Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Beje labai gerai baltarusijos ekonomika iliustruoja jos konfliktas su rusija del duju. Konflikto suma- tik 200 mln. doleriu ir baltarusijai tai jau yra nepakeliamai sunku. Jie jau per savo tv kanalus tiesiogine prasme ''varo mesla'' ant rusijos. Jau apie rusija sneka ,kad ji neprognozuojama, kad nepatikima,jau cituoja kazkokio politologo zodzius,kad rusija apsisiks (taip tiesiai ir sako) ir t.t. Taigi 2oo mln, dol jau klupdo baltarusijos ekonomika...

    Comment


      Parašė praeivis
      Todel,kad daugeliu atveju nenaudinga gadinti santykiu su pasauliu del mazos salies. Naudingiau buna sulaikyti savo imperines ambicijas vardan normaliu ekonominiu santykiu su kitomis salimis.
      Aš kažko nesupratau? Imperinių ambicijų? Baltarusija turi imperinių ambicijų? Baltarusija ir jos vadas puikiai suvokia situaciją (žymiai geriau nei mūsų vadukai) ir jai nei Lietuva, nei Latvija nereikalinga.

      Parašė praeivis Rodyti pranešimą
      Beje labai gerai baltarusijos ekonomika iliustruoja jos konfliktas su rusija del duju. Konflikto suma- tik 200 mln. doleriu ir baltarusijai tai jau yra nepakeliamai sunku. Jie jau per savo tv kanalus tiesiogine prasme ''varo mesla'' ant rusijos. Jau apie rusija sneka ,kad ji neprognozuojama, kad nepatikima,jau cituoja kazkokio politologo zodzius,kad rusija apsisiks (taip tiesiai ir sako) ir t.t. Taigi 2oo mln, dol jau klupdo baltarusijos ekonomika...
      Ne pirmas kartas. Neparklups.

      Parašė oranger
      Kad tu galėtum laisvai kalbėti ir savo vaikus mokyti lietuviškai. Kad galėtum turėti savo nuomonę ir ją reikšti. Kad galėtum laisvai keliauti. Kad galėtum turėti savo šalį.

      Manau užteks argumentų. Atleisk kad nerašau rusiškų keiksmažodžių.
      Man tokių vaikiškos pasakėlės įspūdžio nepadaro. Tai Balatarusija kol kas yra labiau nepriklausoma (nepaisant visko) nei Lietuva, kuri didelę dalį savo suvereniteto jau atdavė ES ir NATO. O nuomonės reiškimas, kaip kai kam bebūtų paradoksalu, jau irgi ribojamas. Gal reikia priminti apie šią savaitę priimtas BK pataisas? Tai dar gerai, kad priimta tokia redakcija. Ketinimai buvo dar rimtesni. Kas gali paneigti, kad ateityje jie nebus įgyvendinti. Tokie įstatymai riboja net ir mokslinę diskusijų galimybę, nes tik politikai nurodo, kokia buvo istorija ir kaip ji turi būti aiškinama.


      Parašė EUcitizenLT
      NATO tai skydas, kuris padeda mokytis. Padeda gauti modernius ginklus, padeda kurti modernią gynybą, kariai įgauna patirties. Vakarai yra aukštesniame lygyje, o būti organizacijoje, kuri yra aukštesnio lygio yra pagrindas mokytis.

      Nebūtinai NATO gins, bet nebūtina ir ne gins. Jei Rusijos imperija norėtų išmėginti, jau rytoj galėtų išprovokuoti sienos konfliktą, ir pasiųsti kelis tankus į Lietuvos teritoriją. Bet matomai nenori, yra susitarimai, yra baimės, yra interesai Vakaruose, todėl NATO išlieka. Kitas klausimas, kam NATO naudojamas, nes Afganistano, Irako karas - tai minusai šiai organizacijai, organizacijos diskretitavimas, tačiau pati NATO koncepcija, kaip ir ES pirminėje savo formoje yra labai teigiama. Idėja gera, tik gaila, kad kartais bepročiai politikai, tas geras idėjas sunaikina dėl siaurų interesų, dėl nesiklausymo į kitų norus.

      NATO jau seniai pakeitė savo pirmapradę formą ir dabar jau nebe gina Vakarų kapitalistinį pasaulį nuo komunizmo, o yra tik agresyvi Vakarų ir ypač JAV pasaulinę hegemoniją įgyvendinanti karinė organizacija.

      Comment


        Parašė Berliner Rodyti pranešimą
        Gal nelyginkim vizos su tuo elektroniniu leidimu. Be to, tik Kanados piliečiai gali į JAV važiuoti be šio elektroninio leidimo. Visos kitos išsivysčiusios šalys, tarp jų - ir Lietuva (bet ne Baltarusija) gali patekti į JAV naudojantis ta elektronine sistema.
        Arba meluoji, arba nežinai.

        O kaip čia tada suprasti (http://www.usembassy.org.uk/cons_new...niv/vwp.html)?
        Details about the Visa Waiver Program

        Citizens of the following countries; the United Kingdom, Andorra, Australia, Austria, Belgium Brunei, Denmark, Finland, France, Germany, Iceland, Ireland, Italy, Japan, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, the Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, San Marino, Singapore, Slovenia, Spain, Sweden, and Switzerland may be eligible to travel to the United States visa free under the Visa Waiver Program if they are traveling for business, pleasure or are in transit, and they meet all of the following requirements.
        Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

        Comment


          Parašė EUcitizenLT
          Man atrodo ES puikiai supranta, kad nereikia jiems daryti nuolaidų valstybei, kuri yra atsilikusi ir ne europietiška - Rusijos imperijai.
          Bet kokia valstybė, turėdama tokią teritoriją, tiek priešų ir tiek nedaug (sąlyginai) gyventojų, būtų senai žlugusi. Tai kad nereikia į Rusiją taip paniekinamai žiūrėti, lyg ji va tuoj tuoj žlugs.

          Bet kokios jėginės Vakarų ekspansijos baigdavosi teritorijų praradimu Vakaruose ne Vakarų naudai. Vokiečiai, panašu, pasimokė. Todėl geriau jie rusų pamėtėtą „Nord Sream“ vamzdžio vartotoju bus, nei lįs į gilius konfliktus su Rusija. Jei tik Rusija labiau užsinorės bevizio režimo, jis ir bus. Tik laiko klausimas (manau, poros metų bėgyje, jei per tuos porą metų ES nesugrius). Ir batka į tą traukinį įšoks.

          P.S. Praleidau: šis komentaras buvo ištrintas, ar pats jo neįklijavau?
          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

          Comment


            Parašė Combat
            Bet kokia valstybė, turėdama tokią teritoriją, tiek priešų ir tiek nedaug (sąlyginai) gyventojų, būtų senai žlugusi. Tai kad nereikia į Rusiją taip paniekinamai žiūrėti, lyg ji va tuoj tuoj žlugs.
            Bet kokios jėginės Vakarų ekspansijos baigdavosi teritorijų praradimu Vakaruose ne Vakarų naudai. Vokiečiai, panašu, pasimokė. Todėl geriau jie rusų pamėtėtą „Nord Sream“ vamzdžio galą bus apžioję, nei lįs į gilius konfliktus su Rusija. Jei tik Rusija labiau užsinorės bevizio režimo, jis ir bus. Tik laiko klausimas (manau, poros metų bėgyje, jei per tuos porą metų ES nesugrius). Ir batka į tą traukinį įšoks.
            Rusija jau istoriškai yra įpratusi gyventi ne pagal pajamas, todėl jau du kartus yra skausmingai 'bankrutavusi' — 1917m. ir 1991m.. Nors panašu, kad Putinas tai supranta, bet va tas istorinis bruožas vis nepaliauja svaiginęs... Vat vis dar reikia Rusijai ginklų (jau ir savų nebeužtenka — reikia iš Prancūzijos įsigyti), reikia kosmoso programos (kurią praktiškai vykdo tik 4 žaidėjai: JAV, Rusija, Kinija ir ES), reikia ginti savo tautiečius ir netautiečius užsienyje (karinės bazės exsovietinėse NVS respublikose, karinis konfilktas su Gruzija, Sevastopolio nuoma), dar klausimas ar ekonomiškai atsipirks atominės elektrinės statyba Kaliningrado srityje, o dar Baltarusijos šelpimas ir vis neatgaunamos skolos iš Baltarusijos ir Ukrainos, spėju, kad taip pat iš Moldavijos, Armėnijos ir t.t..
            Įdomu tai, kad Lukašenka kažkuria prasme stengiasi kopijuoti Rusiją, tik dėl šalies mažumo tokie gigaprojektai ten nevykdomi. Tačiau tai ką mes patys matome, yra atominės elektrinės statyba Astrave, skandalas dėl ~500mln. litų (litų, dolerių ar eurų) skolos Lietuvai už elektros energiją, įspūdingi sporto kompleksai visoje šalyje (ypač skirti ledo rituliui), taip pat proporcingai gyventojų skaičiui didesnė nei Lietuvos kariuomenė.
            Dar ne taip seniai, 1997m. buvo kilusi mintis kurti bendrą Rusijos-Baltarusijos valstybę? Kam? Tiesiai šviesiai nebuvo paaiškinta, tik miglotai kad tai būtų savotiška TSRS restitucija. Tikroji priežastis — Lukašenka norėjo tapti naujojo darinio prezidentu (tada senstantis Jelcinas jau buvo nepopuliarus, o Putino dar niekas nežinojo), tuo pačiu ir atominio ginklo šeimininku bei įgyti veto teisę JTO Saugumo Taryboje. Rusijoje premjeru tapus Putinui ir šiam staigiai išpopuliarėjus (dėl atsinaujinusio karo Čečėnijoje), iš karto tapo aišku, kas bus naujasis Kremliaus šeimininkas. Lukašenkai beliko tik viešai pareikšti, kad jis niekada ir neplanavo bendros valstybės, jis tekalbėjęs tik apie glaudesnį bendradarbiavimą. Dabar matome, kad ir tas 'glaudesnis bendradarbiavimas' stringa, ir didesne dalimi dėl pačio Lukašenkos kaltės. Ypač Batka susiprastino, kai 2002m. rudenį prabilo apie galimą Baltarusijos narystę NATO (neoficialiai), tačiau net negavo Čekijos vizos (Prahoje vyko NATO ir norinčių prisijungti šalių suvažiavimas)
            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

            Comment


              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Man tokių vaikiškos pasakėlės įspūdžio nepadaro.
              Tai ne pasakėlės. Tai realybė.

              Comment


                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                . . .Lukašenkai beliko tik viešai pareikšti, kad jis niekada ir neplanavo bendros valstybės, jis tekalbėjęs tik apie glaudesnį bendradarbiavimą. . .
                Na taip, batka slidus ir gudrus. Puikiai išnaudoja geografinę padėtį: jei Rusija Baltarusiją prames, tada JAV tuo apsidžiaugs.

                Manau, kad dėl JAV vis labiau veržiamo žiedo apie Rusiją, ji ir išlaiko karines bazes Sevastopolyje, ir Pietų Osetiją valstybe paskelbė neribotam savo karinių reikmių naudojimui. O dar kad Baltarusija „nuslystų“ blogos įtakos zonon, Rusijai visai nenaudinga.
                Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                Comment


                  Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                  Rusija jau istoriškai yra įpratusi gyventi ne pagal pajamas, todėl jau du kartus yra skausmingai 'bankrutavusi' — 1917m. ir 1991m.. Nors panašu, kad Putinas tai supranta, bet va tas istorinis bruožas vis nepaliauja svaiginęs... Vat vis dar reikia Rusijai ginklų (jau ir savų nebeužtenka — reikia iš Prancūzijos įsigyti), reikia kosmoso programos (kurią praktiškai vykdo tik 4 žaidėjai: JAV, Rusija, Kinija ir ES), reikia ginti savo tautiečius ir netautiečius užsienyje (karinės bazės exsovietinėse NVS respublikose, karinis konfilktas su Gruzija, Sevastopolio nuoma), dar klausimas ar ekonomiškai atsipirks atominės elektrinės statyba Kaliningrado srityje, o dar Baltarusijos šelpimas ir vis neatgaunamos skolos iš Baltarusijos ir Ukrainos, spėju, kad taip pat iš Moldavijos, Armėnijos ir t.t..
                  Įdomu tai, kad Lukašenka kažkuria prasme stengiasi kopijuoti Rusiją, tik dėl šalies mažumo tokie gigaprojektai ten nevykdomi. Tačiau tai ką mes patys matome, yra atominės elektrinės statyba Astrave, skandalas dėl ~500mln. litų (litų, dolerių ar eurų) skolos Lietuvai už elektros energiją, įspūdingi sporto kompleksai visoje šalyje (ypač skirti ledo rituliui), taip pat proporcingai gyventojų skaičiui didesnė nei Lietuvos kariuomenė.
                  Kas blogo, kad vykdo kosmoso tyrimus? Ar geriau būtų po 1991 palikę visą įrangą surūdyti?

                  Gigaprojektai? O ką manai apie 3 blokus Ignalinoje (nesvarbu, jei net jungsis Latvija su Estija- gyventojų vistiek mažiau nei Baltarusijoje), įspūdingus sporto kompleksus Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžy, Alytuje?
                  Kauno arena, mąstant logiškai, išvis nerentabilus nesusipratimas- net keturiskart didesnėje Prahoje panašaus dydžio arena sunkiai išsilaiko;
                  Kaune statoma arena savo talpa prilygsta 6 kartus daugiau gyventojų turinčio Minsko arenai
                  Ir visa tai triskart mažiau gyventojų turinčioje šalyje
                  Palygink kiek skiriama krašto apsaugai Lietuvoje ir kiek Baltarusijoje pinigine išraiška ir kas perka laivus už 200 000 000 mln.

                  Tik šiaip pastebėjimai iš šalies
                  http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                  Comment


                    Parašė Combat Rodyti pranešimą
                    Na taip, batka slidus ir gudrus. Puikiai išnaudoja geografinę padėtį: jei Rusija Baltarusiją prames, tada JAV tuo apsidžiaugs.
                    Manau, kad dėl JAV vis labiau veržiamo žiedo apie Rusiją, ji ir išlaiko karines bazes Sevastopolyje, ir Pietų Osetiją valstybe paskelbė neribotam savo karinių reikmių naudojimui. O dar kad Baltarusija „nuslystų“ blogos įtakos zonon, Rusijai visai nenaudinga.
                    Prie ko čia JAV žiedas ar kaip ten... Visos NATO šalys narėmis tapo savo noru. Ir ką bendro turi tas „kontraceptinis žiedas“ su pastaraisiais Kroatijos ir Albanijos įsiliejimais į Aljansą?
                    Rusijai daug daug daug kartų naudingiau išlaikyti visą Ukrainą savo zonoje, negu Baltarusiją. Juk pastaroji turi Vakarų pasaulyje susikompromitavusį prezidentą + valstybinę rusų kalbą. Net ir po 'spalvotosios revoliucijos' toli nepabėgs, nes didžioji dalis pramonės ir nemaža dalis paslaugų sektoriaus gyvena iš Rusijos žaliavų ir/arba užsakymų. Beje, dėl „Nord Stream“ nukentės ne tiek Baltijos šalys, kiek Baltarusija ir Ukraina. Tai kur ta slaviška vienybė?

                    Parašė music Rodyti pranešimą
                    Kas blogo, kad vykdo kosmoso tyrimus? Ar geriau būtų po 1991 palikę visą įrangą surūdyti?
                    Gigaprojektai? O ką manai apie 3 blokus Ignalinoje (nesvarbu, jei net jungsis Latvija su Estija- gyventojų vistiek mažiau nei Baltarusijoje), įspūdingus sporto kompleksus Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžy, Alytuje?
                    Kauno arena, mąstant logiškai, išvis nerentabilus nesusipratimas- net keturiskart didesnėje Prahoje panašaus dydžio arena sunkiai išsilaiko;
                    Kaune statoma arena savo talpa prilygsta 6 kartus daugiau gyventojų turinčio Minsko arenai
                    Ir visa tai triskart mažiau gyventojų turinčioje šalyje
                    Palygink kiek skiriama krašto apsaugai Lietuvoje ir kiek Baltarusijoje pinigine išraiška ir kas perka laivus už 200 000 000 mln.
                    Vat dar vienas įrodymas, kad bet kokias mintis gali 'suvaryti' dviem būdais: a) prisikabinti prie detalių ir visokių antraplanių smulkmenų, b) garsiai apšaukti, kad tai, ką pasakė oponentas, yra nesąmonė
                    Taip, Rusijai jau 1990m. rudenį Baikonūrą reikėjo arba užkonservuoti, arba pasikviesti amerikiečius kartu tęsti pradėtas misijas ir prisidėti prie kosmoso stoties išlaikymo. Na jeigu amerikiečiai netinka iš principo, dar yra ES, Kinija, Japonija.
                    Lietuvoje sporto arenos pastatytos (Alytuje perstatyta) pirmiausia dėl artėjančio EČ-2011m.. O koks visaeuropinis ar pasaulinis sporto renginys per pastaruosius metus įvyko Baltarusijoje? Iš karto atsiprašau, jeigu kažką pražiopsojau
                    Lietuva krašto apsaugai skiria 1,1% BVP, o Baltarusija — 1,4% BVP. Jeigu netiki — patikrink wikipedijoje O šiaip labai tikslios karinės išlaidos paprastai neskelbiamos arba skelbiamos tyčia netikslios. Pamenu, viename vadovėlyje buvau radęs tokius skaičius: 9-ajame dešimtmetyje JAV vidutiniškai karinėms išlaidoms skyrė 6%, O TSRS — 11%. Tačiau ekspertai, apskaičiavę TSRS kariuomenės dydį ir vykdomus karinius projektus bei šias išlaidas palyginę su TSRS biudžeto pajamomis, gavo... 20%. Atrodo, TSRS turėjo būti bent 3 kartus kariškai galingesnė už JAV, bet Šaltojo karo nelaimėjo? Kaip manai, kodėl?
                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                    Comment


                      Parašė Combat Rodyti pranešimą
                      Įmeskit nuorodą.

                      http://belstat.gov.by/homep/ru/indic...onsum-0510.xls

                      Comment


                        Parašė Combat Rodyti pranešimą
                        Arba meluoji, arba nežinai.

                        O kaip čia tada suprasti (http://www.usembassy.org.uk/cons_new...niv/vwp.html)?
                        http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Waiver_Program
                        http://travel.state.gov/visa/temp/wi...html#countries
                        “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                        Comment


                          D.Medvedevas liepė sumažinti dujų tiekimą Baltarusijai:
                          http://www.delfi.lt/news/economy/ene....d?id=33723091

                          "Gazprom" vadovas Aleksejus Milleris sako, kad baltarusiai siūlė skolą sumokėti mašinomis, įrenginiais ir įvairiomis kitomis prekėmis, praneša Rusijos valstybinė naujienų agentūra "RIA Novosti".

                          Kai niekas neperka, tai bando iškišti užsigulėjusią produkcija

                          Man įdomus vienas dalykas - rusai yra pareiškę, kad dujas vidinei rinkai greitu laiku tieks europinėmis kainomis (nes Gazprom turi krūvą skolų, dujų pardavimas į Europą sumažėjęs 33 proc., vienu žodžiu situacija labai liūdna) . Nejau vidinei rinkai bus parduodama brangiau, nei Baltarusijai ? Netikiu. Ir jei šiuo metu 169 USD kaina Baltarusijai yra nepakeliama, tai kas atsitiks, kai teks pirkti europinėmis kainomis ? Grius visa ekonomika (kuri paremta išskirtinai pigiomis rusiškomis dujomis) kaip kortų namelis....

                          2011 metais baltarusiai mokės jau ne 150 USD, kaip dabar, o 250 USD:
                          http://charter97.org/en/news/2010/6/7/29592/

                          P.S. Baltarusijos garbintojai gali paskaityti komentarus po tuo straipsniu

                          "Ну а власть наша конечно же круглые идиоты. Страна в нищите, будущее нет, долги охомутали, а они еще и за газ переплачивают."

                          "Господа литвины-белорусы! Зачем вам ТС и ЕЭП? Посмотрите на своих соседей-родственников поляков и прибалтов, они за все ресурсы платят по-полной, а живут как люди. "
                          Paskutinis taisė zero; 2010.06.21, 08:50.
                          “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                          Comment


                            http://www.youtube.com/watch?v=27SO3TyE8jw

                            “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                            Comment




                              Comment


                                Šiaip, lygiai taip pat šiuo metu galima ir Lietuvą pristatyti: "Ну а власть наша конечно же круглые идиоты. Страна в нищите, будущее нет, долги охомутали...".
                                Argi ne ta pati situacija?

                                Comment


                                  Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                  Šiaip, lygiai taip pat šiuo metu galima ir Lietuvą pristatyti: "Ну а власть наша конечно же круглые идиоты. Страна в нищите, будущее нет, долги охомутали...".
                                  Argi ne ta pati situacija?
                                  siandien per zinias:baltarusai rusams sako-mes jums uz dujas sumokesim savo traktoriais ,kita technika ir prekemis. Rusai- mums nereikalingi jusu netike traktoriai ir kitoks gaminamas sudas:-) putinas liepe mazinti duju tiekima.

                                  Comment


                                    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                    Šiaip, lygiai taip pat šiuo metu galima ir Lietuvą pristatyti: "Ну а власть наша конечно же круглые идиоты. Страна в нищите, будущее нет, долги охомутали...".
                                    Argi ne ta pati situacija?
                                    Ar daug yra valstybių pasaulyje, kurių negalima taip pristatyti? (Su sąlyga, aišku, kad pristatytojas pats ten gyvena, o ne varvina seilę vėpsodamas iš išorės per tvoros plyšį).

                                    Comment


                                      Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                      Šiaip, lygiai taip pat šiuo metu galima ir Lietuvą pristatyti: "Ну а власть наша конечно же круглые идиоты. Страна в нищите, будущее нет, долги охомутали...".
                                      Argi ne ta pati situacija?
                                      Parašė zero Rodyti pranešimą
                                      2011 metais baltarusiai mokės jau ne 150 USD, kaip dabar, o 250 USD:
                                      http://charter97.org/en/news/2010/6/7/29592/
                                      Baltarusijos garbintojai gali paskaityti komentarus po tuo straipsniu
                                      "Ну а власть наша конечно же круглые идиоты. Страна в нищите, будущее нет, долги охомутали, а они еще и за газ переплачивают."
                                      "Господа литвины-белорусы! Зачем вам ТС и ЕЭП? Посмотрите на своих соседей-родственников поляков и прибалтов, они за все ресурсы платят по-полной, а живут как люди. "
                                      Parašė r08n Rodyti pranešimą
                                      Ar daug yra valstybių pasaulyje, kurių negalima taip pristatyti? (Su sąlyga, aišku, kad pristatytojas pats ten gyvena, o ne varvina seilę vėpsodamas iš išorės per tvoros plyšį).
                                      Lietuviai sako: „gerai ten, kur mūsų nėra“, rusai sako „dešra kaimyno rankose storesnė atrodo“. Kažkaip ar ne per daug dauguma mūsų keikia Lietuvą ir nepagrįstai aukština kaimynines valstybes? Nėra namų be dūmų, turime ir mes nemažų problemų, bet Lietuvoje bent jau yra didesnė teisė pasirinkti kitą valstybę, jeigu šitoje tau darosi nebepakeliama. Labai natūralu, kad atsiranda tokių, kurie ta teise pasinaudoja. Yra teisė ir sugrįžti, net Konstitucijoje įrašyta. Svarbiausias dalykas, mano supratimu, turėtų būti diskutuojamas klausimas: jeigu galėčiau laisvai ir be jokių nuostolių pasirinkti kur gyventi — Lietuvą ar Baltarusiją — ką pasirinkčiau? Tik atsakę į šitą klausimą galime pereiti prie kitų klausimų
                                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                      Comment


                                        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                        Tačiau tai ką mes patys matome, yra atominės elektrinės statyba Astrave, skandalas dėl ~500mln. litų (litų, dolerių ar eurų) skolos Lietuvai už elektros energiją, įspūdingi sporto kompleksai visoje šalyje (ypač skirti ledo rituliui), taip pat proporcingai gyventojų skaičiui didesnė nei Lietuvos kariuomenė.
                                        Vat dar vienas įrodymas, kad bet kokias mintis gali 'suvaryti' dviem būdais: a) prisikabinti prie detalių ir visokių antraplanių smulkmenų, b) garsiai apšaukti, kad tai, ką pasakė oponentas, yra nesąmonė
                                        Ne, Rusijai 1990m. rudenį Baikonūro nereikėjo užkonservuoti, o tik tęsti pradėtas programas į kurias jau buvo sumesti didžiuliai pinigai.
                                        Turbūt esi iš tų žmonių, kurie pasisako už Nacionalinio stadiono griaučių sulyginimą su žeme
                                        Baltarusijoje arenos pastatytos 2012 metais vyksiančiam Pasaulio ledo ritulio čempionatui. Pražiopsojai.
                                        Kitur jos seniai buvo, o kelios naujai pastatytos yra arba dideliuose miestuose (visi srities centrai didesni už Kauną), arba nedidelės, tad nesupratau tikrai ką turėjai omeny
                                        http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Me..._Championships
                                        Beje kur manai geresnės tolesnės didelės arenos panaudojimo galimybės: Minske (1,85 mln. gyv.) ar Kaune (0,33 mln.)?
                                        Lietuva krašto apsaugai skiria 1,1% BVP, o Baltarusija — 1,4% BVP. Labai didelis skirtumas??? Norėčiau skaičių absoliučia išraiška.
                                        Paskutinis taisė music; 2010.06.21, 13:04.
                                        http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                        Comment


                                          Parašė music Rodyti pranešimą
                                          Turbūt esi iš tų žmonių, kurie pasisako už Nacionalinio stadiono griaučių sulyginimą su žeme
                                          Ne.

                                          Parašė music Rodyti pranešimą
                                          Baltarusijoje arenos pastatytos 2012 metais vyksiančiam Pasaulio ledo ritulio čempionatui. Pražiopsojai.
                                          Kitur jos seniai buvo, o kelios naujai pastatytos yra arba dideliuose miestuose (visi srities centrai didesni už Kauną), arba nedidelės, tad nesupratau tikrai ką turėjai omeny
                                          http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Me..._Championships
                                          Beje kur manai geresnės tolesnės didelės arenos panaudojimo galimybės: Minske (1,85 mln. gyv.) ar Kaune (0,33 mln.)?
                                          The 2012 Men's World Ice Hockey Championships will be the 76th event hosted by the International Ice Hockey Federation, planned to be held in Helsinki, Finland and Stockholm, Sweden between April and May.

                                          Ne tą skaičių surinkai?

                                          Parašė music Rodyti pranešimą
                                          Lietuva krašto apsaugai skiria 1,1% BVP, o Baltarusija — 1,4% BVP. Labai didelis skirtumas??? Norėčiau skaičių absoliučia išraiška.
                                          Ketvirčiu daugiau. Skaičiai absoliučia išraiška pateikti wikipedijoje, pamiršai e-adresą? Beje, kaip ir minėjau, labai dažnai šalys sąmoningai iškraipo su krašto apsauga susijusius skaičius arba išvis juos slepia.
                                          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                          Comment

                                          Working...
                                          X