Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Atsinaujinantys energijos šaltiniai Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Neužsigeis visi. Šiais laikais visi nori patogumų, o dujos yra labai patogu, nors ir brangiau. Senamiestyje yra problemos su malkų ir anglies sandėliavimu, nešimu, šlako ir pelenų išpylimu. Juk ten ne nuosavi namai, o dauguma - seni daugiabučiai. Kietu kuru kūrena senas koklines krosnis. Norint įsirengti bute kieto kuro katilą, reikia turėti atliekamas patalpas su priėjimu prie kamino... Su plotu yra problemos, nėra kur to kieto kuro katilo įrengti, o ir įrengus, pavyzdžiui, virtuvėje ar vonioje, jas paversi tikra katiline su suodžiais, dulkėmis ir purvu...
    Pats gyvenu, nors ir ne Senamiestyje, bet sename kelių butų name, žinau...

    Comment


      Alfoje išėjęs straipsnis (su "Gazprom ausimis") teigia, jog brangūs filtrai išvis nereikalingi, o nuo 2016 metų įvedus naujus reikalavimus, mazuto faktinį naudojimą galima būtų padidinti net kelis kartus.

      „Mazute yra sieros dioksidų ir kietųjų dalelių, tad planuojama direktyva pirmiausia mazutui ir taikoma. Dėl azoto junginių, kurie išsiskiria deginant dujas, jokių problemų nėra. Tada nejaugi reikia statyti filtrus, kai elektrinėje deginama tik 5 proc. mazuto? Pastaruoju metu jo faktiškai sudeginama dar mažiau – 1–3 proc. per metus. Iš tikrųjų galime sunaudoti iki 30 proc. mazuto, maišydami jį su dujomis, ir mes vis tiek nepažeisime dabartinių normų. Jeigu direktyva nuo 2016 metų įsigalios, santykis sumažėtų – galėtume sudeginti iki 10 proc. mazuto. Tačiau ir tai jokių čia nereikia investicijų“
      Kažkas stipriai (švelniai tariant) meluoja. Tikriausiai tie 1,2 mlrd. lt. minimi panašiai kaip IKI parduotuvėje 50% nuolaida, nors pas konkurentus ir taip pigiau

      Tuo metu „Vilniaus energijos“ atstovas R. Germanas teigė, kad Lietuva jau atsilieka nuo europinių reikalavimų įgyvendinimo, o netrukus gali sulaukti ir dar griežtesnių. Todėl bendrovė siūlo dvi investicijas – vieną 670 mln. litų vertės, kitą – beveik dvigubai brangesnę. Kartu dar tektų pratęsti šilumos tinklų nuomos sutartį iki 2036 metų. Kaip jau skelbta, priešingu atveju elektrines Vilniuje teks uždaryti, o gyventojai galės šildytis malkomis.
      "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

      Comment


        Tai kad abiejų pusių argumentuose kyšo ausys.

        Comment


          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
          Tai kad abiejų pusių argumentuose kyšo ausys.
          Niekas juk to neneigia.
          Šioje vietoje viskas priklauso nuo valdžios sprendimų. Ar bus pasirinktas rubikoną tenkinantis variantas ar padėtis nesikeis ir gazprom savo interesus apgins - viskas dabartinės valdžios rankose.
          Kadangi Sekmokas davė suprasti, jog tai savivaldybės reikalas ir ministerija nesikiš. Klausimas bus sprendžiamas savivaldybės lygmeniu. O kieno lobi stipresnis Vilniaus miesto savivaldybėje, manau aiškinti nereikia.
          Belieka tikėtis, jog neskaidrūs procesai įmonės viduje nebus palikti likimo valioje kaip yra šiuo metu. Juk pateikiama 670 mln. lt saskaita vilniečiams tikrai nemaža, o realių konkursų šiai sumai įsisavinti kaip ir nesimato...
          Tas pats ir su biokuru, Bionovus (rubikono dukterinė) turi išskirtinę teisę aprūpinti šia žaliava Vilniaus energiją už 80-100% aukštesne kaina nei rinkoje. Negi Vilniaus energija negali pati be tokių antkainių supirkinėti žaliavą? (teko šią savaitę pačiam stebėti kaip konteineriai su "BIONOVUS" užrašu keliauja į aikštelę)
          Paskutinis taisė zajcik; 2010.06.05, 16:06.
          "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

          Comment


            http://www.nemokamaenergija.net/viewpage.php?page_id=12

            TYRĖJŲ SIŪLOMI NUSIPIRKTI PRODUKTAI

            --------------------------------------------------------------------------------

            Priimami užsakymai aukšto voltažo bekurių el. generatorių gamybai pagal Teslos ir TSRS 1960 metų patentus.
            Kaina 300 KW-350 000 JAV dolerių; 1MW - 1 mln. JAV dolerių.
            Demonstravimas Maskvoje š. m. rudenį. Kreipkitės tik turintys ketinimą ir pinigus pirkti.


            Va čia tai nenuilstantys klounai
            Įdomu, kiek tikinčiųjų jei susilaukia Lietuvoje?

            Comment


              Parašė TH1 Rodyti pranešimą
              Na taip. Senamiestyje užsigeidė malkomis ir anglimis šildytis . Kaip atrodys tas senamiestis jei visi anglimis pradės šildytis
              Prisimenu kaip vaikystėje atrodydavo žiemos senamiestyje - ore tvyrantis tipinis senamiesčio t.y. sudegusios anglies kvapas, o sniegas nusėtas juodais taškiukais.
              Prieš 100 metų turėjo būti dar baisiau, nes dujų, elektros ir miesto centrinio iš vis nebuvo.

              Tad tokie laikai negrįš, nes daug kas pasikeitė: padaugėjo dujinio šildymo, pagerėjo pastatų šilumos izoliacija, atsirado daug kitų šildymo variantų (miesto centrinis, dujos, kondicionieriai, elektra) ir anglis pasidarė ne tokia jau pigi.

              Comment


                Prieš 100 metų nebuvo baisiau. Daugiau kūreno malkomis. Akmens anglis buvo brangi. Miesto centre tuomet veikė kelios stambios katilinės - elektrinės katilinė, dujų fabrikas. Dar kelios stambesnės katilinės. Užtat nebuvo automobilių.
                Paskutinis taisė Al1; 2010.06.11, 15:01.

                Comment


                  Saulės energija: svarbu gerai apšiltinti namą
                  "Brangu, neapsimoka, per mažai saulės. Tokia lietuvių skeptikų nuomonė apie saulės naudojimą elektrai gaminti daugiau kaip dešimtmetį Lietuvoje gyvenančio vokiečio nebaido."
                  http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...ti-nama-283661
                  pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                  Comment


                    Bepigu jam šnekėti, kai turi atliekamų pinigų ir juos gali išleisi, kad ir saulės energetikai. Geriau būtų pasakęs, kiek jis investavo į savo sistemą.

                    Comment


                      Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
                      Saulės energija: svarbu gerai apšiltinti namą
                      "Brangu, neapsimoka, per mažai saulės. Tokia lietuvių skeptikų nuomonė apie saulės naudojimą elektrai gaminti daugiau kaip dešimtmetį Lietuvoje gyvenančio vokiečio nebaido."
                      http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...ti-nama-283661
                      Skaičiukai panašūs į teisybę, o išvada iš straipsnio- perki įrangą Lietuvoje- pats kaltas.

                      Comment


                        man patiko ši straipsnio vieta:
                        "Jo nuomone, neteisinga būtų remti elektros energijos iš saulės gamintojus kitų sąskaita, kai valstybė išgyvena sunkmetį. Esą pakaktų įteisinti reversinį (atbulinės eigos) elektros skaitiklį, žmonės ir taip statytų individualias elektros jėgaines.
                        Pasak T.Witkowskio, kaupti dieną pagamintą elektros energiją akumuliatoriuose neverta. Jei pagaminama daugiau elektros, nei tuo metu sunaudojama, tada ji atiduodama elektros tinklams. Atitinkamai skaitiklis atsisuka atgal. Kai nėra saulės, iš tinklo naudojama elektros energija atsiperka."
                        pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                        Comment


                          O aš manau, kad nereikia pirsčioti ir šokinėti aukščiau bambos. Reikia palaukti dar kelis metus, kol technologijos dar labiaus atpigs ir tuomet pradėti skatinti įsirengti tokias jėgaines. Kol kas tai mums per brangu. ES reikalavimai dėl atsinaujinančios energijos? Juos galima išpildyti investuojant perėjimą prie biokuro centralizuotos šilumos tiekimo sistemose.

                          Comment


                            Nėra taip paprsta pereiti prie bioenergetikos kaip mums atrodo. Siekti gyventi švaresnėje aplinkoje turi ne tik valdžia, bet ir pati visuomenė (mūsų valstybės piliečiai). Kol nebus sąmoningumo ir noro ką nors keisti, tol nepavyks atnaujinti energetikos sistemos. Turime pradėti nuo savęs ir, pirmiausia, tik savęs klausti, ką padarėme, jog oras būtų švaresnis ar greta tekančiame upelyje būtų malonu maudytis. Kai taip mąstys ne vienas ir ne du žmonės, o valdžia noriai sieks pagerinti gyvenimo kokybę šalyje, galbūt ir pasiektume neblogų rezultatų. Neesame didelė valstybė, todėl naujoves įdiegti turėtų būti lengviau.
                            Ech, kad tai būtų ne vien gražios svajonės..

                            Comment


                              Liuksemburgas pradės konsultacijas dėl galimybės investuoti į Lietuvos alternatyviuosius energijos šaltinius
                              Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Liuksemburgo Vyriausybės vadovu Jean'u Claude'u Junckeriu sutarė, jog bus pradėtos intensyvios konsultacijos dėl Liuksemburgo investicijų į Lietuvos atsinaujinančių energijos šaltinių sektorių.
                              http://www.delfi.lt/news/economy/ene....d?id=33573747

                              Comment


                                Ne pats geriausias dumblių fermos pavyzdys, tačiau leidžia suprasti kaip vyksta visas procesas nuo dumblio auginimo iki paruošto produkto suvartojimo. Video demonstruojamas Olandijos Karališkųjų Oro Pajėgų biokurą naudojantis "Apache" sraigtasparnis ir be abejonės video olandų kalba.

                                Comment


                                  Swedes welcome Europe's largest wind park
                                  "...Sweden has managed to break ground for Europe's largest wind park counting more than 1,000 giant turbines.
                                  The giant Markbygden wind farm -- covering more than 500 square kilometres, or the equivalent of five times the size of Paris -- is being built in a virtually uninhabited, desolate stretch of Sweden's great north.
                                  Standing on the shores of the Baltic Sea at the Piteå harbour near the wind park site, he added: "For the same area, you would have 10,000 land owners. Here there are three.
                                  "That's why we came here to Sweden in search of a good location," he said.
                                  ...Kropp's company Svevind, a client of German wind power giant Enercon, is leading the construction of the park, with 1,101 wind turbines scheduled to be built by 2022.
                                  They should then produce energy equivalent to the production of two nuclear reactors."
                                  http://www.swedishwire.com/index.php...=4977&Itemid=2

                                  Comment


                                    Jau viešai prieinamos lanksčios polimerinės PV dangos, dabar belieka sulaukti plataus PV dažų panaudojimo ir šiek tiek pasistengus gaminti el. energiją patenkinančią visus buitinius poreikius


                                    http://www.youtube.com/watch?v=VdQK5...os&feature=sub
                                    Paskutinis taisė LAZAS_; 2010.06.19, 15:20.

                                    Comment


                                      Įdomu, koks jų našumas? Ir jokios apsaugos nuo mechaninio pažeidimo. O pakišus po stiklu, tai ir našumas kris apie 20 proc. Įtariu, kad jos neilgaamžės ir per kelis metus degraduoja. Tokie saulės elementai nėra neperspektyvūs, bet kol kas dar iki masinio vartojimo toloka. Įdomu sužinoti kainą.

                                      Comment


                                        Pasak šio siužeto autoriaus "šiai PC dangai suteikiama 30 metų garantija. Taip pat kainos ir galios santykis labai patrauklus", mechaninis poveikis ant stogo ne toks jau ir aktualus šiaip visa informacija pateikiama video. Našumas nėra esminis faktorius, svarbiausia kokia pagamintos el. kaina. Nebent labai jau riboja turimas plotas, tada jau atsižvelgiama ir į našumą. Prisegu panašios PV dangos "specifikacijas", kad nebūtų pagrindo "Flame'inimui".






                                        Video apžvlegtos PV dangos kaina "AMAZON" internetinėje parduotuvėje $541.00, tai kainos ir galios santykis $541.00/124W= 4.4 $/W plius 30 metų garantuoto darbo (20% kritusi dangos galia). Savaime aišku per kelis metus plačiau pradėjus naudoti tokius gaminius kainos šaus žemyn.

                                        Taip pat iš šioje internetinėje parduotuvėje pateiktos lentelės matome, kad šių PV dangų $/W santykis labai konkurencingas.
                                        Attached Files
                                        Paskutinis taisė LAZAS_; 2010.06.20, 15:05.

                                        Comment


                                          Beje, tai ne polimeriniai saulės elementai, o amorfinio silicio plonasluoksniai. Polimerinis tik pagrindas.

                                          Iš savo patirties galiu pasakyti, kad eksploatacijos trukmė (galios sumažėjimas po tam tikro laiko) buvo įverinti taip: buvo atlikti kelių tūrksatnčių valandų ar (geriausiu atveju) kelių mėnesių trukmės testai. Po to gauti rezultatai sutapatinti su viena iš trijų dažniausiai naudojamų senėjimo (degradacijos) teorinių kreivių - eksponentine, logaritmine normaline ar Veibulo ir gauta teorinė eksploatacijos trukmė, kai pradinis parametras (galia) sumažėja, tarkim, 10-čia, ar 20-čia (ar kiek pasirenki) procentų. Realiai gi patikimam sutapatinimui reikia bent metų ar dviejų rezultatų. Patikėk, beveik niekas tokių tyrimų neatlieka! Nes tokie tyrimai brangūs, be to per tokį laiką tiesiog dėl sparčiai besivystančių technologijų gaminys morališkai pasensta. Atsiranda naujų, pažangesnių gaminių modelių ir pan. Todėl tie rezultatai įdomūs tik mokslui, o ne verslui, kuriam svarbu parduoti gaminį ir uždirbti.
                                          Dėl mechaninio poveikio ant stogo - paukščiai, kruša, slystantis ledas žiemą atodrėkio metu. Taip pat dulkės, suodžiai, kurie sumažins našumą, nes uždengs plonu sluoksniu dangą... Ar kas ją valys? Žmonės tingės laipioti ant stogo ir valyti. Lietus? O jei eksploatuojama tokiuose kraštuose, kur mažai lyja...
                                          Paskutinis taisė Al1; 2010.06.20, 09:53.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X