Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Barclays dalies vietų (265) naikinimas rinkoje manau bus toks trumpas pliumpt ir tiek.

    „Telia Company“ neatsisako planų Vilniuje įdarbinti 400 IT darbuotojų: https://www.madeinvilnius.lt/verslas...it-darbuotoju/ .

    Švedijos telekomunikacijų bendrovės „Telia Company“ neatsisako pernai spalį skelbtų ketinimų Vilniuje įkurtame paslaugų centre iki šių metų pabaigos įdarbinti iki 400 informacinių technologijų (IT) specialistų. Tai po trečiadienį vykusio susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu ir ūkio ministru Virginijumi Sinkevičiumi pareiškė „Telia Company“ vadovas Johanas Dennelindas (Denelindas).
    „Lietuvą visada vertinome kaip itin perspektyvią šalį ilgalaikėms investicijoms. Artimiausioje ateityje ketiname stiprinti savo pozicijas tiek Vilniuje, tiek regionuose, pavyzdžiui, Šiauliuose. Kaip tik šiuo metu visos grupės mastu pradedame ambicingą skaitmeninimo programą, kuri apima didelės kompetencijos darbo vietų kūrimą. Be to, siekiame, kad Lietuva taptų pirmąja regiono šalimi, kur veiktų 5G ryšys“, – pranešime spaudai cituojamas J. Dennelindas. Pasak jo, „Telia“ grupės tikslas – būti Lietuvos partnere ir kurti aukštos kvalifikacijos darbo vietas, didinti šalies kibernetinį saugumą bei prisidėti prie Lietuvos skaitmeninės lyderystės įtvirtinimo. „Esame suinteresuoti „Telia“ ir pagrindinių aukštojo mokslo įstaigų bendradarbiavimo plėtra. Siekiame, kad jauni žmonės įgytų būtinų įgūdžių ir taptų vertingais darbuotojais. Sveikiname „Telia“ pasirinkimą vystyti savo paslaugų centro plėtrą mūsų šalies regionuose, neabejoju, kad tai taps sektinu pavyzdžiu“, – pranešime spaudai sakė S. Skvernelis.
    Apie planus Vilniuje įkurti pirmąjį grupės paslaugų centrą „Telia Company“ pranešė praėjusių metų spalio pabaigoje. Centras įsikurs verslo centre k29, čia persikels Vilniuje jau veikiantis „Telia Company“ operacijų centras, kuriame dirba apie 100 darbuotojų. Nuo 1992 metų į Lietuvos telekomunikacijų plėtrą „Telia Company“ jau investavo daugiau kaip 1,4 mlrd. eurų.
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

    Comment


      Click image for larger version

Name:	IMG_7452.JPG
Views:	64
Size:	285,1 kB
ID:	1644340 Bukiskis. Panasu i pramonines paskirties sandeli/gamykla

      Click image for larger version

Name:	IMG_7449.JPG
Views:	56
Size:	375,4 kB
ID:	1644338Click image for larger version

Name:	IMG_7450.JPG
Views:	65
Size:	380,9 kB
ID:	1644339

      Comment


        Akmenės LEZ planuojama užpildyti labai sparčiai

        Didžiąją dalį Akmenės LEZ pretenduojanti užimti VMG yra gavusi statybos leidimą ir šiomis dienomis pradeda paruošiamuosius darbus – vedami laikinieji elektros kabeliai, nutiestas laikinas privažiavimas ir kt. Investuotojui yra pažadėta nutiesti kelią, sudaryti galimybę prisijungti prie „Lietuvos geležinkelių“ ir elektros, dujų, vandens tiekimo bei nuotekų šalinimo tinklų. Tiesa, kas sumokės už visus darbus, dar iki galo neaišku.

        Vokiečių „Siempelkamp“, kaip jau rašyta, yra pranešusi, kad iki 2020 m. VMG Akmenės įmonei pagamins pačią moderniausią medienos plokščių gamybos įrangą Europoje su inovacinėmis technologijomis. Pirmąją plokštę naujoje gamykloje numatoma pagaminti 2020 m. pirmą ketvirtį.

        „Kai atsiras plokštynas, kuris gamins konstrukcinę medžiagą visai baldų pramonei, greta neabejotinai kursis ir kitos įmonės, kurios gamins savo produktus. Kviečiame, kad į parką ateitų austrų cheminių komponentų ir dervų gamintoja, transporto ir kitų paslaugų įmonės. Susikurs stambus industrinis parkas“, – įsitikinęs p. Paulauskas.

        Šių metų pradžioje sukūrus Medienos produktų gamybos inovacijos klasterį, VMG paskelbė per artimiausius dvejus metus Akmenės LEZ planuojanti investuoti 180 mln. Eur, sukurti 500 tiesioginių ir 300 netiesioginių darbo vietų.


        Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2018/06/07...#ixzz5HieqQlen

        Comment


          „Elmorio” investicija – 40 mln. eurų vertės gamykla Vilniuje
          Vienintelė Baltijos šalyse dangtelių gamybos bendrovė „Elmoris” baigia plyno lauko investiciją – į naują fabriką Vilniuje investuojama apie 40 mln. eurų, rašo „Verslo žinios“.

          Pasak leidinio, nors planuojama, kad gamybos mastas išaugs dukart, naujų darbo vietų padaugės iki 15 proc. Fabrike gamybos procesas ir sandėlio darbas bus automatizuoti ir robotizuoti, todėl naujų darbo vietų skaičius išaugs nedaug – maždaug tris dešimtimis...
          Skaityti daugiau: https://www.madeinvilnius.lt/verslas...ykla-vilniuje/ .
          Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

          Comment


            Alytuje – modernaus pramonės parko pastato statybos ir naujos darbo vietos

            ...Viceministras kartu su savivaldybės vadovais apsilankęs pramonės parke ir aerodromo teritorijoje džiaugėsi Alytaus miesto atgimimu: „Alytus išsiskiria dideliu darbo jėgos potencialu, o tai yra vienas pagrindinių kriterijų renkantis, kur investuoti. Taip pat svarbu, ar bus sklypų kur galės investuotojas įsikurti, bei ar bus žmonių, kurie galės dirbti. Džiugu, kad Alytaus regione daromi tam tikri žingsniai ir ruošiamasi ieškoti didesnių sklypų,“ – gražių žodžių negailėjo viceministras.

            Praėjusių metų gegužės mėnesį UAB „Vektrona“, o gruodžio mėnesį – AB „Kauno grūdai“ su Alytaus miesto savivaldybe pasirašė investicines sutartis ir jau vykdo statybas. UAB „Vektrona“ planuose – gražiausio pramonės parko pastato statybos, kuriame įsikurs buities technikos, logistikos, remonto ir prekybos centras. Statybų procesui įsibėgėjus bus galima matyti, kuo jis išsiskirs iš kitų šio parko pastatų. Minėta įmonė planuoja sukurti apie 20 naujų darbo vietų.

            AB „Kauno grūdai“ 4 ha sklype Fortų g. 9 žada statyti maisto pramonės gamybos pastatą bei jau 2019 metais pradėti veiklą ir sukurti ne mažiau kaip 35 naujas darbo vietas. Prie šio projekto prisijungs daug tarptautinių kompanijų. AB „Kauno grūdai“ vieninteliai Europoje turės didelių pajėgumų liniją (atitikmuo yra tik Kinijoje).

            Šių metų gegužės 3 d. su minėta įmone pasirašyta antroji investicijų sutartis. Pagal ją bus sukurta ne mažiau kaip 12 darbo vietų, o Fortų g. 7 ir Sidabrio g. 11 esančiuose žemės sklypuose bus vykdoma pramonės ir sandėliavimo veikla. Iš viso čia planuojama sukurti ne mažiau kaip 47 naujas darbo vietas.

            Siekiant į miestą pritraukti kuo daugiau investuotojų, Alytuje įgyvendinama dar viena iniciatyva. Dar praėjusiais metais Alytaus miesto savivaldybės taryba skyrė lėšas naujo gamybinio pastato projektui Lankų g. 14 sukurti. Šis pastatas bus perleistas investuotojui ir jis galės iš karto pradėti statybas. Projektą planuojama užbaigti per du mėnesius. Tikimasi, kad jį sukūrus naujo verslo pradžia pagreitės, o Alytus, pritraukdamas naujas investicijas, taps konkurencingesnis. Pastate numatoma įkurti gamybines ir administracines patalpas. Inžinerinius tinklus ir patalpas būsimasis pastato savininkas galės įsirengti pagal savo poreikius...
            Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

            Comment


              Kauno įmonės drąsiai priima ketvirtosios pramonės revoliucijos iššūkius. Į gamybos automatizavimą, robotizuotų darbo vietų kūrimą jos investuoja milijonines sumas. Atsinaujinančių įmonių vadovai vardija: modernizacija, automatizacija ir robotizacija paspartina gamybos procesus, sprendžia darbuotojų trūkumo problemą, gerina produkcijos kokybę ir užtikrina saugumą.

              Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/lzinios/Ekono...liucija/268592


              Comment


                Lietuvoje užderėjo naujų gamyklų: nuo baldų iki prietaisų, nuo dangtelių iki metalo lakštų

                Lietuvoje tęsiasi naujų gamyklų bumas. Seniau veikiančios gamybos įmonės plečia savo valdas ir stato naujas gamyklas. Daugiausia turėtų iškilti baldų gamyklų, tačiau neatsilieka ir aukštų technologijų kompanijos...
                Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                Comment


                  Kažin kiek tų baldų IKEA paima, nes jei jie susvyruotų, visi tie fabrikai be darbo lieka

                  Comment


                    Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                    Kažin kiek tų baldų IKEA paima, nes jei jie susvyruotų, visi tie fabrikai be darbo lieka
                    60-90% ir iš pačių baldininkų teko girdėti, kad labai diktuoja sąlygas.

                    Comment


                      JAV bendrovė „Unify Square” Vilniuje atidaro operacijų centrą https://www.madeinvilnius.lt/verslas...raciju-centra/ .
                      „Unify Square” greta sostinėje jau veikiančio produktų vystymo padalinio, kuriame dirba 20 programuotojų, atidarys iki 80 specialistų sutalpinsiantį „PowerSuite” operacijų centrą. Šis centras padės įmonei patenkinti didėjantį valdomų paslaugų poreikį tiek iš „Microsoft Teams”, tiek iš „Skype for Business” naudotojų.
                      „Įkurdami savo antrąjį operacijų centrą Lietuvoje ir tuo pačiu aktyviai vykdydami veiklą Azijos ir Ramiojo vandenyno regione galėsime geriau patenkinti visame pasaulyje augančio klientų rato poreikius. Tikimės, kad kitais metais mūsų veiklos aprėptis padvigubės,” – teigia „Unify Square” generalinis direktorius John Case. Nors naujasis operacijų centras bus įkurtas Europoje, jis visą parą aptarnaus klientus visame pasaulyje kaip ir pirmasis Azijos ir Ramiojo vandenyno regione įsikūręs „Unify Square” operacijų centras. Abu centrai bendrovei leidžia ne tik teikti aukštesnio lygio verslo tęstinumo valdymo paslaugas, bet ir sukurti daugiau darbo vietų programuotojams ir kitiems specialistams. „Unify Square” – dar viena technologijų bendrovė, nusprendusi didinti veiklos apimtį Lietuvoje nepraėjus nė vieneriems metams nuo veiklos pradžios, – teigia „Investuok Lietuvoje” generalinis direktorius Mantas Katinas. – Tai liudija, kad Lietuvoje netrūksta talentingų darbuotojų, turinčių tarptautinėje aplinkoje vertinamą techninių ir socialinių įgūdžių derinį.”
                      „Unify Square” plėtra svarbi Lietuvai ne tik dėl to, kad Vilnius tampa viena iš dviejų lokacijų, kurioms patikėtos įmonės veiklai kritiškai svarbios funkcijos, bet ir tai, kad plečiantis jų veiklos spektrui bus įdarbinama ir patyrusių programų sistemų inžinierių, ir jaunų informacinių technologijų profesionalų. Toks balansas naudingas darbo rinkai, nes patyrusių specialistų pasiūla yra labai apribota, o jauniems specialistams tai ne tik puiki galimybė tobulėti, bet ir daugelyje šalies IT bendrovių pritaikoma tarptautinio darbo patirtis”, – sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius. Pagrindinė bendrovės būstinė įsikūrusi Belvju mieste JAV, o kiti padaliniai yra Vokietijoje, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje, Australijoje, Indijoje. Šiuo metu tarp „Unify Square” klientų yra tokios į „Fortune” skelbiamą 500 stambiausių pasaulio kompanijų sąrašą įtrauktos bendrovės kaip „Unilever”, „Nestle”, „Microsoft” ir „Shell”. Pagrindinė „Unify Square” siūloma programinė įranga „PowerSuite” yra „Azure” pagrindu veikiantis programinės įrangos paketas, leidžiantis analizuoti, pritaikyti ir veiksmingai naudoti komunikacijos įrankius „Microsoft Teams” ir „Skype for Business”.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Po vienu stogu – mokslas, gamyba ir inovacijos

                        Viena iš didžiausią pridėtinę vertę kuriančių ir sparčiausiai augančių Lietuvos įmonių – lazerių mokslo ir gamybos bendrovė „Šviesos konversija“ – didina savo gamybos patalpas ir atidaro naują mokslo tyrimams skirtą korpusą, kuriame toliau plės gamybą, vykdys mokslinius tyrimus ir kurs naujus modernius lazerius.

                        „Džiaugiuosi, kad Vilniuje sėkmingai plėtojasi žiniomis ir kūryba paremti verslai. Neturime laisvos ekonominės zonos, nes Vilnius yra laisva kūrybos zona, ir „Šviesos konversija“ yra vienas ryškiausių ir sėkmingiausių to pavyzdžių. Jis atspindi Vilniaus ateities gamybą, paremtą kūrybingu mokslo ir verslo bendradarbiavimu, kuriant konkurencingus, didelės pridėtinės vertės produktus. Šios įmonės plėtra buvusioje sovietinės Dvarčionių gamyklos teritorijoje – sėkmingas konversijos pavyzdys su estetiška aplinka ir nuoširdžiu bendravimu su vietos bendruomene. Visa tai Vilnių daro miestu, kuriame gera gyventi ir dirbti.“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius...
                        Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                        Comment


                          Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                          Kažin kiek tų baldų IKEA paima, nes jei jie susvyruotų, visi tie fabrikai be darbo lieka
                          Reikia tikėtis, kad baldininkai skaito šitą forumą ir atsižvelgdami į tamstos ašaras atšauks šimtamilijonines investicijas. Jau geriau nieko negaminti, negu gaminti ir susidurti su sunkumais.

                          Comment


                            Valstybė finansuos „gyvybiškai svarbų“ maršrutą į Londono Sitį

                            Susisiekimo ministrą pavaduojantis aplinkos ministras Kęstutis Navickas pasirašė įsakymą, kuriuo yra numatoma parama aviakompanijai už skrydžio iš Vilniaus į Londono Sitį organizavimą.

                            Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...ti-667-1000214


                            Comment


                              Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                              Valstybė finansuos „gyvybiškai svarbų“ maršrutą į Londono Sitį

                              Susisiekimo ministrą pavaduojantis aplinkos ministras Kęstutis Navickas pasirašė įsakymą, kuriuo yra numatoma parama aviakompanijai už skrydžio iš Vilniaus į Londono Sitį organizavimą.

                              Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...ti-667-1000214

                              O dar pamenu kažkas skiedė, neva valstybė negali remti Air Lituanicos, dabar galėsim remti airBaltic.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Galys Rodyti pranešimą

                                Reikia tikėtis, kad baldininkai skaito šitą forumą ir atsižvelgdami į tamstos ašaras atšauks šimtamilijonines investicijas. Jau geriau nieko negaminti, negu gaminti ir susidurti su sunkumais.
                                Geriausia isvis nieko nedaryti, o tik loti, loti ir dar syki loti

                                Comment


                                  Parašė andyour Rodyti pranešimą

                                  60-90% ir iš pačių baldininkų teko girdėti, kad labai diktuoja sąlygas.
                                  Keista, nes pasaulyje įprasta, kad jei imi visą gamyklos asortimentą ir kiekį tai jokų sąlygų nediktuoji.

                                  /sarkazmas

                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                    Keista, nes pasaulyje įprasta, kad jei imi visą gamyklos asortimentą ir kiekį tai jokų sąlygų nediktuoji.

                                    /sarkazmas
                                    Priklauso nuo situacijos. Jeigu įmonė gamina kažką labai gero, tada prie jos durų eilė stovi. Su IKEA yra atvirkščiai - prie jų durų stovi eilė, nes jie moka geriau pardavinėti, nei kažkas jiems gaminti. Jeigu lietuvių gamintojai turėtų žinomus prekės ženklus garantuojančius kokybę ir gerą dizainą, jiems nereiktų savo produkcijos pardavinėti po kitų prekių ženklais.
                                    Paskutinis taisė andyour; 2018.07.13, 07:40.

                                    Comment


                                      Parašė andyour Rodyti pranešimą

                                      Priklauso nuo situacijos. Jeigu įmonė gamina kažką labai gero, tada prie jos durų eilė stovi. Su IKEA yra atvirkščiai - prie jų durų stovi eilė, nes jie moka geriau pardavinėti, nei kažkas jiems gaminti. Jeigu lietuvių gamintojai turėtų žinomus prekės ženklus garantuojančius kokybę ir gerą dizainą, jiems nereiktų savo produkcijos pardavinėti po kitų prekių ženklais.
                                      IKEA esmė ne kokybėje (kurios ten nedaug, nors kokybės/kainos santykis pusė velnio). Dizainą baldininkai gal irgi sugebėtų padaryt. IKEA pliusas, kad atėjai -> nusipirkai -> parsivežei savo auto/taxi -> turi. Pas vietinius baldininkus - sėkmės. Užsisakysi, lauksi savaitę ar tris ir dar gausi visiškai nepatogiam transportavimui supakavime.

                                      Comment


                                        Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                        IKEA esmė ne kokybėje (kurios ten nedaug, nors kokybės/kainos santykis pusė velnio). Dizainą baldininkai gal irgi sugebėtų padaryt. IKEA pliusas, kad atėjai -> nusipirkai -> parsivežei savo auto/taxi -> turi. Pas vietinius baldininkus - sėkmės. Užsisakysi, lauksi savaitę ar tris ir dar gausi visiškai nepatogiam transportavimui supakavime.
                                        Man asmeniskai, su ikea kokybe jokiu problemu. Pas mane tiek komodos, tiek stumdomos spintos (su pritraukimais) tiek kiti baldai is IKEA, viskas puikiai dirba jau nuo 2013m. Jei neklystu net virtuviniu spinteliu stalciai su BLUM furnitura.
                                        Del laukimo, surinkimo ir transportavimo - faktas. Reikejo vienos komodos pagal spec ismatavimus, tai su baldininkais turejau deretis ir prasyti, kad ta komoda jie man pagamintu (surinktu) ir isrinktu(netilpo i auto). Ir siaip ikea turi daug kitokiu pliusu, bet cia tema ne apie tai.
                                        Paskutinis taisė Milwaukee; 2018.07.13, 11:40.

                                        Comment


                                          Lietuviški baldininkai tiesiog nemoka parduoti savo prekių. Simple as that. Šiais laikais nebeužtenka gerai pagaminti. Reikia pasirūpinti ir viskuo kitu, nuo sugebėjimo komunikuoti su klientais, iki transportavimo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X