Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos įvaizdis užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Lietuvis I.Laursas įrodė: nustebinti pasaulį įmanoma

    I.Laursas:

    – Per Šiaurės, Baltijos šalių ir Didžiosios Britanijos premjerų susitikimą Londone Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pasakė, kad Lietuva pasaulyje dabar yra antra po JAV pagal taikomųjų programų mobiliesiems telefonams rinką.

    Išties nemažai politikų Lietuvą dabar jau suvokia kaip itin pažengusią šioje srityje. Ypač giriama interneto plėtra.

    Dabar Lietuvą daugelis užsieniečių sieja su informacinėmis technologijomis, o ne pigiu alumi, kaip būdavo anksčiau.
    Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

    Comment


      Tai - visiškai nesvarbu. Svarbiausia yra tai, kad Lietuvoje panelės yra pačios gražiausios pasaulyje!

      Jei rimčiau, tai Laurs - kietas bičas, tik jo pavardė kažkokia neaiški. Skamba lyg ir baltiškai, lyg ir ne. Laurs... čia gal latviška pavardė?
      You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

      Comment


        Parašė blitz Rodyti pranešimą
        Jei rimčiau, tai Laurs - kietas bičas, tik jo pavardė kažkokia neaiški. Skamba lyg ir baltiškai, lyg ir ne. Laurs... čia gal latviška pavardė?
        I. Laurs: – Mano gyslomis teka gal 8 tautų kraujas. O mano pavardė olandiška.
        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

        Comment


          Heh, Moby atvykęs į Lietuvą, Twitter'y savo 1,5+mio sekėjų parašė taip :

          Parašė @thelittleidiot aka Moby
          Is vilnius always this nice? Its so beautiful. Sunny and warm. And the cops ride segways.
          Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

          Comment


            Parašė 99 Rodyti pranešimą
            Heh, Moby atvykęs į Lietuvą, Twitter'y savo 1,5+mio sekėjų parašė taip :
            Taip, tokie atsiliepimai tikrai pamalonina

            Moby apie Trakų pilį: „Tai geriausia vieta, kurioje esu koncertavęs per 20 metų“

            Pirmadienio vakarą likus vos porai valandų iki pasirodymo Trakų pilyje buvo surengta spaudos konferencija su garsiausia festivalio „Tuborg green sound castle“ žvaigžde, amerikiečių atlikėju Moby.

            „Gerai, kad nelyja – tai geriausia vieta, kurioje esu koncertavęs per 20 metų. Apsistojau Vilniuje, pačiame Senamiestyje, mačiau Gedimino pilį, čia labai gražu“, – vos atėjęs į susitikimą su žurnalistais Lietuvą, kurioje lankosi pirmąsyk, gyrė Moby. „Ten, kur gyvenu, yra daug emigrantų iš Lietuvos, juokinga, kad esu pirmąkart čia. Daugelio mano draugų tėvai iš čia kilę. Visada norėjau atvažiuoti į šią šalį“, – kalbėjo jis, prisipažindamas, kad senovinės pilies viduje koncertuoja pirmąsyk.
            Atlikėjas tvirtino, jog jau 27-erius metus yra veganas. Jis tikino neturėjęs progos paragauti lietuviško maisto, mėlynių, braškių, o sau tinkamos kavinės Vilniuje kol kas neatradęs. „Kaip mano maistas paveikė muziką – nežinau. Aš pasirinkau taip gyventi, nesmerkiu kitų. Ir tikiuosi, kad kiti nesmerkia manęs. Vieną dieną žmogus gali būti vegetaru, o kitą kirsti mėsainį. Gal aš rytoj užsirūkysiu. Nors nemanau, kad taip bus“, – gerai nusiteikęs kalbėjo muzikantas.

            Popindustrija nežavi
            Paklaustas apie bene garsiausią šios dienos atlikėją Lady Gagą, Moby tvirtino girdėjęs apie ją tik tiek, kad grodavo Niujorko, kuriame jis gyveno, klubuose. „Kai mačiau Lady Gagą, ji buvo tiesiog vaikis, kurio vardas buvo ant skrajučių“, – šypsojosi 45-erių atlikėjas. Jis prisipažino taip pat pasidavęs interneto įtakai, Moby turi „Twitter“ profilį su pusantro milijono sekėjų, yra „Facebook“ ir „MySpace“ svetainėse.
            „Šiuo metu muzikantai gali tiesiogiai bendrauti su gerbėjais, anksčiau turėjome eiti į MTV, pas įrašų kompanijas, kad su jais susisiektume. Tokie jaunuoliai kaip Justinas Bieberis man nerūpi, atrodo, jis kvailas vaikis. Jei turėčiau progą, išsiųsčiau jį į fermą ir pamokyčiau, pavyzdžiui, dailidės amato, nes šlovė jauniems žmonėms sugadina jų gyvenimą“, – sakė Moby. Jis pridūrė kartais pavydintis šių dienų vaikams. „Jie gali pasiekti tiek daug informacijos, ir nieko tokio, kad jie leidžia laiką prie kompiuterio, tikrina „Facebook“, daro namų darbus ir žaidžia vaizdo žaidimus tuo pat metu“, – šypsojosi atlikėjas.
            Moby teigimu, muzikos verslas dabar yra labai sveikas, dėl to, kad muzikantams daug lengviau platinti savo įrašus, o žmonėms pasiekti jų muziką. „Muzikos verslas tik tam ir reikalingas, kad muzikantai kurtų gerą muziką, o ne tam, kad jie darytųsi pinigus. Svarbiausias dalykas man – kaip klausytojas atsako emociškai. Man populiarumas yra tai, kad aš galiu daryti, kas man patinka, o kiti gali mane išgirsti. Žinoma, svarbūs ir muzikos tekstai. Pasiklausau, visa popmuzika yra apie vakarėlius. Visos dainos yra apie šokius, linksmybes, bet pasaulis yra daugiau nei vakarėliai, tikiuosi, kad popmuzika užaugs ir atras kitų temų“, – sakė muzikantas. Jis pasakojo pats dirbęs su „Metallica“, Britney Spears, „Aerosmith“, Michaelu Jacksonu ir daugybe kitų atlikėjų, tarp kurių netrūksta ir popdainininkų. „Kai dirbu su kitais žmonėmis, man įdomu pažiūrėti, kaip jie dirba. Mano tikslas visuomet ne padaryti muziką dėl pinigų, o sukurti įdomų dalyką“, – tvirtino Moby.
            Aistra fotografijai
            Moby papasakojo į Trakus atvykusiems žurnalistams, jog kai buvo vaikas, buvo apsėstas mokslinės fantastikos. „Norėjau dirbti darbą, susijusį su elektronikos prietaisais, kur galėčiau žaisti kompiuterinius žaidimus, galbūt todėl man taip patinka elektronika“, – sakė jis.
            Beje, Moby į spaudos konferenciją atsinešė ir fotoaparatą, kuriuo nupaveikslavo ne vieną kadrą. Jis prisipažino kai kurias nuotraukas talpinantis į oficialų savo tinklalapį Moby.com. „Esu fotografas tiek pat laiko, kiek esu muzikantas. Tiesa, leidžiu daugiau laiko kurdamas muziką nei fotografuodamas, nežinau, ar esu geras fotografas. Esu dirbęs fotoasistentu, mano dėdė buvo fotografas „New York Times“, jis paskolino man pirmąją mano fotoįrangą. Pasirinkau muziką dėl to, kad ją myliu. Jokia kita meno forma manęs taip nepaveikė kaip muzika. Manau, kad kursiu iki savo mirties dienos, nežinau, ar kas dar pirks mano kūrybą, bet kursiu“, – nuoširdžiai kalbėjo amerikietis.
            You might surprise yourself.

            Miestai.net FB

            Comment


              dar apie Moby

              http://www.balsas.lt/naujiena/542522...o-video-foto/1

              Pasaulinio lygio atlikėjas Moby, į Vilnių atvykęs automobiliu antrą valandą nakties, pirmadienio pavakare vienas pats klaidžiojo po sostinės senamiestį. Atsitiktiniai praeiviai, jį sutikę Šv. Teresės Bažnyčios vidiniame kiemelyje, negalėjo patikėti, kad vyrukas, vilkintis paprastais marškinėliais ir žalia sportine kepuraite bei fotografuojantis vienuolyno pastatus - tas pats, Trakuose koncertuosiantis, atlikėjas.

              Moby neskubiu žingsniu apžiūrėjo vidinį kiemelį ir pasuko Pilies gatvės link. Puikus pavyzdys apsauga apsistačiusiems „žvaigždūnams“, kad žmonės nepuola draskyti į gabalus.

              Beje, savo twiterio puslapyje atlikėjas parašė: „Ar Vilnius visada toks gražus? Saulėta ir šilta, o policininkai važinėja riedžiais.“ Be to, vėliau įrašu Moby pasidžiaugė ir Trakų grožiu.

              Apie tai garsusis didžėjus kalbėjo ir likus keletui valandų iki koncerto Trakų pilyje surengtoje spaudos konferencijoje. Moby pasidžiaugė, kad nurimus lietui turėjo puikią progą apžiūrėti senamiestį.

              „Apsistojau senamiestyje, mačiau Gedimino pilį, čia tikrai labai gražu“, ‒ taip į Lietuvos žurnalistus kreipėsi Moby.
              nustebino ir jo žinutė twiterryje. ypač kai kurių jį pakomentavusiųjų nuomonė. Pavyzdžiui, apie ŠMC arba nuostaba, kad ir čia yra riedžių.)

              smagu, kad gražiai atsiliepia.

              Comment


                Baikeriai pirko neklausdami kainų

                "Išvykstantys baikeriai išsivežė tik pačius geriausius prisiminimus ir sulaukėme tik padėkos žodžių. Visi džiaugėsi ir stebėjosi, koks čia pigus ir geras maistas bei alus. Daugelis jų sakė nesitikėję, kad Lietuva tokia graži šalis, ir ne vienas akcentavo, kad net nėra ko lyginti su Lenkija - esą vos įvažiavus į Lietuvą iškart pagerėjo ne tik keliai, bet ir vaizdai", - pasakojo S. Baliūnas.
                http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...594157/,page.2
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  Parašė 99 Rodyti pranešimą
                  Heh, Moby atvykęs į Lietuvą, Twitter'y savo 1,5+mio sekėjų parašė taip :


                  Parašė @thelittleidiot aka Moby
                  Is vilnius always this nice? Its so beautiful. Sunny and warm. And the cops ride segways.
                  Aplenkėme estus Juk paprastai jie išgarsėja visokiom "moderniom" smulkmenom.

                  Comment


                    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                    Vaizdai geresni nei Lenkijoje? Įdomu ką jie rūkė, aš irgi noriu
                    You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                    Comment


                      Parašė blitz Rodyti pranešimą
                      Vaizdai geresni nei Lenkijoje? Įdomu ką jie rūkė, aš irgi noriu
                      Šiaip man irgi tai užkliuvo. Realybė yra tokia, kad po Lenkijos (netgi Šiaurės Rytų) Lietuva atrodo kaip gerokai vargingesnė ir blogiau sutvarkyta šalis. Nors baikeriai mėgsta padauginti alaus ir žolės, tai gal truputį apsinešę keliavo arba supainiojo, kur Lenkija, o kur Lietuva.

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Šiaip man irgi tai užkliuvo. Realybė yra tokia, kad po Lenkijos (netgi Šiaurės Rytų) Lietuva atrodo kaip gerokai vargingesnė ir blogiau sutvarkyta šalis. Nors baikeriai mėgsta padauginti alaus ir žolės, tai gal truputį apsinešę keliavo arba supainiojo, kur Lenkija, o kur Lietuva.
                        Iš lėktuvo nebent.
                        Got sun in my face, sleeping rough on the road

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Šiaip man irgi tai užkliuvo. Realybė yra tokia, kad po Lenkijos (netgi Šiaurės Rytų) Lietuva atrodo kaip gerokai vargingesnė ir blogiau sutvarkyta šalis. Nors baikeriai mėgsta padauginti alaus ir žolės, tai gal truputį apsinešę keliavo arba supainiojo, kur Lenkija, o kur Lietuva.
                          Na, bent jau nuo Varšuvos iki Lietuvos sienos, tai pritarčiau baikeriui, labai nekaip Lenkija atrodo, Lietuva kažkaip šviesesnė.. Bet, aišku, aš subjektyvus... Tiesa, keliams dažų lenkai, kaip visada, turi žymiai daugiau, negu lietuviai..

                          Comment


                            Manau, neverta koncentruotis į tuos kelius Nieko gražaus juose nėra.

                            Comment


                              Parašė andyour Rodyti pranešimą
                              Manau, neverta koncentruotis į tuos kelius Nieko gražaus juose nėra.
                              Tvarkingi keliai suteikia bendrą tvarkos įpūdį. Beje, jau kitoje temoje minėjau apie situaciją Vilniaus gatvėse. Man įdomu, ką galvoja žmonės (ypač vairuotojai) iš užsienio, nes vaizdelis jau nebe liūdnas, o tiesiog makabriškas. Nesuprantu, iš kur toks apsileidimas.

                              Comment


                                /\ Už milijardus pritiesė kelių, o dabar kas juos prižiūrės? Prastų kelių tik daugės...

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Tvarkingi keliai suteikia bendrą tvarkos įpūdį. Beje, jau kitoje temoje minėjau apie situaciją Vilniaus gatvėse. Man įdomu, ką galvoja žmonės (ypač vairuotojai) iš užsienio, nes vaizdelis jau nebe liūdnas, o tiesiog makabriškas. Nesuprantu, iš kur toks apsileidimas.
                                  Nežinau kada paskutinį kartą lankeisi Vilniuje, tačiau per paskutinius porą mėnesių gatvės aptvarkytos (kai kur net naujai perlietos, Žvalgų tarkim) ir vis dar tvarkomos. Na bent jau šiaurinė ir centrinė miesto dalys, kur dažniausiai važinėju.

                                  Edit: http://www.lrytas.lt/-13081167771307...peli%C5%B3.htm
                                  Labai puiki reklama Lietuvai. Tikrai džiugu.
                                  Paskutinis taisė adebisi; 2011.06.15, 10:39.
                                  No one really knows
                                  Which way the wind blows

                                  Comment


                                    Prancūzijos laikraštis Neringos pajūrį pristato kaip svajonių paplūdimį

                                    Prancūzijos populiarus nemokamas leidinys "Metro" Neringos pajūrį įvardija kaip "svajonių paplūdimį".

                                    Kasdien 500 tūkst. egzempliorių tiražu leidžiamas laikraštis skaitytojams siūlė penkis "svajonių paplūdimius" Europoje, tarp kurių atsidūrė ir Kuršių nerija, pranešė Neringos savivaldybė.

                                    Neringos paplūdimys tarp "Metro" atrinktų "svajonių paplūdimių" užima antrą vietą, aplenkęs rojaus kampelius Bulgarijoje, Korsikoje, Italijoje ir nusileidęs tik graikiškajam Milos saloje.

                                    "Nė vieno žmogaus nuotraukoje? Tai visiškai normalu! Išrinkome jums penkis rojaus kampelius – paplūdimius Europoje, neperpildytus turistų. Atraskite šiuos užslėptus perlus - nuo Lietuvos iki Pietų Italijos!" – populiarus nemokamas laikraštis, kurį kasdien perskaito apie 2,4 mln. Prancūzijos sostinės gyventojų ar svečių, reklamuoja Lietuvą.

                                    Straipsnyje Neringos paplūdimio privalumais įvardijami ne tik ramybė, gamtos grožis bei negausūs turistai, bet ir galimybė čia ilgai vakaroti, palydėti saulę, kuri leidžiasi palyginus vėlai – apie 23 valandą.

                                    Beveik šimto kilometrų ilgio pusiasalio baltas smėlis prancūzams primena Sacharą.

                                    "Toks kasdien milijonus skaitytojų pasiekiančio leidinio įvertinimas - didelis pasiekimas mums. Gera žinia apie Lietuvą ir jos patrauklumą turistams ypač svarbi šiuo metu, kai nerimstant padėčiai Tunise bei Egipte, prancūzai ima žvalgytis šiai vasarai naujų vietų poilsiui, kur gali rasti ramybę ir saugumą. Kadangi jų leidinys taip aukštai įvertino Neringą, tikiuosi, įtikinėti prancūzus apsilankyti čia reikės vis mažiau", – sako Lietuvos Turizmo informacijos centro (TIC) Paryžiuje direktorė Inga Lanchas.

                                    Comment


                                      Viena žinute aukščiau jau ši naujiena nuskambėjo
                                      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                      Comment


                                        Parašė adebisi Rodyti pranešimą
                                        Nežinau kada paskutinį kartą lankeisi Vilniuje, tačiau per paskutinius porą mėnesių gatvės aptvarkytos (kai kur net naujai perlietos, Žvalgų tarkim) ir vis dar tvarkomos. Na bent jau šiaurinė ir centrinė miesto dalys, kur dažniausiai važinėju.

                                        Edit: http://www.lrytas.lt/-13081167771307...peli%C5%B3.htm
                                        Labai puiki reklama Lietuvai. Tikrai džiugu.
                                        Važinėjau visur: Šiaurinėje, Pietinėje, Vakarinėje ir Rytinėje miesto dalyse. Yra gatvių, kurios aptvarkytos, bet šiaip bendras vaizdas tiesiog baisus. Galbūt nuolat būnant ir įprantama, bet nebuvus Vilniuje ilgėliau viskas atrodo tiesiog žiauriai. Tikrai niekada gyvenime niekur nemačiau taip apleistų ir nesutvarkytų gatvių.
                                        Paskutinis taisė John; 2011.06.15, 13:18.

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Važinėjau visur: Šiaurinėje, Pietinėje, Vakarinėje ir Rytinėje miesto dalyse. Yra gatvių, kurio aptvarkytos, bet šiaip bendras vaizdas tiesiog baisus. Galbūt nuolat būnant ir įprantama, bet nebuvus Vilniuje ilgėliau viskas atrodo tiesiog žiauriai. Tikrai niekada gyvenime niekur nemačiau taip apleistų ir nesutvarkytų gatvių.
                                          Visa Vilniaus miesto kelių problema yra tame, kad sovietmečiu tinkamai neparuoštos vietos buvo pritaikytos važinėjimui, esfaltuojamos, tačiau po kurio laiko visos ydos išlindo ir dabar tvarkyti užlopijant duobes neapsimoka. Tad manau geriau pakentėt ir palaukt visiško kelių tvarkymo arba vis po truputį dėti pinigus ir vėl po kiek laiko lopyti
                                          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X