Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Free market realioje pasaulinėje ekonomikoje jau senai nebėra ir vyriausybės dirba ne pagal ideologiją, o pagal tai, kas naudinga jų šaliai ir verslui. Todėl liberalizmas labiau išsiskiria ne ekonominėje srityje, o socialinėje, kalbant apie tai, kiek migrantų bus priima, ar leis homoseksualams tuoktis, ir pan. O šiuo klausimu yra kairė pusė, kurioje sėdi ir liberalai ir kita dešinė.
    Esi iš esmės neteisus. Vienintelė ryški takoskyra moderniojoje politikoje ir yra ekonominė ideologija. Taip vadinamas communitarian/cosmopolitanian divide yra sumažėjęs iki minimumo - tarkime, JK Leiboristų Vyriausybės inicijuoti karai Afganistane ir Irake, ir Konservatorių įteisintos gėjų santuokos. Tad kultūrinė - kairės/dešinės pasaulėžiūra senai susipynė ir persimaišė, tačiau ekonominės ideologijos skirtumai yra ryškūs kaip niekada, ir ekonominės politika yra tai, kas nulemia elektorato apsisprendimą. 1992 B.Clinton laimėjo rinkimus su gana nedviprasmišku šūkiu - It's the economy, stupid, kuris aiškia parodė, kas svarbu rinkėjui.

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Vyriausybės dirba ne pagal ideologiją, o pagal tai, kas naudinga jų šaliai ir verslui
    Na, tai skirtingos Vyriausybės turi radikaliai skirtingą nuomonę (ideologiją), kas naudinga šaliai, ir kokiais metodais tai pasiekti.
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
      Na, liberalizmo ideologijos kertinis akmuo yra Free market, kariosios ideologijos - Free market imperfections.
      Politinės ekonomikos paradigmoje tai radikaliai priešingos stovyklos, todėl tas liberal left žiauriai rėžia ausį ir tiesiog doesn't make sense - kaip ir košerinė kiauliena arba wahabitas ateistas.

      Kitą vertus, net ir gūglė, parašius liberal left meta rezultatus apie (centro dešinios) Liberal Democrats partijos JK mažą kairesnių pažiūrų frakciją, kuri mano, kad partija turėtų būti centro kairė.

      Taigi, galbūt Liberal left yra tiesiog Socialist arba SocialDemocratic Left, kurios su liberalizmu neturi nieko bendro.
      Čia forume jau senokai painiojamas liberalizmas su libertarizmu, o JAV dominuojantis žodžio 'liberal' suvokimas (besiremiantis daugiau socialiniu libertarizmu, taigi politine 'kaire', tam tikra ribota apimtim) su Vakarų Europoje dominuojančiu 'liberal' suvokimu (kuris akcentuoja ekonomines laisves, bet ne socialines, taigi politinę 'dešinę' - bet vėlgi, tik ribota apimtim). Bet jau pastebėjau, kad neverta per daug gilintis ir aiškinti, nes dauguma čia yra 'rašytojai' daugiau nei 'skaitytojai'.

      О jau kad vidaus politikos ideologija Vakaruose beveik visiškai nelemia išorinės užsienio (politikos) ideologijos iš viso tik keli vienetai šiame forume supranta. Dėl to čia buvo juokinga žiūrėti į kelis 'ekspertus', kurie pradžioje liaupsino Trumpą ("gi suprask 'dešinysis', geriau už 'leftistus' ..."), bet po to staigiai dūmė į krūmus kai tas oranžinio Orangutango palikuonis pradėjo sapalioti apie meilę Putinui ...
      Paskutinis taisė nomad; 2016.03.30, 22:46.
      There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

      Comment


        Parašė mellopark Rodyti pranešimą
        Varyti šiuos socdemus iš valdžios. Balsutoi už partiją kuri:
        nepardavinės Lietuvos užsienėčiams, nepardavinės žėmes kitataučiams ir atvykėliams, kad išsaugotu žėme mums - Lietuviams, Lietuvos žmonėms.
        susytvarykys su tautinėm bendrijom Lietuvoje, kurie atrsirado po visokiu Sajungu - arba su Lenkija arba su Rusija - ir kuriuos reikėtu išsiusti i Tevynė - Lenkijos Respublka arba Rusijos Federacia. Lietuva - Lietuviams - be pykčio, bet aiškiai ir be kompromisų dėl mūsų žėmės ir mūsų įmoniu. Mažėikių Naftą reikia išpirkti iš Lenkų, tai pat Lietuvos Draudimą ir Pacu Rūmus Vilniaus Senamiestyje. Jau geriau rusų ivestoriai nėgu lenkų įmonės. Kiekviėna valstybė turi savo strateginės bendrovės ir Lietuvai reikia tūrėti Nacionalinė Energijos Bendrovė kuri ir Mažeikių Nafta valdytu. Sveikinu visus Lietuvos žmonės. Linkejimai
        O gal paprasčiau, kaip siūlė Šarikovas: "взять все и поделить"?
        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

        Comment


          Reitingų karalius - nukarūnuotas. Kuo arčiau rinkimai, tuo mažesni bus tiek Butkevičiaus, tiek pačių socdemų reitingai. Jeigu būtų statymai, statyčiau, kad sodemai po rinkimų užims ketvirtą vietą po liberalų, konservatorių ir valstiečių.

          Vyriausybę purtantys skandalai smukdo gyventojų pasitikėjimą premjeru Algirdu Butkevičiumi – ministrą pirmininką nepalankiai vertinančių piliečių kovą buvo daugiausia nuo 2004 metų. Savo ruožtu palankumas opozicijoje esantiems politikams išaugo.

          Šių metų kovo 4-15 dienomis naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai" atlikta sociologinė apklausa atskleidė, kad A. Butkevičių palankiai vertina 51 proc. respondentų, nepalankiai – 44 proc., o reitingų lentelėje Premjeras per mėnesį smuko iš 4 į 10 vietą.

          Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=70873600
          Įdomu kaip šitie stagnatoriai bandys grįžti į valdžią 2020 m., kada visos Vėsaitės, Bradauskai ir Butkevičiai visiškai susenę bus. Socdemai juk nemoka atsinaujinti ir jau pramiegojo laiką, kada galėjo išauginti naująją kartą. Per ateinančius rinkimus į valdžią jų pateks dvigubai mažiau, nei yra dabar, ir tame tarpe veikiausiai neatsiras vietos netgi vieninteliam jaunam Požėlai.
          Paskutinis taisė Eidvis; 2016.04.02, 08:31.

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            Įdomu kaip šitie stagnatoriai bandys grįžti į valdžią 2020 m., kada visos Vėsaitės, Bradauskai ir Butkevičiai visiškai susenę bus. Socdemai juk nemoka atsinaujinti ir jau pramiegojo laiką, kada galėjo išauginti naująją kartą. Per ateinančius rinkimus į valdžią jų pateks dvigubai mažiau, nei yra dabar, ir tame tarpe veikiausiai neatsiras vietos netgi vieninteliam jaunam Požėlai.
            Paskaičiau tavo pranešimą ir netyčia FB užtikau
            AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

            Comment


              Naujųjų atstovų yra visose partijose. Tik jiems neduodama tų partijų valdžia.

              Comment


                Parašė booraz Rodyti pranešimą
                Paskaičiau tavo pranešimą ir netyčia FB užtikau
                Atvaizdas
                jaunųjų socdemų yra ir tokių fb paskyrų "jaunieji xxx socdemai" pilna ir jų iniciatyvos visai nieko ir patys žmonės proto turi, bet kai jiems reikia fotografuotis, teisinti ir ginti jau visiems žinomus lsdp narius tai ne vienam iškyla vidinis konfliktas ir kažin ar jei ir toliau pirmieji lsdp nariai laikysis įsikibę kedžiu ir tuo pat metu juokins savo fb ir per tv, ar ambicingiausi jaunuoliai nepasuks pas kokius liberalus.

                Comment


                  Apie Zigmą Vaišvilą ir mūsų kvailumą.
                  Didžiausia bėda hibridinio karo fone – pasidavimas emocijoms ir manipuliavimui faktais. Jei jau išties norite atremti Rusijos grėsmę, visų pirma, privalėsite atremti ją savo ir artimųjų galvose.
                  http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...mas-500-604149

                  Comment


                    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                    Naujųjų atstovų yra visose partijose. Tik jiems neduodama tų partijų valdžia.
                    Tiesa, bet tik dalinai. Pagrinde tai tiesa su visomis vieno projekto/asmens populistinėmis partijomis. Tačiau jos dažnai atsiranda ir dažnai išnyksta, dėl to dauguma jų net nespėja susenti,o kokie Paksistai jau baigia susenti kartu su Paksu ir labai tikėtina, kad jie jau per sekančius rinkimus išnyks.

                    Tačiau kalbant apie tradicines partijas, kurios paremtos idealogija ir kurioms atsinaujinimas yra būtina sąlyga, tai konservatoriai pastaruoju metu ypač aktyviai keičia kartas, tačiau jie tai palaipsniui darė ir ankščiau (Kreivys, Adomėnas, A. Bilotaitė, Šimonytė, R. Žilinskas). Liberalai visuomet jaunatviški buvo. Tačiau socdemai nesikeičia jau 25 metus. Dabar visas jų pagrindas yra pensininkai, vidutiniu amžiumi turbūt tik su popiežiaus kardinolais lygintis galintys, o per 2020 m. rinkimus jiems bus 70+ metų, nes 2016 m. rinkimams naujų jaunų lyderių jie neparuošė ir vėl į seimą pateks tie patys nusibodę pensininkai. O būnant visiems pensininkams ir dar opozicijoje, kur negaus jokių rimtų postų, jaunimą iškelti bus nepalyginamai sunkiau, negu kad turėjo sąlygas iki šiol. Dėl to labai tikėtina, kad socdemai, nesugebėdami atsinaujinti, išvis išnyks iš Lietuvos politikos. Juk jeigu nesugeba atsinaujinti, vadinas kažkada vienaip ar kitaip užsilenkti turi.

                    Comment


                      IMHO gerokai per drastiškas prognozes darai. Nebūčiau net tikras dėl jų pralošimo šių metų rinkimuose, ką jau bekalbėti apie išnykimą iš Lietuvos politikos padangių

                      Comment


                        Parašė booraz Rodyti pranešimą
                        Paskaičiau tavo pranešimą ir netyčia FB užtikau
                        Atvaizdas
                        Ar tikrai netycia...?

                        Visuose rinkimuoe socdemonu reitingai nesutapdavo su rezultatais Manau ir dabar nesutaps, bet nelabai kolkas matau, kaip bus formuojama nauja jungtine valdzia, nes nei konservai nei liberalai neims 50+ daugumos, o is dabartines klounados nera ka priimt i kompanija

                        Comment


                          Kol kas socdemai 20 proc., o konservatoriai 11 proc., tai pensininkus nurašinėti dar anksti. Tiesa, paskutiniu metu tendencijos palankesnės opozicinėms partijoms.
                          http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=70869690
                          Nepalankiausiai visuomenėje vertinami Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė (23 proc. pasitiki, 71 proc. nepasitiki), Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius (22 proc. pasitiki, 70 proc. nepasitiki) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševkis (13 proc. pasitiki, 73 proc. nepasitiki).
                          Įdomu, kad net opozicijoje esančio Kubiliaus reitingas panašus į Graužinienės . Dar klausimas, ar kartų kaita konservatorių partijai duoda daugiau naudos ar žalos. Trintis yra pačios partijos viduje, o iš dangaus nuleistam pirmininkui iki tikros lyderystės ir autoriteto dar toli:
                          http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=70842610

                          Comment


                            Eidvis truputį dienas supainiojo, balandžio pirma buvo vakar ;-) Kita vertus tas pats Eidvis prognozavo, kad 2016-ų metų pavasarį alkani rusai vers Putiną, tai ko čia stebėtis :-)
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                            Comment


                              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                              Eidvis truputį dienas supainiojo, balandžio pirma buvo vakar ;-) Kita vertus tas pats Eidvis prognozavo, kad 2016-ų metų pavasarį alkani rusai vers Putiną, tai ko čia stebėtis :-)
                              svarbiausia, kad prognozė būtų argumentuota tada galima prie kažko kabinėtis ir taisyti, tada darosi įdomu paskaityti ir padiskutuoti.
                              Blogiau kai apsiribojama tik kaltinimais be argumentų. na nes jaunieji konservatoriai ar kubiliukai nėra argumentas. Ir jei nesunku atsakykite, jūs labiau lsdp gerbėjas kaip socialdemokratiškos ideologijos simbolio ar kaip "lietuviškos senosios socdemų kartos" simbolio?

                              Comment


                                Aš esu visų pirma sveiko proto gerbėjas
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                  Eidvis truputį dienas supainiojo, balandžio pirma buvo vakar ;-) Kita vertus tas pats Eidvis prognozavo, kad 2016-ų metų pavasarį alkani rusai vers Putiną, tai ko čia stebėtis :-)
                                  Kalba buvo ne apie 2016 m., o 2017 metus, bet ar čia ar ten tie metai nėra svarbu, gali būti ir 2018 ar 2019 m., nes pati prognozė buvo grįsta tuo, kad naftų kainų kritimas turėjo būti ilgalaikis, o istorinės aplinkybės rodo, kad prie tokių sąlygų Rusijoje vyksta perversmai. Kuo toliau, tuo labiau aišku, kad naftos kainų kritimas ir yra ilgalaikis (skirtingai nuo 2008 m.), o rusai su lyg kiekvienais metais tampa alkanesni. Ir man tai tik sustiprina tikėjimą, kad sovietų sąjungos žlugimo aplinkybės kartojasi Bet malonu, kad prisimeni tas prognoze, tikiuosi jas ir toliau prisiminsi ir galėsi palyginti su savo 'šviesaus Rusijos rytojaus ir klestinčios Graikijos' vaizdiniais.

                                  O dėl Socdemų, tai aš nesakau, kad jie būtinai išnyks. 5 metai yra ilgas laiko tarpas ir per tą laiką visko gali nutikti. Tiesiog sakau, kad jeigu viskas toliau klostysis taip, kaip dabar, kai jau 25 metus nesugebėjo atsinaujinti, o per sekančius 5 metus tai bus kur kas sunkiau padaryti, tai:
                                  labai tikėtina, kad socdemai, nesugebėdami atsinaujinti, išvis išnyks iš Lietuvos politikos.

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                    Kalba buvo ne apie 2016 m., o 2017 metus, bet ar čia ar ten tie metai nėra svarbu, gali būti ir 2018 ar 2019 m.
                                    O kas turi būti 2017 metais Rusijoje, kad Putkina jie išvytų iš Kremliaus?
                                    2017 metais žadamas jau ekonomikos augimas Rusijoje, šiais metais žadamas nedidelis -1% nuosmukis.Vieninteliai metai kur buvo tikrai viskas blogai tai 2015.


                                    nes pati prognozė buvo grįsta tuo, kad naftų kainų kritimas turėjo būti ilgalaikis, o istorinės aplinkybės rodo, kad prie tokių sąlygų Rusijoje vyksta perversmai. Kuo toliau, tuo labiau aišku, kad naftos kainų kritimas ir yra ilgalaikis (skirtingai nuo 2008 m.), o rusai su lyg kiekvienais metais tampa alkanesni.
                                    Naftos kaina jau pakilo apie 40% nuo sausio. nuo 27$ iki 40$. Tu teisus, naftos kainos stabilizavosi, ir artimiausiu metu svyruos tarp 40-45$.

                                    Kremliaus išlaidos karinėms avantiūroms Sirijoje ir Ukrainoje bei nuo naftos adatos prikausančios Rusijos ekonomikos stagnacija vis daugiau rusų gena į skurdo pelkę. Vis dėlto, rekordinis skurde skęstančių rusų kiekis nepajudina tvirtų kaip monolitas Vladimiro Putino reitingų.

                                    Comment


                                      Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                                      O kas turi būti 2017 metais Rusijoje, kad Putkina jie išvytų iš Kremliaus?
                                      2017 metais žadamas jau ekonomikos augimas Rusijoje, šiais metais žadamas nedidelis -1% nuosmukis.Vieninteliai metai kur buvo tikrai viskas blogai tai 2015.
                                      2016 m. Rusijai irgi buvo prognozuojamas 1% augimas, o realybė, kad 2016-ieji bus blogesni nei 2015. O 2017 m. turėtų užsibaigti rezervai, tada ir pasimatys tikrosios Rusijos ekonominės galimybės. Bet čia ne ta tema ir nesinori plėstis.

                                      Comment


                                        Atskleidė, kas vyksta socialdemokratų partijoje: premjeras gyvena savo tikrovėje

                                        <..>

                                        „Jau prieš tai mero elgesys, kuris civilizuotoje politinėje visuomenėje būtų pasmerktas, buvo toleruojamas. Toleruojamas švogerizmas socialdemokratų valdomose savivaldybėse. Ką tik baigęs universitetą, perspektyvus ir protingas jaunuolis negali gauti darbo ten, nes jos užimtos tetom ir buvusioms žmonoms“, – rėžė A.Vinokuras.

                                        <..>

                                        „Čia ir yra problema“, – sakė A.Vinokuras. „Vyrauja nepotizmas ir taikstymasis ... Štai vyko rinkimai į partijos Vilniaus skyriaus pirmininko postą. Šeši žmonės partijoje užsirašė kandidatais. Kaip manote, kas vyko? Kai vyko rinkimai, penki žmonės pakėlė rankas ir tiesiog juokdamiesi atsisakė savo kandidatūrų. Liko tik Juras Požėla. Sėdžiu ir mąstau, iš ko jūs juokiatės? Demokratiją ką tik pavertėte butaforija“, – pasakojo jis.

                                        A.Vinokuro teigimu, partijos etikos ir procedūrų komisijoje netgi baiminamasi iškviesti pasiaiškinti Druskininkų merą A.Malinauską ir partijos pirmininką A.Butkevičių.

                                        „Kai pasiūliau kviesti ir svarstyti jo elgesį, man sakė: o kam? Tu ką, išprotėjai? Negalim šito daryti“, – piktinosi socialdemokratas. „Partija turi būti lojali ne pati sau, o savo pasaulėžiūrai. Kai to nėra, žmonės keršija“, – pridūrė jis.

                                        Comment


                                          Niekas Putino Rusijoje nevers, kaip beje neverstų ir pas mus. Tiesiog mentalitetas toks po sovietmečio likęs, kad valdžia yra valdžia. Beje kai vyko rinkimai didelė dalis Rusijos jaunimo, ypač provincijoje balsavo už Putiną su tokia nuostata, kad jis jau prisivogė ir gal ateityje mažiau vogs, nes mažiau reikės, negu tiems naujiems. O už jauną milijardierių kandidatą nebalsavo todėl, kad jis gi nevaldžia, neturi ten jokios komandos. Taigi naivu būtų tikėtis kokio vertimo, čia kaip Šiaurės Korėjoje kurioje realiai badauja, bet net minčių nekyla savo vadą versti.
                                          O dėl partijų išnykimo, tai ne esu socialdemokratų gerbėjas, bet konservatoriai panašu, kad išnyks greičiau už juos. Beje Lietuvoje išeitys tik dvi arba išnyks konservatoriai, arba Lietuva (išemigruos). Nes Lietuvoje reikia permainų, o ne užsisėdėjusio konsrvatyvizmo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X