Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Žiniasklaida

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Sekmadienį (05-20) 19 val. per LNK Tomo Dapkaus laida „Alfa savaitė“ nagrinės tą ir kitas temas:
    http://www.alfa.lt/straipsnis/145726...2-05-17_19-10/
    Tai vienas iš nedaug likusių normalesnių žurnalistų, anksčiau dirbo Lietuvos radijuje, nebijodavo nagrinėti politiškai jautrių temų. Neseniai iš radijo išėjo "šalių susitarimu". Turint galvoje, kad LRT vadovauja Siaurusevičius, tai T. Dapkus ir taip išdirbo ilgai. Radijui tai nuostolis, nes jo laida buvo populiari. Dar yra likęs vienas "politiškai nekorektiškas" žurnalistas G. Aleknonis. Girdėjau, kad po kelių savaičių baigiasi jo sutartis su radiju ir lygtai nebus pratęsta. Ir visa tai vadinama visuomeniniu transliuotoju.

    Comment


      Grineviciute pavaro! Wov!

      Comment


        /\ Labai rimti argumentai.
        Beveik įtikino.

        Comment


          Parašė Romas Rodyti pranešimą
          /\ Labai rimti argumentai.
          Beveik įtikino.
          Tu apie sios dienos laida ar apie ka?

          Comment


            /\ Apie forumo teršmą tokiomis replikomis be argumentų.

            Gelima suprasti, kad žiniasklaidos maitvanagiams kažkaip reikia pasidinti lankomumą, skaitomumą ar reitingus.
            Bet negi nenusibodo ta **dofilijos tema?
            Paskutinis taisė Romas; 2012.05.24, 22:13.

            Comment


              Parašė Romas Rodyti pranešimą
              /\ Apie forumo teršmą tokiomis replikomis be argumentų.

              Gelima suprasti, kad žiniasklaidos maitvanagiams kažkaip reikia pasidintilankomumą, skaitomumą ar reitingus.
              Bet negi nenusibodo ta **dofilijos tema?
              Nenusibodo, nes nera galutiniu atsakymu. As turejau omeny butent sios dienos laida ir ten pateiktus liudyjimus. TV ziuriu labai retai, todel gerokai nustebino sios dienos laida. Pvx, kaip zurnaliste stumde Kauno VPK virsininka

              Comment


                Įdomu, kas čia vyksta

                cv.lt 2012.05.18 17:43
                Agnė Gintautaitė
                Keičiasi "Diena Media News" vadovė

                Nuo penktadienio iš pareigų traukiasi žiniasklaidos bendrovės „Diena Media News“ generalinė direktorė Jolanta Bastienė. Laikinai vadovo pareigas užims finansų direktorė Stela Vyšniauskienė.

                Ponios Bastienės atsistatydinimą penktadienį patvirtino UAB „Diena Media News“ valdyba, praneša pati bendrovė.
                „Pasitraukti iš vadovės pareigų buvo Jolantos sprendimas. Mes gerbiame šį apsisprendimą“, – „Verslo žinių“ portalui teigė Angelė Dementavičiūtė, valdybos pirmininkė ir „Diena Media News“ akcininkė

                http://manokarjera.cv.lt/Default4.as...41&ref=lastadd

                BNS 2012 m. gegužės 17 d. 14:49
                „Lietuvos žinių" vadovas V.Vasiliauskas svarsto, ar trauktis iš pareigų

                Bendrovės "Lietuvos žinios" generalinis direktorius ir dienraščio vyriausiasis Jis ketvirtadienį BNS sakė, kad kol kas dar yra "Lietuvos žinių" vadovas, ir pirmadienį išeina atostogų, kurios tęsis iki birželio 7-osios.
                "Dar neatleidžiamas, dar dirbu (...), o vėliau žiūrėsime - gyvenimas įvairus yra", - BNS sakė V.Vasiliauskas.
                "Lietuvos žinių" vadovas patvirtino svarstysiantis, ar trauktis iš pareigų, pasibaigus atostogoms, tačiau neatskleidė, kodėl.

                http://verslas.delfi.lt/Media/lietuv...#ixzz1voRMKCNQ

                Dar vienas.
                Atrodo, kad dirbo tik kelias savaites

                2012-05-02 16:24 Alfa.lt
                Dapkus žada tiriamosios žurnalistikos proveržį

                Šiandien darbą pradėjo naujasis dienraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, naujienų portalo www.lzinios.lt vyriausiasis redaktorius Tomas Dapkus, neseniai palikęs nacionalinio transliuotojo eterį, naujoje darbovietėje žadantis tiriamosios žurnalistikos proveržį.

                http://www.alfa.lt/straipsnis/144376...#ixzz1voQXIT9y
                BNS ir lrytas.lt inf. 2012-05-21 14:23
                Žurnalistas T. Dapkus nebevadovauja portalui lzinios.lt

                Žurnalistas Tomas Dapkus pasitraukė iš dienraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo bei portalo lzinios.lt vyriausiojo redaktoriaus pareigų

                http://www.lrytas.lt/-13375994081335...m_campaign=rss

                Comment


                  Po B. Lubio mirties vyksta pasistumdymai tarp akcininkų, matyt, kovojama ir dėl Lietuvos žinių. Tas leidinys kaip ir Alfa.lt mėgsta aštriau parašyti ir sudaro neblogą opoziciją komjaunuoliškai žiniasklaidai. Bent prieš rinkimus tokią, matyt, kai kas labai norėtų nutildyti. Nors apie V. Vasiliauską kalbama, kad kagėbistas , tačiau iš to, kaip rašo, atrodo greičiau priešingai. Gal išpirkinėja nuodėmes . T. Dapkaus pasitraukimas/patraukimas tam leidiniui nieko gera nežada. Profesionalūs žurnalistai grūdami į užribį. Jo vedama nauja laida "Alfa savaitė" kol kas atrodo kažkokia sausoka, kažin ar ilgai išliks. Tokia ta "laisva žiniasklaida". Ir ne visada lemia savininkas. Pvz., 15 min. priklauso vakarietiškam kapitalui, tačiau atėjus R. Valatkai portalas tapo Lietuvos ryto filialu.
                  Mūsų žiniasklaidos plotas diena iš dienos siaurusevičėja. Prieš sausio 13-ąją, kai buvo užimti Spaudos rūmai ir visa Lietuvos žiniasklaida išvaryta į gatvę, padorūs žurnalistai, užmiršę konkurencinius įnorius ir tarpusavio nesutarimus bei nuoskaudas, susibūrė į vieną jungtinį leidinį, kuris garbingai atliko žiniasklaidos misiją teikti visuomenei neiškreiptą tiesos žinią. Šiandien mūsų „laisva“ žiniasklaida yra atsidūrusi ties ta pačia išbandymo riba. Ties ja pakibęs Damoklo kardas: nuolankiai prisitaikyti ar pasipriešinti. Prieš 23-ejus metus buvo pradėtas leisti cenzūros nesupančiotas ir laisvas laikraštis „Sąjūdžio žinios“. Istorija apsuko savo ratą, ir mes, laisvi Lietuvos piliečiai, priešindamiesi žodžio laisvės siaurinimui, ėmėmės priedermės savo prigimtines teises ginti ir pradėjome leisti naują laikraštį „Aikštės žinios“. Šiandien tai žinios iš didžiausio įtampos židinio Lietuvoje – „Daukanto aikštės“, bet rytoj ar poryt bus žinios iš visų lietuvos miestų ir miestelių aikščių. „Aikštės žinios“ kreipiasi į visus, padorumo nepraradusius žurnalistus nekolaboruoti su atsiritančia diktatūra ir nefalsifikuoti tikrovės. Pabūkime nepriklausomi ir sąžiningi faktų tiesai. Taigi, matydamas falsifikuojamą žiniasklaidoje mūsų tikrovę, kaip kronikininkas pradėjau rašyti žinias iš Daukanto aikštės.
                  http://www.alfa.lt/straipsnis/146251...2-05-24_13-23/
                  Paskutinis taisė senasnamas; 2012.05.24, 22:58.

                  Comment


                    Ar lietuviai gali ir turi prisiminti praeitį taip, kaip lenkai, vokiečiai, prancūzai?

                    Comment


                      Andersas Behringas Breivikas teigia neapykantą musulmonams jaučiantis nuo incidentų vaikystėje

                      Ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistas Andersas Behringas Breivikas, kuris pernai per dvigubą išpuolį Norvegijoje nužudė 77 žmones, pirmadienį išsamiai nupasakojo teismui jo vaikystėje įvykusius incidentus, kurie, pasak kaltinamojo, suformavo jo požiūrį į musulmonus.
                      30-ąjį savo bylos nagrinėjimo dieną A.B.Breivikas sakė teismui, papasakojo apie atvejį, kai vienas Turkijos diplomatas – vieno iš jo draugų tėvas – sulaužė jo dviratį, nes Andersas jį įžeidė. Tuomet jam buvo septyneri metai, teigė kaltinamasis.
                      Vėliau A.B.Breiviką paveikė keli kiti incidentai, kuriuose dalyvavo jis pats arba jo pažįstami, įskaitant suduotus antausius, muštynes, mėginimus įvykdyti vagystes ir tris išžaginimo atvejus.
                      Tačiau, kaip rašo dienraštis „Verdens Gang“, visos merginos, anot A.B.Breiviko, tapusios šių užpuolimų aukomis, neigė jo pasakojimus, kai buvo apklaustos policijos.
                      „Vertinant atskirai, visi šie epizodai nėra labai rimti“, – A.B.Breivikas sakė teismui, bet pridūrė, kad visi kartu jie prisidėjo formuojantis jo požiūriui į musulmonus.
                      Pasak jo, šiuos incidentus dažnai siedavo viena ypatybė – jog valstybė suteikdavo būstus musulmonų šeimoms turtingesniuose Oslo rytiniuose rajonuose.
                      A.B.Breivikas taip pat smerkė žiniasklaidą, kuri esą neskelbdavo jokių pranešimų apie tokius incidentus.
                      Paklaustas, ar jis yra susidaręs kokių nors teigiamų įspūdžių musulmonais, kaltinamasis teigiamai.
                      „Jie labai lojalūs, – sakė jis. – Jiems labai svarbus garbės kodeksas: jie pirmieji ateina į pagalbą, jeigu kyla muštynės.“
                      A.B.Breivikas sakė mėginęs pakeisti Norvegiją demokratinėmis priemonėmis, tačiau 2006 metais, nusivylęs menka pažanga, pradėjo planuoti žudynes, kurias įvykdė pernai.
                      Praeitų metu liepos 22 dieną A.B.Breivikas pirmiausiai susprogdino galingą bombą prie vyriausybės būstinės Oslo centre, kuri užmušė aštuonis žmones. Vėliau jis surengė žudynes netoli sostinės esančioje Utojos saloje, kurioje veikė valdančiosios Darbo partijos jaunimo vasaros stovykla.
                      Šioje saloje jis nušovė 69 žmones, daugiausiai paauglius, o jauniausiai iš jo aukų buvo neseniai sukakę 14 metų.
                      A.B.Breivikas neneigė savo veiksmų, tačiau taip pat uoliai stengėsi išaiškinti savo ultradešiniąją ekstremistinę ideologiją, kuri esą pagrindė šias žudynes.
                      Pirmadienį duodamas parodymus teisme kaltinamasis sakė, kad jo atakos tebuvusios naujausi incidentai Norvegijoje įvykdytų politiškai motyvuotų smurto išpuolių virtinėje, kurie, pasak jo, yra dar vienas įrodymas, jog tokios atakos nebūtinai yra pakrikusio proto požymis.
                      33 metų A.B.Breivikas siekia įrodyti esantis blaivaus proto, kad jo ideologija, nukreipta prieš multikultūralizmą ir patylomis vykstančią „musulmonų invaziją“ į Norvegiją ir Europą, nebūtų atmesta kaip pamišėlio kliedesiai.
                      Jis taip pat sakė teismui, kad jo radikalizmą padėjo sustiprinti internetas.
                      „Internetu užmezgiau kontaktą su nacionalistais aktyvistais, su kuriais susipažinau, – aiškino jis. Internete tikriausiai galima netgi geriau sutarti (su žmonėmis) negu tikrame gyvenime.“
                      Jeigu būtų pripažintas psichiškai sveiku, A.B.Breivikui gresia 21 metai laisvės atėmimo, o ši bausmė gali būti pratęsta neribotą laiką, jeigu jis tebebus laikomas keliančiu grėsmę visuomenei.
                      Jeigu būtų pripažinta, kad jo psichika sutrikusi, A.B.Breivikas veikiausiai būtų pasiųstas gydyti į uždarą psichiatrijos kliniką – galbūt visam gyvenimui.
                      Geriau pagalvojus suprantama viena tiesa- geriau nelaužyk dviratuko. O ką Al1 sulaužė žydai?
                      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                      Comment


                        Kaip vertinat sita rasliava?
                        Po violetine vėliava buriasi pakaunės teroristų likučiai?
                        Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                        Comment


                          Vieno dalyko užtat nedaugėja - teisibės!

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Vieno dalyko užtat nedaugėja - teisibės!
                            Teisibės jau pakanka, tačiau daugiau teisybės tikrai nepakenktų.

                            Comment


                              Lietuvos ryto straipsnių, kuriuose yra žodis Kaunas geriau nevertinti.

                              Comment


                                Vat dabar galvoju, ar žurnalistai, dedantys tokias antraštes, yra sąžiningai buki, siekia bet kaip pritraukt skaitytoją (pofik, kad antraštė su teisybe neturi nieko bendro, jeigu bus žodis "gėjus" paspaudimų sulauksim septynis kartus daugiau), ar kažkokia šitų priežasčių simbiozė.

                                Got sun in my face, sleeping rough on the road

                                Comment


                                  Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
                                  Vat dabar galvoju, ar žurnalistai, dedantys tokias antraštes, yra sąžiningai buki, siekia bet kaip pritraukt skaitytoją (pofik, kad antraštė su teisybe neturi nieko bendro, jeigu bus žodis "gėjus" paspaudimų sulauksim septynis kartus daugiau), ar kažkokia šitų priežasčių simbiozė.

                                  Atvaizdas
                                  Beabejo, kad siekia pritraukti skaitytojų kaip ir bet koks kitas verslas leidžiantis gražias reklamas ar lankstinukus.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Protestuotojai reikalavo, kad LRT vadovai pasitrauktų iš postų
                                    „Mes ten nematome normalios žurnalistikos, neatspindimi Lietuvoje vykstantys įvykiai. Šitie žmonės yra užsidarę savo rūmuose ir apie jokią objektyvią žurnalistiką nėra nė kalbos. Laidose eksponuojami menkaverčiai dalykai, o nerodoma, kas vyksta iš tiesų. Pavyzdžiui, apie rašančiuosius „Tiesos“ nebuvo nė vieno siužeto“, – sakė pašnekovas, pastebėjęs, kad ir šį kartą „visuomeninis transliuotojas nepasirūpino išsinešti kameros ir nufilmuoti akcijos, kuri su jais susijusi tiesiogiai“.
                                    Anot pašnekovo, visą slogų įspūdį sustiprino tai, kad LRT nebeliko laidos „Ant svarstyklių“, iš televizijos buvo išmestas žurnalistas Tomas Dapkus. „Tokiais elegantiškais būdais buvo susitvarkyta su kitokią nuomonę reiškiančiais žurnalistais“, – tvirtino L.Jakimavičius.

                                    Comment


                                      http://www.15min.lt/naujiena/londona...ams-616-240960 koki atlygi zmogus gauna uz tokio tipo "straipsnius" ? Gal ir man vertetu isidarbint "zurnalistu" ?

                                      Comment


                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        http://www.15min.lt/naujiena/londona...ams-616-240960 koki atlygi zmogus gauna uz tokio tipo "straipsnius" ? Gal ir man vertetu isidarbint "zurnalistu" ?
                                        Viskas daroma, kad puslapis būtų kuo daugiau ir dažniau atnaujinamas. Nieko bendro su kokybe tai neturi ir jiems to nereikia.
                                        Kairiarankių klubas - Left.lt

                                        Comment


                                          Parašė Andrewass Rodyti pranešimą
                                          Viskas daroma, kad puslapis būtų kuo daugiau ir dažniau atnaujinamas. Nieko bendro su kokybe tai neturi ir jiems to nereikia.
                                          Ne to klausiau, kad su kokybe nieko bendro ir pats pastebejau

                                          Comment

                                          Working...
                                          X