Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Stringa Neries krantinių rekonstrukcija:

    https://www.alfa.lt/mob/aktualijos/v...kcijos/229912/

    Comment


    • ttttt
      ttttt commented
      Editing a comment
      O tai tau naujiena... Pas VMS jau kokius 5 metus stringa praktiškai viskas.

    • Saliamonas
      Saliamonas commented
      Editing a comment
      Parašė evvt Rodyti pranešimą
      Stringa Neries krantinių rekonstrukcija:

      https://www.alfa.lt/mob/aktualijos/v...kcijos/229912/
      "Stringa" labai jau švelnus terminas. Kadangi beveik kasdien pro ten vaikščioju, per visą vasarą praktiškai nemačiau ten nieko dirbančio, išraustose ir paliktose duobėse mėnesių mėnesiais mėtosi buteliai ir plastiko šiukšlės, kažkokie atviri laidai ir t.t. Kelintą kartą Neries krantinių tvarkymo pabaigos terminas atidedamas jau irgi nebeskaičiuoju - 4-ą ar 5-ą, tik pamenu, kad jau praėjusią vasarą darbų pabaiga buvo atidėta n-tąjį kartą ir buvo gulama kryžiumi, kad kitos vasaros pradžioje viskas bus baigta, žodžiu, visiškas dugnas ir dumblas.

    Parašė Creatium Rodyti pranešimą

    Tai kieno vizualizaciją tada jie turėjo straipsnyje naudot? Kurios įmonės vaizdas būtų patenkinęs "antikorupcinį jausmą"?
    Tos įmonės su kurios darbuotoja tą vakarą negulėjai lovoje.


    Comment


      Savivaldybės pranešimas dėl arch. konkursų reikalavimo: https://vilnius.lt/lt/2021/09/01/inf...patikslinimas/

      Vakar naujienų portale DELFI pasirodė straipsnis klaidingu pavadinimu, kuriame Vilniaus miesto savivaldybės taikoma architektūros konkursų skelbimo tvarka vadinama privilegija. Suteikiame tikslią informaciją.

      Architektūros konkursas yra patikimiausias kelias rasti geriausiam architektūriniam sprendimui – patikrinta pasauline praktika besivadovaujantis Vilnius šių metų balandį patikslino ir papildė sąrašą objektų, kurių architektūrinėms idėjoms įvertinti privaloma skelbti projektų konkursus. Reikalavimai pasikeitė ne tik už viešuosius pinigus, bet ir privačiai planuojamų projektų Vilniuje vystytojams.

      Tarybos balandžio mėnesio sprendimu nustatyta ir tai, kad jis netaikomas objektams, dėl kurių projektavimo gauta teigiama Lietuvos architektų sąjungos Architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos ar Lietuvos architektų rūmų Vilniaus regioninės architektūros tarybos vertinimo išvada ir iki sprendimo įsigaliojimo datos yra pasirašyta planuojamo objekto projektavimo darbų rangos sutartis. Tai nėra privilegija ar išimtis, kaip teigiama minėtame portalo DELFI straipsnyje, o taisyklių algoritmas, kuris ir ateityje bus taikomas tais atvejais, kai vystytojai įrodys, kad objekto projektavimo darbų sutartis pasirašyta dar iki šių metų balandžio 21 d. Tarybos sprendimo įsigaliojimo.

      „Atsižvelgdami į tai, kad Vyriausiojo miesto architekto skyrių pasiekia ir neabejotinai dar pasieks ne vienas projektas, pradėtas projektuoti iki priimant Tarybos sprendimą, pačiame Tarybos sprendime įtvirtinome šį universalų, visiems taikomą algoritmą. Išimčių nedarome niekam, bet negalime sprendimo taikyti atbuline data“, – sakė vyriausiasis miesto architektas Mindaugas Pakalnis.

      TIK FAKTAI
      1. Jokia išimtis verslo centro ir viešbučio projektui Ceikinių g. 2 padaryta nebuvo. Priešingai, statytojui kreipusis raštu, keletą kartų buvo raštu atsakyta, kad privalomas architektūrinis konkursas ir įvardintos būtinos atlikti procedūros, jei sutartis pasirašyta anksčiau. Taip įvardinta ir 2021-08-04 patvirtintoje projektavimo užduotyje.
      1. Jokios privilegijos projektui Ceikinių g. 2 nebuvo taikytos. Analogiškoje teisinėje padėtyje – iki Tarybos sprendimo dėl architektūrinių konkursų privalomumo projektavimo darbų sutartis deklaravo – dar mažiausiai 4 architektų komandos. Jie visi eina arba jau praėjo analogišku keliu pagal tą pačią Tarybos sprendime apibrėžtą tvarką. Kol Taryba nenustatė tvarkos, kaip elgtis tokiais atvejais, jokie sprendimai daromi nebuvo.
      2. Dėl situacijos savivaldybė sprendė ne pati vienasmeniškai, kaip teigiama straipsnyje, o tarėsi su architektų bendruomene. Diskusijoje regioninėje architektūros taryboje (RAT) metu buvo pasiūlyta tokiais atvejais, kai projektavimo sutartys pasirašytos iki Tarybos sprendimo apie architektūrinių konkursų privalomumą, gauti teigiamą Lietuvos architektų rūmų ar Lietuvos architektų sąjungos ekspertų išvadą dėl projekto atitikimo architektūros kokybės reikalavimams. Pagal šią su ekspertais aptartą rekomendaciją buvo patikslintos savivaldybės taikomos procedūros. Ir jos taikomos visiems tokioje situacijoje atsidūrusiems projektams.
      3. Projektą svarstant RAT 2021-06-22 vyriausiasis miesto architektas buvo pagrindinis projekto kritikas, aiškiai išsakęs savo pastabas projektui. Šios pastabos matomos viešai prieinamuose RAT protokoluose. RAT nariai su dalimi pastabų sutiko, dėl dalies turėjo kitokią nuomonę. Atsižvelgę į visas pastabas, architektai koregavo projektą.

      Comment


        BNS 2021.09.02
        Seimo pirmininkė:
        Savivaldybių ribojimai rengti protesto akcijas kelia nerimą
        https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=88091133

        Comment


          Dėl R. Šimašiaus socialdemokratai kreipėsi į STT ir VRK

          „STT prašome pradėti ikiteisminius tyrimus dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo. Taip pat prašome pradėti ikiteisminį tyrimą dėl verslininko Benedikto Gylio ir jo pusseserės, dabartinės mero žmonos Gilmos Teodoros Gylytės veiksmų, klausdami, ar nurodytieji veiksmai atitinka korupcinio nusikaltimo požymius“, – paaiškina Seimo pirmininkės pavaduotojas Julius Sabatauskas.

          Kreipimesi nurodoma, kad besibaigiant pirmajai R. Šimašiaus kadencijai, B. Gylys paaukojo R. Šimašiui 7 tūkst. Eur. Kaip sakoma socialdemokratų pranešime spaudai, netrukus B. Gylio pusseserė, dabartinė R. Šimašiaus žmona G. T. Gylytė laimėjo 12,1 tūkst. Eur savivaldybės konkursą, R. Šimašiui pradėjus antrąją kadenciją, B. Gylio fondas laimėjo 44,5 tūkst. Eur savivaldybės konkursą. Anot socialdemokratų, vėliau G. T. Gylytės įmonė laimėjo 713 tūkst. eurų viršijusį savivaldybės užsakymą.

          „R. Šimašius galėjo tiesiogiai ar netiesiogiai atstovauti aukotojo asmeniniams ir grupiniams interesams, taip jam atsidėkodamas. VRK prašome nustatyti, ar nebuvo pažeistas įstatymas, kuriuo draudžiami susitarimai su aukotojais – išrinkti pareigūnai negali atsidėkoti už aukas“, – kreipimąsi į VRK apibendrina LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas Povilas Pinelis.

          Skaityti daugiau: https://madeinvilnius.lt/naujienos/m...-i-stt-ir-vrk/ .

          Comment


            Parašė mantasm Rodyti pranešimą

            Kol pataisys namuose internetą ir galės pateikt prašymą tuoktis reiktų vadint sugyventine Bet matyt kažkam šitas žodis per daug primena Farų publiką, tai apibūdina pagal bendrus verslo santykius...
            Tai, kad tas pats delfi liepos 31 pranešė, kad jau susituokė.
            Tai ir bandau suprasti kokio velnio žmoną patys partnere vadina, galvojau gal čia koks naujas vertybių signalizavimas reklamuojant partnerystę, ar koks liberastujų naujas politkorektiškas trendas, kur būna kai sugalvoja, kad nuo šios toks ar toks žodis yra netinkamas
            Paskutinis taisė Gator; 2021.09.02, 18:57.

            Comment


              Parašė Gator Rodyti pranešimą

              Tai, kad tas pats delfi liepos 31 pranešė, kad jau susituokė.
              Tai ir bandau suprasti kokio velnio žmoną patys partnere vadina, galvojau gal čia koks naujas vertybių signalizavimas reklamuojant partnerystę, ar koks liberastujų naujas politkorektiškas trendas, kur būna kai sugalvoja, kad nuo šios toks ar toks žodis yra netinkamas
              Meras prisipažino, kad santuokos jiedu su Gilma vis dar neįregistravo. „Planavome išvažiuoti į Prancūziją užregistravę santuoką civilinės metrikacijos įstaigoje. Tačiau paradoksali tiesa – kavinėse nesinori pildyti, o namuose, kur gyvename, internetas toks prastas, kad neįmanoma užpildyti. Tai tikiuosi, kad artimiausiomis dienomis tą užpildysime. Bet kokiu atveju, tai – antraeilis dalykas. Santuoka, mano supratimu, yra tarpusavio įsipareigojimas, kuris yra viešas. Tad mes tai ir esam padarę. Džiaugiuosi, kad gavom palaiminimą. Kodėl būtent taip, o ne kitaip? Mums svarbus buvo palaiminimas, mes mylim vienas kitą, dėl to nusprendėme tuoktis. Tai ir padarėme, – spaudos konferencijoje kalbėjo Vilniaus miesto meras. – Tai nėra bažnytinė santuoka, bet tai santuoka, kaip mes ją suprantame ir, ačiū Dievui, visuomenė tai supranta. Pasikartosiu – tai dviejų žmonių įsipareigojimas vienas kitam, kuris yra viešas, visiems suprantamas ir aiškus.“
              Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/veidai/zmones/i....d?id=87915885

              Comment


                Parašė ttttt Rodyti pranešimą
                Dėl R. Šimašiaus socialdemokratai kreipėsi į STT ir VRK
                Keista, kad dar nepaprašė pradėti ikiteisiminio tyrimo dėl nužudymo, prievartavimo ar pan. Nu apgailėtini visiškai.

                Comment


                  Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                  Keista, kad dar nepaprašė pradėti ikiteisiminio tyrimo dėl nužudymo, prievartavimo ar pan. Nu apgailėtini visiškai.
                  Nereikia nervuotis, kreipimesi kalbama ne apie sunkus nusikaltimus prieš asmenį, o tik apie pinigus.

                  Ten juk paprasti klausimai, į kuriuos galima nesunkiai atsakyti.
                  Visokios užuominos apie paaukotus 7 tūkst EUR ir kelis kartus didesnius užsakymus pusseerės firmai juk tėra tik sutapimai.
                  STT prašome pradėti ikiteisminius tyrimus dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo. Taip pat prašome pradėti ikiteisminį tyrimą dėl verslininko Benedikto Gylio ir jo pusseserės, dabartinės mero žmonos Gilmos Teodoros Gylytės veiksmų, klausdami, ar nurodytieji veiksmai atitinka korupcinio nusikaltimo požymius. (...)

                  Kreipimesi nurodoma, kad besibaigiant pirmajai R. Šimašiaus kadencijai, B. Gylys paaukojo R. Šimašiui 7 tūkst. Eur. Kaip sakoma socialdemokratų pranešime spaudai, netrukus B. Gylio pusseserė, dabartinė R. Šimašiaus žmona G. T. Gylytė laimėjo 12,1 tūkst. Eur savivaldybės konkursą,
                  R. Šimašiui pradėjus antrąją kadenciją, B. Gylio fondas laimėjo 44,5 tūkst. Eur savivaldybės konkursą. Anot socialdemokratų, vėliau G. T. Gylytės įmonė laimėjo 713 tūkst. eurų viršijusį savivaldybės užsakymą

                  „R. Šimašius galėjo tiesiogiai ar netiesiogiai atstovauti aukotojo asmeniniams ir grupiniams interesams, taip jam atsidėkodamas. VRK prašome nustatyti, ar nebuvo pažeistas įstatymas, kuriuo draudžiami susitarimai su aukotojais – išrinkti pareigūnai negali atsidėkoti už aukas“, – kreipimąsi į VRK apibendrina LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas

                  https://madeinvilnius.lt/naujienos/m...-i-stt-ir-vrk/ .

                  Comment


                    Tai gerai, kad kreipėsi. Institucijos išnagrinės ir bus aišku ar buvo kažkas ar ne. Bus aišku ir padėtas taškas.

                    Comment


                      Nauji Vilniaus m. savivalybės siurprizai gyventojams su "darnia aplinka"
                      Anksčiau iškildavo "poilsio patalpos" kur butų gyventojai neturėjo parkavimo ir užkimšdavo palinkinius kiemus.
                      Dabar vietoj prekybinės paskirties gyvenamosiuose kvartaluose nežymai pakeičiam paskirtis į laidiojimo namus.


                      VZ.LT 2021.09.03
                      Mįslė sostinėje: planavo parduotuvę, o pastatė laidojimo namus
                      Vilniaus Pašilaičių gyventojai pašiurpo vietoj planuoto prekybinio pastato šalia daugiabučių išvydę laidojimo namus. Savivaldybė aiškinasi, kaip tai galėjo nutikti, o teisininkai atkreipia dėmesį į landas įstatymuose.

                      Pagal anksčiau patvirtiną projektą, komercinės paskirties sklype Medeinos g. 12 fizinis asmuo buvo numatęs statyti daugiau nei 400 kv. m bendro ploto parduotuvę.


                      Vis dėlto Pašilaičių mikrorajono gyventojai čia apsipirkti neateis – prie pat langų jiems išdygo laidojimo namai.

                      Registrų centro duomenimis, žemės sklypą čia iš valstybės nuomojasi laidojimo paslaugas teikianti UAB „Ligamis“.

                      Siurprizas gyventojams
                      Renata Gelažauskienė, Tarandės bendruomenės pirmininkė, VŽ pasakoja, kad pirmoji netikėtą pastatą prieš akis išvydo ir apie jį pranešė Medeinos seniūnaitė.
                      „Buvo statybos, aukšta tvora, niekas nematė, kas už tos tvoros vyksta. Kai nuėmė tvorą, pamatė laidojimo namus. Manęs užklausė, ar reikia kokio viešinimo visuomenės, ar dar ko. Sakau, kad kreiptųsi, rašytų raštą, klaustų, kur, kas ir kaip“, – teigia R. Gelažauskienė.
                      Ji prisimena panašią istoriją, kai prieš laidojimo namų statybas prieš kelis metus sukilo sostinės Justiniškių gyventojai. (...)

                      „Pakabinta laidojimo namų lentelė, tačiau gyventojų poreikis buvo net neištirtas, nedarytas joks viešinimas, kuris, mūsų nuomone, priklausė“, – priduria bendruomenės pirmininkė.
                      R. Gelažauskienės nuomone, atsiradus šarvojimo salėms, pastato paskirtis turėtų būti keičiama, net jei ir būtų vykdoma prekyba laidojimo reikmenimis.(...)

                      Savivldybė tikrins
                      Valdas Benkunskas, Vilniaus vicemeras, VŽ patvirtino, kad statybos leidimas projektui Medeinos g. 12 buvo išduotas 2016 m. lapkritį, tuomet buvo numatyta statyti prekybos patalpas.
                      Kaip aiškina vicemeras, įregistruojant paslaugų paskirties patalpas turėtų būti gautas naujas statybos leidimas, nes tokiu atveju keičiami esminiai statinio projekto sprendiniai.
                      „Kreipėmės į Registrų centrą bei Statybos inspekciją su prašymu paaiškinti, kokiu pagrindu buvo išduotos realybės neatitinkančios pažymos bei pakeista objekto paskirtis dar nebaigtose statybose. Jei reikės, dėl galimo dokumentų klastojimo kreipsimės ir į prokuratūrą“, – VŽ teigia V. Benkunskas. (...)

                      Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad objektas dar nėra užregistruotas, kaip baigtas statyti. Registrų centre jo baigtumas nurodytas 67%. (...)

                      Pagal įstatymus
                      Juozas Čiplys, UAB „Ligamis“ vadovas bei vienas akcininkų, VŽ teigia, kad laidojimo namų statybos atliktos teisėtai.
                      „Visi pakeitimai, visos paskirtys, statybos leidimai, absoliučiai viskas yra „Infostatyboje“, viskas buvo daroma pagal visus teisės aktus“, – tikina J. Čiplys.
                      Reaguodamas į gyventojų skundus, įmonės vadovas pripažįsta, kad visuomenės informavimui buvo galima skirti daugiau dėmesio, tačiau tokios paslaugos esą gyventojams reikalingos ir arčiau namų.
                      „Mes galbūt anksčiau galėjome skirti daugiau dėmesio komunikacijai ir bendravimui su gyventojais, bet tiesiog mūsų patirtis rodo, kad kol gyventojams neprireikia tokios paslaugos, jie dažnai vadovaujasi savo baimėmis ar stereotipais“, – sako J. Čiplys.
                      Pasak jo, apie laidojimo namų poreikį Pašilaičiuose anksčiau buvo užsiminę ir patys mikrorajono gyventojai. (...)

                      Erdvė piktnaudžiavimui
                      Deivis Valiulis, profesinės bendrijos „Triniti Jurex“ advokatas, sako, kad tokių situacijų pasitaiko ir daugiau. Jo vertinimu, reguliavimas dėl laidojimo namų steigimo yra gan formalus, nustatytas neatsižvelgiant į šios veiklos objekto specifiką bei jo poveikį gyventojams.

                      „Svarbu tai, jog pastato statybos metu statytojas nėra įpareigotas atskleisti, kokia veikla bus vykdoma pastate ir ši aplinkybė dažnai išaiškėja jau užbaigus statybos darbus ir pradėjus pastatą eksploatuoti“, – VŽ sako jis.
                      Teisininkas atkreipia dėmesį, kad žmogaus laidojimo paslaugų teikimo veiklos vykdymui būtinas higienos pasas, tačiau neviešinant, kokia konkreti veikla bus vykdoma būsimame pastate, galima netrukdomai užbaigti statybos darbus ir higienos pasą veiklos pastate vykdymui gauti ateityje.

                      https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...#ixzz75OZKMCGE

                      Comment


                        Parašė Romas Rodyti pranešimą
                        Nauji Vilniaus m. savivalybės siurprizai gyventojams su "darnia aplinka"
                        Anksčiau iškildavo "poilsio patalpos" kur butų gyventojai neturėjo parkavimo ir užkimšdavo palinkinius kiemus.
                        Dabar vietoj prekybinės paskirties gyvenamosiuose kvartaluose nežymai pakeičiam paskirtis į laidiojimo namus.
                        Nesupratau prie ko čia savivaldybė išvis?

                        Comment


                          Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                          Nesupratau prie ko čia savivaldybė išvis?
                          Kas išdavė statybos leidimą?

                          Comment


                            Parašė Romas Rodyti pranešimą
                            Kas išdavė statybos leidimą?
                            Savivaldybė prekybos paskirties patalpoms. O kas priima baigtus statyti pastatus, tikrina jų atitikimą ir keičia naudojimo paskirtis?

                            Comment


                              Aš irgi nesupratau užvažiavimo ant savivaldybės, nes netgi Romo cituotame tekste yra taip:
                              Savivldybė tikrins
                              Valdas Benkunskas, Vilniaus vicemeras, VŽ patvirtino, kad statybos leidimas projektui Medeinos g. 12 buvo išduotas 2016 m. lapkritį, tuomet buvo numatyta statyti prekybos patalpas.
                              Kaip aiškina vicemeras, įregistruojant paslaugų paskirties patalpas turėtų būti gautas naujas statybos leidimas, nes tokiu atveju keičiami esminiai statinio projekto sprendiniai.
                              „Kreipėmės į Registrų centrą bei Statybos inspekciją su prašymu paaiškinti, kokiu pagrindu buvo išduotos realybės neatitinkančios pažymos bei pakeista objekto paskirtis dar nebaigtose statybose. Jei reikės, dėl galimo dokumentų klastojimo kreipsimės ir į prokuratūrą“, – VŽ teigia V. Benkunskas. (...)

                              Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad objektas dar nėra užregistruotas, kaip baigtas statyti. Registrų centre jo baigtumas nurodytas 67%. (...)
                              Bet matyt tiesiog savivaldybė kalta, nes ji kalta dėl visko. Tiesiog turėjo neišduoti leidimo prekybos paskirties patalpoms, nes juk akivaizdu, kad paskui bus pastatyti laidojimo namai, visi gi taip daro.
                              Paskutinis taisė digital; 2021.09.03, 14:50.

                              Comment


                                Kas nors paaiškinkite Pašilaičių gyventojams, kad savivaldybė čia "ne prie ko", t.y., ji tik išduoda leidimus, o kas su tuo leidimu vyksta - ne jos reikalas. Nors seniūnas ir seniūnaičiai yra visai šalia, bet tai irgi ne savivaldybės reikalas.

                                Jei savivaldybė laiku pastebi problemą ir praneša, kur priklauso, tuomet kaip ir viskas būtų tvarkoje.
                                Tačiau jei ji nemato, kas dedasi po nosimi, kol neįvyksta skandalas, tai gal savo darbas nėra atleikamas labai gerai

                                Comment


                                  Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                  Kas nors paaiškinkite Pašilaičių gyventojams, kad savivaldybė čia "ne prie ko", t.y., ji tik išduoda leidimus, o kas su tuo leidimu vyksta - ne jos reikalas. Nors seniūnas ir seniūnaičiai yra visai šalia, bet tai irgi ne savivaldybės reikalas.

                                  Jei savivaldybė laiku pastebi problemą ir praneša, kur priklauso, tuomet kaip ir viskas būtų tvarkoje.
                                  Tačiau jei ji nemato, kas dedasi po nosimi, kol neįvyksta skandalas, tai gal savo darbas nėra atleikamas labai gerai
                                  Nuimk nuo pastato lentelę "laidojimo namai" ir jis laisvai galės būti prekybos centru. Tai ką tu ten siūlai susekti iš anksto?

                                  Comment


                                    Diskusija turbūt labiau tinka savivaldybės temoje.

                                    Comment


                                      Kad kažin, nes kaip ir visi suprato, kad čia nėra savivaldybės kaltės. Nebent kai jau buvo rašyta - Bet matyt tiesiog savivaldybė kalta, nes ji kalta dėl visko. Tiesiog turėjo neišduoti leidimo prekybos paskirties patalpoms, nes juk akivaizdu, kad paskui bus pastatyti laidojimo namai, visi gi taip daro.

                                      Comment


                                        Savivadybė neturi žinoti kas ten yra statoma, bet savivadybė privalo kontroliuoti, kas yra pastatyta. Jeigu pastatyto pastato paskirtis neatitinka, pastatas yra tiesiog nugriaunamas (statytojo sąskaita).
                                        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X