Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Spaudos kavinė

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Logiškai būtų jau realiai sumokėti pinigai
    Mano galerija Flickr'yje

    Comment


      Nu butu logiska, bet kad niekur nesimato tu pinigu statistikose
      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

      Comment


        Parašė ArTuRAs
        Nu butu logiska, bet kad niekur nesimato tu pinigu statistikose
        Yra melas, akivaizdus melas ir statistika

        Comment


          Japonijos ambasadorius šiltai įvertino Klaipėdą



          Japonijos ambasadorius Lietuvoje ponas Gotaras Ogava (Gotaro Ogawa) su žmona Machiko Ogava (Machiko Ogawa) liepos 12 dieną pirmą kartą lankėsi Klaipėdoje. Susitikęs su uostamiesčio meru Rimantu Taraškevičiumi ambasadorius šiltai įvertino mieste patirtus įspūdžius.

          Ambasadorius G.Ogava sakė, kad įvažiuojant į uostamiestį jį maloniai nustebino Japonijoje garsios kompanijos „Yazaki“ iškaba Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje. Jis buvo nemažai girdėjęs apie įvairiapusius Klaipėdos ir Japonijos ryšius ir bendradarbiavimą, tačiau susidomėjęs klausėsi mero R.Taraškevičiaus pasakojimo apie lietuvišką salelę Kudži mieste, kur įsikūrė Lietuvos verslininkai.

          Klaipėdos miesto vadovas pasakojo, kad uostamiesčio neaplenkia įvairūs Japonijos verslininkai, domisi mūsų maisto, baldų pramone, gėrimų gamyba. Glaudūs ir Klaipėdos uosto ryšiai su Japonijos partneriais.

          Meras R.Taraškevičius priminė, kad Klaipėdos ir Kudži miestų partnerystės santykiai – vieni seniausių, gaila tik vieno, kad juos skiria didžiulis atstumas.

          Ambasadorius G.Ogava su žmona lankėsi kompanijos „Yazaki“ įmonėje Klaipėdos LEZ, dalyvavo tradicinio japonų meno – medžio raižinių ukiyo-e – parodos atidaryme Klaipėdos universiteto centrinėje bibliotekoje.
          Westside is the best ! :jura:

          Comment


            Žinių radijas/Dienos žinios; Vietoj "Žalgirio" stadiono ir Vilniaus sporto rūmų - daugiafunkcinis kompleksas
            Autorius: Nenurodytas; Diktorius: E. Maslauskas
            Pranešimo eil. nr.: 4; trukmė: 00:00:40
            Data: 2005 07 12
            Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė "Hanner" kartu su finansiniu partneriu Ūkio banko investicine grupe parengė Vilniaus "Žalgirio" stadiono ir Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos projektą, į kurį investuos apie 200 mln. eurų. Tai bus vienas didžiausių pastarųjų metų investicijų projektų Vilniaus mieste, pranešė bendrovės. Pagal projektą stadioną ir sporto rūmus numatyta pertvarkyti į daugiafunkcinės paskirties statinių kompleksą, kuris apjungs universalų stadioną, parodų rūmus, naujus modernius 2 tūkst. vietų kongresų rūmus, biurus, viešbučius, parduotuves, restoranus, pramogų bei vaikų ir jaunimo dienos užimtumo centrus.
            Vietoj stadiono ir sporto rūmų - daugiafunkcinis kompleksas, Respublika, p. 13
            Autorius: BNS, data: 2005 07 13
            Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė "Hanner" kartu su finansiniu partneriu Ūkio banko investicine grupe (ŪBIG) parengė Vilniaus "Žalgirio" stadiono ir Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos projektą, į kurį investuos apie 200 mln. eurų (690,6 mln. litų).
            Tai bus vienas didžiausių pastarųjų metų investicijų projektų Vilniaus mieste, pranešė bendrovės. Pagal projektą stadioną ir sporto rūmus numatyta pertvarkyti į daugiafunkcinės paskirties statinių kompleksą.
            Pernai rugpjūtį Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija už 6,2 mln. litų pardavė jai priklausiusį 59 proc. Vilniaus koncertų ir sporto rūmų akcijų paketą bendrovei "Nota Aurorae", sandorį finansavo Ūkio banko investicinė grupė.
            Vilniaus miesto savivaldybė, baimindamasi, jog šioje teritorijoje bus statomi gyvenamieji namai, šių metų pradžioje pranešė sieksianti išpirkti 1971-aisiais dešiniajame Neries krante pastatytus sporto rūmus iš ŪBIG atstovaujančios Šveicarijoje registruotos bendrovės "Cofis Compagnie Fiduciaire", nes esą rūmai turi būti skirti kultūriniams visuomeniniams poreikiams. Ūkio banko investicinė grupė tuomet pareiškė neplanuojanti parduoti rūmų.
            Kazkaip man atrodo itartinai savivaldybes veiksmai, ar tik nebando apsaugoti Zuokas Rubicono arenos nuo konkurentu arba specialiai bando kazka vaidinti, parodydami, kad laukia $ is investuotoju puses. Nes tokie pranesimai kaip "Vilniaus miesto savivaldybė, baimindamasi, jog šioje teritorijoje bus statomi gyvenamieji namai" mazu maziausiai juokingi ir panasus i reklama skirta paprastiems zmonems reikiamai nuteikti. Juk yra ivairiu budu kaip nuo tu gyvenamuju namu apsidrausti, o kas jau kas, bet savivaldybe turetu juos zinoti.

            Comment


              Vienas didžiausių? Tai būtų didžiausias investicinis projektas per nepriklausomybės laikotarpį.. Tikimės neužstrigs.
              Mano galerija Flickr'yje

              Comment


                Parašė Mantaz
                Vienas didžiausių? Tai būtų didžiausias investicinis projektas per nepriklausomybės laikotarpį.. Tikimės neužstrigs.
                Strigs kaip Tėve mūsų man tas Sporto rūmų likimas visiškai neaiškus.Kol kas
                אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                Comment


                  Jau striga. Matot Zuokas nori perimti sporto rūmus į savo rankas ir padaryti bizniuka, kadangi jam nieks jų neparduoda tai jis viską ir stabdo.

                  Comment


                    Lryto priede "Sostine" raso, kad savivaldybe pritaria kempinskio projektui, taciau ne savivaldybe yra pagrindine "problema" o kulturos paveldo departamentas. Idomu, kodel taip smarkiai kimba prie sio palyginti kuklaus projekto ir kur jie buvo kai state viesbuti Novotel ir visai salia citypark viesbuti? Investuotojai pasiule dar viena varianta - dalis ugniasienes neuzdengta nauju priestatu:

                    Comment


                      „Gariūnai“ pripažinti valstybinės svarbos projektu

                      Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo ekonominis projektas „Paslaugų smulkiajam ir vidutiniam verslui parkas „Gariūnai“ Vilniaus mieste, Aukštųjų Panerių pramoninio rajono C zonos (Gariūnai) A ir B teritorijose“ pripažįstamas valstybinės svarbos projektu. Vilniaus apskrities viršininkas įgaliojamas pasirašyti valstybinės svarbos projekto įgyvendinimo investuotojų lėšomis sutartį bei kontroliuoti šio projekto įgyvendinimą, teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime spaudai.

                      Šiuo metu Gariūnuose veikia prekyvietė, kurioje dirba apie 10 tūkst. smulkiųjų ir vidutinių verslininkų. Tačiau čia sukurta tik minimali infrastruktūra.

                      Gariūnų prekyvietės aplinka nebeatitinka šiuolaikinių estetinių reikalavimų, neaiški tolesnės Gariūnų prekyvietės raidos perspektyva stabdo investicijas į Gariūnų teritoriją.

                      „Gariūnų“ projekto įgyvendinimas turėtų didinti verslumo lygį, smulkiųjų ir vidutinių verslininkų darbo vietų plėtrą ir kokybę.

                      Sukūrus smulkiesiems verslininkams reikiamą infrastruktūrą, būtų sudarytos tinkamos sąlygos tiek pradedantiems, tiek veiklos praktikos turintiems verslininkams.

                      Smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) subjektų veiklos koncentracija vienoje vietoje turėtų užtikrinti gamybinių, prekybos ir paslaugų ryšių plėtotę tarp šių subjektų, formuoti palankesnes sąlygas konkurencijai.

                      Turgavietėje ketinama sudaryti išskirtines sąlygas ūkininkams prekiauti žemės ūkio produkcija, turėtų intensyvėti prekyba Lietuvos gamintojų produkcija, Lietuvos tradicinių amatų gaminiais.
                      „Gariūnai“ pripažinti valstybinės svarbos projektu - Delfi.lt

                      Susinervinau. Turgus pripažintas nacionalinės svarbos objektu, o arenai tokio statuso suteikt negali....

                      Comment


                        Tautinio "vapšizmo" padariniai

                        Comment


                          Vilniuje pradėta Rotušės aikštės rekonstrukcija

                          Šią savaitę Vilniuje pradėta Rotušės aikštės rekonstrukcija. Šios aikštės, Didžiosios gatvės ir prieigų rekonstrukcijos darbai bus atliekami trimis etapais iki 2007 metų lapkričio mėnesio. Juos vykdys Savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi UAB „Gatvių statyba“, pranešė Vilniaus savivaldybė.
                          Bendra darbų vertė – 17,59 mln. litų, iš jų šiemet numatoma atlikti darbų už maždaug 5 mln. litų.

                          Šiemet numatoma rekonstruoti Rotušės pastato prieigas, 2006 metais – Rotušės aikštę bei važiuojamąją gatvės dalį ties Šiuolaikinio meno centru ir viešbučiu „Radisson SAS Astorija“, 2007 metais – Didžiąją gatvę nuo sankryžos su Švarco gatve šiaurinėje pusėje iki Aušros Vartų ir Subačiaus gatvių sankryžos pietinėje pusėje su automobilių stovėjimo aikštele ties Filharmonija. Bendras tvarkomos teritorijos plotas sudarys 27,2 tūkst. kv. metrų.

                          Rotušės aikštė – viena seniausių ir svarbiausių Vilniaus aikščių. Keletą šimtmečių joje telkėsi visas miesto administracinis, ekonominis bei politinis gyvenimas. Šiuo metu Vilniaus rotušė yra reprezentacinis pastatas, o priešais jį esančioje aikštėje organizuojami svarbūs miesto ir valstybės renginiai, mugės, koncertai.

                          Rekonstrukcijos projektas parengtas įvertinus paminklotvarkos sąlygų reikalavimus, atliktų tyrimų duomenis bei dabartinę Rotušės aikštės, Didžiosios gatvės ir jos prieigų būklę. Šią teritoriją numatoma tvarkyti kaip daugiafunkcinę miesto erdvę. Stilistiškai pirmenybė teikiama Rotušės pastato architektūrai ir buvusiai klasicizmo laikotarpio tvarkymo tradicijai.

                          Tvarkomoje teritorijoje bus renovuoti inžineriniai tinklai, paklotos naujos dangos, įrengtas prie aikštės koncepcijos ir želdinių priderintas apšvietimas, pastatyti suoliukai, pasodinti medžiai ir kiti želdiniai.

                          Dangos bus klojamos skirtingų spalvų ir dydžių granito trinkelėmis. Jos parinktos taip, kad dangų spalvomis, tonais bei faktūromis būtų sukurta aiškiai suvokiama kompozicija, išskirianti važiuojamąsias gatvių dalis, šaligatvius, dviračių takus bei reprezentacinę centrinę aikštės dalį. Ši aikštės dalis bus grįsta tamsaus akmens trinkelėmis, inkrustuota šviesiai pilko granito statmenai susikertančiomis juostomis ir sukurs tarsi pagrindą šviesiam klasicistinio stiliaus Rotušės pastatui.

                          Rekonstruojant Rotušės aikštę bus suformuoti nauji želdiniai. Didžioji dalis dabar čia augančių medžių yra ligoti, stipriai deformuoti genėjimo, todėl vietoj jų ketinama pasodinti naujus. Aikštės pakraščiuose numatoma sodinti 12–14 metų siauros lajos klevus, viduryje – mažaūgius rutulinius klevus.

                          Medžiai bei krūmai bus sodinami ir naujai formuojamuose želdynuose Didžiosios ir Subačiaus gatvių sankirtoje, simetriškai esantiems ties Šv. Kazimiero bažnyčia. Aikštės rekonstrukcijos darbai bus atliekami nenutraukiant pėsčiųjų eismo bei užtikrinant galimybę privažiuoti prie aplinkinių pastatų.
                          Delfi.lt

                          Comment


                            Dar apie Žalgirio stadioną

                            Vilniuje planuojama įgyvendinti pasaulinio garso architekto M. Fukso projektą Šiandien Vilniuje vienas žymiausių dabartinių pasaulio architektų Massimiliano Fuksas pristatė Vilniaus miesto plėtros koncepciją, dabartinio „Žalgirio“ stadiono ir Vilniaus koncertų ir sporto rūmų vietoje. „Mes siūlome Vilniuje šalia Neries upės suformuoti erdvę su trimis skirtingais traukos centrais – kultūriniu, kurio pagrindas būtų kongresų ir parodų rūmai, pramogų, kurio pagrindas būtų stadionas, ir komerciniu, apimančiu parduotuves bei biuro patalpas“,– pristatydamas parengtą projektą sakė žymus lietuvių kilmės architektas. Pasak Massimiliano Fukso, daugiafunkcinis erdvių pobūdis užtikrintų miesto atsinaujinimą, ekonominį augimą ir unikalios miesto erdvės sukūrimą. „Vilnius siekia tapti moderniausiu Rytų ir Vidurio Europos miestu. Šiandien pristatyta architektūrinė idėja, kaip atgaivinti „Žalgirio“ stadiono ir aplinkinės erdvės sutvarkymą, dar kartą įrodo, jog mūsų tikslas yra realus ir įgyvendinamas, ypač jei mums padeda tokie pasaulinio garso specialistai kaip Massimiliano Fuksas“,- sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. Jis pabrėžė, jog šiame projektiniame siūlyme miestui itin svarbu, jog čia numatomas daugiafunkcinis kultūros centras, kuris tarnaus visuomeninėms reikmėms. Tikimasi, kad projektas bus įgyvendintas iki 2009 m., Vilniui tampant Europos kultūros sostine. Daugiau informacijos apie projektą: Projektas sujungia Senamiesčio centrą su šiaurine per miestą tekančios upės dalimi. Einant pėsčiųjų taku, pietuose pasiekiamas 20 tūkst. kv.m. dydžio Konferencijų ir kongresų centras, 400 vietų penkių žvaigždučių viešbutis ir centrinė pusiau uždengta administracinės, komercinės paskirties ir įstaigų erdvė. Po elegantišku kriauklės formos Konferencijų centro rūmų pastato stogu esantis daugiafunkcinės paskirties vestibiulis, konferencijų salės ir pagrindinė konferencijų salė sukuria idealią vietą tarptautiniams susitikimams. Stadionas, kuris projektuojamas kaip miesto arena, kurioje gali vyksti įvairios paskirties renginiai, yra už Centrinės aikštės, kur į rytus nuo sporto komplekso suprojektuoti gyvenamieji namai. Su sportu susijusios erdvės suformuotos aplink stadioną. Unikalus nukeliamas stogas, uždengiantis visą stadioną ir nusitęsiantis į likusią komplekso dalį, suteikia projektui unikalaus šiuolaikiškumo ir tarptautinės atmosferos įspūdį. Šiaurinę sklypo dalį užpildo prestižinis daugiaaukštis biurų pastatas ir trijų žvaigždučių viešbutis, tuo pačiu sukuriant nepagrindinį įėjimą į kompleksą. Aukštos kokybės gyvenamųjų namų projektas strategiškai priderintas prie rytinės sklypo dalies su privačiu privažiavimu. Projektuojant daugiaaukščius namus, galvota apie galimybę apžvelgti senamiestį ir miesto centrą bei padidinti aplink namus esančios žaliosios zonos plotą. Numatyta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Aptarnaujantis transportas atvyksta iš Olimpiečių gatvės, o prekių pristatymas ir aptarnavimo darbai atliekami požeminėje zonoje. Bendra koncepcija kyla iš Centrinės aikštės, kuri suvokiama kaip komplekso ir miesto susijungimo vieta. Pirmieji pagrindinių pastatų aukštai skirti mažmeninės prekybos parduotuvėms. Kiekvienas sklypo kampelis alsuoja „apsipirkimo patirtimi“ ir sukuria tą dinamišką atmosferą, kurios dalimi taps ir komplekso bendruomenė. Tuo pačiu būdu, kaip kad parduotuvės užpildo tuštumas, fragmentiškas stogas sujungia du pagrindinius projekto polius. Stogas susijungia su pirmuoju aukštu centriniame aikštės taške, į savo struktūrą įjungdamas restorano kiemą ir atskirdamas jį nuo atviros erdvės. Kongresų centras ir penkių žvaigždučių viešbutis, iš vienos pusės esantis į upės pusę, o iš kitos – į viduramžių pilį, yra kaip miesto orientyras, pabrėžiantis Vilniaus Baltijos centro svarbą.
                            Per Penkto kanalo laidą 'Sostinė' buvo parodytos ir vizualizacijos.Atrodo gan neblogai,bet šiaip abejoju ar pavyks 'prastūmti' šitą projektą - numatoma statyti tikrai daugiau nei porą daugiaaukščių,o juk senamiestis ir Gedimino pilis prie pat.Vėl bus linksniuojama Unesco,vizualinės apsaugos zonos ir tt....

                            Comment


                              Dėkui už straipsnį, beje, koks šaltinis?
                              Mano galerija Flickr'yje

                              Comment


                                http://www.vilnius.lt/

                                Comment


                                  Parašė Edd
                                  Lryto priede "Sostine" raso, kad savivaldybe pritaria kempinskio projektui, taciau ne savivaldybe yra pagrindine "problema" o kulturos paveldo departamentas. Idomu, kodel taip smarkiai kimba prie sio palyginti kuklaus projekto ir kur jie buvo kai state viesbuti Novotel ir visai salia citypark viesbuti? Investuotojai pasiule dar viena varianta - dalis ugniasienes neuzdengta nauju priestatu:
                                  Čia man pats mieliausias projektas
                                  Iš patikimų šaltinių žinau, kad bus blogai, neleis ir viskas, čia asmeninės Dianos Varnaitės pozicijos tokios.
                                  אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                  אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                  Comment


                                    Parašė jerusalem
                                    čia asmeninės Dianos Varnaitės pozicijos tokios.
                                    O kodėl ji kitur leido? Ar "principinga" tapo po pagrasinimo atleisti?

                                    Comment


                                      Parašė Sula
                                      O kodėl ji kitur leido? Ar "principinga" tapo po pagrasinimo atleisti?
                                      Nori "atstovėti" nors vieną paveldinį objektą, po to, kai teko nusileisti dėl Tauro kalno..
                                      Beje kitur leido ne ji, o Vilniaus teritorinio padalinio liberalusis viršininkas A.Bundonis
                                      אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                      אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                      Comment


                                        Būtent, kad asmeninė pozicija. Dėl vieno ar kelių žmonių konservuojamas miestas, net jei esminis paveldas dėl to nenukenčia. Negi verta saugoti tą ugniasienę vien dėl to, kad pastatas buvo taip pastatytas, net jei po rekonstrukcijos bendras vaizdas pagerėtų?
                                        Mano galerija Flickr'yje

                                        Comment


                                          Parašė Mantaz
                                          Būtent, kad asmeninė pozicija. Dėl vieno ar kelių žmonių konservuojamas miestas, net jei esminis paveldas dėl to nenukenčia. Negi verta saugoti tą ugniasienę vien dėl to, kad pastatas buvo taip pastatytas, net jei po rekonstrukcijos bendras vaizdas pagerėtų?
                                          Čia problema yra Vilniaus senamiesčio apsaugos reglamente, kur parašyta, kad leidžia AKURTI iki 4 aukštų, tai kas buvo.O buvo 1.Ką atkurinėsim?1?Tai arba atkuriam, arba rekonstruojam
                                          אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                          אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X