Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė geriantis Rodyti pranešimą

    Viskas ant popieriaus yra gerai. Paruoši gyventojus ant popieriaus visiems gyvenimo atvejams, paruoši tarnybas visiems atvejams, bet nukritus pirmai bombai Šumske bus masinė panika, betvarkė gatvėse ir belekiek darbo tarnyboms. Aš labai labai skeptiškas tuo atžvilgiu ir manau, kad visi tie pilietinio pasipriešinimo planai yra pinigai į balą. Tuos pinigus skirkim realioms kovoms besiruošiantiems piliečiams.
    Vėlgi – karas vyksta jau daugiau nei metai. Būtų išleista knygutė (visomis įmanomomis formomis), kasdienės reklamos per LRT ir komercinius kanalus (kaip kovido „baisioji“ statistika iki šiol) – jau rezultatas būtų.

    Daugelis tautiečių nori lygiuotis į skandinavus, tačiau gynybos prasme į, pavyzdžiui, suomius, nėra net noro pasižvalgyti – vis naiviai tikimės, kad ateis gerasis galingasis NATO ir apsaugos mus... Toks neatleistinai atmestinas požiūris į savo krašto gynybą rodo, kad vergo mentaliteto nesame atsikratę ir dar ir dar kartą patvirtina, kad tebesame gili Europos provincija.

    Dar kartą – neina kalba, kad eiliniai civiliai vienaip ar kitaip (fiziškai) organizuotai ginsis. Būtų labai didelė nauda, jeigu civiliai, karui prasidėjus, nepradėtų gatvėmis laikstyti kaip begalviai viščiukai. O tam reikėjo ruoštis vakar.

    Comment


      Skelbiama, kad Patriots iš JAV, Vokietijos ir Olandijos jau Ukrainoje, taip pat skelbiama, kad Ukraina gavo ir antrąją vokišką Iris-T oro gynybos sistemą. Prisimenant karo pradžią, ukrainiečių vienas pagrindinių prašymų vakarams buvo 'uždarykite mūsų oro erdvę'. Ir nors rusų lėktuvai tos oro erdvės pradėjo vengti jau seniai, tačiau šiandien paskelbtos naujienos iš esmės reiškia, kad Ukrainos oro gynyba pereina į naują lygį, pirmą kartą atsiranda galimybės mėginti numušti balistines raketas ir kas nemažiau svarbu - rusų aviacijai paleidinėti per atstumą bombas į ukrainiečių pozicijas taps kur kas sudėtingiau.

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

        Tai kol nėra karo nereikia jokio ir prieglobsčio, gali laisvai išvykti. Manau leistų išvykti ir prasidėjus karui, vis tik liberalioje demokratijoje ES tokie ribojimai kaip Ukrainoje sunkiai įsivaizduojami.
        Liberalūs požiūris, IMHO Lietuvoje 100% šaukiamo mažiaus vyrams 100% būtų blokuotos sienos, temptų gumą arba atvirščiai įvestų karo padėti, kad anksčiau aktyvuoti, kaip tai darė ukrainiečių valdžia. Ten iki paskutinio tempė, nors jau kokia vasario 21 buvo 100% aišku, o vyriausybiai kiba mėnesiais anksčiau, ty kad šansas didelis karo veiksmam. Pas juos prasidėjus karui buvo didelė anarchija ir čia tie kurie kariuoja nuo 2014 ir kurie ruošiesi.

        Comment


          Pentagon Gives Statement On Russian T-90 Tank Left At Truck Stop https://www.thedrive.com/the-war-zon...-at-truck-stop
          The Pentagon confirmed that the Russian tank that found its way to Louisiana was indeed headed to Aberdeen Proving Ground. So we may never know the fate of this tank. But given where it is headed, it is likely that it could be used for destructive testing — such as testing weaponry against it. It could also be used to familiarize troops with foreign equipment, or in some other sort of foreign materiel exploitation (FME) capacity.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            Sitai reikia pamatyti.

            https://youtu.be/fzL3rUfF_wY

            Comment


              Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
              Sitai reikia pamatyti.
              stebina mane tas abiejų pusių lindėjimas urvuose, leidžiant priešui netrukdomai prieiti per kelis metrus ir mėtyti į urvus granatas.

              -

              Comment


                Parašė gerietis Rodyti pranešimą

                stebina mane tas abiejų pusių lindėjimas urvuose, leidžiant priešui netrukdomai prieiti per kelis metrus ir mėtyti į urvus granatas.
                Aš tai kitaip kariaučiau.

                Comment


                  Parašė gerietis Rodyti pranešimą

                  stebina mane tas abiejų pusių lindėjimas urvuose, leidžiant priešui netrukdomai prieiti per kelis metrus ir mėtyti į urvus granatas.
                  Man irgi pasirodė keista. Jie ką, Counter Strike nelošę?
                  If a lion could speak, we could not understand him.

                  Comment


                    Parašė gerietis Rodyti pranešimą

                    stebina mane tas abiejų pusių lindėjimas urvuose, leidžiant priešui netrukdomai prieiti per kelis metrus ir mėtyti į urvus granatas.
                    Jūsų sakinyje yra vidinis prieštaravimas. O šiaip jau kare kaip kare - yra 1001+ skirtingų situacijų.

                    Comment


                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                      Man irgi pasirodė keista. Jie ką, Counter Strike nelošę?
                      Operatorius vienintelis CS lošęs, išlindo atsišaudyti ir vėliau urvinius ištraukė į lauką kad padėtų.
                      -

                      Comment


                        Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
                        Sitai reikia pamatyti.

                        https://youtu.be/fzL3rUfF_wY
                        R. Miliūtė orkus galėtų pradėti vadinti tikruoju vardu - pyderi.

                        Comment


                          Pider na dvenadtsatom
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            Comment


                              Comment


                                Dėl tokio požiūrio net ne propaganda kalta. Čia latentinis imperinis mąstymas, kurį propaganda gali tik sustiprinti. Tokioje aplinkoje išaugo, ir tokioje aplinkoje mirs, užauginusi ne vieną naujų imperialistų kartą. (Nenustebčiau, jeigu ponia – kokia nors labai dvasinga rusų kalbos ir literatūros mokytoja.)

                                Comment


                                  Ten visai rimtai daug kas turi požiūrį, kad visos nedidelės valstybės, kurių populuacija mažesnė už Maskvą, yra kažkokie dirbtiniai nesusipratimai žemėlapyje. Lenkiją, Vokietiją, Turkiją, Iraną, savaime aišku - Kiniją dar laiko valstybėmis. Visokios "Pribaltikos", Suomijos, Sakartvelai, netgi Kazachstanas (tik 19 mln žmonių nepaisant didelės teritorijos) - limitrofai, šprotai, chutorianai, gentys be istorijos. Keista kaip dar apie kraujomaišą neprisigalvoja memų.

                                  Verta prisiminti kaip netgi tas pats putinas 2000-aisiais, kai dar buvo "liberalus" flirtavo su NATO, siūlydamas tartis nekreipiant dėmėsio į tas Centrinės Europos valstybėles (dar tuo metu ne NATO nares), nes jos "vis tiek nieko nereiškia".

                                  Arba kai kurių dabartinių "gerųjų opozicionierių" vos ne įsakmus tonas, kad bėgančius nuo mobilizacijos privaloma priimti. Didžioji tauta kenčia, ė kaimas, davai padėkit!

                                  Ukraina tuo tarpu pakliūna į visai kitą kategoriją - rusai, kurie išdavė savo brolius ir seseris. Yra netgi toks liaudyje pamėgtas terminas, galimai naujadaras вырусь (sudarytas panašia dvasia kaip žodis urod - išsigimęs, o apytiksliai išsiverčia kaip "išrusęję"). Baltarusija - rusai, kurie neišdavė.
                                  Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.04.24, 11:38.
                                  Snowflakes will attack U <3

                                  Comment


                                    Ukrainiečiai susuko padėkos video lietuviams

                                    Comment


                                      Vis užmetų akį pasižiūrėti kokios orų prognozės Donbase ir jos žiaurios - ateinančią savaitę krituliai numatomi 6 dienas iš 7, sekančią savaitę tris ir per dvi savaites nenumatoma nė vienos giedros dienos. Krituliai trukdo žemei išdžiūti, kad technika neužklimptų, o debesys trukdo žlvagybai iš palidovų, kurie Ukrainai neabejotinai daug naudingos informacijos pateikia ir vargu ar Ukraina puls neišnaudojant šito pranašumo. Blogai tai, kad kuo ilgiau nusikelia kontrapuolimas - tuo Rusija jam geriau pasiruoš. Estijos krašto apsaugos ministras po susitikimo Ramšteine išvis sako, kad kontrapuolimo galim dar ir mėnesį nesulaukti, o gal net dviejų ir reikia manyti, kad jie ten pačias patikimiausias orų prognozes turi.

                                      It will be at least a month before Ukraine launches active offensive operations against Russia, Estonian Defense Minister Hanno Pevkur said in an interview with Estonian news outlet ERR on April 23, following a Ramstein-format meeting of Ukraine’s partner nations.

                                      He believes rainy weather to be the main obstacle to starting the counter-offensive operation.

                                      "Listening to the opinions (voiced) at the Ramstein base, it will take a month before we will be able to speak about a real counter-offensive,” he said.

                                      “If the weather changes, it can happen earlier. If it doesn't, a month will pass, maybe two.”

                                      Comment


                                        Tai gal kaip tik geriau, nes rusams bus sunkiau pulti, o ukrainiečiams lengviau gintis? Ukrainai reikėjo tęsti kontrpuolimą lapkritį,kokie orai bebūtų, tada buvo daugiau šansų. Dabar jų praktiškai nėra.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X