Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Su Šiaulių ligoninės medikais susitikęs G. Nausėda: gavau aiškų signalą, kad mobingas tęsiasi, tie žmonės turi būti nušalinti
    Po jaunos gydytojos savižudybės RŠL kilusį gaisrą gesinti sudarytos dvi komisijos, laikinai nušalintas direktorius R.Mažeika, bet nebyli kova tęsiasi. Medikai tebeneša, tebedega ir ant pagrindinio įėjimo į ligoninę tebededa žvakutes – taip pagerbia už teises kovojusios kolegės 36 metų Lauros Šilinskytės atminimą ir išreiškia savo nepasitenkinimą. Tuo tarpu kiti kas keliolika minučių nurenka žvakutes, be to, prie įėjimo pastebėta ir nauja filmavimo kamera.
    Elgiasi kaip koks Lukašenkos režimas arba kacapai, nurinkinėdami žvakutes Nemcovo atminimui.

    Comment


      Pašilaičiuose pavogtos plytelės skirtos gatvės remontui
      Trečiadienio rytą, Pašilaičių seniūnija savo facebooko paskyroje informavo, kad kažkas iš gyventojų pavogė plyteles, kurios buvo skirtos gatvės remontui. „Liūdna. Medeinos g. 19 dingo šaligatvio plytelės, kurias šią savaitę planavome panaudoti remontui“, – rašoma pranešime.

      Dingusių plytelių kiekis nėra didelis, tačiau seniūnija yra priversta atsisakyti planų dėl panduso remonto darbų, kurie kol kas nebus įgyvendinti.

      Comment


        Ne per seniausiai mačiau pats, kaip ties Ozo/Geležinio sankryža kažkoks matomai vietinis senukas kovėsi kelias plyteles ant tokio vežimėlio. Paklausiau, ką čia daro, tai atrodė tiek pasimetęs, kad nesugebėjo žodžio pasakyti. Pranešiau policijai.

        Comment


          Leftistai vėl siautėja.

          Click image for larger version

Name:	FB_IMG_1622669770065.jpg
Views:	497
Size:	172,0 kB
ID:	1890579
          Flickr

          Comment


            Ilgainiui dažų sluoksnis suformuos iškilią perėją ir tada jau antileftistai bus nepatenkinti, bet nieko negalės padaryti.
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Leftistai vėl siautėja.

              Click image for larger version

Name:	FB_IMG_1622669770065.jpg
Views:	497
Size:	172,0 kB
ID:	1890579
              Žinant kiek ilgai buvo ta perėja, tai matyt kažkas aplankė sostine pagaliau.

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                Leftistai vėl siautėja.

                Click image for larger version

Name:	FB_IMG_1622669770065.jpg
Views:	497
Size:	172,0 kB
ID:	1890579
                Čia kai už viešosios tvarkos pažeidimą - visiškai identišką - vieni baudžiami, kiti giriami.

                Comment


                  Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                  Čia kai už viešosios tvarkos pažeidimą - visiškai identišką - vieni baudžiami, kiti giriami.
                  Vieni turėjo savivaldybės leidimą, kiti užsiėmė vandalizmu. Ar pagal jus bausti reikia ir tuos, kur leidimą turėjo ?
                  - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                  - Rusija su Amerika kariauja.
                  - Ir ką, kaip ten reikalai?
                  - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                  - O amerikiečiai?
                  - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą

                    Ne per seniausiai mačiau pats, kaip ties Ozo/Geležinio sankryža kažkoks matomai vietinis senukas kovėsi kelias plyteles ant tokio vežimėlio. Paklausiau, ką čia daro, tai atrodė tiek pasimetęs, kad nesugebėjo žodžio pasakyti. Pranešiau policijai.
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      Parašė DSaulius Rodyti pranešimą

                      Vieni turėjo savivaldybės leidimą, kiti užsiėmė vandalizmu. Ar pagal jus bausti reikia ir tuos, kur leidimą turėjo ?
                      Tada riektu bausti tuos, kurie duoda "leidimą" vandalizmui.

                      Comment


                        Klausimas, gal grynai iš psichologinės pusės kas nors pasamprotaus - kodėl mūsų krašte vis dar įprasta stoti ne į teisuolio (kaip antai aš), tačiau į pažeidėjo pusę.?
                        Pvz. aš vakar Vilniuje eilinįkart nuplėšiau ir į šiukšliadėžę išmečiau eilinį skelbimą apie dingusį katiną. Tuo pačiu, kaip visad, prisegiau foto ir išsiunčiau į savivaldybę. Tokį patį mačiau gal bent 3 kartus. Viena pro šalį ėjusi bobela pradėjo klausinėti. Tai aš jai paaiškinau, kad pagal VMS priimtas Tvarkymo ir švaros taisykles, reklaminių skelbimų negalima klijuoti nei ant stulpų, nei medžių, nei stotelėse ar dar kažkur, sakau, kas čia dabar bus, jei kiekvienas miesto pastatas ar kitas objektas bus apklijuotas skelbimais "uoj, man dingo tas ar tas", "aš pamečiau tą ir aną"? Galų gale neestetiškai atrodo. Tai buvo matyti jos nepasitenkinimas, tipo gal žmogui pasaulio pabaiga, tragedija. Gal forumiečiai turintys naminių gyvūnėlių irgi palaikys mane žiauriu, tačiau tegu jie pabando įsivaizduoti, kaip aš užverdu iš pykčio pamatęs tokį užklijuotą šlamštą kur nors ant švaraus paviljono stiklo. Jaučiu, aš toks vienintelis mieste, kuris daro tvarką, eidamas ir plėšydamas ne vietoje pakabintą reklamą. Nėkart nemačiau kad tai darytų kas nors kitas - net kai prieš mėnesį kone viso miesto stotelės buvo nuklijuotos vienos privačios klinikos, kurią aš pavadinau "smegenų plovykla", reklamomis. Pvz. st. Žaliasis tiltas - kasdien joje pastovi ar praeina tūkstančiai žmonių - ir kažkodėl niekam netrukdė visą dieną, ir tik grįžinėdamas atgal sutvarkiau. Dažniausiai nieks nieko nesako, tik keistokai pažiūri ir tiek. Aš jau nekalbu apie tai, kuomet nuo šaligatvių surenku nuorūkas kiek tai įmanoma.
                        Kitas pavyzdys - kai mano gyvenamame daugiabutyje kaimynėliai kėlė puotelę, o aš tuo metu buvau lauke, tai pranešęs pareigūnams, dar buvau nukeipęs telefoną link jų balkono, kad atkreipti jų dėmesį bei turėti įrodymą policijai, tai pro šalį ėjo dar kažkas ir sakė, kad neva privačioje erdvėje žmones fiksuoti draudžiama, dar pasisiūlė man iškviesti policiją. Tai aš jų ir klausiu, kodėl jūs ginate tuos nusikaltėlius, o ne mane?
                        Dar vienas - prie vieno PC stovi greitoji, ruošiasi išvažiuoti, ir matau, kaip medikų brigada flirtuoja su šalimais stovinčiomis mamytėmis su vaikeliu. GMP vairuotojas nusprendė pažaisti, trumpam porąkart įjungdamas garsines sirenas, atseit padarydamas atrakciją tam mažyliui. Tai aš pranešiau jų vadovybei. Po savaitės atėjo atsakymas, jog mano informacija pasitvirtino, brigados nariai nustatyti ir įspėti dėl spec. garso signalo naudojimo ne pagal paskirtį. Klausimas, kiek iš gausybės aplinkui stovinčių žmonių buvo kilusi mintis apie tai pranešti? Manau nė vienam. Aš pranešiau, nes jaučiuosi jog tiek aš, tiek kiti pirkėjai patyrė nedidelę moralinę žalą - juk kur nors išgirdus signalą tu krūpteli, sustingsti akimirkai, širdis pradeda plakti stipriau. Ir visa tai ne dėl to, kad greitoji iš tiesų lekia į ligoninę su puse lavono, o tiesiog, vairuotojas nusprendė taip pažaisti su mažu vaikeliu.
                        Man labai imponuoja vilnietis, Saugaus eismo komisijos narys Eduardas Kriščiūnas, kuris taip pat mėgėjas reguliariai, nuolatos pafiksuoti parkavimo pažeidimus. Tiesa, dėl dingusių gyvūnėlių, skelbimus abejoju ar jis plėšo ir dar siunčia savivaldybei, kad klijuotojai gautų baudą, turbūt kokiems 99,9 proc. žmonių pamačius tokį skelbimą širdis apsipila krauju iš skausmo taip solidarizuojantis su dingusio šuniuko/kačiuko šeimininkais.
                        Atsiranda ir tokių nelabai protingų, kurie tokius kaip aš ar kaip jis, lygina su tais, kurių pranešimo dėka žmonės belangiais traukiniais keliavo į Sibirą. Ponai, ar jūs skiriate, kur yra idiotiški SSRS įstatymai (kuomet žmonės buvo tremiami vien už tai, kad gyveno šiek tiek geriau), ir kur manau proporcingi, adekvatūs Nepriklausomos LR švaros reikalavimai (bent jau Vilniuje), tokie kaip neklijuoti skelbimų ten kur negalima. Beje, mano giminėje irgi yra buvę tremtinių, tad aš kaip tik kitoje barikadų pusėje.
                        Manau, tol kol aš būsiu gyvas, bus galima teigti, jog Vilniaus miestas (ar apskritai Lietuva) pilietiškumo prasme dar nemirė.
                        Paskutinis taisė Kristupas0220; 2021.06.24, 19:43.

                        Comment


                          tu save laikai teisuoliu, o kiti save

                          Comment


                            Kaunietiškas liūtas čiuo atveju teisus - kiekvienas save laiko herojumi o kiti neteisūs. Beje dėl fiksavimo privačioje erdvėje, tai yra įstatyme išimtis. Neatsimnu straipsnio bet jei renkami įkalčiai įrodyti nusikalstamą veiką tai privatumo pažeidimo nėra.

                            Comment


                              Bet mūsų pareigūnai kartais irgi stebina. Kaip antai iškviečiau juos dėl prie parduotuvės pastoviai išmaldos prašančios moters, tai jie atvykę manęs vos ne klausia "ar jum gaila, kad jinai renka pinigus" ar pan. Keliomis dienomis anksčiau prieš tai atvykę pareigūnai kaip tik dėkojo, kad pranešiau. Tad čia mano manymu reiktų žengti svarbų žingsnį - suvienodinti visų pareigūnų požiūrį atitinkamais klausimais. Nes dabar nežinai ant kokio policininko pataikysi - juk jie irgi žmonės su savo asmenine nuomone apie elgetas, o ne robotai. Taip pat, neabejoju, kad kokie 90 proc. pareigūnų patruliuodami, ramia sąžine pravažiuotų pro automobilį, kurio signalizacija triukšmauja. Juk "gal šeimininkas pats išgirs" ar pan. nesąmonę sugalvos pasiteisinimui. Arba jei sustabdytum pareigūnus gatvėje, sakytum, kad nubauduotų ir lieptų savininką patraukti po draudžiančiu ženklu pastatytą mašiną, tai manau dar puolimo sulauktum iš jų pusės. Geriau skambinti pačiam, o ne stabdyti. Tie policijos pareigūnai, kurie sėdi prie telefono ir sprendžia tokius "paprastus" klausimus, kaip kaukianti kaimyno mašinos signalizacija ar ne vietoje paliktas automobilis atrodo dar supratingesni už tuos gyvai patruliuojančius gatvėse.

                              Comment


                                Na kai kurie pareigūnai paprasčiausiai nenori užsiimti tokiais reikalais. Popierizmo daug, laiko išnaudota daug, o naudos mažai. Čia kaip ir su automobilių pašalinimu. Ateini, pirštu parodai kad pravažiuoti neįmanoma. tada loterija arba tikrai bandys pašalinti, arba bandys išsipisinėti kad taigi galima per šaligatvį apvažiuoti. Nes jeigu apvažiuos per šaligatvį pareigųnui nereikės nieko daryt.

                                Arba jei sustabdytum pareigūnus gatvėje, sakytum, kad nubauduotų ir lieptų savininką patraukti po draudžiančiu ženklu pastatytą mašiną, tai manau dar puolimo sulauktum iš jų pusės.
                                Prieš porą metų čia buvo striapsnis kaip dėl stovinčio ant šaligatvio sustabdęs gatvėje važiuojančius policininkus pats baudą gavo.

                                Comment


                                  Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                  Na kai kurie pareigūnai paprasčiausiai nenori užsiimti tokiais reikalais. Popierizmo daug, laiko išnaudota daug, o naudos mažai. Čia kaip ir su automobilių pašalinimu. Ateini, pirštu parodai kad pravažiuoti neįmanoma. tada loterija arba tikrai bandys pašalinti, arba bandys išsipisinėti kad taigi galima per šaligatvį apvažiuoti. Nes jeigu apvažiuos per šaligatvį pareigųnui nereikės nieko daryt.


                                  Prieš porą metų čia buvo striapsnis kaip dėl stovinčio ant šaligatvio sustabdęs gatvėje važiuojančius policininkus pats baudą gavo.
                                  Dėl šito tai prisimenu, man atrodo tas pilietis vos ne pats paprašė, kad jį nubaustų. O tas pareigūnas savo veiksmais ir kažkiek išvaizda man pasirodė labai panašus į Clancy Wiggum iš "Simpsonų".

                                  Comment


                                    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                    Klausimas, gal grynai iš psichologinės pusės kas nors pasamprotaus - kodėl mūsų krašte vis dar įprasta stoti ne į teisuolio (kaip antai aš), tačiau į pažeidėjo pusę.?
                                    Kai tas teisuolis yra robotas, neturintis empatijos bei nejaučiantis jokių emocijų ir vykdo tvarką aklai laikydamasis įstatymo raidės, pritarimo nesulauks nei mūsų krašte, nei svetur (užsienyje kaip tik daugiau žmogiškumo). Ar bent kartą bendėte "įsiauti į kito asmens batus"? Jei dingtų Jūsų augintinis (nors tokie žmonės jokių augintinių tikrai neturi ir neturės), tai jį dar į teismą paduotumėt, kad išdavė šeimininką? Jei gyvenimas nenusisektų, tai pats ant rogučių užliptumėt į mišką važiuotumėt, kad tik cento netektų prašyt?

                                    Gyvenime ne viskas balta (Jūs) ir juoda (visi kiti nesusipratėliai nusikaltėliai). Geriau vieną kartą prisės ir pamąstyt, ne kodėl visi aplinkui kvailiai, o kas yra gyvenimas ir jo prasmė.

                                    Comment


                                      Parašė Palpatine Rodyti pranešimą

                                      Kai tas teisuolis yra robotas, neturintis empatijos bei nejaučiantis jokių emocijų ir vykdo tvarką aklai laikydamasis įstatymo raidės, pritarimo nesulauks nei mūsų krašte, nei svetur (užsienyje kaip tik daugiau žmogiškumo). Ar bent kartą bendėte "įsiauti į kito asmens batus"? Jei dingtų Jūsų augintinis (nors tokie žmonės jokių augintinių tikrai neturi ir neturės), tai jį dar į teismą paduotumėt, kad išdavė šeimininką? Jei gyvenimas nenusisektų, tai pats ant rogučių užliptumėt į mišką važiuotumėt, kad tik cento netektų prašyt?
                                      Gal neverta apsimetinėti kad toks pensininkės prie prekybcentrių neturi už ką valgyti. Prašinėjimas labai sėkmingas verslas ir visada toks buvo.

                                      Comment


                                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                        Kaš vakar Vilniuje eilinįkart nuplėšiau ir į šiukšliadėžę išmečiau eilinį skelbimą apie dingusį katiną. Tuo pačiu, kaip visad, prisegiau foto ir išsiunčiau į savivaldybę. Tokį patį mačiau gal bent 3 kartus. Viena pro šalį ėjusi bobela pradėjo klausinėti. Tai aš jai paaiškinau, kad pagal VMS priimtas Tvarkymo ir švaros taisykles, reklaminių skelbimų negalima klijuoti nei ant stulpų, nei medžių, nei stotelėse ar dar kažkur.
                                        Ir kur tu matai reklamą? Jos ten nėra. Taip kad eik ir atstatyk tą skelbimą.
                                        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                        Comment


                                          Kaunas yra Kaunas: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...rto-59-1526152
                                          Birželio 4 dieną Kauno Savanorių pr. įvyko incidentas – pamatęs ne vietoje pastatytą Kauno rajono savivaldybės tarnybinį automobilį, kaunietis Paulius nusprendė paprotinti jame sėdėjusį vyrą, tačiau iš šalia stovėjusio jo kolegos sulaukė keiksmų ir smurto. Paaiškėjo, kad nesusivaldė savivaldybės vyr. specialistas F.G., kurį policija galiausiai nubaudė dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.
                                          „Kokią teisę turi filmuoti? Pyz**** <...>, tuoj bl**, kai pi*** vieną į žiaunas, tai nenorėsi. Varyk iš čia. Pabandyk dar filmuoti“. „Po kelių dienų vėl toje vietoje buvo taip „priparkuota“, kad niekaip nėjo praeiti. Lyg specialiai. Prieš keletą dienų tik dingo visi tarnybiniai automobiliai nuo šaligatvių“, – teigė Paulius. Negana to, jį, vieną dieną atvykusį į tą vietą pasiimti maisto, Kauno rajono savivaldybės darbuotojai, tarp kurių – ir F.G., net demonstratyviai filmavo. „Turiu reikalų su įvairiais valdininkais – būta malonių santykių, produktyvaus darbo, tad keista, kad kažkoks savivaldybės tarnautojas puolė net mušti. Labai didelis kontrastas nuo to, ką esu patyręs su kitais valdininkais. Kaip iš giedro dangaus. F.G., beje, sporte, rankinio srityje, yra nusipelnęs žmogus. Su rankytėmis ir čia padirbėjo“, – stebėdamasis reziumavo Paulius.
                                          ups, Kauno rajonas, ne krabo šutvė. Turbūt iš Garliavos šitie. O gal ir ne iš ten. Nesu Kauno įpročių specialistas.
                                          Kaip sakė Erlickas: "protingam žmogui užtenka 1 kartą per metus į Kauną nuvažiuoti".
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X