pirmavimas EV srityje. Būtent tokį nesąmoninga jūsų teiginį ir neigiau, o jūs čia apie kažkokais geyropas pradėjote.

Tia dabar jau ne kokybe lenkia, o tiesiog kaina? Na tai lengva kaina lenkti kai puse kainos eksportui padengia valstybė.

Nei Sovietų Sąjūnga, nei joje gaminami dalykai (na nebent apart kokių naikintuvų at one point) niekada nebuvo geriausi/kokybiškiausi pasaulyje
                Lygiai tą patį galima pasakyti apie Kiniją, taigi analogija kaip ir tinka?

Tuo pačiu metu, nors aš ir turiu tam tikrus įsitikinimus dėl Kinijos, aš nebėgioju ir nešaukiu, kad iPhone'ai ir Samsung'ai yra geri telefonai, o viskas kas iš Kinijos yra Gariūnų lygio paddėlkės, nes objektyviai taip nėra.
                Tame ir problema. Objektyviai samsung ir net apple telefonai yra geresni nei kiniškų brandų.
                Parašė Taj Mahal
                Audi ieško partnerio iš Kinijos, iš kurio galėtų pirkti ar licenzijuoti EV platformą.
                Kaip ten buvo su tuo teiginiu kad Kinija stipriai atsilieka ir gamina vien š?

https://www.automobilwoche.de/bc-onl...-partner-china (archyvas)
                Volvo strategija nuo 2015 metų yra importuoti pigiausia Š ir parduodi brangiau su savo brandu.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

kokias nesąmones jūs čia pasakojate? Kinijos progresas ir investavimas į EV nėra tas pats kad pirmavimas EV srityje. Būtent tokį nesąmoninga jūsų teiginį ir neigiau, o jūs čia apie kažkokais geyropas pradėjote.

Tia dabar jau ne kokybe lenkia, o tiesiog kaina? Na tai lengva kaina lenkti kai puse kainos eksportui padengia valstybė.

Lygiai tą patį galima pasakyti apie Kiniją, taigi analogija kaip ir tinka?

Tame ir problema. Objektyviai samsung ir net apple telefonai yra geresni nei kiniškų brandų.

Volvo strategija nuo 2015 metų yra importuoti pigiausia Š ir parduodi brangiau su savo brandu.
                  Man vat tiesiog įdomu, jūs rimtai dėl savo ideologinių įsitikinumų taip atitrūkot nuo realybės ir iš tikrųjų tikit tom nesąmonėm, kurias parašėt, ar jūs viską puikiai suvokiat, bet rašot jas vien todėl, kad jūsų ideologiniai įsitikinimai neleidžia jums pripažinti akivaizdžių faktų, kuriuos visi mato ir su kuriais sutinka net lyderiaujantys šių sričių inžinieriai, ekspertai, žurnalistai ir t.t.?

Comment

Elonas "sako..."
                    Ne, nu jeigu sako, tai reikia tikėti.

Trust me bro
                    If a lion could speak, we could not understand him.

Comment

Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

Elonas "sako..."

Trust me bro
                      O kas geriau žino už pati Muską?
                      Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

O kas geriau žino už pati Muską?
                        Na matai, čia yra klausimas ar jis žino, ką sako, ir kitas klausimas, ar ji sako, ką žino.

Comment

Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

Elonas "sako..."

Trust me bro
                          Apie geresnę Teslų surinkimo kokybę iš Shanghajaus gigafactory buvo kalbama ir rašoma nuo pačių pirmųjų reviewsų, kai tik ten pradėjo gaminti Teslas. Nepatingėk pasidomėti prieš viduriuodamas.

Comment

Man vat tiesiog įdomu, jūs rimtai dėl savo ideologinių įsitikinumų taip atitrūkot nuo realybės ir iš tikrųjų tikit tom nesąmonėm, kurias parašėt, ar jūs viską puikiai suvokiat, bet rašot jas vien todėl, kad jūsų ideologiniai įsitikinimai neleidžia jums pripažinti akivaizdžių faktų, kuriuos visi mato ir su kuriais sutinka net lyderiaujantys šių sričių inžinieriai, ekspertai, žurnalistai ir t.t.?
                            Nuo realybės atitrūkę čia yra tie kurie galvoja kad Kinija lyderiauja technologinėje inovacijoje.

Comment

Nuo realybės atitrūkę čia yra tie kurie galvoja kad Kinija lyderiauja technologinėje inovacijoje.
                              Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Čipus kinija gamina seno profilio masiškau kurie tinka visokiesm virduliams ar skalbimo mašinoms, bet nelyderiauja technolginiame procese. Na nebent tu galvoji kad Taiwaną reikai įskaičiuoti kaip kiniją.

Comment

Pagrindiniai lustų "dizaineriai":
                                  Intel - JAV; AMD - Taivanas; ARM - JK; Samsung - Korėja; Texas Instruments - JAV; Qualcomm - JAV; Nvidia - JAV.

Lustų litografijos ("štampavimo") mašinos kuriamos ir gaminamos JAV, Danijoje, Japonijoje, Nyderlanduose.

Kinija visame šitame cikle figūruoja kaip jau (nebe) pigios darbo jėgos šaltinis, ir masinio štampavimo vieta. Be aukščiau išvardintų įmonių, Kinijos "progresas" čipų gamyboje kaip mat sustotų toje technologinėje stadijoje, kurioje jie dabar yra.
                                  Paskutinis taisė Riedutis; 2023.07.12, 09:26.

Comment

Kaip ten bebūtų, Lietuva R&D skiria 1.12% nuo BVP. Kinija skiria arti pasaulio vidurkio ~ 2.4%. USA - 3.5%. Izraelis 5.44%, Pietų Korėja - 4,81%
                                    Europos kontekste taip pat atrodom graudžiai

Click image for larger version

Name:	800px-Gross_domestic_expenditure_on_R_and_D_by_sector,_2021_(_,_relative_to_GDP,_ordered_by_the_expenditure_in_the_business_enterprise_sector)_04-10-2022.png
Views:	687
Size:	108,8 kB
ID:	2062582

Comment

Ok, tarkim tai yra tiesa. Tarkim tiesa yra ir tai, kad kaip jūs sakot, Volvo importuoja iš Kinijos pigiausią šūdą (gaunasi, kad tas "pigiausias šūdas" yra Polestar 2, XC40, EX30 ir EX90).

Tada du paprasti klausimai: kas yra EV lyderis pasaulyje ir gal galite pateikti na tarkim 3 pavyzdžius, kas pagal jūsų supratimą yra ne pigiausias šūdas parduodamas už brangiau, o kokybiškas, technologiškai up to date EV su adekvačia kaina?

Comment

Tada du paprasti klausimai: kas yra EV lyderis pasaulyje ir gal galite pateikti na tarkim 3 pavyzdžius, kas pagal jūsų supratimą yra ne pigiausias šūdas parduodamas už brangiau, o kokybiškas, technologiškai up to date EV su adekvačia kaina?
                                        Vokiečiai su prancūzais niekada neleis laisvai importuoti kiniškų automobilių (EV ar ne EV) į ES rinką, patinka tai tau ar nepatinka.
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Ok, tarkim tai yra tiesa. Tarkim tiesa yra ir tai, kad kaip jūs sakot, Volvo importuoja iš Kinijos pigiausią šūdą (gaunasi, kad tas "pigiausias šūdas" yra Polestar 2, XC40, EX30 ir EX90).

Kinietiškas EX30 su Švedijos vėliavėle sėdynėje atrodo labai savotiškai

Comment

Working...
                                          X