Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Spaudos kavinė

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Straipsnis iš Delfi.lt
    BBC reportažas apie Lietuvą vertinamas prieštaringai

    Šią savaitę baigtame rodyti Jungtinės Karalystės BBC televizijos laidų cikle "Europos pasakojimai" apie Europos Sąjungos naujokes Lietuva pasirodė niūriausiai iš trijų Baltijos valstybių.
    Žiūrint pusvalandžio reportažą susidarė įspūdis, kad mes - užsispyrusių, krepšinį mylinčių ir nuolat rūkančių žmonių šalis, pasaulyje žinoma dėl to, kad buvome paskutiniai Europos pagonys ir pirmieji pradėjome judinti Sovietų Sąjungos pamatus.

    Lietuvos įvaizdžiu besirūpinančios Informacijos apie valstybę koordinavimo komisijos sekretoriaus, premjero patarėjo Viliaus Kavaliausko manymu, BBC filmas apie Lietuvą buvo vykęs. Pasak jo, reportažą kūrusi BBC televizijos žurnalistė Lietuvą pristatė ne prasčiau nei mūsų kaimynes.

    "Aš mačiau normalų, geranoriškai parodytą vaizdelį", - LŽ tvirtino V.Kavaliauskas.

    Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"

    Comment


      2005.07.15
      “Girstučiui” – Kauno savivaldybės parama


      Kauno miesto tarybai pritarus, “Girstučio” kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcijos ir remonto darbams tęsti iš Privatizavimo fondo skirta 350 tūkst. litų.

      Pasak VšĮ “Girstučio” kultūros ir sporto centras” vadovo Mindaugo Skvarnavičiaus, už gautas lėšas bus tęsiamas vadinamosios “kultūrinės” rūmų dalies remontas.

      “Praėjusiais metais remontui buvo skirti 800 tūkst. litų - už juos aptvarkėme fasadą, suremontavome pastato stogą ir šildymo sistemą. Už dabar skirtus pinigus nudažysime fojė sienas, sutvarkysime lubas, rekonstruosime salės kėdes, patvarkysime sceną. Svarbiausia, kad čia lankytojams būtų jauku”, teigia M. Skvarnavičius.

      Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus teigimu, iki šiol pastatas nebuvo tvarkomas beveik 30 metų, todėl remontas, ypač kultūrinės jo dalies, yra būtinas. “Girstučio” kultūros ir sporto rūmai įtraukti į kultūros centrų modernizavimo programoje, tikimasi, kad iš jos taip pat bus skirta lėšų.

      “Kultūrinę rūmų dalį Savivaldybė tvarko savo jėgomis, tačiau likusia, vadinamąja “sportine”, turėtų susidomėti verslininkai. Tarybai pritarus, siekiame, kad “Girstutis” būtų pripažintas nacionalinės svarbos objektu - tada būtų lengviau gauti tiek Vyriausybės, tiek ES fondų finansavimą. Kauniečių pamėgtuose rūmuose vyksta tradiciniai festivaliai, koncertai, spektakliai, todėl turime užtikrinti, kad ši erdvė būtų patraukli ir patogi”, sako Kauno meras.

      Kauno miesto mero atstovė spaudai Jūratė Anilionytė

      Kaunas.lt
      I love INNUENDO!

      Comment


        Hehe, na jei projektas bus įgyvendintas, beliks tik džiaugtis. O jei dar statys prie "Vilniaus vartų"..

        Naujos Seimo plenarinių posėdžių salės įrengimas kainuos beveik 40 mln. Lt

        Noras įrengti naują Seimo plenarinių posėdžių salę valstybės kišenę per ketverius metus palengvins beveik 40 mln. litų. Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", artėjant kitų metų biudžeto pyrago dalyboms, galiausiai paaiškėjo Seimo valdininkų nuo visuomenės ilgai slėpta suma, kurią ketinama skirti naujai plenarinių posėdžių salei įrengti.

        Seimo kanceliarijos paraiškoje Finansų ministerijai teigiama, jog šiam tikslui per 4 metus reikėtų skirti 39 mln. 720 tūkst. litų. Parlamentas prašo jau kitų metų biudžete salės statybai numatyti 15 mln. litų.

        Salės maketas už uždarų durų jau buvo pristatytas parlamento vadovybei. Vien projektavimo darbai kainavo apie pusę milijono litų. Siekiant, kad informacija plačiai nepasklistų, Seimo vadovai buvo supažindinti ir su bendra planuojamų išlaidų suma.

        Tik Finansų ministerijos pareigūnams neseniai savo užmojus atskleidę parlamento valdininkai tokį slapukavimą aiškina tuo, jog Vyriausybė į didelį jų apetitą gali sureaguoti nepalankiai.

        Speciali parlamento kanceliarijos darbo grupė naujosios Seimo posėdžių salės koncepciją bei projektą rengė nuo praėjusių metų pabaigos. Viename pirmųjų posėdžių, kurie visuomet vyko už uždarų durų, kanceliarijos vadovai grupės narius ragino nesivaržyti ir teikti pačias įvairiausias bei įmantriausias idėjas.

        Buvo pranešta, jog taupyti pinigų nesirengiama, mat naujosioms patalpoms norima naudoti tiktai moderniausias medžiagas, įdiegti naujausias technologijas. Viena pagrindinių idėjų, tada sklandžiusių grupės posėdžiuose, - kaip salėje posėdžiausiančius ir šalia jos įrengtose kavinėse poilsiausiančius parlamentarus ir jų svečius apsaugoti nuo bendravimo su žiniasklaidos atstovais.

        Seimo valdybos nariams salės, planuojamos įrengti antruosiuose parlamento rūmuose, maketas buvo pademonstruotas dar vasaros pradžioje.

        Seimo kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento direktorius Antanas Dimaitis, dienraščio paklaustas, kaip vyksta naujosios salės projektavimo ir pasirengimo statyboms darbai, tikino, kad jokių bendrų apskaičiavimų, kiek visa tai gali kainuoti mokesčių mokėtojams, dar nėra.

        Bet Seimo kanceliarijos Finansų departamento darbuotojas Gintautas Čaplikas, pasirengęs Finansų ministerijai gabenti paraišką kitų metų biudžeto projektui, vis dėlto atskleidė milijonines sumas, kurių prašoma iš Vyriausybės.

        Planuojama, jog naujojoje kelių šimtų vietų salėje stiklo sienomis su tame pačiame pastate įrengtais kabinetais aptarnaujančiam personalui, spaudos konferencijų sale, kavinėmis galėtų posėdžiauti jau šios kadencijos parlamentarai.

        Tiek Seimo kanceliarijos pareigūnai, tiek kai kurie parlamento vadovai neoficialiuose pokalbiuose nuogąstauja, kad Vyriausybė, jau nekart apmalšinusi parlamento apetitą, gali neskirti pinigų ir šiam projektui.

        Seimas šios statybos pradžiai beveik 6 mln. litų prašė jau du kartus - pirmą kartą formuojant šių metų biudžetą, antrąkart - jį perskirstant. Abu kartus Vyriausybė atsisakė patenkinti šį prašymą.

        Anot kai kurių kanceliarijos valdininkų, reikalai galėtų pajudėti, jei naujosios salės reikalais Vyriausybėje imtų rūpintis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

        Kol naujosios salės perspektyvos vis dar skęsta miglose, šiomis dienomis ištuštėjusiame Seime užvirė remontas. Darbininkai šeimininkauja pirmuosiuose Seimo rūmuose esančioje Konstitucijos salėje, trečiuosiuose rūmuose įsikūrusiose Liberalų ir centro bei konservatorių frakcijų patalpose, taip pat Seimo restorane.

        Bendrųjų reikalų departamento direktorius A.Dimaitis teigia, jog šis remontas parlamento biudžetui kainuos apie 2,3 mln. litų. Anot jo, Konstitucijos salė rimčiau nebuvo remontuota jau kokius 25 metus, todėl parlamento vadovai sulaukdavo pastabų net iš užsienio svečių delegacijų.

        Šioje salėje bus įrengta vėdinimo sistema, pataisytos lubos, apšiltintos sienos. Tuo tarpu Seimo restorano patalpose bus keičiamos komunikacijos.

        BNS
        Mano galerija Flickr'yje

        Comment


          Aš, mokesčių mokėtojas, visiškai nesidžiaugiu, kad mūsų valdžios parodija turės minkštesnes sėdynes.
          אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
          אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

          Comment


            Pritariu jerusalem, bet naujo pastatėlio vistiek norisi :}

            Comment


              Dėl patogumo čia neesmė, svarbu, kad paneryje būtų naujas pastatas, kuris pakrantę papuoštų labiau, nei dabartiniai seimo rūmai. Vis vien tai šioks toks valstybės prestižo reikalas
              Mano galerija Flickr'yje

              Comment


                Parašė Mantaz
                Dėl patogumo čia neesmė, svarbu, kad paneryje būtų naujas pastatas, kuris pakrantę papuoštų labiau, nei dabartiniai seimo rūmai. Vis vien tai šioks toks valstybės prestižo reikalas
                Nesupratau, kur čia NAUJAS pastatas?
                אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                Comment


                  Parašė Mantaz
                  Dėl patogumo čia neesmė, svarbu, kad paneryje būtų naujas pastatas, kuris pakrantę papuoštų labiau, nei dabartiniai seimo rūmai. Vis vien tai šioks toks valstybės prestižo reikalas
                  Paneryje? Jis pakankamai toli nuo Neries - cia paprasciausias dabartiniu seimo rumu priestatas ir tiek - jis nebus visiskai atskiras naujas pastatas. Na, nebent kazka pakeite nuo to laiko kai maciau paskutini karta vizualizacijas.

                  Comment


                    O kur tu manai ta naujoji salė bus įrengta? Šiaip prieš keletą metų jau buvo pasirodęs projektas ir rodė per teliką, kaip maždaug atrodys naujas priestatas su nauja posėdžių sale. Beje, sunku būtų sugalvoti, kur jie sukištų tuos 40 mln, jei nestatytų priestato

                    Edd> Na taip, priestatą ir turėjau omenyje.
                    Mano galerija Flickr'yje

                    Comment


                      As tai manau, kad geriausia ideja butu statyti visiskai naujus seimo rumus kitoje vietoje, o senus pastatus parduoti. Manau atsirastu investuotoju kurie solidzia suma sumoketu uz seimo pastatus, o uz gautus pinigus naujas pastatas iseitu. Aisku galima nurodyti investuotojams, kad paliktu senuose pastatuose patalpu muziejui ir pan.

                      Comment


                        Seimo valdybos nariams salės, planuojamos įrengti antruosiuose parlamento rūmuose, maketas buvo pademonstruotas dar vasaros pradžioje. - citata.
                        Planuojamos įrengti JAU ESANČIUOSE ANTRUOSIUOSE rūmuose - na vat, prašom, vieta,čia ir sukišim 40 milijonų
                        אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                        אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                        Comment


                          Parašė jerusalem
                          Seimo valdybos nariams salės, planuojamos įrengti antruosiuose parlamento rūmuose, maketas buvo pademonstruotas dar vasaros pradžioje. - citata.
                          Planuojamos įrengti JAU ESANČIUOSE ANTRUOSIUOSE rūmuose - na vat, prašom, vieta,čia ir sukišim 40 milijonų
                          Pati Seimo plenarinių posėdžių salė bus naujam priestate. Na bent jau as maciau to priestato vizualizacijas.

                          Comment


                            Parašė Edd
                            Pati Seimo plenarinių posėdžių salė bus naujam priestate. Na bent jau as maciau to priestato vizualizacijas.
                            Norėčiau pamatyti tą vizualizaciją
                            אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                            אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                            Comment


                              Parašė jerusalem
                              Norėčiau pamatyti tą vizualizaciją
                              Neturiu. O siaip tai as maciau sena varianta ir ten zadejo jame kazka keisti.

                              Comment


                                Planuojamos statybos pasiglemžia vis daugiau žemės

                                Žemės ūkio paskirties žemės kasmet mažėja, ypač sparčiai šis procesas vyksta arti didmiesčių. Pakeitus žemės paskirtį, ji išdalijama gyvenamųjų namų, komercijos, verslo objektų statyboms. Suaktyvėjusi nekilnojamojo turto rinka skatina šiuos procesus. Per metus nekilnojamojo turto kainos šoktelėjo iki 30 proc. Tai pasakytina ir apie žemės kainą.

                                Sklypai kainuoja brangiai

                                Norint įsigyti sklypą gyvenamojo namo statybai, už vieną arą žemės Garliavoje dabar gali tekti sumokėti 8-10 tūkst. litų, Raudondvaryje - nuo 5 iki 10 tūkst. litų, Ramučių centre - net iki 12,5 tūkst. litų, Vaišvydavoje - 8 tūkst. litų, Neveronyse - iki 1 tūkst. litų.
                                Žemės aro kaina priklauso nuo to, ar yra komunikacijos, koks kraštovaizdis, ar rajonas apgyventas. Šią savaitę už vieną arą žemės namo statybai savininkai Užliedžiuose prašė 2,5 tūkst. litų, Ilgakiemyje - 3,5 tūkst. litų, prie magistralės "Via Baltica", tarp Noreikiškių ir Garliavos - 5,5 tūkst. litų, o Vytėnuose - 22 tūkst. litų už arą. Tiesa yra ir tai, kad kainos dabar dirbtinai sukeltos, todėl nemažai brangių sklypų nesulaukia pirkėjų.

                                Žemės ūkio paskirties žemė yra pigesnė. Todėl savininkai neskuba jos parduoti, ypač jei ji yra patrauklioje, patogioje susisiekimo atžvilgiu vietoje. Dažnas galvoja apie šios žemės paskirties pakeitimą išdalijant sklypais namų statybai, kad vėliau galėtų juos parduoti.

                                Žemė keičia paskirtį

                                Paskutiniame šios vasaros Kauno rajono tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas rengti detaliuosius planus žemės naudojimo paskirčiai keisti iš žemės ūkio į kitą: mažaaukščių gyvenamųjų namų statybos, komercinės paskirties ir smulkiojo verslo objektų, pramonės ir sandėliavimo teritorijų. Iš viso šiuo sprendimu pritarta daugiau kaip 150 ha žemės ūkio žemės paskirties pakeitimui. Sklypai, kurių žemės paskirtis keisis, yra nuo 10 arų iki 10 hektarų dydžio. Didžiausi iš jų (didesni kaip 3 ha), kurie atiteks gyvenamųjų namų statyboms, yra Alšėnų, Garliavos apylinkių, Ringaudų, Raudondvario seniūnijose.

                                Dėl žemės sklypų paskirties keitimo kreipiasi tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys. Tarp įmonių, pageidaujančių keisti joms priklausančios žemės paskirtį į gyvenamųjų namų statybos sklypus yra nekilnojamojo turto agentūra "Turtausta", kuriai Giraitėje priklauso beveik 1 ha žemės, bendrovė "E5&Co", kuriai priklauso 1,3 ha žemės sklypas Jonučiuose (Alšėnų seniūnija), 8,6 ha Didvyriuose (Raudondvario seniūnija) ir 4,6 ha Bajorų kaime (Ringaudų seniūnija). Taryba nusprendė rengti detaliuosius planus šių sklypų paskirties pakeitimui ir jų padalijimui.

                                Iš žemės ūkio į komercinės paskirties sklypus "pereis" 3 ha žemės Karmėlavos seniūnijos Biruliškių kaime, iš kurių daugiau kaip 2 ha priklauso pervežimų bendrovei "Rotveda". Komercijai ir smulkiam verslui Domeikavos seniūnijos Žemaitkiemio kaime iš viso atiteks daugiau kaip 10 ha žemės. Nekilnojamojo turto plėtotės bendrovė "Baltic Realty Adviser" Babtų seniūnijos Sitkūnų kaime jai priklausančius 3 ha žemės numačiusi naudoti pramonės ir sandėliavimo objektams.

                                Ne visiems pasiseka

                                Iš ilgo sąrašo žemės savininkų, pageidaujančių, kad būtų pakeista jiems priklausančios žemės ūkio paskirties žemės paskirtis, Kauno rajono taryba išbraukė "Senukų" bendrovę. Savivaldybė neleido keisti Užliedžių seniūnijos Giraitės kaime "Senukams" priklausančio 2,3 ha sklypo paskirties.

                                Giraitėje, prie pat autostrados, "Senukai" ketino kurti logistikos centrą bei teikti įvairias paslaugas, kuriomis daugiausia naudotųsi važiuojantieji autostrada. Tokio objekto statybai kategoriškai pasipriešino Giraitės bendruomenė: objektas išdygtų vietoje žaliosios zonos (parko), skiriančios automagistralę nuo gyvenvietės ir prieitų prie pat gyvenamųjų namų. Parką tarp autostrados ir gyvenvietės kadaise įveisė LVA mokomasis ūkis. Tačiau jis nebuvo įrašytas į valstybės išperkamų ir neprivatizuojamų plotų sąrašą (žinias apie į sąrašą įrašytinus plotus Savivaldybei teikė seniūnijos). Žemė, kurioje įkurtas parkas, buvo grąžintas savininkui, o šis jį pardavė "Senukams". Neigiamą Savivaldybės sprendimą "Senukai" turi teisę skųsti.

                                Renkasi sklypą gyvenvietėje, o ne laukuose

                                Didesnio žemės ploto paskirties pakeitimas ir padalijimas sklypais norint juos parduoti gyvenamųjų namų statybai dar nereiškia, kad savininkas tikrai greitai praturtės. Pirkėjui šiandien rūpi ne vien sklypas, jam svarbu, kokiu keliu teks važiuoti iki jo: dulkėtu ar asfaltuotu. Vis daugiau turtingesnių žmonių dairosi sklypų, kur būtų dujos, elektra, tvarkinga aplinka ir net vieningo stiliaus architektūra, kur jiems būtų užtikrintas saugumas. Todėl sėkmės ir pirkėjų dėmesio sulaukia vienu kartu statomi gyvenamųjų namų kvartalai su asfaltuotomis gatvėmis, pėsčiųjų takais, dažnai iš visų pusių aptverti tvora, kad nepatektų pašaliniai. Tokių kvartalų jau yra Akademijoje, Raudondvaryje. Toks kvartalas kyla Garliavoje, iškils ir netoli Piliuonos, prie Lapių. Ateityje galbūt ir Giraitėje, Jonučiuose, Didvyriuose, Bajoruose ir kitur.

                                Todėl kelis hektarus žemės ūkio paskirties žemės turinčiam savininkui, kuris nori ją išdalyti sklypais ir brangiai parduoti namų statyboms, geriausiu atveju pavyks nebrangiai parduoti nekilnojamojo turto agentūrai ar statybos bendrovei. Sėkmingiausiai parduodami sklypai gyvenvietėse, kur nereikia tiesti nei kelių, nei elektros.
                                omni.lt
                                www.donatas-mazeika.lt

                                Comment


                                  Su atletais į Kauną plūstelėjo ir investicijos
                                  Lengvosios atletikos čempionatu labiausiai džiaugiasi viešbučių savininkai

                                  Visi viešbučiai sausakimši

                                  Rytoj prasidėsiantis Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas vieniems kauniečiams žada įdomių varžybų, kitiems – papildomų pajamų.

                                  Vakar į Kauną atvyko pirmieji čempionato dalyviai iš 45 valstybių. Kartu su jais atkeliavo ir teisėjai, treneriai, masažuotojai, oficialūs delegatai.

                                  Europos lengvosios atletikos jaunimo čempionato direktoriaus Virginijaus Daukšio teigimu, visi Kauno viešbučiai jau užsakyti – ir patys prabangiausi, ir mažiau komfortabilūs.

                                  Šimtai sirgalių priversti ieškoti pastogės kitų Lietuvos miestų viešbučiuose.

                                  Teko traukti burtus

                                  Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Robertas Stanionis pasakojo, jog Europos lengvosios atletikos asociacijos atstovams teko traukti burtus, kad būtų išrinktos delegacijų gyvenamosios vietos. „Visi norėjo gyventi prabangiuose viešbučiuose, deja, jų neužtenka“, – apgailestavo R.Stanionis.

                                  Ištraukus burtus paaiškėjo, kad vokiečiai, rusai ir lenkai gyvens „Takiosios Neries“ viešbutyje. Ispanams, bulgarams ir ukrainiečiams atiteko teisė įsikurti „Metropolio“ viešbutyje.

                                  Didžiosios Britanijos ir Graikijos atstovai apsistos „Kaune“, prancūzai – „Santakoje“.

                                  Apie išlaidas vengė kalbėti

                                  Paklaustas, kokia suma skiriama vienam žmogui, V.Daukšys atsakė, jog tai – komercinė paslaptis.

                                  „Aš pats tariausi su kiekvieno viešbučio administracija, todėl tai yra konfidenciali informacija“,- slapukavo valdininkas.

                                  Visų čempionato dalyvių ir delegatų gyvenimą finansuos Europos lengvosios atletikos asociacija bei nacionalinės lengvosios atletikos federacijos.

                                  Žada įspūdingą atidarymą

                                  V.Daukšys aiškino, kad Europos lengvosios atletikos čempionatas yra sporto varžybos, o ne komercinis renginys, todėl specialių pramogų nenumatoma.

                                  Direktorius žadėjo, jog čempionato atidarymas, kuris vyks liepos 20-osios vakarą S.Dariaus ir S.Girėno stadione, bus vertas dėmesio. „Susirinkusiuosius stebins staigmenos ir iš dangaus, ir nuo žemės“, – teigė V.Daukšys.

                                  Per keturias varžybų dienas čempionato svečiams bus surengti keturi priėmimai su vaišėmis.

                                  Pirmąjį priėmimą rengia Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius.

                                  Čempionato metu transporto spūsčių Žaliakalnyje neturėtų susidaryti, nes vasarą Kaunas gerokai ištuštėjęs.

                                  Eismas Perkūno alėja bus ribojamas.

                                  „Problemų gali kilti tik dėl automobilių stovėjimo šalia S.Dariaus ir S.Girėno paminklo, nes ten vietų nedaug“, – aiškino R.Stanionis.

                                  V.Daukšys visus kauniečius ragino neišvykti atostogauti, o aktyviai palaikyti mūsų šalies sportininkus. Stadione laukiama nuo 3 iki 4 tūkstančių žiūrovų.

                                  Išgers 15 tonų vandens

                                  Čempionate pasirodys 1 350 lengvaatlečių iš užsienio, 62 – iš Lietuvos.

                                  Planuojama, jog čempionato dalyviai išgers 15 tonų mineralinio vandens, iš jų 80 procentų – negazuoto.

                                  Čempionato metu dirbs 800 žmonių, iš jų – 300 teisėjų. Į Kauną taip pat atvyks 75 žurnalistai iš įvairių Europos miestų.

                                  Kas pusvalandį kursuos autobusai maršrutu viešbutis – stadionas – viešbutis.

                                  Į čempionato atidarymą pakviesti šalies vadovai: Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

                                  A.Brazauskas ir A.Paulauskas šiuo metu atostogauja, o V.Adamkus, dienraščio žiniomis, atvyks tik į čempionato uždarymą.

                                  Pasididžiavimas – švieslentė

                                  Visi S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai jau baigti. Atnaujinti bėgimo takai, įrengti atskirų sporto šakų sektoriai, suremontuotos patalpos po tribūnomis. Taip pat įsigyta naujo sporto inventoriaus.

                                  Papildomai įrengtos šuolių ir bėgimo bei apšilimo aikštelė, tolimųjų metimų sektorius.

                                  Stadiono pasididžiavimas – 37 kv. m švieslentė, kainavusi daugiau kaip milijoną litų.

                                  Tai pirmasis toks ekranas mūsų šalies stadionuose ir moderniausias Baltijos šalyse. Po čempionato jis liks Kaune.

                                  Liūto dalį skyrė Vyriausybė

                                  V.Daukšys teigė, jog su čempionatu į Kauną atkeliavo investicijos.

                                  Pamatyti atnaujintą stadioną ir varžybas kauniečiai bei miesto svečiai galės liepos 20 – 24 dienomis, įsigiję abonentinį bilietą už 20 litų arba vienos dienos – už 5 litus. Čempionato organizatoriai pasirūpino, kad žiūrovai, įsigiję bilietus, į stadioną galėtų atvykti nemokamai.

                                  Stadionui atnaujinti ir čempionato pasirengimo darbams Vyriausybė skyrė 6,6 mln. litų.

                                  Iš Kauno savivaldybės biudžeto čempionatui organizuoti skirta 300 tūkstančių litų.
                                  www.lrytas.lt/laikinojisostine

                                  Comment


                                    UNESCO piktinasi Vilniaus dangoraižiais - RESPUBLIKA
                                    Lauryną VIRELIŪNAITĖ
                                    Savaitgalį posėdžiavusi UNESCO pasaulio paveldo komiteto sesija dar sykį atkreipė dėmesį į sostinės senamiesčio apsauginę zoną bjaurojančius aukštus pastatus.
                                    Grėsmingas perspėjimas
                                    Komitetas paragino Lietuvos pareigūnus peržiūrėti Vilniaus miesto plėtros projektus, kurie gali paveikti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukto sostinės senamiesčio, kaip pasaulio paveldo objekto, vertę.
                                    Kultūros paveldą saugančios institucijos atstovai teigia, jog šia tema su sostinės Savivaldybe susirašinėjamą daugiau nei metus, bet susitarimo nepavyksta pasiekti.
                                    Savivaldybė negirdi
                                    Valstybinės kultūros paveldo komisijos narė Gražina Drėmaitė "Respublikai" tvirtino, kad UNESCO pasaulio paveldo komitetas negali Lietuvos priversti sustabdyti daugiaaukščių pastatų statybą senamiestyje.
                                    "Visas likęs pasaulis yra kitokio civilizacijos laipsnio, mes visą laiką laukiame, kol mums ką nors nurodys, bet mes patys tai turime suprasti. Toks mūsų laukimas, kad kas nors kitas pagrūmos pirštu, taip juk nepriimta pasaulyje. Jaučiu dėl to didelę gėdą. UNESCO gali tik korektiškai pareikšti pastabą, bet čia kitas bendravimo kultūros lygmuo", - sakė ji ir pridūrė dėl Vilniaus senamiestį bjaurojančių pastatų į miesto Savivaldybę kreipusis ne vieną kartą, tačiau išgirdo atsakymą, kad leidimai statyboms išduoti prieš dvejus metus.
                                    "Tereikia nueiti prie Aušros vartų arba į Katedros aikštę, pamatysite kyšančius dangoraižius, kurie tikrai nepuošia miesto. Dešinysis Neries krantas tikrai baisus", - padėtį sostinėje įvertino G.Drėmaitė.
                                    Linas Naujokaitis teigia, kad dangoraižiai Vilniuje statomi tik su UNESCO pritarimu
                                    Dainiaus Labučio ir Martyno Ambrazo nuotr.
                                    Pliekia be reikalo
                                    Sostinės Savivaldybės Miesto plėtros komiteto pirmininkas Algirdas Čiučelis "Respublikai" teigė pripažįstąs, kad su sostinės senamiesčiu nėra viskas gerai: "Žiūrime ir norime, kad kas nors patartų kitą kartą, bet, aišku, ir patys matome, kur yra klaidų, tačiau klaidos didžiąja dalimi yra visų paveldo institucijų. Mes nepasiraši-nėjame detaliojo plano, jei nėra paveldininkų ar aplinkosaugininkų parašų. Ne vien Savivaldybė dėl to kalta. Ji jokio projekto nepraleidžia, jei nėra tų parašų. O jie kažkokiu būdu gauna juos, ir kas mums belieka, kai visi parašai surinkti".
                                    Sostinės Savivaldybės Miesto plėtros departamento direktorius Linas Naujokaitis mano, kad Vilniaus savivaldybė ir UNESCO pasaulio paveldo komitetas paprasčiausiai nesusikalba.
                                    "Atvira tai tema, aiški kaip gyvenimas. Tačiau informacijos, kas ką daro ir kaip kas įsivaizduoja šitą procesą turime labai mažai. Jie
                                    stokoja informacijos, o mes siekiame, kad ta plėtra būtų suprantama tokia, kokia ji iš tiesų planuojama. Jie neturi daug informacijos, kas realiai daroma mūsų mieste. Savivaldybės požiūris į tai yra rinitas", - aiškino departamento vadovas.
                                    Jis sakė, kad žemutinėje terasoje yra patvirtinta aukštųjų pastatų schema. Dešiniajame Neries krante suprojektuota architektūrinė kalva formuojama bendru sutarimu, objektų atsiradimui pritaria Kultūros vertybių apsaugos departamentas.
                                    L.Naujokaitis teigė, kad sosti-
                                    nės centre išdygs prekybos, komercijos ir gyvenamasis kompleksas "Vilniaus vartai", dar vienas aukštas statinys dygsta Savanorių prospekto pradžioje, daugiau jokių aukštų pastatų, pasak departamento direktoriaus, žemutinėje miesto terasoje nebus.
                                    "Mes atkreipėme dėmesį ir peržiūrime plėtros projektus. Atliekami realūs veiksmai, konkretus objektas - pieno kombinatas, ten buvo numatyti aukšti pastatai, bet nuspręsta šios minties atsisakyti, - aiškino L.Naujokaitis. - Ką mums sako UNESCO, tą darome ir dar reaguosime, jei to nepakaks".
                                    --------------------------------
                                    SKAITOM, STEBIMĖS
                                    אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                    אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                    Comment


                                      Liūdna. Beje, kas gali pasakyti, kas yra žemutinė miesto terasa? Man kažko dėl jos bloga nuojauta
                                      Mano galerija Flickr'yje

                                      Comment


                                        Parašė Mantaz
                                        Liūdna. Beje, kas gali pasakyti, kas yra žemutinė miesto terasa? Man kažko dėl jos bloga nuojauta
                                        Gal Vilnius nuo dešiniojo Neries kranto lik senamiesčio, naujamiesčio, ribojamas Aušros vartais, Kauno gatve, Savanorių žiedo?
                                        אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                        אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                        Comment


                                          Atliekami realūs veiksmai, konkretus objektas - pieno kombinatas, ten buvo numatyti aukšti pastatai, bet nuspręsta šios minties atsisakyti
                                          liudna ir kvaila,negi ir ten daugiaauksciai trukdo?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X