Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Europa pradeda nuokalnėn riedėti, todėl mes atrodom dabar neblogai.
    Lekia nuo skardžio žemyn galva... Ir dar mums pametėja paramos 20% nuo mūsų viso biudžeto.
    Paskutinis taisė andyour; 2016.04.15, 18:16.

    Comment


      Lietuvos švedas Ohmanas kaip visada teisingai rašo apie vakarus - karalius nuogas.
      Bet, svarbiausia, Rusija visą laiką žaidžia ant savo galimybių ribos ir tam, kaip minėjau, turi pakankamai apgalvotą ilgalaikę strategiją. Pagal ją, reikalui esant, gali sau leisti daryti pakankamai drastiškus žingsnius, tuo pačiu sukeldama tam tikrą „nenusakomumo momentą“.
      Vakarai, bent taip atrodo, žaidžia daugiausiai pusę metų į priekį. Su kažkokia iliuzine viltimi, kad viskas pasitaisys „jei tik...“. Žaidžia pakankamai nevieningai, kiekviena šalis su savo ribojimais, pasiūlymais ir „ryšiais“. O kai taisyklės sulaužomos, sutrinka ar gal labiau apsimeta, kad viskas vis dėlto vyko taip, kaip numatyta. ESBO stebėtojai Rytų Ukrainoje, ko gero, geriausias pavyzdys, kai „abi pusės“ raginamos laikytis paliaubų, nors akivaizdu, kad Rusijos palaikomos ginkluotos formuotės yra tos, kurios jas laužo.
      http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...lka-500-611605

      Comment


        Žurnalistus papiktinusį įstatymą prezidentė pavadino gėdingu

        Prezidentė Dalia Grybauskaitė pavadino gėdingu Seimo priimtą įstatymą dėl baudžiamosios atsakomybės už neviešų teismų medžiagos paskelbimą. Valstybės vadovė leidžia suprasti, kad šio įstatymo greičiausiai laukia jos veto.

        Comment


          D. Grybauskaitė siūlo keisti Lietuvos veidą
          Lietuvoje susikaupė pernelyg daug sunkių ir skaudžių socialinių problemų, kurios tvinko ne vieną dešimtmetį, kol pritvinko į didelį skaudulį.
          Kurios tvinko ne vieną kadenciją
          Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=71022898

          Comment


            Praėjo 3 savaitės nuo A. Tapino straipsnio apie tai, kad Prezidentūra šia tema mala šūdą taip pat gerai, kaip ir visos kitos institucijos, bet gal dar yra šansų leisti veikti visuomenininkams ir verslui, galimai viską koordinuojant Prezidentei. Toks įspūdis, kad jis realiai gali pakeisti mūsų politikos kursą. Arba labai gerai informuotas.

            Comment


              Valdančiųjų gretos Seime dar aptirpo
              http://vz.lt/verslo-aplinka/2016/04/...me-dar-aptirpo

              Ketvirtadienį Seimo posėdyje pranešta, kad iš valdančiosios Darbo partijos (DP) frakcijos išėjo parlamentinio Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Saulius Bucevičius. Jis perėjo į Seimo opozicinę Liberalų sąjūdžio frakciją.

              Jau anksčiau skelbta, kad dėl planų išeiti pas liberalus DP valdyba kreipėsi į partijos prezidiumą, siūlydama laikinai sustabdyti p. Bucevičiaus narystę partijoje. Neatmetama, kad jis bus atleistas iš Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininko posto, kuris pagal valdančiosios koalicijos sutartį priklauso DP.

              Ketvirtadienį taip pat pranešta, kad iš valdančiosios Tvarkos ir teisingumo partijos frakciją į nefrakcionuotus Seimo narius vienijančią Mišrią grupę perėjo Stasys Brundza. Mišrioji grupė nepriklauso valdantiesiems, tad faktiškai yra opozicinė.

              Kiek anksčiau iš Tvarkos ir teisingumo partijos į Liberalų sąjūdžio frakciją išėjo Jolita Vaickienė. Dėl šio perėjimo ji neteko Seimo Audito komiteto pirmininkės pareigų.

              Dabar darbo partijos frakcijoje Seime yra 28 nariai, Tvarkos ir teisingumo partijos frakcijoje – 11 narių, dar viena valdančioji Socialdemokratų frakcija turi 39 narius. Tad iš viso valdantieji vienija 78 parlamentarus iš 141.

              Comment


                Prezidentės metinis pranešimas

                D. Grybauskaitė stipriai kirto politikams

                Korupcija vis dar išlieka viena didžiausių problemų Lietuvoje:

                Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį Seime skaitė metinį pranešimą, kuriame labiausiai kliuvo politikams ir kai kurioms institucijoms. Ji paminėjo visus skandalus, kurie pastaruoju metu sukrėtė Lietuvą, ir konstatavo, kad politinė sistema įžūliai laikosi įsikibusi savo senų įpročių.

                Šalies vadovė konkrečiai nepaminėjo jokios politinės jėgos, bet aiškiai įvardino, kas kelia nerimą: tai prekyba poveikiu, juodosios buhalterijos, „vijūnėlė dvarai", „dramblio pirkimai", švogerių ir žentų tradicijos, zadanijų dalijimas telefonu.
                Valdančioji dauguma neįgali vykdyti reformas, gali tik kurti darbo grupes, kurioms netgi pasiūlius tinkamus sprendimus, jie yra neįgyvendinami dėl tos pačios Vyriausybės ir Seimo neįgalumo:

                Mato strateginį neįgalumą Tačiau, prezidentės manymu, šalies vystymosi pagreitis lėtėja. „Strateginiai apsisprendimai gyvybiškai svarbūs valstybės sėkmei. Tačiau kol kas įvaldytas tik darbo grupių kūrimo menas – kelios dešimtys jų vis dar ieško įvairių sprendimų“

                Prezidentės teigimu, keturiolika ministerijų turi 347 pavaldžias institucijas, tačiau vien pernai ekspertams ir galimybių studijoms išleista 11 mln. eurų. Vyriausybės kanceliarija išlaidas ekspertams padidino 35 kartus.
                Populistinė ir sovietinė valdančioji dauguma neįgali kurti modernią šalį:

                Pasigenda dėmesio inovacijoms Toliau šalies vadovė kalbėjo apie inovacijas. Pasak D. Grybauskaitės, pasaulis ir Lietuva įžengė į naują ekonomikos vystymosi etapą, kuriame mūsų gyvenimus keičia aukštosios technologijos. „Lietuva per 12 narystės Europos Sąjungoje metų inovacijų švieslentėje pasistūmėjo vos per vieną vietą. Į mokslinius tyrimus investuojame tik 1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP)“, – pastebėjo prezidentė.

                Pasak D. Grybauskaitės, pavieniais atvejais mūsų mokslininkai ir verslininkai rodo kryptį pasauliui, tačiau kryptingos valstybės politikos inovacijų srityje trūksta.
                Neefektyviai veikianti valstybė:

                Šalies vadovė apgailestavo, kad optimizavimo planų įgyvendinimas aplenkė ir šalies gydymo įstaigas. Pasak D. Grybauskaitės, vis dar išlaikome 94 ligonines, nors trečdalis jų nuostolingos, turime 38 proc. daugiau lovų nei ES vidurkis, nors trečdalis jų rajonuose – tuščios.
                -------------
                D. Grybauskaitė pabrėžė ir problemas aukštajame moksle. Jai užkliuvo, kad mažėjant abiturientų, Lietuvoje vis tiek lieka 45 aukštosios mokyklos ir 1800 studijų programų, kai Europos Sąjungos vidurkis – 5 universitetai milijonui gyventojų. „Rizikuojame tapti neraštinga valstybe su aukštuoju išsilavinimu“, - teigia D. Grybauskaitė.
                Valstybinės įmonės veikia apgailėtinai:

                D. Grybauskaitė dūrė ir į neefektyvų valstybinių įmonių valdymą: 9 mlrd. eurų vertės turto ir 40 tūkst. darbuotojų indėlis į šalies ekonomiką siekia vos 3 proc. bendrojo vidaus produkto


                Mano supratimu labai geras Prezidentės metinis pranešimas. Išvardintos visos didžiausios Lietuvos bėdos. Ir kaip jau ne kartą pats esu sakęs, esmė, kad turime gabius, išsimokslinusius, užsienio kalbas mokančius ir verslius žmones, puikią geografinę padėtį, viską, ko reikia sėkmingai ir pirmaujančiai valstybei sukurti, išskyrus vieną - modernią, nekorumpuotą, nepopulistinę, efektyviai veikiančią, gebančią vykdyti reformas ir valdyti valstybę valdžią.

                Comment


                  L. Balsys dūrė D. Grybauskaitei: ji vis dar gyvena ne Lietuvoje
                  „Šis pranešimas, kaip ir visi kiti iki šiol – iš esmės surinkta ir pateikta bloga informacija apie Lietuvą. Toks įspūdis, lyg prezidentė visus metus sėdi sėdi, stebi stebi, nieko pati nedaro, sėdi stebi iš šalies, o paskui tik staiga viską užsirašo, ateina ir visiems susako“, – DELFI sakė L. Balsys.
                  L. Balsiui taip pat susidarė įspūdis, kad D. Grybauskaitė „netiesiogiai bandė išsukti korupcijos liūne paskendusius liberalus“. L. Balsio teigimu, kalbėdama apie kitas partijas, prezidentė minėjo konkrečias istorijas, pavyzdžiui, Vijūnėlės dvarą, o liberalai tarsi liko nuošalyje. „Mes vėl matome dvigubus standartus, bandymus kažką išsukti“, – sako L. Balsys.
                  http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=71504520

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    L. Balsys dūrė D. Grybauskaitei: ji vis dar gyvena ne Lietuvoje


                    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=71504520
                    tai kad liberalų partijai niekas įtarimų nepateikė, ar Balsys daugiau žino?

                    Comment


                      Prezidentė minėjo, kad Seime niekam nepriimamos jos pateiktos pataisos, o ir kita krūva reikalingų įstatymų nepriimami.

                      Comment


                        Parašė Galis Rodyti pranešimą
                        tai kad liberalų partijai niekas įtarimų nepateikė, ar Balsys daugiau žino?
                        Balsys yra "arbūzas" t.y. Kremliaus finansuojamas nuokruša, kurio opinija panašiai vertinga, kaip šunų prieglaudos gyventojo.

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Balsys yra "arbūzas" t.y. Kremliaus finansuojamas nuokruša, kurio opinija panašiai vertinga, kaip šunų prieglaudos gyventojo.
                          Tikrai, vaizdelis susidaro būtent toks. Taip yra visoje Europoje, kaip vis kartas nuo karto išlenda "žaliųjų" veikla naudinga būtent Kremliui.

                          Comment


                            Ar Europoje išvis įmanomas opozicijos, kuri nebūtų siejama su kremliumi, egzistavimas?

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Ar Europoje išvis įmanomas opozicijos, kuri nebūtų siejama su kremliumi, egzistavimas?
                              Kubilius?

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Ar Europoje išvis įmanomas opozicijos, kuri nebūtų siejama su kremliumi, egzistavimas?
                                sarkazmas būtų vietoje, jei nežinotumėme faktų, kad visokių pro-putiniškų partijų yra kogero visoje rytų Europoje, o neretai ir vakaruose.

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Ar Europoje išvis įmanomas opozicijos, kuri nebūtų siejama su kremliumi, egzistavimas?
                                  Sunkus klausimas. Štai Sąjūdžio laikų žaliųjų (tikrų) lyderis Saulius Gricius nė iš šio nė iš to staiga be jokios priežasties iššoko pro langą. Visai kaip pulkininkas Pociūnas.

                                  Comment


                                    sarkazmas būtų vietoje, jei nežinotumėme faktų, kad visokių pro-putiniškų partijų yra kogero visoje rytų Europoje, o neretai ir vakaruose.
                                    O kaip atpažinti ne proputinišką opoziciją? Ar tokios išvis nėra?

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      O kaip atpažinti ne proputinišką opoziciją? Ar tokios išvis nėra?
                                      Elementaru, Watsonai. Pažiūrėkite atidžiai kam naudingi tokios opozicijos veiksmai, Lietuvai ar Kremliui. Būtent veiksmai, ne žodžiai.
                                      Prieš pat pereinant opozicijon, prieš pat rinkimus būsimoji opozicija, dar turėdama valdžią:
                                      2008 m. rugsėjo 16 dieną Lietuvos Seime svarstant kariuomenės klausimą, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pareiškė, kad Lietuva gali jaustis kaip niekada saugi, todėl nuo rugsėjo 15 dienos sustabdomas privalomas šaukimas į kariuomenę
                                      Paskutinis taisė J.U.; 2016.06.09, 16:17.

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        O kaip atpažinti ne proputinišką opoziciją? Ar tokios išvis nėra?
                                        Tai gali būti ir pozicija proputiniška, gali būti ir šiaip kokių marginalų šaika tiesiog kelianti erzelį ir chaosą(tomaševskininkai pvz.).

                                        Comment


                                          Kremliui lygiai taip pat gali būti naudingi ir Europą siaubiantys potvyniai, migrantai ar kokie nors referendumai (pvz., Anglijos). Bet tai nereiškia, kad kremlius viską ir organizuoja.
                                          Vertinant vien pagal tai, kas ir kam naudinga, galima nueiti iki visiškų absurdų. Pvz., bananų valgytojai yra naudingi Ekvadorui, o kriaušių valgytojai - nenaudingi .
                                          Paskutinis taisė senasnamas; 2016.06.09, 16:23.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X