Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Gali nuvažiuoti ir pasižiūrėti. Gali kalbėti su vietiniais (jie patys dažnai nori kalbėti su užsieniečiais, ypač jei moką užsienio kalbą). Kinija šiais laikais atvira visiems, kas nori ten važiuoti.
    O Tibete buvai?

    Suprantu, kad pamatęs pačius geriausius miestus lengva susidaryti gerą nuomonę. Panašią nuomonę susidaro ir užsieniečiai pamatę Vilnių.
    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

    Comment


      Parašė Tomizmas
      Ne emocijomis ir impulsyviais jausmais, o sąžiningumo kriterijumi. Taip, aš labai gerai suprantu, kad gyvenimas, apskritai pasaulis yra žiaurus ir kartais reikia kažką praryti, kad nebūtum prarytas pats, laviruoti ir apgaudinėti - ta taisyklė galioja tiek mažo žmogelio gyvenime, tiek didžiojoje politikoje. Bet taip NETURI būti. Tai NĖRA gerai, ir turėtų būti siekiama, kad tai keistųsi, o ne priimti tai kaip teigiamą dalyką.

      Sąžiningumas ir principingumas savaime nėra kvailas dalykas - tai tiesiog nevertinamas dalykas. Būtent dėl to gerbiu tokius politikus, kaip a. a. Gadafis, Amadinejadas ar Lukašenka. Taip, jiems būtų žymiai lengviau, jeigu nuolankiai lankstytųsi prieš pasaulio galinguosius ir vykdytų jų užgaidas. Bet savo principų jie neišduoda, ir tai tikrai kelia didesnę pagarbą, nei tokiai Lietuvai ar bet kuriai kitai parsudavusiai šaliai, kuri nedrįsta turėti savo balso.

      Bet čia, ko gero, yra vertybinis dalykas: vieniems visai priimtina išduoti savo įsitikinimus ir principus dėl skanesnio numesto kaulo, o kiti taip negalėtų.
      Na čia jau tavo asmeninė moralė. To neįmanoma perkelti į tarptautinę politiką. Net jeigu ir daromos tokios deklaracijos, tai nereiškia, kad jos turi ką nors bendro su realybe. Netgi ta pati sąžinė ir žmogaus gerumas Europoje ir Azijoje gali būti suvokiami skirtingai.



      Vidinė Mongolija, dar vienas autonominis vienetas - kuo Kinijos mongolai mažiau verti valstybingumo, nei Mongolijos mongolai? Apskritai, tokie pasisakymai, kad vienos tautos labiau vertos turėti savo valstybę, nei kitos, neturi jokios logikos. Jeigu tauta turi konkrečią gyvenamą teritoriją, kalbą, savimonę ir tradicijas, tai nesuprantu kodėl vienos gali būti labiau "nusipelniusos" savo valstybės už kitas.
      Vėlgi, taip vadinama tautų apsisprendimo laisvė tėra graži deklaracija, kuri realybėje niekada neveikė. Tai paprastai apsprendžia istorinė raida ir tėkmė t.y., kaip viskas nusistovi politiniame ir istoriniame kontekste, o ne pagal tai, kaip "apsisprendžią" kokia nors tauta. Jei viskas būtų taip paprasta, tai nebūtų jokių karų ir jokių sankcijų.

      Comment


        Parašė bebop Rodyti pranešimą
        O Tibete buvai?

        Suprantu, kad pamatęs pačius geriausius miestus lengva susidaryti gerą nuomonę. Panašią nuomonę susidaro ir užsieniečiai pamatę Vilnių.
        Tibete nebuvau, nes kol kas tai nėra mano prioritetų sąraše, kaip ir daugelis kitų Kinijos provincijų ir miestų. Nors, jeigu norėčiau, galėčiau ten važiuoti kad ir šiandien. O kada nors (t.y. per artimiausius 3-4 metus) tikriausiai nuvažiuosiu ir ten, nes noriu išbandyti Činghajaus-Tibeto geležinkelį.

        Beje, nuomonę darausi ne vien kur nors apsilankęs. Kinija pernelyg didelė ir aš tai labai gerai suprantu.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą

          Beje, nuomonę darausi ne vien kur nors apsilankęs. Kinija pernelyg didelė ir aš tai labai gerai suprantu.
          Paprasčiau tariant, lendi be muilo
          N N N

          Comment


            Parašė LBP Rodyti pranešimą
            Paprasčiau tariant, lendi be muilo
            Stiprus argumentas

            Comment


              Tiesiog perskaičiau tarp eilučių.
              N N N

              Comment


                Parašė bebop Rodyti pranešimą
                <...>

                Taip, Recoiler, jie buvo de facto nepriklausomi, bet užtat jie norėjo būti (ir nori) dabar pilnaverte valstybe. Ar neprimena mūsų SSRS okupacijoje? Gal tibetiečiams irgi reikia palaukti kol sužlugs Kinija ()?
                <...>
                Kinijai nesimpatizuoju, Tibetas man irgi mazai rupi, nors siaip visada esu linkes palaikyti tautu laisves jeigu jos yra jos vertos. Kas liecia Tibeta. Viskam yra savas laikas ir Tibetas turejo chielus 36 metus popieriams susitvarkyti kai Kinai juos buvo palike ramybeje, taciau matomai Tibetieciams labiau rupejo pakalneje kojas susikryziavus sedeti ir chilinti. Dabartiniu atveju jiem tik ir tegalima pasiulyti palaukti kol Kinija suzlugs.
                Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                Comment


                  Įdomi žinutė apie galimą Kinijos dalyvavimą euro zonos finansų gelbėjime

                  http://uk.reuters.com/article/2011/1...7A224920111103
                  Beijing risks public backlash if rescues Europe

                  (..)
                  Ahead of a G20 summit in France on Thursday, tens of thousands of ordinary Chinese have been venting their anger online, demanding their leaders sort out China's own problems before bailing out Europe.

                  "Domestic pressure (on China's leaders) is huge. Ordinary people are condemning" any decision to throw Europe a lifeline, one source with ties to China's top leaders told Reuters, requesting anonymity because of political sensitivities.
                  (..)
                  Granted, China's leaders can't easily spend the foreign exchange on domestic problems. Doing so would mean converting U.S. dollars, say, into yuan and driving up the value of a currency whose exchange rate China labours to keep steady.
                  (..)
                  As of Thursday, there were about 74,000 postings on the euro zone debt crisis on the microblog site of www.sina.com.cn -- China's most popular among microbloggers -- and more than 47,000 on www.qq.com.

                  "The average wage of Chinese workers is a few U.S. dollars. The average wage of European workers is thousands of euros. Do they need China to rescue them?" wrote a microblogger identifying himself as "philosopher's journey."

                  "This is the people's blood and sweat money that is being used to bail out gluttonous and lazy Greeks," read a microblog posting by Sean Wu.
                  (...)
                  An estimated 200 million people live at or below subsistence levels in China and spending 20 billion euros on them would raise their standard of living by half for a year, calculations by research firm High Frequency Economics show.

                  Any unilateral move by Hu could be politically disastrous, and he is more likely to seek consensus among top leaders.

                  Hu is no political strongman and merely the first among equals in the Party's powerful nine-member Politburo Standing Committee, which rules by consensus. Hu and Premier Wen Jiabao are due to retire from the Standing Committee in autumn 2012, and from their state posts in March 2003.

                  "Hu Jintao will have the Politburo Standing Committee collectively endorse (any bailout) to reduce political and personal risks," said Kou Chien-wen, a political scientist and China watcher at Taiwan's National Chengchi University.

                  The economic case to help Europe seems clear: China already has an estimated $800 billion of its foreign reserve cash pile invested in euro-denominated assets and helping save its single biggest export market far outweighs any competitive threat posed by bailed out, but reforming, euro zone economies.
                  Pagrindinė straipsnio mintis - kinų darbo liaudis irgi nenori šelpti tinginių graikų, ir KKP vadovybė tikriausiai negalės į tai nekreipt dėmesio.

                  Comment


                    Vokiečių finansininkai siūlo Graikijai už skolas atsiskaityti savo šalies infrastruktūra (uostais, oro uostais ir t.t. ir pan.):

                    ...The most important component of the recovery proposal is the creation of a central holding company to take over Greek state assets, such as ports, airports, highways and real estate, worth a total of about 125 billion Euros. This holding would subsequently be sold to a European institution...
                    http://www.rolandberger.com/media/ne...k_economy.html
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                      Vokiečių finansininkai siūlo Graikijai už skolas atsiskaityti savo šalies infrastruktūra (uostais, oro uostais ir t.t. ir pan.):



                      http://www.rolandberger.com/media/ne...k_economy.html
                      Graikai su tuo jokiais būdais nesutiks.
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        Parašė index Rodyti pranešimą
                        Graikai su tuo jokiais būdais nesutiks.
                        O ką dar vertingo gali pasiūlyti? Kokias nors salas parduos? Labai abejoju tuo.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                          O ką dar vertingo gali pasiūlyti? Kokias nors salas parduos? Labai abejoju tuo.
                          Nieko. Jie dėl defaulto nesijaudina taip smarkiai, kad dėl skolų gražinimo pardavinėtų savo turtą. Defaultintų, grįžtų prie drachmos, kurį laiką gyventų sunkiai, bet uostų, salų pardavinėti nesiimtų, nes čia praktiškai vienintelis turtas, kurį jie turi.

                          Kreditorių problema, kad valstybių skolos dažniausiai negarantuotos niekuo, ir jų grąžinimas yra tik jų pačių reikalas.
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            Parašė index Rodyti pranešimą
                            Nieko. Jie dėl defaulto nesijaudina taip smarkiai, kad dėl skolų gražinimo pardavinėtų savo turtą. Defaultintų, grįžtų prie drachmos, kurį laiką gyventų sunkiai, bet uostų, salų pardavinėti nesiimtų, nes čia praktiškai vienintelis turtas, kurį jie turi.

                            Kreditorių problema, kad valstybių skolos dažniausiai negarantuotos niekuo, ir jų grąžinimas yra tik jų pačių reikalas.
                            O jeigu kreditoriai nebeduotų naujų paskolų? Žmonės irgi kartais būna priversti parduoti savo vienintelį turtą pvz. namus , kad gražintų skolas. Nesuprantu, kodėl turėtų būti daromos kokios nors išimtys.
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              O jeigu kreditoriai nebeduotų naujų paskolų?
                              Privalėtų gyventi pagal išgales (Ką jie ir šiaip bent vizijose dabar suplanavę). Ilgainiui viskas užsimirštų ir kreditoriai vėl pradėtų skolinti. Nemažai pasaulio valstybių, ir ta pati Graikija per savo istoriją defaultino ne kartą.

                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Žmonės irgi kartais būna priversti parduoti savo vienintelį turtą pvz. namus , kad gražintų skolas. Nesuprantu, kodėl turėtų būti daromos kokios nors išimtys.
                              Todėl, kad pas žmogų gali ateiti antstolis ir jį iš namų išmesti, atimti kitą turtą. O iš valstybių tokių būdų išieškoti skolas nėra. Ar žmogus parduotų namus jeigu žinotų, kad negražinus skolų nebus nieko?

                              Todėl ir tamposi taip vokiečiai su prancūzais, nes tėra tik du variantai: ilgai ir skausmingai tampytis su Graikija ir galų gale atgauti bent dalį skolos arba viską į nuostolius nurašyti iš karto.
                              Paskutinis taisė index; 2011.11.03, 22:58.
                              Post in English - fight censorship!

                              Comment


                                Parašė index Rodyti pranešimą
                                Todėl, kad pas žmogų gali ateiti antstolis ir jį iš namų išmesti, atimti kitą turtą. O iš valstybių tokių būdų išieškoti skolas nėra. Ar žmogus parduotų namus jeigu žinotų, kad negražinus skolas nebus nieko?

                                Todėl ir tamposi taip vokiečiai su prancūzais, nes tėra tik du variantai: ilgai ir skausmingai tampytis su Graikija ir galų gale atgauti bent dalį skolos arba viską į nuostolius nurašyti iš karto.
                                Paprasčiau tariant, tos visos riaušės duoda realių rezultatų
                                Nebeskolintų Graikijai, būtų priversta viską parduoti už skolas.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė index Rodyti pranešimą
                                  Kreditorių problema, kad valstybių skolos dažniausiai negarantuotos niekuo, ir jų grąžinimas yra tik jų pačių reikalas.
                                  Gal tikrai tie pinigai būtų daugiau pasitarnavę pasauliui, jei tiesiog išleistų juos arba investuotų į privatųjį sektorių. Įdomu, kur dabar tie pinigai nusės, nes dauguma valstybių jau nebėra šimto procentų garantuota investicija. Tuo tarpu valstybėms gali pritrūkti skolinimosi resursų.

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    Paprasčiau tariant, tos visos riaušės duoda realių rezultatų
                                    Nebeskolintų Graikijai, būtų priversta viską parduoti už skolas.
                                    Ne riaušės duoda rezultatus, o tai, kad valstybės, kitaip nei gyventojai, gali įsivesti savo įstatymus, pagal kuriuos skolų gali ir negrąžinti. O savo teisę skolų negrąžinti gali ginti ir kariuomenę panaudodama.

                                    Neparduotų. Defaultintų ir kelių metų taupymo priemones įgyvendintų per porą dienų. Padejuotų, pakentėtų ir pradėtų gyvent taip kaip uždirba. Ir čia nebūtų kažkoks precedentas. Taip yra padarę jau daugelis valstybių ir nei viena turto neišpardavė.

                                    Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                    Gal tikrai tie pinigai būtų daugiau pasitarnavę pasauliui, jei tiesiog išleistų juos arba investuotų į privatųjį sektorių. Įdomu, kur dabar tie pinigai nusės, nes dauguma valstybių jau nebėra šimto procentų garantuota investicija. Tuo tarpu valstybėms gali pritrūkti skolinimosi resursų.
                                    Galbūt. Gal reikėjo iš karto gelbėti bankus ir leisti Graikijai defaultinti. Taip taupymo priemonės būtų garantuotos. Problema, kad tai smarkiai pakirstų pasitikėjimą visa eurozona.

                                    Atvirkščiai. Patikimos valstybės dar niekada nesiskolino taip pigiai. Vokietijos obligacijų palūkanos dabar nesiekia 2 proc., o dar vakar tebuvo apie 1,77 proc. Ir tokių valstybių obligacijos (JAV, Vokietijos) brangsta, pasirodžius blogoms naujienoms apie tas pačias valstybių skolų problemas, kai akcijos (Ir paskutiniu metu netgi žaliavos) pinga.
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      Jei graikai defaultintų, pas juos atsirastų biudžeto skylė ~50% ar daugiau, kad dengti jąją Atėnai norėtų pasiskolinti, bet jiems pasiūlytu skolintis už kokius optimistinius 25% metinių palūkanų, ty faktiškai neisiskolinamom palūkanom. Ir neskolintų ilgokai kokius metų 10 ar daugiau kol nesusitvarkytų finansų bei ekonomikos, kaip tai buvo Argentinai.
                                      Graikijai liktų vienintelė išeitis, įsivesti drahmą ir reguliariai devalvuoti jąją, tai labai padėtų sumažinti realias gyventojų pajamas, bet tuo pačiu ir užsienio prekybos deficitą, nes gyventojai neįpirktų užsieninių prekių, kas teigiamai paveiktų ekonomiką, kadangi ji būtų priversta uždirbti užsienio valiutą, didinant prekiu, paslaugų bei darbo jėgos eksportą.
                                      Jie ką su paslaugom tai prastai, graikės tai negražios.

                                      Comment


                                        Parašė index Rodyti pranešimą
                                        Graikai su tuo jokiais būdais nesutiks.
                                        Na vokiečiai šioje srityje turi šiokią tokią patirtį. Po rytų Vokietijos prijungimo prie Vakarų Vokietijos, buvo pusvelčiui išparceliuotas beveik visas buvusios Vokietijos Demokratinės Respublikos turtas. Tiesa "prichvatizacijos komisijos" pirmininkas už tai gavo kulką į kaktą. O graikai pietiečiai - dar karštesni. Nemanau, kad lengvai nusileistų
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Įdomi nuomonė

                                          Prancūzijos ministras: Graikija bus pašalinta iš ES, jeigu atsisakys antikrizinio plano
                                          http://verslas.delfi.lt/business/pra....d?id=51396553

                                          Ilgalaikėje perspektyvoje, ko gero, visiems būtų geriau, jei graikų ir panašių tinginių ES neliktų, o grįžti būtų leista tik tuomet, kai susitvarkytų ekonomiką, finansus ir požiūrį į darbą, mokesčius ir korupciją.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X