Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė tadasLT Rodyti pranešimą
    Idomu kokia perspektyva sviecia Kinijai kelis metus i prieki del nemenkos infliacijos? Ziurint nuotr. matau 2005- 2009 m. LT tendencijas. Visi viska vartoja, kelia nosis su auto ir pan. Uz tokius dalykus tenka nepigiai susimoketi savo gyv. saskaita. Juk visi tie daiktai ne is grinu pinigu isigyti...?
    Oi ne, lyginti tikrai negalima. Jau vien dėl fundamentalių skirtumų tiek ekonominėje sistemoje, tiek įvairuose indikatoriuose.

    Kaip jau kiti minėjo, Kinija turi eksportą... t.y. ištisus dešimtmečius besitęsiančius milžiniškus (šimtais milijardų USD kasmet) prekybos balanso perviršius (Lietuvoje buvo atvirkščiai - chroniškas deficitas), milžiniški valiutų rezervai, kuriais visas skolas Kinija galėtų išmokėti tiek viduje, tiek užsienyje kad ir šiandien.

    Dar vienas labai esminis dalykas yra tas, kad Kinija turi labai aukštą taupymo lygį (savings rate), o privačių bankų paskolų rinka yra neišsivysčiusi, kas reiškia, kad, tarkim, norėdamas nusipirkti namą ar butą žmogus įdeda kur kas didesnį pradinį įnašą arba apskritai moka grynais iš santaupų. Kitaip tariant, ten beveik nėra rizikos su būsto pirkimo paskolomis ar bet kokiomis kitomis paskolomis privatiems asmenims t.y. kažkas, kas sukėlė JAV sub-prime krizę, kai bankai pridalino paskolų nelabai mokiems gyventojams.

    Na ir, galų gale, Kinija pagal labai daugelį atributų yra planinė ekonomika. Valdžia turi stiprų balsą ir kumštį absoliučiai visose srityse, kuriais gali reguliuoti labai daug ką ir tai daro be skrupulų, kai tik yra poreikis.

    O infliacija Kinijoje sąlygota ne tik pačios Kinijos (beje, ji nėra tokia jau didelė, lyginant su kitomis šalimis ir gerokai mažesnė, nei, pavyzdžiui Indijos), bet ir JAV pinigų gaminimo politikos. Kaip bebūtų, Kinija turi realių įrankių infliacijai sustabdyti ir tikriausiai tai nesunkiai padarys.

    Taigi, kad ir kas benutiktų, taip, kaip buvo Lietuvoje prieš krizę, ten nebus. Na nebent amerikonai išvis išprotės ir surengs kokį branduolinį Kinijos bombardavimą
    Paskutinis taisė John; 2011.06.08, 01:34.

    Comment


      Eksportas ir tera vienintelis ju ekonom. variklis. Idomu tai kad prie gana aukst. Kinijos centr. banko nustatytos palukanu normos 6.31% infliac. nemazeja. Didele tikimybe kad gamyba vel gris i JAV, nes algos jau panaseja...Ka tada be gamybos, su vandens ir demograf. problemom darys Kinija?

      Comment


        Parašė tadasLT Rodyti pranešimą
        Didele tikimybe kad gamyba vel gris i JAV, nes algos jau panaseja...Ka tada be gamybos, su vandens ir demograf. problemom darys Kinija?
        Tau alga $200 yra panašėjimas į $2000? Negana to, kai kuriose gamyklose darbuotojai žudosi pro langus šokinėdami. Jei John padirbtų nors mėnesį kokioje gamykloje, tada galėtų pasidalinti įspūdžiais
        Paskutinis taisė andyour; 2011.06.08, 09:16.

        Comment


          Parašė andyour Rodyti pranešimą
          Tau alga $200 yra panašėjimas į $2000? Negana to, kai kuriose gamyklose darbuotojai žudosi pro langus šokinėdami. Jei John padirbtų nors mėnesį kokioje gamykloje, tada galėtų pasidalinti įspūdžiais
          200$,- tai minimali alga. O algos auga po 20% per metus...

          Comment


            Parašė tadasLT Rodyti pranešimą
            200$,- tai minimali alga. O algos auga po 20% per metus...
            Parodyk, kur parašyta
            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

            Comment


              Parašė bebop Rodyti pranešimą
              Parodyk, kur parašyta
              Pasinarsyk google. Cia vienas is tokiu saltiniu:
              http://www.business-in-asia.com/china_wages.html

              Comment


                Parašė tadasLT Rodyti pranešimą
                Pasinarsyk google. Cia vienas is tokiu saltiniu:
                http://www.business-in-asia.com/china_wages.html
                Šiaip dažnai taip nekels, nes kuo didesnis darbininkų atlyginimas, tuo didėja prekės savikaina, o tuo pačiu mažėja patrauklumas. Šaliai tiek daug eksportuojančiai tai yra labai svarbu, nes investuotojai gali tiesiog perkelti įmones į kitas šalis.
                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                Comment


                  Parašė bebop Rodyti pranešimą
                  Šiaip dažnai taip nekels, nes kuo didesnis darbininkų atlyginimas, tuo didėja prekės savikaina, o tuo pačiu mažėja patrauklumas. Šaliai tiek daug eksportuojančiai tai yra labai svarbu, nes investuotojai gali tiesiog perkelti įmones į kitas šalis.
                  Kaip bus dabar galima tik spelioti, nes tiksliai niekas nezino. Man irgi idomi Kinijos ekonomine perspektyva. Taciau faktai byloja kad Kinija labai sparciai vejasi issivysciusias top salis visais aspektais. Su tuo ir gresmes del NT burbulu, investiciju pasitraukimo ir pan. Juk JAV su savo virs 9% nedarbu ir tokiom skolom irgi nebegali testi tokios politikos...?

                  Comment


                    Nereiktų bijoti dėl kylančių algų. Esmė ne ar kyla algos ir ar visokios tekstilės ir sportbačių gamyklos keliasi į Vietnamą ar Kambodžą... svarbiausia, ar jų vietą užims aukštesnės pridėtinės vertės ir labiau hi-tech Industrijos.

                    Pereitos savaitės The Economist yra labai įdomus straipsnis apie vieną jau gana gerai žinomą Kompaniją - Huawei (kurios HQ, beje, yra Šendžene).

                    The long march of the invisible Mr Ren
                    http://www.economist.com/node/18771640



                    Prieš kelioliką metų viskas prasidėjo nuo vieno Mr. Ren (buvusio PLA karininko), kuris ėmėsi smulkaus versliuko, susijusio su visokių telefoninių jungčių ir šiaip menkų detalių importu iš Honkongo. 2000 apyvarta siekė apie 2 mlrd. USD, 2010 jau apie 28 mlrd. USD ir trendas aiškus - augimas visose rinkose. JAV netgi ėmė riboti jų veiklą JAV bijodami konkurencijos. Šiandien tai antra didžiausia telekomų įrangos gamintoja (po Ericsson) ir tikriausiai jau šiemet taps didžausia. Panašių atveju yra ir daugiau (pvz. ZTE). Taip kad "kylantys uždarbiai" tikriausiai nėra problema. Svarbiausia, kad atitinkamos sritys būtų konkurencingos ir panašu, kad Huawei ir panašiais atvejais taip ir yra. Huawei, pavyzdžiui, faktiškai "išrado" šiendien visiems gerai žinomą 3G interneto USB "dongle" (nežinau, kaip vadinasi lietuviškai), dėl jų įrangos konkurencingų kainų skurdesnės šalys išgalėjo greit ir efektyviai įsidiegti kokyiškos telekomunikacijų tinklus ir t.t.
                    Paskutinis taisė John; 2011.06.09, 20:42.

                    Comment


                      Parašė John
                      1052. Greitkelio estakada. Praktiškai visi greitkeliai Bankoke yra ant panašių estakadų. Tikriausiai tam, kad būtų išvengta problemų su žemės išpirkimais
                      Atvaizdas
                      Prisiminiau vieną žinių reportažą, kai Kinija ruošėsi Pekino olimpinėms žaidynėms. Buvo rodoma naujų stadionų statyba ir kalbinami vietiniai kinai. Pasak žurnalistų Kinijos valdžia visai nepaisė tų žmonių norų, - tiesiog griovė jų namus ir tose vietose statė tai ką jiems reikia. Tuo metu aš patikėjau žiniasklaidos pateikiama versija ir buvau susidaręs nekokį įspūdį apie žmogaus teises Kinijoje. Bet pastaruoju metu vis išgirstu nuomonių, kad vakarų žiniasklaida tirština spalvas, kalbėdama apie Kiniją. Turiu įtarimą dėl John šališkumo, bet visgi įdomu, kaip ten yra iš tikrųjų?
                      Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.06.10, 00:22.

                      Comment


                        Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                        Prisiminiau vieną žinių reportažą, kai Kinija ruošėsi Pekino olimpinėms žaidynėms. Buvo rodoma naujų stadionų statyba ir kalbinami vietiniai kinai. Pasak žurnalistų Kinijos valdžia visai nepaisė tų žmonių norų, - tiesiog griovė jų namus ir tose vietose statė tai ką jiems reikia. Tuo metu aš patikėjau žiniasklaidos pateikiama versija ir buvau susidaręs nekokį įspūdį apie žmogaus teises Kinijoje. Bet pastaruoju metu vis išgirstu nuomonių, kad vakarų žiniasklaida tirština spalvas, kalbėdama apie Kiniją.
                        Kad išgriovė ir kad nepaisė norų, gal ir tiesa. Juk visokių norų būna. Svarbiausia, ar buvo adekvačiai kompensuota (nebūtinai pagal norus), ar ne. Statant tokius objektus visada taip būna, nes jeigu paisysi kiekvieno gyventojo norų, tuomet negalėsi rengti nei olimpinių, nei apskritai ko nors pastatyti. O turint omeny, kad Kinijoje ne šiaip sau statomi dideli objektai, bet praktiškai iš pagrindų perstatomi ištisi milijoniniai miestai vienu ypu, tai nieko stebėtino. Tokia yra modernizacijos politika ir tokia jos kaina. Tie, kurie jos nemoka, atrodo kaip Indija t.y. betvarkė ir urbanizacijos strategijos nebuvimas ir visos iš to kylančios problemos, kurios vėliau kainuos žymiai brangiau. Ir vis dėl to, viskam yra taisyklės. Jeigu kažką iš kažkur iškeldina, jam sumokama kompensacija arba suteikiamas būstas. Niekas niekur šiaip sau iš jiems teisėtai priklausančių namų neišmetami, nes jei taip vyktų masiškai, valdžiai tektų susidurti ne su Tiananmenio dydžio protestais, o su šimtu Tiananmenių ir, ko gero, tektų nešti sveiką kailį lauk iš valdžios. Armija ten irgi ne iš robotų sudaryta, o iš tų pačių žmonių, kurių namai nugriaunami, o jie perkeliami kitur. Aišku, iš milijonų atvejų (o jų yra milijonai) gali visko pasitaikyti. Yra ir nelegalių namų, yra sukčiavimų ar bandymų pasipelnyti abiejose pusėsė, yra korumpuotų ir nesąžiningų valdininkų. Turint omeny, kokio masto urbanizacija vyksta Kinijoje, tai jie tvarkosi tiesiog fantastiškai gerai. O tokiems kaip BBC tai tiesiog ideali dirva panašiems "reportažams", nes kuo nors nepatenkintų ir bambančių fizionomijų atsiras visur ir visada.

                        Įdomiausia, kad nei BBC, nei CNN plačiau nenušviečia viso konteksto. O tas kontekstas toks, kad praktiškai vienu ypu maždaug 10-15 metų laikotarpyje Kinija apsiėmė pastatyti keliasdešimt metro sistemų įvairiuose miestuose, nusitiesti didžiausią pasaulyje greitkelių tinklą (nuo nulio!), nusitiesti didžiausią pasaulyje HSR tinklą, pasistatyti didžiausius ir moderniausiu krovinių uostus, keliasdešimt oro uostų kurie taip pat bus tarp didžiausių ir geriausių pasaulyje, re-urbanizuoti seniau urbanizuotas miestų dalis ir padaryti jas šiuolaikiškesnėmis, pastatyti ištisus naujus miestų rajonus ar naujus miestus šimtams milijonų žmonių ir t.t. ir pan. Lygiangrečiai imamasi didžiausios ir brangiausios pasaulyje aplinkosaugos programos, didžiausios pasaulyje branduolinės energetikos programos, skiriamos milžiniškos investicijos į mokslo projektus ir inovacijas tiek valstybės iniciatyva, tiek privačiame sektoriuje... Kitaip tariant vienu metu ir per sąlyginai labai trumpą laiką statomas ištisas naujos modernios šalies karkasas kuriame gyvens visa Kinijos visuomenė. Tai beprecedentiška visapusiška urbanistinė ir visokia kitokia plėtra, kuri yra be konkurencijos didžiausia kada nors vykusi plėtra pasaulio istorijoje. Kas svarbaiusia, visa tai daroma ar bent jau bandoma daryti tvariai ir švariai. Kodėl apie tai nekalba tie patys BBC? Ar tai nesvarbu? BBC sako, kad Guangzhou "visi namai yra labai neefektyvūs ir nekokybiški", nors kone visas Guangzhou buvo ir tebėra griaunamas ir statomas iš naujo tiesiogine to žodžio prasme. Kodėl niekada nekalbama apie tai, kad, pavyzdžiui, Londone absoliuti dauguma namų yra pastatyti iš "popieriaus" kur sienoje galima išmušti skylę stipriau spyrūs koją? Net nekalbant apie šilumos ar garso izoliacijas? O ką jau kalbėti apie nežmogišką gyvenimo aplinką, kur tame pačiame Londone milijonai žmonių gyvena priemiesčiuose, kur tėra namas, šaligatvis ir gatvė... be suoliukų, žalumos, medžių, neadekvačiomis gatvėmis ir 19 amžiaus geležinkeliais? Negana to, tai bandoma kažkaip romantizuoti ir pateikti kaip kažką gero! Nors tai akivaizdžiai tėra paprasčiausias neefektyvumas, nemokšiskumas ir ištisų dešimtmečių apsileidimo rezultatas. Užuot rodoma, kaip "blogai" yra Kinijoje, kuri savo modernizacijai išleidžia dešimtis trilijonų USD ir jau dabar pasiekė pribloškiančiai gerų rezultatų, kurių gali pavydėti bet kas. Tokiame kontekste, visos kalbos apie Kinijoje vykstantį "blogį" ima atrodyti tiesiog "WTF?", nes jose nėra jokios logikos, pagrįstumo ir konkretumo. O visi nešališki ar bent kiek objektyvesni straipsniai tampa niša ir jų išvis beveik nėra.
                        Paskutinis taisė John; 2011.06.10, 00:47.

                        Comment


                          Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                          Prisiminiau vieną žinių reportažą, kai Kinija ruošėsi Pekino olimpinėms žaidynėms. Buvo rodoma naujų stadionų statyba ir kalbinami vietiniai kinai. Pasak žurnalistų Kinijos valdžia visai nepaisė tų žmonių norų, - tiesiog griovė jų namus ir tose vietose statė tai ką jiems reikia. Tuo metu aš patikėjau žiniasklaidos pateikiama versija ir buvau susidaręs nekokį įspūdį apie žmogaus teises Kinijoje. Bet pastaruoju metu vis išgirstu nuomonių, kad vakarų žiniasklaida tirština spalvas, kalbėdama apie Kiniją. Turiu įtarimą dėl John šališkumo, bet visgi įdomu, kaip ten yra iš tikrųjų?
                          Iš kur John gali žinoti, kaip yra iš tikrųjų? Jis juk lankėsi ne tame mieste, ne tuo metu, tik turistiniuose objektuose, ir, kas svarbiausia, neturi priėjimo prie informacijos iš pirmų lūpų (kaip ir mes visi čia diskutuojantys - kinų kalbos nemokam).

                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Kad išgriovė ir kad nepaisė norų, gal ir tiesa. Juk visokių norų būna. Svarbiausia, ar buvo adekvačiai kompensuota (nebūtinai pagal norus), ar ne.
                          Kadangi Kinijoje nėra privačios žemės nuosavybės, tai tas adekvatumas gali būti toks labai specifinis.
                          Paskutinis taisė c2h5oh; 2011.06.10, 08:50.

                          Comment


                            Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                            Iš kur John gali žinoti, kaip yra iš tikrųjų? Jis juk lankėsi ne tame mieste, ne tuo metu, tik turistiniuose objektuose, ir, kas svarbiausia, neturi priėjimo prie informacijos iš pirmų lūpų (kaip ir mes visi čia diskutuojantys - kinų kalbos nemokam).
                            Aš ir nesitikiu, kad į forumą prisijungs Hu Jintao ir papasakos, bet nuomonėmis juk galim pasidalint.
                            Grįžtant prie temos, tai niekas nepaneigs jog Kinijos ekonomika auga kaip ant mielių. Galbūt dėl to ir žmonės atlaidesni valdžiai. Panašiai kaip Lietuva, kokiais 1970-1980, kol ekonomika kilo visi buvo patenkinti, o štai atėjus sunkumams yra prisimenama visos niekšybės. Galiausiai, turint omeny, kad Kiniją jau per 60m. valdų komunistų partija, tie žmonės tikriausiai jau ir pamiršę kas yra protestai.
                            Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.06.10, 11:15.

                            Comment


                              Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                              Kadangi Kinijoje nėra privačios žemės nuosavybės, tai tas adekvatumas gali būti toks labai specifinis.
                              Nėra privačios žemės nuosavybės, kas reiškia, kad žmonės nepatyrė finansinių nuostolių, nes nebuvo pirkę tos žemės iš savo kišenės.
                              Flickr

                              Comment


                                /\ Jeigu pirkai, tai ir patyrei nuostolius. Klausimas tik, ar visi kinai perka butus, ar dalis gauna nemokamai?

                                Comment


                                  Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                  Aš ir nesitikiu, kad į forumą prisijungs Hu Jintao ir papasakos, bet nuomonėmis juk galim pasidalint.
                                  Grįžtant prie temos, tai niekas nepaneigs jog Kinijos ekonomika auga kaip ant mielių. Galbūt dėl to ir žmonės atlaidesni valdžiai. Panašiai kaip Lietuva, kokiais 1970-1980, kol ekonomika kilo visi buvo patenkinti, o štai atėjus sunkumams yra prisimenama visos niekšybės. Galiausiai, turint omeny, kad Kiniją jau per 60m. valdų komunistų partija, tie žmonės tikriausiai jau ir pamiršę kas yra protestai.
                                  Na žmonės niekada ten ir "nežinojo", kas yra tie protestai. CCP tik pavadinimas, o valdžios specifika tokia, kokia buvo visada t.y. valdžia iš didžiosios V kurios šiaip sau niekas nekvestionuoja. Jei Kinijos ekonomika griūtų ar atsirastų kitokių rimtų priežasčių žmonių nepasitenkinimui, CCP valdžioje tikriausiai ilgai nesilaikytų ir jie patys tai labai gerai supranta. Dėl to ir užsiima politika, kuri augintų BVP ir trauktų žmones iš skurdo. Š.Korėjos variantas jiems vargu ar būtų priimtinas. Svarbu duvokti, kad Kinai nežiūri į valdžią taip pat, kaip Demokratiniai Vakarai ir to ten niekada nebuvo. Pati Komunistų partija tėra tik dabartinis valdžios kiautas ir pavadinimas, o pati specifika ir valdymo principai nepakito lyginant su tais, kurie buvo prieš tūkstančius metų.


                                  Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                  Iš kur John gali žinoti, kaip yra iš tikrųjų? Jis juk lankėsi ne tame mieste, ne tuo metu, tik turistiniuose objektuose, ir, kas svarbiausia, neturi priėjimo prie informacijos iš pirmų lūpų (kaip ir mes visi čia diskutuojantys - kinų kalbos nemokam).


                                  Kadangi Kinijoje nėra privačios žemės nuosavybės, tai tas adekvatumas gali būti toks labai specifinis.
                                  Šiaip pastebėjau, kad iš trijų tamstos pranešimų šioje temoje du apsiribojo, replikomis, "pasiūlymais" ir pastebėjimais John adresu. Šiaip, mano manymu, būtų bent jau šioks toks mandagus tonas padaryti pastebėjimų ir apie patį temos turinį, nes čia ne diskusijos apie politiką ir kompensacijas, o nuotraukų ir kelionės įspūdžiu tema, ką reiktų turėti omeny. Dėl to siūlyčiau arba pasistengti koncentruotis į tai arba rinktis temas, kurios tam tinkamesnės "Prospekto" arba "Visuomenės ir Ūkio" skiltyse.

                                  P.S. tema jau iškelta. Gero diskutavimo
                                  Paskutinis taisė John; 2011.06.10, 12:09.

                                  Comment


                                    Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                    Grįžtant prie temos, tai niekas nepaneigs jog Kinijos ekonomika auga kaip ant mielių. Galbūt dėl to ir žmonės atlaidesni valdžiai.
                                    Komunistų partijos tikslas - išlaikyti valdžią. Šiuo metu KKP mano, kad geriausia priemonė tam - spartus ekonomikos augimas. Tuo tikslu jie netgi nustojo statyti komunizmą ir pradėjo statyti kapitalizmą.

                                    Bet esu įsitikinęs, kad kai/jeigu spartus ekonomikos augimas ims kelti pavojų KKP valdžiai - partija jo (augimo) atsisakys.

                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    Nėra privačios žemės nuosavybės, kas reiškia, kad žmonės nepatyrė finansinių nuostolių, nes nebuvo pirkę tos žemės iš savo kišenės.
                                    O jeigu pirko (oficialiai arba neoficialiai) kokią nors "naudojimosi teisę"?
                                    Paskutinis taisė c2h5oh; 2011.06.10, 15:28.

                                    Comment


                                      Iš kur John gali žinoti, kaip yra iš tikrųjų? [...] neturi priėjimo prie informacijos iš pirmų lūpų (kaip ir mes visi čia diskutuojantys - kinų kalbos nemokam).
                                      Ar yra dar geresnis būdas sužinoti, kaip yra iš tikrųjų, nei apsilankymas toje šalyje ir visko kas domina "pačiupinėjimas" rankomis, akimis, ausimis ir nosimi? Bet kurios pasakojančios lūpos gali būti savaip subjektyvios.
                                      Komunistų partijos tikslas - išlaikyti valdžią. [...] Tuo tikslu jie netgi nustojo statyti komunizmą ir pradėjo statyti kapitalizmą.
                                      Lygtai kitų šalių valdžios turėtų dar kažkokį kitą tikslą. Be to, kuo eiliniams kinams blogas ekonomikos augimas? Jo siekia visos šalys, tik ne visoms sekasi tai pasiekti. Kaip didžiausia Kinijos problema nurodoma tai, kad žodžiai "komunistai" ir "valdžia" yra neatsiejami. Ar toks žodžių junginys tikrai blogesnis nei "bankininkų valdžia", "korporacijų valdžia"? Įtrūkusį fasadą papudruojam nuvalkiotu žodžiu demokratija ir gyvenam atseit laisvi bei laimingi? Pavyzdžiui taip kaip vakarietiška ir demokratiška Graikija. Valdžia darė, ką norėjo, klastojo finansinius duomenis, skolinosi kiek tilpo negalvodama apie rytdieną, o kai ta rytdiena atėjo, tai jau piliečiai gelbėkit: veržkitės diržus, mokėkit didesnius mokesčius. Ir vien savų piliečių mokesčių jau neužtenka, reikia visos Europos pagalbos. O perspektyvos nekokios, nes BVP krenta ir nėra net teorinių galimybių grąžinti visas skolas. O ar yra kaltų? Nėra. Tuo tarpu žala šaliai padaryta milžiniška: reikės išparduoti daug valstybės turto ir ne vieną dešimtmetį vykdyti kreditorių nurodymus - Graikija paversta kreditorių įkaite. Ir viskas lyg ir norma - teisėta, pagal įstatymus ir t. t. Čia, matyt, tos vadinamos demokratijos privalumai?
                                      Paskutinis taisė senasnamas; 2011.06.10, 16:38.

                                      Comment


                                        Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                        Komunistų partijos tikslas - išlaikyti valdžią. Šiuo metu KKP mano, kad geriausia priemonė tam - spartus ekonomikos augimas. Tuo tikslu jie netgi nustojo statyti komunizmą ir pradėjo statyti kapitalizmą.

                                        Bet esu įsitikinęs, kad kai/jeigu spartus ekonomikos augimas ims kelti pavojų KKP valdžiai - partija jo (augimo) atsisakys.


                                        O jeigu pirko (oficialiai arba neoficialiai) kokią nors "naudojimosi teisę"?
                                        Na tai jei turi kokių nors faktų, kiek kas už kiek nuomavosi ir gavo ar negavo ir kokias kompensacijas, parašyk. Kitu atveju visokios sąmokslo teorijos apie tai kaip režimas skriaudžia paprastus žmones su vieninteliais argumentais ,,jeigu buvo taip'', įspūdžio didelio nedaro. Ir kodėl KKP turėtų būti nenaudingas per spartus ekonomikos augimas?
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Ta draugystė ne veidmainiška - tiesiog skiriasi JAV ir Europos pozicijos: JAV nori, kad Turkija į ES įsilietų kuo greičiau (dėl geopolitinių priežasčių), o Europa to nenori dėl Turkijos religijos ir gyventojų skaičiaus. Turkijoje gyventojų ne ką mažiau nei Vokietijoje, o pastaroji net dėl 2,5 mln. turkų imigrantų turi problemų. Priėmus Turkiją į ES tie 2,5 mln. gerokai išsipūstų ir ne vien tik Vokietijoje.
                                          O pati Turkija jau mato, kad ekonomiškai augti galima ir be visokių Europos Sąjungų. Priėmimas į ES tik įvestų visokių reikalavimų, suvaržymų, įsivedus eurą atsirastų prievolė gelbėti tokias šalis kaip Graikija ir t. t. Dabartinė krizė aiškiai parodo, kad priklausymas ES ir eurozonai nėra panacėja, apsauganti nuo visų problemų ir užtikrinanti ekonominę gerovę.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X