Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofa Rusijoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Smolenske sulaikyta grupė lenkų žurnalistų, bandžiusių nufilmuoti sudužusio Lenkijos prezidento lėktuvo nuolaužas

    http://www.lrytas.lt/-12859407761285...au%C5%BEas.htm

    Comment


      Dar gegužę lenkų prokurorai kreipėsi į Rusijos prokuratūrą su prašymu leisti papildomai apžiūrėti katastrofos vietą, tačiau leidimas buvo gautas tik rugsėjo pabaigoje.

      http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=37144973


      Kai rusai viska ''sutvarke'' , kai net eiliniai rusu kareiveliai suspejo apsivogti ir pasinaqudoti zuvusiuju banko kortelemis, kai jau viskas paimta kas tik galima buvo paimti ir beliko vien tik siuksles,tada jau ir patiems lenkamsleidzia ten pasikapstyti ir net saugoa ta teritorija,kad nedingtu jokios siuksles..:-))

      Comment


        Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofa prie Smolensko galėjo būti pasikėsinimas, šito atmesti negalima, dienraščiui "Polska The Times" sakė buvusi Lenkijos užsienio reikalų ministrė Anna Fotyga.


        http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=37334723

        Comment


          Dar prieš mėnesį iki Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofos, įvykusios prie Smolensko balandžio 10 dieną, Lenkijos ambasada Maskvoje informavo savo šalies Užsienio reikalų ministeriją (URM), kad Smolensko oro uostas nėra parengtas dideliems keleiviniams lėktuvams priimti, rašoma savaitraštyje „Wprost“.
          http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ukle-57-119250
          Mano blogas

          Comment


            Yra straipsnis lenkų kalba "Atskleiskite, kaip žuvo", kuriame teigiama, jog po katastrofos (?) vienas iš keleivių susisiekė mobiliuoju telefonu su žmona pasakė kelis žodžius, po kurių ryšys staiga dingo. Gaila straipsnis tik lenkų kalba.

            UJAWNIJCIE, JAK UMIERALI!

            Wypowiedź Klicha każe zastanowić się, czy rzeczywiście funkcjonariusz BOR, który był na pokładzie Tu-154, Jacek Surówka – dziś ujawniamy, że to o nim pisaliśmy – dzwonił do żony zaraz po katastrofie, mówiąc, że jest ciężko ranny w nogi i że „dzieją się tu rzeczy straszne”? Po tych jego słowach połączenie zostało przerwane. Taką relację przedstawił nam jeden z dziennikarzy, który 10 kwietnia był w Smoleńsku. Według naszych informacji, Surówka miał telefon w sieci Orange.
            Paskutinis taisė zajcik; 2010.10.13, 22:25.
            "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

            Comment


              įdomu ar tuos kelis žodžius pasakė keleivis, ar kas nors radęs jo telefoną.

              Comment


                Parašė zajcik Rodyti pranešimą
                Yra straipsnis lenkų kalba "Atskleiskite, kaip žuvo", kuriame teigiama, jog po katastrofos (?) vienas iš keleivių susisiekė mobiliuoju telefonu su žmona pasakė kelis žodžius, po kurių ryšys staiga dingo. Gaila straipsnis tik lenkų kalba.
                Įdomu, ką ji galėjo atskleisti, jei ji viso labo buvo tik keleivė, lėktuvo sudužimą patyrusi tik iš salono? Čia – lėktuvo pilotavimo aspektu.

                Jei intencija yra ta, kad kažkas kažką šaudė, kad sudužusio lėktuvo pilotai kažkieno maldavo palikti juos gyvus, bet jie vis vien buvo nušauti (kažkur čia buvo įkeltas filmukas su titrais šioje temoje), tai įsiklausius į rusiškus riksmus tame subtittruotame klipuke, panašu, kad buvo gaudomi marodieriai bauginant juos šūviais. Aiškiai buvo girdimas nurodymas „stovėt! poskuda!“ (kažkas panašaus į lietuvišką „šunsnukio“ atitikmenį).

                TU–154 paskutiniai posūkio manevrai atliekami 50 m aukštyje, tas avialaineris – sunki, inertiška mašina (patys pabandykit aviasimuliatoriumi). Su tokiu avialaineriu nepamanevruosi kai su kokiu lengvu lėktuvėliu. O jį bandė nutupdyti žmogus labai blogo matomumo sąlygomis – prarandamas laikas dispečeriui situaciją suvokti, duoti nurodymą, pilotui suvokti dispečerio nurodymą, reaguoti į nurodymą, ir t.t. Pataikyti tokiu lėktuvu į kilimo – tūpimo tako pradžią blogo matomumo sąlygomis, kai jis valdomas žmogaus – tiesiog loterija. O čia dar ir nepatyręs šturmanas (navigatorius), per anksti pradėjęs stebėti aukštį pagal radijoaukštimatį (lėktuvas buvo virš daubos ir skriejo tiesiai į šlaitą) nesekdamas lėktuvo atstumo iki kilimo – tūpimo tako pradžios (tą darbą irgi reikėjo mokėti atlikti pagal radijo švyturius; ir intuityviai, nes laiko skaičiavimams nebebuvo). Kai diktuojamas tik aukštis (pokalbių išklotinės jau senai visuose forumuose apsvbarstytos), bet nesakomas atstumas iki kilimo – tūpimo tako pradžios, pilotui tokia informacija – bevertė.

                Neįžvelgiu aš jokių sąmokslų Lenkijos prezidentinio lėktuvo sudužimo istorijoje.
                Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                Comment


                  /\

                  Tuoj ateis Praeivis, ir išaiškins visiems, kaip ten kas buvo.....
                  Mano blogas

                  Comment


                    Teoriskai tai ten gyvu tikrai galejo likti, greitis buvo nedidelis, auikstis mazas, o dar ir medziai suveike amortizuojanciai pries susiduriant su zeme...
                    Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                    Comment


                      Parašė zajcik Rodyti pranešimą
                      Yra straipsnis lenkų kalba "Atskleiskite, kaip žuvo", kuriame teigiama, jog po katastrofos (?) vienas iš keleivių susisiekė mobiliuoju telefonu su žmona pasakė kelis žodžius, po kurių ryšys staiga dingo. Gaila straipsnis tik lenkų kalba.
                      Man tai patinka, kad tokie "faktai" išlenda praėjus maždaug pusei metų po katastrofos... Manau, tai viską ir pasako apie tokios info patikimumą...

                      Comment


                        Dėl Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofos gali tekti apklausti ir Rusijos premjerą V.Putiną

                        http://www.lrytas.lt/-12871495791285...utin%C4%85.htm

                        Comment


                          Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                          Teoriskai tai ten gyvu tikrai galejo likti, greitis buvo nedidelis, auikstis mazas, o dar ir medziai suveike amortizuojanciai pries susiduriant su zeme...
                          Kai nukrito ant „stogo“ – vargiai. Jei būtų nusileidęs ant fiuzeliažo apatinės dalies – gal būt.
                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                          Comment


                            Geras interviu. Kažkaip laikiausi neutralios pozicijos šia tema, bet dabar jau kyla abejonių dėl Rusijos "nekaltumo".

                            Putinas mulkina Lenkiją
                            http://www.balsas.lt/naujiena/506906...ulkina-lenkija

                            ištraukos iš interviu su buvusia užsienio reikalų ministre Ana Fotyga

                            - Jūs manote, kad esame tokioje pat situacijoje kaip XVIII amžiuje prieš Lenkijos padalijimus?

                            - Jeigu ieškome analogijų, tai būčiau linkusi tai lyginti su Pirmuoju pasauliniu karu, jo baigiamąja faze. Aš matau išeities kelius, galimybes, tačiau tam reikia „švilpti visus ant denio“. O didžiausią nerimą man kelia Lenkijosvisuomenės būsena.

                            ...

                            - Tai yra, Donaldas Tuskas švaistėsi Lenkijos interesais?

                            - Aš taip manau.

                            - Lechas Kačynskis buvo neparankesnis politikas Putinui ar Tuskui?

                            - (ilga tyla) Labiau neparankus Putinui.

                            - Ar jūsų nuomone Lenkijos premjeras buvo pasirengęs viskam, kad iš politikos pašalintų Lechą Kačynskį?

                            - Tai buvo labai sudėtingas procesas. Tuskas ir jo aplinka sukūrė tokią neapykantos atmosferą, kad bėgant laikui eilinį sprendimą kaskart būdavo priimti vis lengviau. Žengdamas į liulančią pelkę, žmogus jau nebežino, kada praranda žmoniškumą.

                            - Ką turite galvoje?

                            - Kad ir vizito padalijimą į dvi delegacijas, vykstant į Katynę. Visada būdavau rami, kai prezidentas skrisdavo su Tusku. O tąkart nerimavau. Net keletą kartų bandžiau įsikišti, skambinau ministrui Lopinskiui. Jaučiau, kad vyksta kažkoks bjaurus ping-pongas

                            -Jei ne tie veiksmai, tragedijos nebūtų?

                            - Galimas dalykas. Pasak „Teisės ir Teisingumo“ vadovo (Jaroslavo Kačynskio- vert.), tokie veiksmai šalies viduje teikė drąsos priešininkams už jos ribų.

                            - Kokie veiksmai?

                            - Demonstratyvus, viešas prezidento diskreditavimas. Sumažėjus prestižui, sumažėja ir apsauga. Daug kartų esu mačiusi, kaip elgiasi JAV arba Vokietijos prezidentų apsauga. Jei kuris politikas savo šalyje vertinamas kaip „antrarūšis“, tai taip atrodo ir apsauga. Prezidentas lyg ir yra, bet ne toks prezidentas kaip Kvasnievskis.

                            - Smolensko katastrofa galėjo būti pasikėsinimas?

                            - Taip, tai galėjo būti pasikėsinimas. Šito negalima atmesti. Bet kurioje kitoje šalyje tai būtų buvusi pirmoji versija, kuri būtų nagrinėjama ir kuri nebūtų stumiama į į antrą planą, kol būtų atmesta

                            - Ar tai susiję sus Rusijos specialiųjų tarnybų veikla?

                            - Suprantama. Neseniai skaičiau vieno Lietuvos žvalgybos vadovo ataskaitą apie Rusijos spec. tarnybų infiltraciją Lietuvoje. Pas mus ši tema – tabu. Tokie klausimai nekeliami, neanalizuojami. Sakoma, kad tai pasakos nenormaliems.

                            - O kaip iš tiesų?

                            - Tai realus pasaulis. Tas vyksta visame pasaulyje, vadinasi, ir pas mus. Nė nereikia turėti daug fantazijos, kad įsivaizduotum, kaip didelė kaimyninė šalis, Rusija, atgaivinanti savo neoimperinę politiką, tiesiog panaudoją savo milžinišką spectarnybų aparatą Lenkijos teritorijoje. Rusija planuoja savo ekonominę ekspansiją gyvybiškuose sektoriuose – taip jau yra buvę mūsų laikais – ir reika tai suvokti bei priešintis. Lenkijos istorijoje, ko gera, nėra buvę tokio laikotarpio, kad iki tokio lygio būtume praradę savisaugos instinktą. Ši valdžia – blogiausia.
                            Aš tikrai myliu Lietuvą!

                            Comment


                              Lenkijos prokuratūra atmetė hiplotezę, kad prie Smolensko sudužusį lėktuvą pilotavo karinių oro pajėgų vadas


                              http://www.lrytas.lt/-12901711521288...5%B3-vadas.htm


                              Taigi pilotavo profesionalus pilotai ir abu buvo savo vietose... ir naudojosi rusu siunciamu navigaciniu prietaisu duomenimis leisdamiesi ir t.t.....

                              Comment


                                Parašė praeivis Rodyti pranešimą

                                Taigi pilotavo profesionalus pilotai ir abu buvo savo vietose... ir naudojosi rusu siunciamu navigaciniu prietaisu duomenimis leisdamiesi ir t.t.....
                                Bla bla bla...

                                Gali trolinti čia sau vienas, niekas ir taip jau nebeužsuka į šitą temą.
                                Mano blogas

                                Comment


                                  Parašė goolfietis Rodyti pranešimą
                                  Bla bla bla...

                                  Gali trolinti čia sau vienas, niekas ir taip jau nebeužsuka į šitą temą.
                                  Tai ką tada tu čia veiki?
                                  You might surprise yourself.

                                  Miestai.net FB

                                  Comment


                                    Parašė spirit Rodyti pranešimą
                                    Tai ką tada tu čia veiki?
                                    Kadangi šitoj temoj rašiau atsakymus, tai ji liko užprenumeruota... Diskusija čia jau senai nevyksta...
                                    Mano blogas

                                    Comment


                                      Parašė goolfietis Rodyti pranešimą
                                      Bla bla bla...

                                      Gali trolinti čia sau vienas, niekas ir taip jau nebeužsuka į šitą temą.
                                      Kažkoks neadekvatus komentaras...
                                      Jei tau neįdomi ši tema ir tau viskas visiškai aišku, nekomentuok.

                                      Comment


                                        Tu-154 katastrofa, kurioje žuvo prezidentas Lechas Kaczynskis, galėjo būti tyčinė – Smolensko oro uosto dispečeriai pateikė lėktuvo pilotams neteisingus duomenis.


                                        http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=39651115

                                        Comment


                                          Rusijos ekspertų ataskaita dėl aviakatastrofos Smolenske - nepriimtina Varšuvai

                                          http://www.lrytas.lt/-12925797271291...%C5%A1uvai.htm

                                          Comment

                                          Working...
                                          X