Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klausimai apie forumą

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Maalinauskas
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

Nesiveliant į diskusijas dėl kitų paminėtų dalykų, "tujinimas" forume visada buvo norma nuo pat jo atsiradimo. Tiesą sakant, kiek pamenu, lygiai tas pats galiojo ir kituose tokio tipo forumuose nuo pat jų pirmų dienų. Tik vėliau kai kurie susigalvojo kitus vadinti "jūs" dėl velnias žino kokių priežasčių ir vis paminėti "tujinimą" kaip kažkokią priblemą. Dėl to siūlyčiau forumuose "tujinimo" nepriimti kaip nors asmeniškai ar, juo labiau, kaip kokio nors nepagarbos rodymo, nes tai yra vienas iš neginčijamų old school forumų features'ų.
    Nu čia labai matyt priklauso nuo to, kokiuose forumuose sėdėjote. Nes kur aš internete ~2002 pradėjau (dabar jau neatgaminsiu jų pavadinimų), tai "jūs" buvo normalus kreipinys. Bet again, siūlau nesiplėsti į šią temą (let's agree to disagree), pagarbos trūkumas ir įžeidinėjimai yra kur kas rimtesnė problema, kuri IMHO kuo toliau, tuo labiau progresuoja.

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą

Įkišiu savo trigrašį. Forume išties pastaruoju metu (turiu omenyje kelis paskutinius metus) trūksta elementarios pagarbos vienas kitam. Tujinimas, automarozai, durniai, uostyk dyzelį - nu wtf, negi toks turi būti bendravimas? Negi taip sunku, netgi turint kitokias nuomones, bendrauti korektiškai, be asmeniškumų.
    Nesiveliant į diskusijas dėl kitų paminėtų dalykų, "tujinimas" forume visada buvo norma nuo pat jo atsiradimo. Tiesą sakant, kiek pamenu, lygiai tas pats galiojo ir kituose tokio tipo forumuose nuo pat jų pirmų dienų. Tik vėliau kai kurie susigalvojo kitus vadinti "jūs" dėl velnias žino kokių priežasčių ir vis paminėti "tujinimą" kaip kažkokią priblemą. Dėl to siūlyčiau forumuose "tujinimo" nepriimti kaip nors asmeniškai ar, juo labiau, kaip kokio nors nepagarbos rodymo, nes tai yra vienas iš neginčijamų old school forumų features'ų.

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Parašė Taj Mahal Rodyti pranešimą

Sunkiai įsivaizduoju kaip "tu" gali būti naudojamas kaip psichologinis spaudimas.
    Kai tamsiame skersgatvyje sutiksite keistus žmones reikalaujančius "užrūkyti", tikrai suprasite

Komentuoti:

• Taj Mahal
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

Tujinimas yra priimtinas, jei tai seka betarpiško bendravimo eigos (dažnai asmens amžiaus ir statuso mes čia nežinome). Bet jeigu tai naudojama kaip psichologinis spaudimas, man nepriimtina. Čia panašiai, kai gražus žodis "ačiū" naudojamas vietoje keiksmažodžio blt.
    Sunkiai įsivaizduoju kaip "tu" gali būti naudojamas kaip psichologinis spaudimas.

Komentuoti:

• Sula
    replied

Sutinku su viskuo apart tujinimą. Tujinimas 2025 metais turėtų būti norma, o ne kažkoks pseudo-nepagarbos rodymas. Visus savo draugus tujinu ir tai nėra nepagarbos rodymas. Kaip tik atvirkščiai. Mane irgi visi tujina, noriu kad tujintu ir asmeniškai labai nemėgstu kai kreipiasi su pseudo-pagarba, su visokiais pone, jūs, jūsų ekselencija ir t.t. Paskutinis gal nėra aktualus, bet tinka kad iliustruoti mintį.
    Tujinimas yra priimtinas, jei tai seka betarpiško bendravimo eigos (dažnai asmens amžiaus ir statuso mes čia nežinome). Bet jeigu tai naudojama kaip psichologinis spaudimas, man nepriimtina. Čia panašiai, kai gražus žodis "ačiū" naudojamas vietoje keiksmažodžio blt.

Komentuoti:

• Maalinauskas
    replied

Sutinku su viskuo apart tujinimą. Tujinimas 2025 metais turėtų būti norma, o ne kažkoks pseudo-nepagarbos rodymas. Visus savo draugus tujinu ir tai nėra nepagarbos rodymas. Kaip tik atvirkščiai. Mane irgi visi tujina, noriu kad tujintu ir asmeniškai labai nemėgstu kai kreipiasi su pseudo-pagarba, su visokiais pone, jūs, jūsų ekselencija ir t.t. Paskutinis gal nėra aktualus, bet tinka kad iliustruoti mintį.
    Draugai tam ir yra draugai, kad juos tujinti Čia gi susirinkę nepažįstami ir sprendžiant iš visko, vyresni žmonės, tarp kurių tujinimas IRL yra nepagarbos ženklas. Nematau kodėl forume turėtų būti kitaip.
    Bet ok, dėl tujinimo neperšu niekam savo nuomonės, let's agree to disagree.

Komentuoti:

• Taj Mahal
    replied
    Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą

Įkišiu savo trigrašį. Forume išties pastaruoju metu (turiu omenyje kelis paskutinius metus) trūksta elementarios pagarbos vienas kitam. Tujinimas, automarozai, durniai, uostyk dyzelį - nu wtf, negi toks turi būti bendravimas? Negi taip sunku, netgi turint kitokias nuomones, bendrauti korektiškai, be asmeniškumų.

Komentuoti:

• Maalinauskas
    replied
    Parašė Red Neck Rodyti pranešimą
    Na aš čia naujokas, gal man nederėtų, kištis, bet WOW! Ar aš teisingai supratau? Forumo moderatoriai vadina dalyvius durniais ir dar tuos dalyvius patys banina?

Komentuoti:

• PredatorGTR
    replied
    Parašė Red Neck Rodyti pranešimą
    Na aš čia naujokas, gal man nederėtų, kištis, bet WOW! Ar aš teisingai supratau? Forumo moderatoriai vadina dalyvius durniais ir dar tuos dalyvius patys banina?
    Na čia panašu forumo "elitas" savo senas žaizdas laižosi... tad atsipalaiduok, užsipirk spragėsių (kuo daugiau) ir mėgaukis reginiu...

Komentuoti:

• Red Neck
    replied

Komentuoti:

• Romas
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Nei už pirmą, nei už antrą žinutę aš pražangų neduočiau.
    O už ką pražangą gavo Obi-Wan Kenobi?
    Ir ar tikrai reikėjo jį įžeidinėti?

Komentuoti:

• digital
    replied
    Nei už pirmą, nei už antrą žinutę aš pražangų neduočiau. Manau, kad forumas dabar geresnis.

Komentuoti:

• Romas
    replied
    Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
    Tylėjau ilgai ir kantriai. Romka mane buvo užblokavęs, kai buvo moderatorius, dėl politinių pažiūrų (nebuvo nei keiksmų, nei kažkieno žeminimas). .
    Gauta pražanga: Forumo taisyklių nepaisymas 2021.03.21, 09:48
    Dear RokasLT, You have received an infraction at Miestai ir architektūra. Reason: Forumo taisyklių nepaisymas ------- Prašom apsieiti be keiksmažodžių ------- (...) Original Post: https://www.miestai.net/forumas/foru...47#post1870447
    Parašė RokasLT
    Joptvaimat, o kur bomžai myš ir šiks, o juos fotografuos japonų turistai?!

Warning Received: Provokavimas 2020.07.08, 07:37
    Dear RokasLT, You have received a warning at Miestai ir architektūra. Reason: ------- Provokavimas .. ------- Original Post: https://www.miestai.net/forumas/foru...26#post1813626

Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
    "Yra melas, yra didelis melas ir yra statistika."
    Parašė RokasLT
    Yra ligonis, yra didelis ligonis ir yra Aleksio.

Čia pražangos ne už "politines pažiūras", o už elementorišką chamiškumą ir įžeidinėjimus.
    O gal jau įsteigta chamų partija?

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Tylėjau ilgai ir kantriai. Romka mane buvo užblokavęs, kai buvo moderatorius, dėl politinių pažiurų (nebuvo nei keiksmų, nei kažkieno žeminimas). Gerai kad sukūriau kitą anketą ir susisiekiau su kitu moderatoriumi, dėl ko jis neteko moderatoriaus teisių. Žmogelis turi polinkį į sociopatiją.

Komentuoti:

• Romas
    replied
    Kodėl pašalintas Obi-Wan Kenobi?

Negi už paklausimą airBaltic temoje, kai nežinojo, ką reiškia ekonomistų žargonu santrumpa DU, dėl ko susilaukė įžeidinėjimo iš moderatoriais.

Parašė digital Rodyti pranešimą
    Darbo užmokestis, "durniau".
    Kabutės buvo uždėtos tą pačią dieną vėliau.

Nors už įžeidinėjimą moderatorius laikydamasis taisyklių turėtų pats sau skirti pražangą (ar paprašyti kito moderatoriaus tą padaryti), o ne vartytis iš situacijos dėdamas kabutes.

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Ne, tiesiog kai polemizuidamas nusišneki ar demonstruoji ribotą požiūrį į pasaulį, tai ta viena (ir gal tavo vienintelė) nuotrauka labai gerai paaiškina, kodėl tai taip dažnai atsitinka.
    Jei matau pasaulį ne iš už dyzelio vairo, tai vadinasi ribotas požiūris?
    Jei naudojiesi VT, tai esi lochas ir tavo nuomonė nieko nereiškia?

Džiugu, kad šiame forume dauguma narių gyvena vakarietiškomis vertybėmis ir yra išaugę iš 90-ųjų mąstysenos. Ir tik keli (arba vienas) iki šiol gyvena pagal paniatkes. Nors nieko nuostabaus, kai taip dažnai lankaisi visokiose postsovietinėse skylėse - ten turėtum rasti daug bendraminčių.

Komentuoti:

• Romas
    replied
    Ne, tiesiog kai polemizuodamas nusišneki ar demonstruoji ribotą požiūrį į pasaulį, tai ta viena (ir gal tavo vienintelė) nuotrauka labai gerai paaiškina, kodėl tai taip dažnai atsitinka.
    Paskutinis taisė Romas; 2025.02.10, 08:28.

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Ok, nors vaizdas be užtemdytų pakraščių gražesnis, (galėjo ir pats autorius parodyti bent kiek savigarbos ir aptvarkyti prieš keldamas į viešumą), bet ta troleibusinė nuotrauka bus cituojama su visais netobulumais ir tik iš originalaus šaltinio.
    Džiugu, kad ji tau kelia tokį lytinį susijaudinimą, kad negali nustoti jos cituoti.

Komentuoti:

• Romas
    replied
    Ok, nors vaizdas be užtemdytų pakraščių gražesnis, (galėjo ir pats autorius parodyti bent kiek savigarbos ir aptvarkyti prieš keldamas į viešumą), bet ta troleibusinė nuotrauka bus cituojama su visais netobulumais ir tik iš originalaus šaltinio.

Komentuoti:

• digital
    replied
    Jei bus suklastota cituojama žinutė. Kokie to požymiai jau rašiau aukščiau, bet ypatingai nesuprantantiems paaiškinu - paspaudus ženkliuką ">>" turi pamatyti originalią žinutę, ir cituojama neturi skirtis. Ji gali būti sumažinta, ištrinta dalis teksto, bet negali būti pakeista ar pridėta.

Komentuoti:

Working...
X