Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Suklestėjusios tuštybės sostinė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Suklestėjusios tuštybės sostinė

    Suklestėjusios tuštybės sostinė
    Paskutinis taisė digital; 2022.12.12, 19:48. Priežastis: pakeistas url į veikiantį
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    #2
    ''Tikrai nykus miestas, vaikščiojau Kauno gatvėmis ir verkti norėjosi - vien lenkų turistai ir treninguoti piliečiai.''

    Man asmeniskai apie autores pozicija pasako daug..

    Comment


      #3
      koks tikslas įdėti šitą tuščią straipsnį? Išprovokuoti naują grybų karą Vilnius - Kaunas?

      Straipsnyje tiesiog sudėti visi populiariausi stereotipai apie LT miestus, nieko naujo nepasakyta, jokios prasmingesnės analizės nėra.

      O Statistikos departamento ryšių su visuomene vyr. specialistė už tokius pasisakymus ("Tikrai nykus miestas, vaikščiojau Kauno gatvėmis ir verkti norėjosi - vien lenkų turistai ir treninguoti piliečiai") nuo savo valdžios gaus per galvą (nes tas pasisakymas aprašytas lyg Statistikos departamento oficiali pozicija - tai parodo ir žurnalistės neraštingumą).

      Comment


        #4
        "Vilniečių" snobiškumas yra vienas komiškiausių reiškinių Lietuvoje.Teko bendrauti su ne vienu iš kokių nors Klausučių atvažiavusiu kvaileliu, kuris po penkių metų save skaito visišku vilniečiu, bando vaikščioti į įvairius kultūrinius renginius (pvz. džiazo koncertą) - kad pasirodytų koks jis miestietis, nors grįžęs pagerti į savo vietinį kaimiūkštį visiems savo gentainiams prie ruginukės butelio giriasi kad buvo kažkokiam "šūdinam" renginyje ir kaip tenais brangiai kainavo prisigerti.Tokias "asmenybes" gana sunku atskirti iš pažiūros, eilinis pilietis su kostiumu ir lagaminėliu (na, čia kalbu apie tuos kur sugebėjo įsidarbinti ne statybose), bet vos persimetus keliais sakiniais su juo, gali pastebėti kad jo viduje yra tuščia.
        „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

        Comment


          #5
          Manau, kad labai dažnai išskirtiniais save pradeda laikyti sostinėje prakutę mažų miestelių gyventojai, nes tikras vilnietis sau to niekada neleistų. Vilniečių, kurių seneliai ir tėvai gyveno sostinėje, - vos sauja, ir šie žmonės niekada nemanė, jog gyventi čia yra svarbiau nei kur nors kitur", - mano B. Stolytė.
          Pritariu jai. Ir nereikia visų šunų karti Vilniui. Tarpukariu Kaunas buvo dar snobiškesnis, nes ir visa visuomenė buvo dar kaimietiškesnė. Patys kaimiečiai ir mažų miestelių (buvę) gyventojai suvažiuoja į Vilnių ir staiga tampa elitu. Kaip sako anglai: from rags to riches. Pati provincija kalta, kad nesugeba pritraukti investicijų ar kultūrinių renginių. Ir argumentas "Vilnius yra sostinė" yra tik tų pačių kaimiečių nepilnavertškumo išraiška - ar visi parlamentarai vilniečiai? Landsbergis ir Adamkus kauniečiai, AMB - rokiškėnas-kaišiadoriškis. Pagaliau kauniečiai kažkada į Seimą išsirinko Šustauską, bet kas jiems patiems (ar visiems) nuo to pagerėjo? Pagaliau ne vieta žmogų garsina, o žmogus vietą.
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            #6
            Straipsnyje pateiktas KLAIDINGAS "snobo" apibrėžimas:

            "Snobo pagrindinis požymis, kaip žinoma, - snobą paranojiškai persekiojantis pranašumo jausmas, lydimas išsilavinimo bei gero skonio stokos ir storos piniginės."

            Jie čia pateikė PIŽONO, o ne snobo apibrėžimą. Snobas yra tas žmogus, kuris turi LABAI aukštą išsilavinimą ir LABAI "gerą skonį", o iš to kyla ir jo sveikas [bei teisėtas] "pranašumo jausmas". Tikrus SNOBUS Lietuvoj glaima suskaičiuot ant vienos rankos pirštų.

            Tuo tarpu PIŽONAS yra tas žmogus, kuris pakilo iš šū-do [tiesiogine šio žodžio prasme], pasibaisėtinais būdais užsidirbo pinigų, nusipirko gražius rūbus, prabangius daiktus, diplomą ir visą socialinę padėtį apskritai, o tada pradėjo manyti esąs kažkuo reikšmingesnis ir vertingesnis už kitus.

            Snobo pavyzdys - 70-metis profesorius vadinantis šiuolaikinį post-modernistinį meną šū-do vertu.

            Pižono pavyzdys - 35-metis suskis, kilęs iš Kauno/Vilniaus/Klaipėdos rajono, pinigų "pasidaręs" "spekuliuodamas", vogdamas, plėšdamas ir apgaudinėdamas biednus žmones.
            Paskutinis taisė Pasmerktas; 2008.10.23, 11:58.

            Comment


              #7
              Gana teisingas straipsnis. Ar gi Vilnius šiuo metu nėra tuštybės sostinė? Ar gi Kaunas nėra nykus provincijos miestas?
              Kas gyvena Vilniuje ne 5 ir ne 10 metų, gali prisiminti laikus, kai Vilnius buvo menų sostinė. Tuo metu Vilnius išties buvo individualistų meka, čia buvo galima sutikti įvairiai apsirengusių, įvairiai atrodančių žmonių, kur bohema nepiktybiškai sau gerdavo iki paryčių Rašytojų kavinėje, o iš panelės Rožės ar Petronėlės, temokančios pasakyti "duok litą", niekas neimdavo interviu kaip iš kokios egzotikos. Pamenu tuos laikus gerai, filosofuodami jaukioje "Čiobrelio" kavinėje po paskaitų, kur glausdavosi pankai ar studentai iš Dailės akademijos, mes juokdavomės iš šiauštaplaukių ir dažytų mergų, vadinamų "varšavkėmis", šlifuojančių kasdien Kauno Laisvės Alėja ir trokštančių sulaukti dėmesio iš "treninginių su šlepetėmis". Bet šiandien Vilnius pats pilnas tokių iš provincijos atklydusių "varšavkių", dainuojančių papais "žvaigždžių" ir kitų "fruktų", bet kokia kaina siekančių 'nusimasturbuoti' prieš TV kamerą ir susireikšminti (prieš ka?). Vilnius sukūrė iliuziją, kad pasaulį valdo vien tik pinigai ir seksas ir be savo stiklinių dangoraižių bei kitų blizgučių nebeturi ką daugiau pasiūlyti, o Kaunas su nušiurusiu Zoologijos sodu atrodo šiaip sau...

              Comment


                #8
                Straipsnis, aisku, teisingas, bet lygiai tiek pat jis galetu buti teisingas apie daugeli miestu. Kaip ir kitokie kitu miestu apibudinimai (kriminalu, provincialu ar kitokios "sostines", kuriu Lietuvoje irgi netruksta).

                Lietuva maza salis ir del to ta "tustybe" Vilniuje kur kas lengviau pastebima, nei kokiam Londone ar Paryziuje, kur gali "pradingti" minioje. Tik nereikia diferencijuoti, kas yra labiau "tuscias" - atvykes ar vietinis. Ne nuo to priklauso, o labiau nuo zmogaus isprusimo ir pasauleziuros.

                Esme ta, kad provincialumo, tustybes ir panasiu dalyku tiek Vilniuje, tiek bet kokiame kitame bet kurios salies pagrindiniame mieste, yra ir bus (kaip jo pilna Londone, Honkonge ar Berlyne). Skirtumas tik tas, kad be siu dalyku tokiame mieste yra ir kur kas daugiau pozityviu dalyku (tiek kulturine, tiek ir kitomis prasmemis).

                Taigi, is esmes, nelabai prasmingas straipsnis apie daugmaz "nieka".
                Paskutinis taisė John; 2008.10.23, 12:46.

                Comment


                  #9
                  Tik norėčiau pasakyti visiems, kurie mano kad į vilniu išvykus iškirsit langą į europą. Lietuva, tai kaip tualetas su daug kabinų. Viena išpuošta, kitos tik truputi padažytos, bet visose vienodai smirdi...
                  Neišmeskite spalvų

                  Comment


                    #10
                    mano nuomone geriausias snobizmo pavyzdys būtų ši citata iš straipsnio (pakoreguota išryškinant esmę):
                    "Klaipėdietė verslininkė Eugenija Odebrecht prisipažino jau senokai į Vilnių nevažiuojanti, nes nenorinti dalyvauti varžybose, "kas daugiau išleis pramogoms". Ši karštinė, verslininkės teigimu, yra apėmusi beveik visą Vilniaus grietinėlę.
                    ......
                    Kultūros ši moteris tikina pasisemianti kituose Europos miestuose - Hamburge, Milane. Juose esą visai nesvarbu, kokio dizainerio drabužius vilki ir kokiu automobiliu važinėji.
                    esmė būtų tokia - į Vilnių važiuoti nelygis, nes aš galiu savaitgalius leist Hamburge ar Milane.

                    aš neabejoju, kad ne vienas šį postą skaitantis žmogus jei galėtų sau leisti, mielai savaitgalius praleistu įvairiuose Europos, ir ne tik jos, miestuose. galbūt kas nors ir gali tai daryti, tačiau nemato reikalo čia girtis. gyrimasis pirmasis snobizmo požymis.


                    o pats snobizmas čia yra suprantamas būtent teisingai. Snobai visada buvo vertinami neigiamai, deja visokie ryčiai zemkauskai sugebėjo išversti šią sąvoką ir ji tapo teigiama. ir net pažįstu žmonių, kurie save vadina snobais ir netgi tuo didžiuojasi.
                    Paskutinis taisė aesde; 2008.10.24, 15:48.
                    Silpnoji lytis stipresnė už stipriają dėl stipriųjų silpnybės silpnajai

                    Comment


                      #11
                      aesde del Zemkausko nevaryk jau. Neisverte jis i teigiama prasme. Ten mintis kitur, nes kai kurie filmai ten "neformatiniai". Uztat sutinku su tavo istrauktom citatom is to straipsnio. Isvaziavo i Milana iskart kulturingesne patapo

                      Comment


                        #12
                        Parašė dts Rodyti pranešimą
                        Tik norėčiau pasakyti visiems, kurie mano kad į vilniu išvykus iškirsit langą į europą. Lietuva, tai kaip tualetas su daug kabinų. Viena išpuošta, kitos tik truputi padažytos, bet visose vienodai smirdi...
                        Pilnai pritariu... Tik mūsų įžymybėms (o anos kaip žinia susikoncentravusios sostinėje) labiau patinka taškytis tame š... ir atkreipt į save dėmesį, o dėmesį atkreipus pradeda lįst nešvarūs praeities darbeliai ir vėl viskas iš pradžių.

                        Jei turi žmogus galvą ant pečių, tai jokio skirtumo kur jis gyvena ir daug dažniau atvirkščiai. O galimybės daugiau priklauso nuo žmogaus ir pastangų nei nuo vietos.
                        Autoturistai

                        Comment


                          #13
                          Parašė arun' Rodyti pranešimą
                          Gana teisingas straipsnis. Ar gi Vilnius šiuo metu nėra tuštybės sostinė? Ar gi Kaunas nėra nykus provincijos miestas?
                          Kas gyvena Vilniuje ne 5 ir ne 10 metų, gali prisiminti laikus, kai Vilnius buvo menų sostinė. Tuo metu Vilnius išties buvo individualistų meka, čia buvo galima sutikti įvairiai apsirengusių, įvairiai atrodančių žmonių, kur bohema nepiktybiškai sau gerdavo iki paryčių Rašytojų kavinėje, o iš panelės Rožės ar Petronėlės, temokančios pasakyti "duok litą", niekas neimdavo interviu kaip iš kokios egzotikos. Pamenu tuos laikus gerai, filosofuodami jaukioje "Čiobrelio" kavinėje po paskaitų, kur glausdavosi pankai ar studentai iš Dailės akademijos, mes juokdavomės iš šiauštaplaukių ir dažytų mergų, vadinamų "varšavkėmis", šlifuojančių kasdien Kauno Laisvės Alėja ir trokštančių sulaukti dėmesio iš "treninginių su šlepetėmis". Bet šiandien Vilnius pats pilnas tokių iš provincijos atklydusių "varšavkių", dainuojančių papais "žvaigždžių" ir kitų "fruktų", bet kokia kaina siekančių 'nusimasturbuoti' prieš TV kamerą ir susireikšminti (prieš ka?). Vilnius sukūrė iliuziją, kad pasaulį valdo vien tik pinigai ir seksas ir be savo stiklinių dangoraižių bei kitų blizgučių nebeturi ką daugiau pasiūlyti, o Kaunas su nušiurusiu Zoologijos sodu atrodo šiaip sau...
                          Nepyk, bet tie "menininkai" ir "filosofai" man nepatinka/nepatikdavo lygiai taip pat, o gal net ir labiau, nei tos pačios "varšavkės". Į "varšavkes" dažnai nors būdavo gražu pažiūrėti, nes jos, nepriklausomai nuo apsirengimo ar elgesio, dažnai turėdavo gana neblogas figūras ir gražius veidukus, o tai visada ir visur buvo ir yra gėris Ką, tuo tarpu, mums davė tie "filosofai"? Vilnius buvo menų sostinė? Ką tie "menininkai" yra sukūrę, kas buvo bent minimaliai žinoma tarptautinėje erdvėje?
                          Mano pusbrolio draugai buvo panašūs į tavo idealizuojamuosius - visi galvodavo, kad yra geresni už kitus vien dėl to, kad klausosi Offspring, o ne Dinamikos Amžinai pilni neapsakomos arogancijos: jei esi jiems draugiškas - reiškia bandai "prisitrinti", jei ne - esi "forsas". Dažniausios "filosofijų" temos: "kodėl mes esame taip smarkiai geresni už likusį pasaulį" ir "kodėl likęs pasaulis yra taip smarkiai blogesnis už mus". Amžinas nuolatinis "varymas" ant likusios visuomenės (žr tą patį terminą "varšavkės"). Apsirengimo reikalavimas - kuo labiau išsiskirti iš visų likusių (kokiu tikslu?). Pagrindinis užsiėmimas - butelio kilnojimas

                          Nenoriu būti per daug griežtas, nes, aišku, buvo ir išimčių ir daug, bet atsimenu tiksliai tą susiformavusį "sluoksnį", apie kurį tu kalbi, ir, tavo vietoje, tikrai nebūčiau juo toks sužavėtas.
                          You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                          Comment


                            #14
                            Parašė blitz Rodyti pranešimą
                            Nepyk, bet tie "menininkai" ir "filosofai" man nepatinka/nepatikdavo lygiai taip pat, o gal net ir labiau, nei tos pačios "varšavkės". Į "varšavkes" dažnai nors būdavo gražu pažiūrėti, nes jos, nepriklausomai nuo apsirengimo ar elgesio, dažnai turėdavo gana neblogas figūras ir gražius veidukus, o tai visada ir visur buvo ir yra gėris
                            gėris? koks gėris? kur gėris? "varšavkės" Laisvės Alėjoje prieš 15 metų? grožis yra subjektyvus reikalas, ar gi tu pats nematei gražių merginų ne"varšavkių"? "varšavkė" yra pati neįdomiausia mergina pasaulyje, jos smegenys prikimštos klausimais apie kosmetiką, parduotuves ir bernus, kurie privalo dėl jų imti ir nusižudyti.

                            Parašė blitz Rodyti pranešimą
                            Ką, tuo tarpu, mums davė tie "filosofai"? Vilnius buvo menų sostinė? Ką tie "menininkai" yra sukūrę, kas buvo bent minimaliai žinoma tarptautinėje erdvėje?
                            Į tarptautinę erdvę prieš 15 metų nelabai galėjai išlįsti. Daug kas Vakaruose Lietuvos vardą tada išgirdo pirmą kartą. Bet kai kas pralaužė ledus. Jurga Ivanauskaitė, Šarūnas Sauka, Raimundas Sližys ir kiti.

                            Parašė blitz Rodyti pranešimą
                            Mano pusbrolio draugai buvo panašūs į tavo idealizuojamuosius - visi galvodavo, kad yra geresni už kitus vien dėl to, kad klausosi Offspring, o ne Dinamikos Amžinai pilni neapsakomos arogancijos: jei esi jiems draugiškas - reiškia bandai "prisitrinti", jei ne - esi "forsas". Dažniausios "filosofijų" temos: "kodėl mes esame taip smarkiai geresni už likusį pasaulį" ir "kodėl likęs pasaulis yra taip smarkiai blogesnis už mus". Amžinas nuolatinis "varymas" ant likusios visuomenės (žr tą patį terminą "varšavkės"). Apsirengimo reikalavimas - kuo labiau išsiskirti iš visų likusių (kokiu tikslu?). Pagrindinis užsiėmimas - butelio kilnojimas
                            Žmonės yra individualūs, tad nėra blogai tokiu gyvenime ir išlikti. O "filosofijos" tarpe draugų verčia atsiverti, išsivaduoti iš savo kompleksų, auginti save ir kurti. Nežinau ką tuo metu veikdavo "forsai". Gal žiūrėdavo į "varšavkes" ir dieną naktį kaldavo joms pinigus? Mes tada sėdėdavome naktimis and Vilniaus senamiesčio stogų ir turėjome dangų.

                            Comment


                              #15
                              ''Tikrai nykus miestas, vaikščiojau Kauno gatvėmis ir verkti norėjosi - vien lenkų turistai ir treninguoti piliečiai.''
                              Ar gi Kaunas nėra nykus provincijos miestas?
                              Visą gyvenimą pragyvenau Kaune, bet jeigu ne keliautojai, kurie pagaliau susiruošė nukakti toliau Grigiškių - taip ir nesužinočiau, kokiame nykiame mieste gyvenu...

                              Comment


                                #16
                                Parašė r08n Rodyti pranešimą
                                Visą gyvenimą pragyvenau Kaune, bet jeigu ne keliautojai, kurie pagaliau susiruošė nukakti toliau Grigiškių - taip ir nesužinočiau, kokiame nykiame mieste gyvenu...
                                Neeskaluok tos amžinos temos "kas geriau - Vilnius ar Kaunas?", vis tiek čia jau nieko naujo neberasi, tik vėl pliūpsnį emocijų paskleisi.
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment


                                  #17
                                  trinkit ir lokinkit temą ,nes tikrai beprasmė

                                  Comment


                                    #18
                                    Apskritai straipsnis juk Vilnius vs Klaipėda

                                    Nekaišiokite visokių provincijos miestelių į grandų dvikovą!
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                      Neeskaluok tos amžinos temos "kas geriau - Vilnius ar Kaunas?", vis tiek čia jau nieko naujo neberasi, tik vėl pliūpsnį emocijų paskleisi.
                                      Tai jau taip... Bet koks tikslas rašinėti tokius straipsnius į spaudą?

                                      Comment


                                        #20
                                        /\ tik vat kad nesugebėjo didžioji žurnalistė ir super duper baisiai aukštas dainininkas neįkišti.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X