Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuva užsieniečių akimis

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• TIME
    replied
    Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą

Tai, kad yra pilnas Youtube amerkiečių ar britų video, kur sako, koks Vilnius gražus ir fainas. Nežinau, kas kiek jis laiko video kelia nuo filmavimo, ar tie komentarai nebus susiję su įsižeidimu, kad sulauke kritikos po video iš lietuvių. Bet matosi, kad ten labiau subjektyvus nuvertinimas, arba nenorėjimas įvertinti teigimai.
    Kita vertus, man ir teigiamuose video jau nusibodo tas 2023 metais, o kaip mes nustebom, kokia pažangi, Latvija, Lietuva, Estija, ar net Lenkija. Net ir jie vis dar nustemba. Nežinau, kas jiems įgalva įkalta, kad reikia nustebti. Reiktų dar į Pavilnį, Bajorus, ar Tarandę, nuvežti, kad nustebtų kokius namus nemažai lietuvių turi.
    ir Nigerijoje, ir Bangladeshe,ir Maroke yra elito primiesciai, su ispudingais namais, dar ispudingesniais namais nei Tarandeje ar Kalnenuose. Tai parodo tik milzinisja turtine nelygybe, o ne kazkokia pazanga.

Komentuoti:

• Kaštonas
    replied
    Parašė TIME Rodyti pranešimą

nera idealus zmogus, bet yra buves daugiau nei 60 saliu, turi su kuo palyginti. Jo nuomone man svarbesne nei daugumos "ekspertu", kurie yra buve tik komandiruoteje Briuselyje, pas gimines Londone, Amsterdamo centre kaip turistai ir resorte Turkijoje. Jau net nekalbant apie buvusi mera Simasiu, kuriam turime butu dekingi uz dabartine miesto busena, kuris aiskiai sake, kad nei miestai, nei urbanizmas jo nedomina (tuo labiau kiti miestai Rytu Europoje, is kuriu lengviausia kopijuoti geras praktikas ir nekartoti ju padarytu klaidu), o per atostogas arba miega palapineje miskuose Lietuvoje arba vaziuoja su kemperiu i visokius kaimus ir kalnus, vengdamss bet kokio miesto.

Jeigu jam Latvija pasirode visai nieko, o Estija net labai patiko (sake, gal net fainiausia salis Rytu Europoje), nematau priezasciu, kodel ir Vilnius negaletu pasirodyti visai lankomas miestas, ypac kai pagrindiniai dalykai, kurie nepatiko, tai-netvarka ir apleistumas. Nesake, kad nei Senamiestis negrazus ar neidomus, nei kad istorija neidomi, nei kad kainos per dideles (dalykai, kuriu taip paprastai isspresti nepavyktu).
    Tai, kad yra pilnas Youtube amerkiečių ar britų video, kur sako, koks Vilnius gražus ir fainas. Nežinau, kas kiek jis laiko video kelia nuo filmavimo, ar tie komentarai nebus susiję su įsižeidimu, kad sulauke kritikos po video iš lietuvių. Bet matosi, kad ten labiau subjektyvus nuvertinimas, arba nenorėjimas įvertinti teigimai.
    Kita vertus, man ir teigiamuose video jau nusibodo tas 2023 metais, o kaip mes nustebom, kokia pažangi, Latvija, Lietuva, Estija, ar net Lenkija. Net ir jie vis dar nustemba. Nežinau, kas jiems įgalva įkalta, kad reikia nustebti. Reiktų dar į Pavilnį, Bajorus, ar Tarandę, nuvežti, kad nustebtų kokius namus nemažai lietuvių turi.
    Paskutinis taisė Kaštonas; 2023.11.29, 13:44.

Komentuoti:

• TIME
    replied
    Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą

Aš manau, kad čia toks žmogus deja. Gerai, kad neturi daug followeriu. Pažiūrėkit, ką jis pasako sekančiame video jau būdamas Rygoje apie Lietuvą, per pirmas 30 sekundžių.

https://www.youtube.com/watch?v=SirS_worG2g

Nemanau, kad į tokius verta kreipti dėmesį.
    nera idealus zmogus, bet yra buves daugiau nei 60 saliu, turi su kuo palyginti. Jo nuomone man svarbesne nei daugumos "ekspertu", kurie yra buve tik komandiruoteje Briuselyje, pas gimines Londone, Amsterdamo centre kaip turistai ir resorte Turkijoje. Jau net nekalbant apie buvusi mera Simasiu, kuriam turime butu dekingi uz dabartine miesto busena, kuris aiskiai sake, kad nei miestai, nei urbanizmas jo nedomina (tuo labiau kiti miestai Rytu Europoje, is kuriu lengviausia kopijuoti geras praktikas ir nekartoti ju padarytu klaidu), o per atostogas arba miega palapineje miskuose Lietuvoje arba vaziuoja su kemperiu i visokius kaimus ir kalnus, vengdamss bet kokio miesto.

Jeigu jam Latvija pasirode visai nieko, o Estija net labai patiko (sake, gal net fainiausia salis Rytu Europoje), nematau priezasciu, kodel ir Vilnius negaletu pasirodyti visai lankomas miestas, ypac kai pagrindiniai dalykai, kurie nepatiko, tai-netvarka ir apleistumas. Nesake, kad nei Senamiestis negrazus ar neidomus, nei kad istorija neidomi, nei kad kainos per dideles (dalykai, kuriu taip paprastai isspresti nepavyktu).
    Paskutinis taisė TIME; 2023.11.29, 13:35.

Komentuoti:

• TIME
    replied
    https://www.youtube.com/watch?v=BmL6wrhEiJ4

Gana megijiskas vlogas, bet atkreipia demesi i problemas, daug kartu diskutuotas siame forume - pastatai Naujamiestyje atrodo "run down" (tipo patvirtina jo stereotipus pie Rytu Europa ir Lietuva). Jie taip aisku atrodo del zymiuju simasiniu zaliuju maisu ir apleistu fasadu. Jam tai asocijuojasi su nesaugumu (aisku, tai visiska neteisybe). Taip pat atkreipiama demesi,kad "in major city" nera daug transporto - tik autobusai. Manau, simboliska Vilniui, kad vlogas baigiamas ant Gelezinio Vilko ("Pedagoginio") tilto, kur atsidure sekdamas Google Maps kaip grizti i centra, kur ikalintas griuvanciame tilte and ypac siauro saligtavio ir autobano del milzinisko triuksmo vos prakalbeti gali (nors apie tai ir nieko nekomentuoja).

Komentuoti:

• gerietis
    replied
    Ekskursija po Lietuvą. Be Rygos ir Talino vaizdų.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė gerietis Rodyti pranešimą
    Todėl kad Ryga ir Talinas gražesni.
    Nuo kada yra įprasta fiomuose apie miestą x įdėti kitų, gražesnių, miestų vaizdus?

Komentuoti:

• gerietis
    replied
    Todėl kad Ryga ir Talinas gražesni.

Komentuoti:

• John
    replied
    Nu tik kad pridėjo Talino ir Rygos vaizdų kažkodėl.

Komentuoti:

• dondc
    replied
    Komplimentas VT sistemai su Škoda fone buvo netikėtas. Gal neįvertinam ką turim?

Komentuoti:

• Kaid
    replied
    Labai fainas video

https://youtu.be/CbU1mYXFR9o?si=Me6eyYB1uJlY63JI

Komentuoti:

• Bmweda
    replied
    UK gimęs vaikas vasarą pabuvo Lietuvoj ir dalinasi įspūdžiais:

labai fainiai praleidau atostogas lietuvoje
    atsiprašau kad bus klaidų, tėvai nemokino rašyt ir skaityt lietuvių tai pati išmokau

sveiki visi! man 18 ir rytoj išskrendu atgal į gimtine (UK) ir žiauriai nenoriu išvažiuot bet reikia dėl mokslu ( tai labai norėčiau jums primint iš užsieniečiu akis kokioj grazi šalį gyvenat, miestai tvarkingi, nei vienos šiukšles, gamta neliesta ir graži. man va toks keistas jausmas ir būti lietuvoj nes jaučiuosiu kad esu savais (tipo su lietuviais) bet irgi kaip užsienete nes kalbu lietuviškai kaip 7metu vaikas ????, maža augant galvoj lietuva ubagynas o dabar atvažiavus nepasakyčiau kad skiriasi “gyvenimo kokybė” su UK. čia biški keistai skambės bet man irgi žiauriai patinka kai vyrai kalba lietuviškai xddd žymiai labiau patinka lietuviai nei britai, labiau vyriški ir džentelmenai . biški skaudina kad niekada nepatyriau lietuviškos mokyklos ir kad čia ne užaugau bet esu irgi dėkinga kad tėvai prieš 20 metų išvažiavo nes aš užaugau turtegesnioj šalyje ir žmones žymiai tolerantiškesni ten

minusai - viskas žiauriai brangiau lietuvoj kas darosi!!!pienas (dvaro 2l) mano moicutes kaime 3,70€ kainuoja o pas mane £1.70 kazkur, cipsai irgi daug brangesni tai čia keista man kad kainos va tokios, aš studijuosiu biologija universitete ir nežinau ar lietuvoj butų naudos bachelor biologijos degree, ir dar zmones siauro mąstymo, bet norėčiau tiketis čia su laiko pasikeis

kažkaip rantais durniškai skamba nes mano lietuvių ne taip gerai kad galėčiau lengvai savęs išaiškint tai angliškai pasakysiu

i just wanted to remind you from a foreigners perspective that you live in a beautiful country with amazing nature, an awesome pretty language, clean cities and a cool culture/music, and i’m sad i didn’t get to be born/grow up here and experience anything lithuanian so i don’t feel like i fit in here despite being of lithuanian ethnicity. ive had the most memorable summer here and i’m so sad it’s coming to an end, and i know lithuanians tend to trash their country and think it’s a shithole so i thought i’d come here to say i think it’s not. my snapchat memories and gallery are FULL of pics of lithuania so when i get nostalgic or sad about not being here i can always look back and think about the great summer i’ve had. before driving to lithuania, me and my family were in spain for 2 weeks and the only thing i was excited for was for the spain holiday to be over so i can go to lithuania

i love you lithuania and i wish to be back next year ❤️

https://www.reddit.com/r/lietuva/com...eb2x&context=3

Komentuoti:

• Čikupakas
    replied
    NBA sukurtas video "Kaip krepšinis prisidėjo prie Lietuvos kovos dėl nepriklausomybės"

Komentuoti:

• Ignas3310
    replied
    Attached Files

Komentuoti:

• mantasm
    replied
    Parašė liutass Rodyti pranešimą

Pasipute plikbajoriai?
    Taip.

Komentuoti:

• Tomas
    replied
    Parašė liutass Rodyti pranešimą

Pasipute plikbajoriai?
    Šlėkta.

Komentuoti:

• liutass
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

Me lenkai, bet kalba, kad charakterio savybės panašios.
    Pasipute plikbajoriai?

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Tomas Rodyti pranešimą

Visa Lietuvos Respublikos sukūrimo idėja yra ta, kad Lietuva ne Lenkija, o lietuviai ne lenkai. Ir nepasitikėjimas ir netikėjimas lenkais Lietuvoje yra vis dar labai gajus.
    Me lenkai, bet kalba, kad charakterio savybės panašios.

Komentuoti:

• Dundorfas
    replied
    Yra šita schema kur ir vengrai yra pripliusuoti prie LT, PL, FR, aš tai sakyč kad gana atitinka, gal LT turėtų būti laipteliu žemiau, USA laipteliu aukščiau nes ten labai latinosų įtaka plinta. Pats autorius sako, kad "tautos temperamentas" mažai keičiasi su laiku, beigi knyga rašyta 1996. Pas mus stiprus nepilnavertiškumo kompleksas su visokiais "wannabe", kaip ir visoje rytų europoje, bet šitas man rodos keičiasi, keisis.

Komentuoti:

• Tomas
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą
    Lietuviai patys tvirtina, kad turėjo bendrą istoriją su lenkais, mėgsta ir mėgdžioja lenkus, yra panašiausi į lenkus, tai juos ir sugrupavo su katalikais lenkais.
    Visa Lietuvos Respublikos sukūrimo idėja yra ta, kad Lietuva ne Lenkija, o lietuviai ne lenkai. Ir nepasitikėjimas ir netikėjimas lenkais Lietuvoje yra vis dar labai gajus.

Komentuoti:

• Stadionas
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Amerikonai šaltakraujiškesni už belgus? Nu nu, kam toks modelis naudingas?
    standartinis noras sudėliot viską į lentynas be didesnio pagrindo. mažos šalis aplamai pritemtos prie kaimynu net nesigilinant.

Komentuoti:

Working...
X