Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Suklestėjusios tuštybės sostinė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Arun' - tai buvo tavo jaunystė ir suprantu, kad tau visą laiką kils noras į ją žiūrėti per kiek romantiškesnę prizmę, nei leistų objektyvumas . Net neabejoju, kad tais laikais buvo daug puikių žmonių ir, kad jų tarpe atsirasdavo genijų. Viena, ką reiktų paminėti, yra tai, kad dažniausiai menininkai būna komplikuotos, vienišos asmenybės, nepritapusios prie visuomenės ir neretai kenčiančios nuo depresijos. Būtent tai tas asmenybes ir padaro išskirtinėmis - joms nereikia išskirtinių drabužių ar šukuosenų, jų išskirtinumas tampa akivaizdus vos su jais pakalbėjus. Pvz. tas pats Šarūnas Sauka dabar gyvena Dusetose, kur, manau, sąlygos "buriuotis" į "chebras" ir visiems kartu "laipioti ant stogų" nėra pačios geriausios. Tą pačią tendenciją gali pastebėti tarp daugybės meno žmonių visame pasaulyje. Būtent dėl to manau, kad darai klaidą, kai dedi lygybės ženklą tarp to meto Vilniaus žinomiausių menininkų ir to visuomenės sluoksnio, kuris būriais per naktis gerdavo kabakuose, dažydavosi žaliai plaukus ir rengdavosi iki tol Lietuvoje nematytais ir itin akį patraukiančiais rūbais.

    Manau sutiksi, kad daugiausia įtakos pasaulio meno scenai yra padarę menininkai iš šalių, kuriose dominuoja individualizmas. Lietuvoje tuo laiku individualizmo, iš esmės, nebuvo. Vietoje to, vyko homogeniškos visuomenės skilimas į homogeniškas grupes, kurios vis smulkėjo (ir smulkėja) ir turėtų, ilgainiui, privesti prie vakarietiškojo individualizmo. Ta grupė, apie kurią dabar kalbame, nebuvo sukurta individų, tai buvo noro buriuotis ir būti išskirtiniais homogeniškoje visuomenėje pasekmė. Jei, paviršutiniškai žiūrint, Vilniaus "boheminiai" barai galėjo būti gana panašūs į vakarietiškuosius, mentaliteto skirtumas tarp jų lankytojų buvo milžiniškas! Dėl ko? Dėl to, kad vakaruose tokiuose baruose lankosi individai, o Lietuvoje daugiausia lankėsi žmonės, kurie tiesiog vieną dieną tarė "mes būsim Vilniaus bohema" ir visi kartu, grupėje pradėjo mėgdžioti vakarus (kartais labai neblogai). Tavo minėti trys žmonės buvo išimtys, o ne taisyklė. Ne visus juos mėgstu, bet tikiu, kad jei Vilniaus baruose būtų dominavę tokie žmonės, kaip jie, visa ta scena būtų buvus visiškai kitokia, t.y. gerokai draugiškesnė, mažiau pagrįsta elementariais gaujos instinktais ir mažiau nusiteikusi prieš likusį pasaulį, net ir tas pačias "varšovkes". Taip, jūs turėjote Vilniaus stogus, "varšovkės" turėjo Laisvės Alėją, o "forsai" turėjo Panevėžį. Skaudi tiesa ta, kad visos grupės susibūrė dėl labai panašių priežasčių ir pylė srutas vienos ant kitų labai panašiais terminais. Visos grupės rengėsi ir bandė elgtis pagal savo grupės sukurtus stereotipus, vedimi bandos instinkto, ar tai būtų žali plaukai, ar "miniakas", ar Jordan'o kedai. Svarbiausia tai, kad realiai, nei viena grupė nesukūrė nieko, kas būtų pripažinta vertingu tarptautiniame lygmenyje, o visas šitas "konfliktas" buvo itin provincialus ir primityvus.

    Nemanau, kad gerų menininkų dabar Vilniuje yra mažiau ir, kad jie yra prastesni, nei buvo tais laikais. Greičiausiai yra atvirkščiai. Viena, kas pasikeitė, tai išnyko ta pseudo-bohema, visada vaikščiojusi pranašiškais veidais ir viską žinojusi geriau nei likęs pasaulis, o jos vietoje atsirado tuštybė ir materializmas, kuris, būkim biedni, bet teisingi - nors neša ekonominę naudą. Galima idealizuoti Lietuvos postsovietinę visuomenę, bet realiai, ji buvo pavydi ir agresyvi, o tos gaujos "boheminininkų" tikrai nebuvo pavertusios Vilniaus iš postsovietinio užkampio į "meno sostinę".
    You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

    Comment


      #22
      Kodėl, visai gera tema
      Bėda ta, kad Vilnius yra visokių studentautojų, vagių, prievartautojų ir kitokių kretinų traukos taškas. Nueini į parduotuvę ir ką matai? Kokius 4-5 intelekto nesužalotus (kokiu nors dialektu kalbančius, bet besikeikiančius rusiškai) snukius. Važiuoji autobusu, kur visi "vilniečiai" traukia į kultūros centrą Kiauliopolį. Bevažiuodami pamato lauke kokią "varšavkę", kuri stovi sukryžiavusi kojas, ir: "Žiėk aaa b... myžt nori. Haa haa haa". O kur dar tos pačios "varšavkės", kurios kitokių pareigų kaip direktorės neįsivaizduoja. Ir visų svajonė nusipirkt kokią nors šūdelką.

      Comment


        #23
        Parašė r08n Rodyti pranešimą
        Visą gyvenimą pragyvenau Kaune, bet jeigu ne keliautojai, kurie pagaliau susiruošė nukakti toliau Grigiškių - taip ir nesužinočiau, kokiame nykiame mieste gyvenu...
        Reiktu i tai ziureti kiek placiau.

        Tiek Vilnius, tiek Kaunas, tiek Klaipeda, tiek bet kuri kita vieta Lietuvoje yra gan nykus Europos (ka jau kalbeti apie pasaulio) mastu... visgi, Vilnius yra vienintele vieta, kuri sia prasme gali bent kazka pateikti ar bent galvoti apie kazkokia konkurencija ar ateiti kaip vienas regiono centru.

        Ziurint Lietuvos mastu, Vilnius visgi yra gerokai idomesne ir gyvybingesne vieta, nei bet kur kitur Lietuvoje. Tiek Kaunas, tiek Klaipeda, tiek bet kas kitas, lyginant su Vilniumi, isties atrodo niuri provincija. Bent jau siendien taip yra.

        Beje, visiskai negincyju pizonizmo ir tustybes, apie kuriuos cia kalbama. Pats tuo Vilniuje isitikinau kiek anksciau siemet.
        Paskutinis taisė John; 2008.10.23, 23:05.

        Comment


          #24
          Blitz, apie "tuos laikus" tu gali tik numanyti, spėti, įsivaizduoti, jeigu juose negyvenai arba buvai dar labai labai mažas , nors galbūt tu ir teisus rašydamas, jog žmogui būdinga "anus laikus" vadinti geresniais. Kai esi labai jaunas, puoli stačia galva į viską, kas sukasi aplink, vėliau pradedi daug ką tik stebėti iš šalies, tad man sunku ką ir benumanyti kuo gyvena šiandieniniai jauni menininkai Vilniuje. Ar jie dar karstosi senais Užupio stogais? Vilnius, atrodo, tokių stogų šiandien jau nebeturi.
          Galbūt tarp menininkų ir buvo 'trintukų', buvo tų, kurie dėvėdami ištampytus močiutės megztinius vaizdavosi "bohema". Ne juos turėjau omeny, nes ir su 5 litais kišenėje galima atrodyti "forsu". Tų "forsų" ir dabar yra - nusiperka labai 'krūtus' automobilius, bet pinigų benzinui nebeturi Kai esi menininkas "iš prigimties", viskas vyksta natūraliai - tu tiesiog suvoki, kad nealsuoji buitinių žmonių gyvenimais (darbas - namai - vaikai - darbas), tu kitoks ir tau reikia rasti panašius į save žmones. Tie žmonės taip pat ateina į tavo gyvenimą natūraliai. Taip ir gimsta bohema, nesvarbu kur - Vilniuje, Paryžiuje ar Prahoje. Tai ratas žmonių, kurie gyvena menais ir kūrybinėmis idėjomis, kartais skęsdami savose depresijose, neurozėse, dvasiniuose ieškojimuose, nesuvaržymuose, nes menininkai yra gilesni, subtilesni, jautresni, empatiški, galbūt problematiškesni, su lakia vaizduote ir spalvotais sapnais. Mažai kas tuomet iš menininkų akcentavo pinigus, juk ne tame buvo esmė, o šiandien jau tapo įprasta, jog, tarkime, garsūs aktoriai be jokių sąžinės priekaištų filmuojasi kokiame nors propagandiniame filme "Pilotas" ar beverčiuose tv serialuose.
          Vilnius tapo suklestėjusios tuštybės sostine, nes pasikeitė laikai - žmonės tiesiog tapo "kapitalistiški", vartotojiški ir tie bohemiški bendravimai tarp menininkų pradėjo nykti. Niekas nebenori amžinai filosofuoti ir gilintis į esminius dalykus, nes už tai niekas nesumokės, vadinasi, tai tik tuščias laiko leidimas ir aš manau, kad tapdami vienas kitam puošniais, seksualiais daiktais arba "varšavkėmis", kažką praradome.

          Comment


            #25
            Apie Vilnių atrodo žino kiekvienas, nesvarbu, kad gyvena kur nors tarkim Šilalėj... Snobiškumas nėra vilniečio bruožas, tai turtingų lietuvių bruožas, kuriu dauguma(nesvarbu iš kokio miesto) yra slykštūs žmonės. Ir Vilniuj vieną dieną gali jaustis, lyg Lietuva pagaliau pavijo kitas vakarų valstybes, o štai kitą atrodo, kad vėl grįžo laikai, kai kartu su rusais buvom kartu.
            Paskutinis taisė Orto Panti; 2008.10.25, 12:49.

            Comment


              #26
              Parašė Orto Panti Rodyti pranešimą
              Apie Vilnių atrodo žino kiekvienas, nesvarbu, kad gyvena kur nors tarkim Šilalėj... Snobiškumas nėra vilniečio bruožas, tai turtingų lietuvių bruožas, kuriu dauguma(nesvarbu iš kokio miesto) yra slykštūs žmonės. Ir Vilniuj vieną dieną gali jaustis, lyg Lietuva pagaliau pavijo kitas vakarų valstybes, o štai kitą atrodo, kad vėl grįžo laikai, kai kartu su rusais buvom kartu.
              "Prie ruso" niekas neturėjo tiek pinigų, arba jie neturėjo tokios reikšmės kaip dabar, tad logiškai ir "tie laikai" negalėjo grįžti.
              Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
              Dordrechtas/Haarlemas
              Nesebaras/Plovdivas
              Kiolnas

              Comment


                #27
                Parašė Orto Panti Rodyti pranešimą
                Apie Vilnių atrodo žino kiekvienas, nesvarbu, kad gyvena kur nors tarkim Šilalėj... Snobiškumas nėra vilniečio bruožas, tai turtingų lietuvių bruožas, kuriu dauguma(nesvarbu iš kokio miesto) yra slykštūs žmonės. Ir Vilniuj vieną dieną gali jaustis, lyg Lietuva pagaliau pavijo kitas vakarų valstybes, o štai kitą atrodo, kad vėl grįžo laikai, kai kartu su rusais buvom kartu.
                O tai kitose vakarų ar rytų šalyse yra kitaip? Pinigų kultas Lietuvoje tikrai nėra didesnis nei JAV ar Rusijoje.
                Flickr

                Comment


                  #28
                  /\ Na Rusijos (tiksliau Maskvos) "tuštybės mugė" yra pati didžiausia planetoje sakyčiau (auksiniai liftai mašinai, iš raudonmedžio pirtis ir t.t.). Yra žinoma egzempliorių ir JAV ar kitur - žymiausias pavyzdys Trumpas ir jo susikurta "beskonybės jūra". Na bet Maskvos pižoniškumu nieksa neaplenks.
                  Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                  Dordrechtas/Haarlemas
                  Nesebaras/Plovdivas
                  Kiolnas

                  Comment


                    #29
                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                    Pinigų kultas Lietuvoje tikrai nėra didesnis nei JAV ar Rusijoje.
                    Nesu del sito tikras. Del Rusijos sutinku, bet del JAV (ir kitu Vakaru ar bent jau Anglosaksisku saliu), nebuciau tikras. Butent Lietuvoje isgirstu daugiausiai klausimu, susijusiu su pinigais (kiek uzdirbi, kiek moki uz studijas, kiek mokejai uz bilieta, kiek kainuoja tas ir anas...).

                    Tokiu klausimu labai retai sulauktum is anglo ar amerikiecio.

                    Kaip kai kas (irgi sio forumo narys) pasake, Vilnius tampa (tapo) "mazaja Maskva"... dar pamenu (turiu ir foto) prie Belmonto komplekso reklamos tikslais buvo pastatytos dvi paauksuotos masinos, reklamuojancias tokia paslauga (t.y. masinu ar kitokiu daiktu puosima auksu).


                    Nors tokie dalykai yra platesnes temos dalis. Tai jau ne vien pinigu, bet ir "ivaizdzio" dalykas, kuris Lietuvoje yra kur kas labiau pastebimas, nei, pavyzdziui, Anglijoje ar Amerikoje. Tai ypac budinga Azijos salims (ypac Kinijai, Tailandui ir pan.), kur "atrodymas" ir pinigu turejimas yra "lygis".

                    Siaip, nebuciau linkes labai smerkti tokiu reiskiniu ir visko absoliutinti kaip vien gerio ar vien blogio. Ivaizdzio ir pinigu "kultas" gali tureti ir teigiamu pusiu. Pavyzdziui, moterys Angijoje nelabai rupinasi savo isvaizda ir ivaizdziu, kuomet lietuvaites tam skiria kur kas daugiau demesio, ko pasekoje moterys Lietuvoje yra tiesiog nepalyginamai grazesnes (tas pat galioja ir bemaz visai "Rytu Europai", Rusijai ir urbanizuotai rytu/pietryciu Azijai), nei Anglijoje ar Airijoje.
                    Paskutinis taisė John; 2008.10.25, 19:36.

                    Comment


                      #30
                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      Nesu del sito tikras. Del Rusijos sutinku, bet del JAV (ir kitu Vakaru ar bent jau Anglosaksisku saliu), nebuciau tikras. Butent Lietuvoje isgirstu daugiausiai klausimu, susijusiu su pinigais (kiek uzdirbi, kiek moki uz studijas, kiek mokejai uz bilieta, kiek kainuoja tas ir anas...).

                      Tokiu klausimu labai retai sulauktum is anglo ar amerikiecio.

                      Nors tokie dalykai yra platesnes temos dalis. Tai jau ne vien pinigu, bet ir "ivaizdzio" dalykas, kuris Lietuvoje yra kur kas labiau pastebimas, nei, pavyzdziui, Anglijoje ar Amerikoje. Tai ypac budinga Azijos salims (ypac Kinijai, Tailandui ir pan.), kur "atrodymas" ir pinigu turejimas yra "lygis".
                      Rečiau sulauktum klausimo nes žmonės kitaip išauklėti, reiktų gilintis ne į tai, apie ką kalba, o kas jiems svarbu. JAV elitas yra tie, kurie turi daugiausia $ ir kapitalo, į jų ratą pakliūti visa tai turint visai nesunku, o nieko neturint ir esi niekas. Apskritai JAV viskas vertinama tik $, net akademinis menas orentuojamas į ,,rinką''. Vakarų Europoje beabejo viso to nėra. Žodžiu už JAV tikrai nemanau, kad esame didesni snobai, gal tik vakarų Europą lenkiama.
                      O dėl moterų sutinku su tavim, bet manau, kad ir natūraliai rytų europietės gražesnės už vakarų, nepadės čia joks dėmesys išvaizdai.
                      Paskutinis taisė Lettered; 2008.10.25, 19:55.
                      Flickr

                      Comment


                        #31
                        Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                        "Prie ruso" niekas neturėjo tiek pinigų, arba jie neturėjo tokios reikšmės kaip dabar, tad logiškai ir "tie laikai" negalėjo grįžti.
                        Aš kalbu apie žmonių išvaizdą ir elgesį. Vieną akimirką gatvėj matai gražiai(arba bent tvarkyngai) apsirengusį, besišypsantį jaunimą ir senjorus, o kitą iš mikriuko iškrenta girtas Vitalikas su alaus buteliu ir pramušta akim. O už kampo Igariokas, Valiera ir Mysha bėga per gatvę, atimt "trupkę" iš ko nors.
                        Paskutinis taisė Orto Panti; 2008.10.25, 20:00.

                        Comment


                          #32
                          Parašė Orto Panti Rodyti pranešimą
                          Aš kalbu apie žmonių išvaizdą ir elgesį. Vieną akimirką gatvėj matai gražiai(arba bent tvarkyngai) apsirengusį, besišypsantį jaunimą ir senjorus, o kitą iš mikriuko iškrenta girtas Vitalikas su alaus buteliu ir pramušta akim. O už kampo Igariokas, Valiera ir Mysha bėga per gatvę, atimt "trupkę" iš ko nors.
                          Hmmm, visiškai be reikalo pabrėži (įsivaizduojamų) chuliganų tautybę. Nori pasakyti, kad Kaune ar Panevėžyje žmonės turėtų būti gražesni ir maloniau elgtis, nes ten rusakalbių mažiau? Kažkodėl abejoju...

                          Comment


                            #33
                            Parašė Kecal Rodyti pranešimą
                            Hmmm, visiškai be reikalo pabrėži (įsivaizduojamų) chuliganų tautybę. Nori pasakyti, kad Kaune ar Panevėžyje žmonės turėtų būti gražesni ir maloniau elgtis, nes ten rusakalbių mažiau? Kažkodėl abejoju...
                            Aš tik sakau, kaip Vilniuj yra.

                            Comment


                              #34
                              gyvenu kaune ir man nusi^&%t kai ten vilnius gyvena nes juk ten sostine juk jiems ten viskas ir tik jiems o apie kauna ir pamirsta. Vilnius senu sukriosusiu komunistu kurie rytais slovina stalina ir kitus rusu vadus miestas. Klaipeda man patinka
                              - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                              - Rusija su Amerika kariauja.
                              - Ir ką, kaip ten reikalai?
                              - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                              - O amerikiečiai?
                              - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                              Comment


                                #35
                                Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
                                gyvenu kaune ir man nusi^&%t kai ten vilnius gyvena nes juk ten sostine juk jiems ten viskas ir tik jiems o apie kauna ir pamirsta. Vilnius senu sukriosusiu komunistu kurie rytais slovina stalina ir kitus rusu vadus miestas. Klaipeda man patinka
                                Ne Vilniaus bėda, kad Kaunas nieko negauna. O beto dabar, kai Vilniuj tokia valdzia, tai Vilnius irgi atrodo užmirštas.

                                Comment


                                  #36
                                  Žiūriu, diskusija vėl bando krypti tema "Kas geriau - Vilnius ar Kaunas?" Jau minėjau, kad šis kelias neturi prasmės (ir pabaigos). Jeigu kauniečiai mano, kad Vilnius yra išpuikusi sostinė, tai leiskite priminti, kad tarpukariu kauniečiai buvo dar labiau išpuikę snobai, pižonai, ir kiti "pirmoji karta nuo žagrės", bet tada nebuvo Vilniaus, realiai ir Klaipėdos, Kėdainiai jau užgesę, o Šiauliai ir Panevėžys dar tik ėmė įgauti miesto bruožus. Aš suprantu kauniečius šiandien. Panašiai turėtų jaustis ir Sank Peterburgo, Krokuvos, Bonos, Stambulo, Alma Atos, Melburno, Filadelfijos, Rio de Žaneiro ir kitų buvusių sostinių gyventojai. Žinoma, visi jie, išskyrus Alma Ata ir Rio de Žaneiro, sostinėmis buvo labai seniai ir dabartiniai šių miestų gyventojai nostalgijos tam paprastai nebejaučia. Su Kaunu (gal deja, o gal valio) taip nėra - didžiausių upių santakos miestas vis nepraleidžia pabrėžti, esąs geresnis už sostinę. Ar įsivaizduojate taip teigiantį panevėžietį, alytiškį ar anykštėną? Aš tai nelabai, nes šių miestų bendruomenės niekada neturėjo ambicijos pralenkti sostinę arba tapti "Lietuvos bamba". Paklausite, "nu ir ką?", arba "ką tu tuo nori pasakyti?" Ogi tai, kad Kaunas, kaip ir kiti Lietuvos miestai, net ir nebūdamas kažkieno sostine, turi tai, ko neturi joks Lietuvos miestas, ir tą potencialą galėtų išnaudoti taip, kaip tą daro mažesni miestai ir miesteliai, pvz.: Anykščiai - siaurukas, Palanga - pajūrio paplūdimiai, Nida - nerijos kopos, Klaipėda - jūrų uostas, Trakai - pilis ežero saloje, Kėdainiai - minaretas, Biržai - seniausias dirbtinis ežeras ir t.t.. Taigi Kaunas, pristatydamas save pasauliui, galėtų pabrėžti ne tai, kad tai buvusi Laikinoji sostinė, o tai, ko Lietuvoje (ar net pasaulyje) to niekur nėra: didžiausias upių uostas, funikulieriai, didžiausias tvenkinys (Kauno marios), Pažaislio vienuolynas, Karo muziejus, geležinkelio tunelis, zoologijos sodas, Soboras, bene didžiausia Lietuvoje dirbtinė Karmelitų sala, Aleksoto tiltas (seniausias ir bene vienintelis su pakeliama konstrukcija), seniausias Lietuvoje Dariaus ir Girėno aerodromas-oro uostas, fortai, Farmacijos muziejus, Botanikos sodas, dar galima pridėti mažiau išskirtinius objektus kaip Kauno pilis, piliakalniai (Napaleono kalnas, Pyplių, Pakalniškių, Aukštųjų Šančių, Vieškūnų, Marvelės, Eigulių piliakalniai), Raudondvario dvaras, Rotušė, Perkūno namai, M. Žilinsko dailės galerija, geležinkelio tiltas per Nemuną, Rumšiškės ir t.t.. Žinoma, prieš kelis metus aš net pusės šių objektų nežinojau, dar mažiau jų buvau aplankęs. Deja, bet kauniečiams reikėtų parodyti daugiau iniciatyvos reklamuojant įžymias miesto vietas. Viena ausimi nugirdau (taigi tai gali būti ir netiesa), kad Kaune nėra gido, mokančio puikiai kalbėti prancūziškai, tenka samdyti ir gidą ir vertėją. Mano žmona kaunietė, taigi man nebuvo sunku susižinoti ir aplankyti įdomiausias Kauno vietas, bet žmogui visiškai iš šalies ir ypač užsieniečiui, kalbančiam ne rusiškai ir ne angliškai išvis būtų riesta (liktų nebent turizmo informacijos centras, bet ir ten ne visada rasi kokią mergaitę laisvai šnekančią nors angliškai).
                                  Taigi kritikuoju kritikuoju, bet nieko nesiūlau. Kągi, Kauno gyventojai ir prijaučiantys Kaunui (maža dalimi ir save tokiu laikau) - jeigu tikrai dievinate savo miestą (taip kaip kaunaz), leiskite kitiems apie Jus sužinoti kuo daugiau dar iki atvykstant pas Jus. Sukurkite pradžiai nors e-svetainę lietuvių, anglų, rusų ir lenkų kalbomis (kuo daugiau kalbų - tuo geriau), kurioje Jūs pristatote savo miestą objektyviai (kiek tai įmanoma), išsamiai, bet ne persistengiant. Svetainė turi būti skirta turistui, o ne verslininkui, studentui, vilniečiui, krepšinio mėgėjui, nes tam skirtų svetainių jau yra (tai neturėtų daug kainuoti). Nepabijokite jos pareklamuoti, pradžiai bent jau šiame forume. Sakysite, tai savivaldybės darbas? Tai sugėdinkite ją, tegu Kupčinskas įpareigoja pavaldinius sukurti dar geresnę. Eiliniam turistui pirmiausia rūpi kur pigiau ir geriau atvykti, pernakvoti, pavalgyti, ką aplankyti, ką veikti ryte, dieną, vakare ir naktį. Milžiniškos iškabos "Ir Kaune galima gyventi" arba "Kaunas - geras miestas" teigiamo įspūdžio nedaro, tai skirta nebent patiems kauniečiams.
                                  Kad nebūtų visiškas off-topic, tai ir Vilnius ir kiti miestai turi "tuščių žmonių", bet turi ir gilios sielos asmenybių. Ne visa kultūra Vilniuje, ne visa tuštybė Kaune (ir atvirkščiai). Dar kartą pasikartosiu - ne vieta žmogų garsina, o žmogus vietą,;arba jeigu moki lotynų kalbą, dar nebūtinai esi inteligentas...
                                  P.S.: atsiprašau, jeigu ką įžeidžiau, to tikrai nenorėjau; bet jeigu iš tikrųjų norime būti moderni visuomenė, pirmiausia privalome užmušti valstietį-baudžiauninką savyje...
                                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    Kaip kai kas (irgi sio forumo narys) pasake, Vilnius tampa (tapo) "mazaja Maskva"... dar pamenu (turiu ir foto) prie Belmonto komplekso reklamos tikslais buvo pastatytos dvi paauksuotos masinos, reklamuojancias tokia paslauga (t.y. masinu ar kitokiu daiktu puosima auksu).
                                    Paauksavimas pas mus nelygis, Lietuvoje madingiausia viską aplipinti svarovskiais

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Orto Panti Rodyti pranešimą
                                      Snobiškumas nėra vilniečio bruožas, tai turtingų lietuvių bruožas, kuriu dauguma(nesvarbu iš kokio miesto) yra slykštūs žmonės.
                                      Turtai nėra snobiškumo požymis. Gan taiklus G. Beresnevičiaus palyginimas - snobas prieš pižoną:

                                      ...Lietuvoje garbingą snobo vietą uzurpavęs pižonas. Infantili asmenybė su pinigais, kurios dėmesį traukia viskas, kas kruvina, skanu, juda, stryksi, dainuoja, ir svarbiausia – PAL sistemoje, antraip, labai ir specialiai spalvota. Pižonas tai kolibrio atmaina, ir pižonas finansuoja margaplunksnes madų demonstracijas, popso renginius, dizainą ir dizainerius, bet aukštosios kultūros – ne. Pižonas nemoka rinktis. Snobas irgi nemoka rinktis, bet dėl to kenčia. Pižonas ir nemoka ir nekenčia dėlto. Jis vartoja tai, kas juda ir mirksi.
                                      Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                      Comment


                                        #39
                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                        Apskritai straipsnis juk Vilnius vs Klaipėda

                                        Nekaišiokite visokių provincijos miestelių į grandų dvikovą!
                                        Atsiprašau,bet Klaipėdoj yra lygiai tos pačios problemos kaip ir Kaune(ir dar didesnės),tik kažkodėl nieks iš jos taip nesityčioja..... Forsų dar daugiau,senamiesčio,centro dar mažiau....Tai nereikia pūstis..O jūra atskiras reikalas...
                                        :
                                        Žodžiu visi pagalvokit apie save

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
                                          gyvenu kaune ir man nusi^&%t kai ten vilnius gyvena nes juk ten sostine juk jiems ten viskas ir tik jiems o apie kauna ir pamirsta. Vilnius senu sukriosusiu komunistu kurie rytais slovina stalina ir kitus rusu vadus miestas. Klaipeda man patinka
                                          Man visi Lietuvos miestai patinka(aišku Kauną myliu labiausiai),bet Kaunas visais laikais garsėjo tautinėm,patriotinėm ir dešiniųjų pa-iūrom,tai faktas ir visgi kažką sako apie miestą
                                          O šiaip siūlau VISI UŽ VISUS IR VISI UŽ VIENĄ!!!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X