Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kažkur rašė, kad bandė pasiekti neefektyviuosius Patriotus, tik matyt neįsisavino informacijos, kad šios sistemos praėjo jau 4 rimtus modernizacijos etapus.

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      Įdomu, ką rusai tais kinzhalais bando numušti? Elektrines?
      Kalbama, kad ruZZai dabar koncentruos dėmesį į siloso bokštus, grudų ir taip toliau saugyklas. Elektrines "efektyviausiai" bombarduoti šaltuoju metų laikotarpiu.

      Comment


        RF skelbiasi, kad sunaikino daug karinių taikinių ir Patriot bateriją, o taip pat 7 Storm Shadow raketas

        Comment


          Na Patriot baterija nėra nesunaikinamas taikinys. Bet kiek pamenu iš Solonino paskaitos, ją sudaro 3 paleidimo įrenginiai, kiekviename iš jų 4 arba 16 (naujausioje versijoje) raketų, skirtų numušinėti visų pirma balistines raketas. Tai turbūt maskvėnų diversantui prislinkti ir mesti granatą būtų lengviau, nei pataikyti "kinžalu".
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Kaip suprantu prorusiškas" war monitor" twitteryje perpostino naktinį video ,neva vieno Patriot sunaikinimą ar susinaikinimą, bet nei ten tikrai matos, kad Patriot, nei kad jis sunaikintas nepataisomai, čia atmetus ir šiaip video autentiškumą.

            Comment


              Parašė mag Rodyti pranešimą
              Kaip suprantu prorusiškas" war monitor" twitteryje perpostino naktinį video ,neva vieno Patriot sunaikinimą ar susinaikinimą, bet nei ten tikrai matos, kad Patriot, nei kad jis sunaikintas nepataisomai, čia atmetus ir šiaip video autentiškumą.
              Jisai viską iš eilės postina tiktai "pagražina" savo komentarais giriančiais Rusiją ir menkinančiais Ukrainą

              Comment


                Truputį ne į temą, bet tuo pačiu ir į temą.

                Comment


                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                  RF skelbiasi, kad sunaikino daug karinių taikinių ir Patriot bateriją, o taip pat 7 Storm Shadow raketas

                  Comment


                    Iš JAV Senato patvirtintos 48 mljrd pagalbos Ukrainai liko nepanaudotų tik 6, tai gresia nutrūkimas kol kažką naujo patvirtins.
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                    Comment



                      Tai reiškia, kad bus patvirtinta kažkas naujo. Aš manau dėl to mes galim nesijaudinti, nerimauti būtų pagrindas tik jeigu JAV prezidentu išrinktų Trumpą, bet iki to dar daug laiko ir ne tokie dideli šansai, kad jį apskritai išrinks. Bet įdomu tai, kad JAV paramos paketas užsibaiginėti pradeda dabar, kada visi laukia ukrainiečių kontrapuolimo. Dėl to aš manau, kad ta 48 mlrd. USD suma buvo neatsitiktinė, o jau prieš metus buvo paskaičiuota kiek mlrd. USD reikės ukrainiečiams pasiruošti šios vasaros kontrapuolimui. Viskas eina pagal planą ir viskas buvo sudetinta. Nebuvo atsitiktinumas, kad visi vienu metu pradėjo skelbti apie tankų tiekimą, nėra atsitiktinumas ir tai, kad praėjus vos savaitei Prancūzija paskelbia, kad Ukrainai tieks tas pačias Storm Shadow raketas, kurias ką tik pradėjo tiekti UK. Visi klausimai 'o kodėl neduoda HIMARSŲ/tankų /ATACAMS/naikintuvų', turi vieną atsakymą - dėl to, kad viskam yra savas laikas ir tokia jau yra vakarų strategija, kad Ukrainos pajėgumus auginti tolygiai su Rusijos pajėgumų mažėjimu, t.y. karą su Rusija laimėti ne per kokį blitzkrygą, o per išsekinimą. Ukrainos 'blitzkrygas' buvo sunkiai įmanomas, tam būtų reikėję paruošti labai galingą armiją per labai trumpą laiką, t.y. vos per kelis mėnesius, bent jau iki vasaros vidurio ir vakarų technikos būtų reikėję kur kas daugiau nei dabar, kada per metus Rusijos armija smarkiai nusilpo. Kas dar svarbiau, tai reikėjo išvengti branduolinio ginklo panaudojimo ir jeigu Putinas būtų staigiai pajutęs, kad jis pralaimės karą - jis galėjo griebtis atominių bombų. Per metus Putinas jau turėjo suprasti, kad jis karą iš esmės pralaimėjo, tam tikra prasme jis turėjo daug laiko su ta mintim susitaikyti, o tai reiškia, kad tikimybė, kad jis griebsis branduolinių bombų dabar yra mažesnė, nei kad ji būtų buvus, jei Putinas psichologiškai nebūtų buvęs pripratintas prie minties, kad jis karą pralaimės ir 'ant karštų nervų' vedinas emocijų galėjo priimti labai neprotingus sprendimus. Reikėjo pasiruošti ir planui, o kas būtų, jei visgi Putinas branduolinį ginklą panaudotų. Reikėjo padirbėti ir su Kinija, jog ji suprastų, kad šiuo atveju negali būti jokio 'neutralumo' ir kad ji turi pasirinkti kurioje pusėje yra (branduolinio ginklo panaudojimo, Ukrainos suverenumo, santykių su vakarais ir pan. prasme). Aš manau planas minimum šiai vasarai yra atsiėmimas visų pernai metais okupuotų teritorijų, planas maksimum - atsiimti ir Lugansko/Donecko teritorijas. Tai, kad prasideda ukrainiečių pilotų apmokymas rodo, kad ruošiamasi is STAGE 3, t.y. Krymo deokupacijai, kuri, sprendžiant pagal tai, kada bus baigtas pilotų apmokymas, turėtų būti sekančią vasarą. Krymo deokupaciją Putinas priims skaudžiausiai, bet labai gali būti, kad tuo metu jis jau turės spręsti rimtas Rusijos ekonomines problemas.

                      Comment


                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                        Iš JAV Senato patvirtintos 48 mljrd pagalbos Ukrainai liko nepanaudotų tik 6, tai gresia nutrūkimas kol kažką naujo patvirtins.
                        Vadinasi 50% pasaulio ekonomikos pralaimi 1-am % ekonomikos.
                        Chuilo buvo teisus - liberaliosios demokratijos žlugimas? Valios triumfas?

                        Comment


                          Parašė Sula Rodyti pranešimą

                          Vadinasi 50% pasaulio ekonomikos pralaimi 1-am % ekonomikos.
                          Chuilo buvo teisus - liberaliosios demokratijos žlugimas? Valios triumfas?
                          ech jei tik BVP procentai kariautų... Beje ir pati BVP struktūra svarbi. Jei pažiūri, kad iš tų 50 proc. BVP 8 proc. sudaro finansinės paslaugos (kas nelabai padeda greitai didinti pvz. artilerijos sviedinių gamybą), kai kuriose šalyse kaip Prancūzija ar Italija 8-9 proc. BVP yra iš tourism and hospitality, o Ispanijoje net 20+ proc. BVP iš tourism and hospitality (kas irgi neaišku kaip gali padėti laimėti karą) ir t.t. , o kokioje metalurgijoje pagal gamybos apimtis stuacija panaši, kai tuo tarpu aliuminio gamyboje Rusija lenkia visas Vakarų valstybes kartu sudėjus (o tai kur kas svarbiau karo baigčiai nei turizmo sektorius), tai tie BVP procentai jau neatrodo taip ryškiai žaidžiantys į vienus vartus.

                          P. S. Tai Rusija dar dar. Bet konflikto su Kinija atveju tai neįsivaizduoju kaip Vakarų pasaulis galėtų rungtis su jais sviedinių gamyboje, šarvuotos technikos gamyboje ir pan. kai pažiūri į bazines tai produkcijai gaminti reikalingų žaliavų ir komponentų gamybos apimtis ir turimas production capacity. Žinoma viskas padaroma, bet karo atveju tam jau nebūtų tiesiog laiko.

                          Comment


                            Parašė Sula Rodyti pranešimą

                            Vadinasi 50% pasaulio ekonomikos pralaimi 1-am % ekonomikos.
                            Chuilo buvo teisus - liberaliosios demokratijos žlugimas? Valios triumfas?
                            Visų pirma, tai 50% pasaulio ekonomikos su Rusija nekariauja. Jei kariautų - tai tas karas būtų visai kitoks, kuriame dominuotų ne haubicos, o aviacija ir ne minosvaidžiai, o raketos. Ukrainiečiai su rusais iš esmės kariauja praeito amžiaus karą, kur bent iki šiol dominavo šaltojo karo laikų sovietinė karinė technika. Tokiam karui vakarai nesiruošė ir suprantama dėl ko.
                            Visų antra - o kas sakė, kad ukrainiečiai karą pralaimi? Jei lygintumėm kaip situacija pasikeitė per metus - tai ukrainiečiai jau atsiėmė 50% pernai okupuotų teritorijų ir tai yra dešimtimis, jei ne šimtais kartų, didesnės teritorijos, nei kad rusams per metus pavyko jų užgrobti. Vertinant kas per metus daugiau teritorijų okupavo/atsikovojo - pralaimėtojas daugiau nei aiškus. Perspektyvos lygiai tokios pačios nusimato ir laukti liko ne tiek jau ir ilgai. Dėl to pasakymas, kad '50% pasaulio ekonomikos pralaimi 1%' nėra labai tikslus, tikslesnis pasakymas būtų 'kodėl 0,3% pasaulio ekonomikos, kurią remia 50% pasaulio ekonomikos, nepakankamai greitai laimi prieš 2% pasaulio ekonomikos' ir atsakymų čia gali būti įvairių, pvz. vienas iš jų: todėl, kad Ukraina kariauja ne su 1 ar 2% pasaulio ekonomikos, o su karinės technikos paveldu iš sovietų laikų, kada sovietai turėjo 12% pasaulio ekonomikos ir 20-30% pasaulinio karinio biudžeto. Kad laimėti prieš tokią armiją, ukrainiečiams neužteko kelių mėnesių pasiruošimo vos ne nuo nulio, o rudenį/žiemą/pavasarį nepuolė, nes tam nebuvo tinkamų oro sąlygų, antra vertus nemažas teritorijas Ukraina spėjo ir praeitą vasarą atsiimti. Bet kas karą laimi ir kas pralaimi - pažiūrėsim šį vasaros sezoną.

                            Comment


                              Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                              ech jei tik BVP procentai kariautų... Beje ir pati BVP struktūra svarbi. Jei pažiūri, kad iš tų 50 proc. BVP 8 proc. sudaro finansinės paslaugos (kas nelabai padeda greitai didinti pvz. artilerijos sviedinių gamybą), kai kuriose šalyse kaip Prancūzija ar Italija 8-9 proc. BVP yra iš tourism and hospitality, o Ispanijoje net 20+ proc. BVP iš tourism and hospitality (kas irgi neaišku kaip gali padėti laimėti karą) ir t.t. , o kokioje metalurgijoje pagal gamybos apimtis stuacija panaši, kai tuo tarpu aliuminio gamyboje Rusija lenkia visas Vakarų valstybes kartu sudėjus (o tai kur kas svarbiau karo baigčiai nei turizmo sektorius), tai tie BVP procentai jau neatrodo taip ryškiai žaidžiantys į vienus vartus.

                              P. S. Tai Rusija dar dar. Bet konflikto su Kinija atveju tai neįsivaizduoju kaip Vakarų pasaulis galėtų rungtis su jais sviedinių gamyboje, šarvuotos technikos gamyboje ir pan. kai pažiūri į bazines tai produkcijai gaminti reikalingų žaliavų ir komponentų gamybos apimtis ir turimas production capacity. Žinoma viskas padaroma, bet karo atveju tam jau nebūtų tiesiog laiko.
                              Yra gera paskata Vakarų pasauliui pagalvoti apie tai, apie ką jie buvo linkę visai negalvoti. Ir manau tektoniai lūžiai prasidėjo. Per lėtai, per mažai, bet tikrai prasidėjo.

                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                              Comment


                                Čia buvo labiau retorinis-provokatyvus klausimas nes "Vakarai jau beveik išnaudojo visus turimus pagalbos Ukrainai resursus".
                                Orkų vojenkorai skelbiasi, kad RF padidino tankų gamybą 4 kartus, amunicijos - 7 kartus lyginant tik 2023 m. I ketv. su visiais 2022 m., neoficialiai, nes atseit duomenys slapti

                                Comment


                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                  Čia buvo labiau retorinis-provokatyvus klausimas nes "Vakarai jau beveik išnaudojo visus turimus pagalbos Ukrainai resursus".
                                  Orkų vojenkorai skelbiasi, kad RF padidino tankų gamybą 4 kartus, amunicijos - 7 kartus lyginant tik 2023 m. I ketv. su visiais 2022 m., neoficialiai, nes atseit duomenys slapti
                                  Aš tai net neabejoju, kad gal ne 4 ar 7, bet rusų pramonės pajėgumai auga, ir stipriai. Pinigų turi, naftos rekordinius kiekius pumpuoja (kad ir už mažesnę kainą). Čmobikų pririnks kiek reikės, dar ne vienas šimtas tūkstančių atguls į duobę Ukrainoje. Tuos pačius T-55 trauks iš kapinynų, skaičiau vertinimus kad gali turėti iki 3000 naudotinų tankų. Gamina ir T-90, ir Lancet'us, ir daug viso kito, ir Bayraktarus numušinėti, ir HIMARS'us išmoko jamminti. Kaip ten bebūtų, per metus laiko ir jie išmoko kariauti. Gaus ukrainiečiai F-16, ruskiai turi ką pasiūlyti - S-300 sistemos, šimtai SU-27 ir SU-35.

                                  Karas dar bus labai ilgas, kruvinas ir nuožmus.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                    Aš tai net neabejoju, kad gal ne 4 ar 7, bet rusų pramonės pajėgumai auga, ir stipriai. Pinigų turi, naftos rekordinius kiekius pumpuoja (kad ir už mažesnę kainą). Čmobikų pririnks kiek reikės, dar ne vienas šimtas tūkstančių atguls į duobę Ukrainoje. Tuos pačius T-55 trauks iš kapinynų, skaičiau vertinimus kad gali turėti iki 3000 naudotinų tankų. Gamina ir T-90, ir Lancet'us, ir daug viso kito, ir Bayraktarus numušinėti, ir HIMARS'us išmoko jamminti. Kaip ten bebūtų, per metus laiko ir jie išmoko kariauti. Gaus ukrainiečiai F-16, ruskiai turi ką pasiūlyti - S-300 sistemos, šimtai SU-27 ir SU-35.

                                    Karas dar bus labai ilgas, kruvinas ir nuožmus.
                                    Kiekvienas karas būna arba ilgas ir kruvinas arba baigiasi netikėtai. Jeigu Ukrainiečiams reikės nugalėti visą Rusijos armiją ir jinai priešinsis - tada karas bus ilgas ir kruvinas. Visgi egzistuoja šansai, kad rusai nuspręs, kad jau laikas baigti kariauti, praras norą.

                                    Tai nuolatinis spaudimas ir vis didinama parama Ukrainai svarbi tam, kad nuolat gniuždyti priešininką psichologiškai.

                                    Tikiuosi pavyks, kitaip - bus ilga ir kruvina.

                                    Comment


                                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                      HIMARS'us išmoko jamminti.
                                      Kur galima apie šitą paskaityt?

                                      Comment


                                        Pagrindinis priešininkas sėdi bunkeryje. Jį sužlugdytų psichologiškai du variantai:
                                        1) pro atvertas bunkerio duris nesibeldę įeis ginkluoti ZSU kariai;
                                        2) ateis (a) savi apsaugininkai ir išleis poilsio, (b) sukilėliai atjungs ryšio priemones į izoliuotą bunkerį.



                                        Comment


                                          Parašė rmss Rodyti pranešimą

                                          Kur galima apie šitą paskaityt?

                                          pirmas gugliaus linkas https://edition.cnn.com/2023/05/05/p...ine/index.html

                                          nėra už ką.
                                          -

                                          Comment

                                          Working...
                                          X