Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2011. Pasiruošimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
    vadinasi su tokia psichologijos technika po metų Lietuvoje vykstančio čempionato metu kokie 5000 jau bus būgnu ginkluoti?..
    Abejoju, tų būgnininkų net sumažėjo, o ne padaugėjo.

    Comment


      Parašė Wycka Rodyti pranešimą
      O ar yra esminis skirtumas kas sukelia triukšmą: balsai, būgnai, švilpynės, birbynės ar giedamas himnas? Klausimas, ar jei ne būgnas ir ilga barzda, ar išvis toks platus ratas krepšinio gerbėjų išvis žinotų tokį Sėklą? Asmeniškai dėl manęs jis galėtų kad ir elektrinę gitarą atsinešti ir ja Lietuvos himną ar Mikutavičiaus "3 milijonus" sugroti...
      triukšmas... jeigu palaikymas tolygu tik triukšmui, tada baigiam pokalbį, nesusikalbėsim tada tikrai

      Comment


        Parašė daktaras Rodyti pranešimą
        absurdas yra palaikyti komandą su 20 būgnų, balsai, o ne būgnai yra palaikymas, būgno užtenka vieno, max dviejų tokiam kiekiui, kiek tamposi kartu su sėkla.
        Na čia kaip kas supranta palaikyma. Kai kam yra gerai bugnai, dūdos, kai kam dainos ir pan. Aš nematau jokio esminio skirtumo tarp to.
        You might surprise yourself.

        Miestai.net FB

        Comment


          Parašė daktaras Rodyti pranešimą
          triukšmas... jeigu palaikymas tolygu tik triukšmui, tada baigiam pokalbį, nesusikalbėsim tada tikrai
          Ne, aš neteigiu, kad palaikymas = triukšmas. Tačiau niekada neteko matyti dviejų profesionalių krepšinio komandų oficialių rungtynių, kuriose vyrautų kapinių tyla. Vėliavos, plakatai, tam tikri drabužiai irgi yra palaikymo forma. Beje, Sėklos būgnas kiek mačiau visada buvo apvyniotas Lietuvos trispalve. Kaip ir jo dėvima per rungtynes kepurėlė
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            spalvos gerai, bet jos šiuo atveju neaptarinėjamos

            Comment


              Būgnai - ne šiaip sau triukšmas. Jie mušami ritmingai ir sukuria tam tikrą kovinę atmosferą. Garantuoju, jog žaidėjus tai užveda. Paklausk, kurio nori krepšininko. Kitas dalykas, kad gal ne visiems sirgaliams tai patinka.

              Comment


                Būgnai - gerai. Va kas truputį kartais nervina tai dūdos, jų būtų galima atsisakyti (visų pirma Šiaulių fanams...).

                Comment


                  Aš suprantu ką Daktaras turi "raumenį" Būgnas (ai) tik ritmui, kai jie mušami garsiau, nei žodžiai, tai ne kas... gal jau baigiam ot

                  O IRON MAN idėja man kuo toliau tuo labiau patinka. Amber, gal irgi nebloga, bet va iš "IRON MAN" daugiau galima išspausti idėjų, kurios l.žinomos l.populiaresnės europoje. Atsimenu, kai už Rockets sirgdavau, tai tas jų talismanas mane žiauriai buvo įdomus. Kodėl kažko panašaus nepadarius 11 metais Lietuvoje. IM dėliotų, skraidytų ir t.t. Toks tipažas manau vaikams l.patikų nei meškutė ar seniukas
                  You've got one life! Live it!

                  Comment


                    Jaučiu, kad FIBA pamatę siūlomus talismanus pasirinks Pedobear, kaip atsarginį variantą

                    Comment


                      Parašė Dzipas Rodyti pranešimą
                      Jaučiu, kad FIBA pamatę siūlomus talismanus pasirinks Pedobear, kaip atsarginį variantą

                      Comment


                        Kas čia jums užėjo, tuoj nebeliks temų be Kedžio ir visokių pedo.
                        O šiaip Perkūnas ir Amberis man labiausiai patinka, tik dar reiktų patobulint.
                        Flickr

                        Comment


                          Variantai tai tragiški, tas su barzda įdomesnis kiek.
                          beg, borrow and steal

                          Comment


                            Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                            absurdas yra palaikyti komandą su 20 būgnų, balsai, o ne būgnai yra palaikymas, būgno užtenka vieno, max dviejų tokiam kiekiui, kiek tamposi kartu su sėkla.
                            Būgnas būgnui nelygu, ypač kai pažiūri kur tas būgnas naudojamas, ar mokuklos salėj, ar 5000 ar 20000 vietų arenoj, va tada tas būgnų skaičiaus esmė ir pasimato. Man pvz labai patiko Vitorijos sirgaliai, kurie tribūnose turėjo visą orkestrą. Nuostabiai skambėjo...tiek muzika, tiek dainos

                            P.S. dėl talismano, nepykit, neturiu už ką balsuot. Kaip minėjau, idėjų yra, išpildymo ne...jei iš šitų tai iš nevilties ta japonišką kamuoliuką palaikyčiau o dėl kitų tai gėda tik...
                            Paskutinis taisė boo; 2010.04.27, 12:26.

                            Comment


                              Plečiamas viešbutis krepšininkams priimti
                              2010 m. Balandžio 27 d.
                              Rūta JANKUVIENĖ www.skrastas.lt

                              Šiauliuose nebeliks problemos priimti 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato komandas — pradedamas plėsti viešbutis „Šiaulių krašto medžiotojų užeiga“.


                              Nerado aukštų lubų, ilgų lovų

                              Krepšinio komandoms apgyvendinti Šiauliai neturi tinkamo viešbučio. Jau net abejota, ar pavyks mieste surengti čempionato varžybų turą.

                              „FIBA Europe“ 2011 metų čempionatui iškėlė labai griežtus reikalavimus. Visos keturios komandos, dalyvausiančios čempionato turų rungtynėse, turi gyventi vienodomis sąlygomis — viename viešbutyje. Komandoms apgyvendinti tokiame viešbutyje reikia apie 100 kambarių.

                              Didžiausias miesto viešbutis „Šiauliai“ FIBA atstovų buvo sukritikuotas dėl krepšininkams per žemų lubų, trumpų lovų, ankštų vonios kambarių. Daugiau viešbučių, kuriuose išsitektų visos komandos, Šiauliuose nėra.

                              Statybai ima paskolą

                              Krepšininkus priimti rengiasi keturių žvaigždučių viešbučio „Šiaulių krašto medžiotojų užeiga“ savininkai.

                              Viešbučio direktoriaus pavaduotoja Asta Žalpytė, „Šiaulių kraštui“ sakė, jog viešbučio plėtros projektas buvo parengtas prieš porą metų. Buvo numatyta įrengti ir SPA, ir teniso kortus. Tačiau krizė sustabdė planus. Bankai neteikė paskolų, trūko lėšų kofinansuoti projektą, pretenduojant į ES paramą.

                              Viešbučio plėtros projektui dabar imama 5 milijonų litų paskola iš „Šiaulių banko“. Tikimasi, kad jai bus suteikta INVEGA programos garantija.

                              „Paskolą imame tokiomis sąlygomis, kaip bet kuris verslas, — sakė A. Žalpytė. — Pagelbėsime miestui ir patys galėsime priimti krepšininkus. Pas mus išsiteks visos komandos. Atsižvelgėme į visus FIBA reikalavimus: ir dėl lovų ilgio, ir dėl kambarių, dušo kabinų aukščio, bus įrengtas masažo kambarys, atskiros patalpos daiktams sudėti. Vėliau ir “Žalgirio“, “Lietuvos ryto“ ar kitų komandų krepšininkus galėsime patogiai priimti.“

                              Statybų aikštelė jau rengiama. Iškils 5 aukštų priestatas, kuris galerijomis bus sujungtas su pagrindiniu pastatu. Bus įrengti 67 nauji kambariai ir viešbutis išsiplės iki 94 kambarių, kuriuose bus 188 vietų. Prietate bus įrengtos maitinimo ir konferencijų salės. Statybą numatoma baigti iki 2011 metų vasaros.

                              „Iki čempionato turime išbandyti visą įrangą, — sakė A. Žalpytė. — Planuojame papildomai priimti 10— 12 darbuotojų: kambarinių valytojų, apsauginininkų.“
                              RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                              Comment


                                Tik už Amberį,bet būtina prie jo dar padirbėt ir gyvybės kažkokios įpūst jam,nes atrodo lyg iškirptas iš sovietinio žurnalo būtų,o visi likę papraščiausiai tragedija.

                                Comment


                                  man Amberis tai kraujo donorystės reklama

                                  Comment


                                    O gandras tas - skatinimas veistis?

                                    Comment


                                      SADM bendradarbiaus su Lietuvos krepšinio federacija

                                      Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas ir 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

                                      Svarbiausias šio bendradarbiavimo tikslas – kuo plačiau visuomenei pristatyti artėjantį Europos vyrų krepšinio čempionatą, kuris 2011 metais vyks Lietuvoje. Tai vienas didžiausių renginių, kuris svarbus ne tik sporto pasaulyje, bet ir socialiniu aspektu. Įvertinus tai, kad krepšinis mūsų šalyje yra viena svarbiausių sporto šakų, dažnai vadinamas antrąja religija, bus rengiamos įvairios socialinės ir sporto akcijos, į jas įtraukiant kuo daugiau socialinių grupių, ypač jaunimą.

                                      „Galbūt ši sutartis gali pasirodyti kaip nestandartinis sprendimas, tačiau mes matome daug bendradarbiavimo galimybių, projektų, kuriuos galime įgyvendinti drauge. Norėdami suteikti maksimalią naudą visuomenei, turime pažvelgti kitaip, priimti netradicinius sprendimus ir rasti naujų partnerių“, – sakė ministras D. Jankauskas.

                                      Ministro teigimu, pirmieji bendri projektai bus įgyvendinti dar šiemet, apie kuriuos visuomenė sužinos jau netrukus. „Planuojame organizuoti krepšinio čempionatą tarp įvairių socialinių įstaigų, kuriame svarbų vaidmenį atliks žinomi šalies krepšininkai“, - tvirtino D. Jankauskas.

                                      „Krepšinis yra labai svarbi daugelio lietuvių gyvenimo dalis, - sakė LKF prezidentas V.Garastas. – Todėl kartu su ministerija stengsimės, kad būsimas čempionatas nebūtų tik siauras sportinis renginys, o taptų tikra švente kiekvienam Lietuvos sirgaliui. Manau, kad organizuojant čempionatą galėsime į aktyvią veiklą įtraukti ir krepšinio veteranus, kitus senjorus, jaunimą“.

                                      „Bendradarbiavimo galimybės iš tiesų didžiulės, - po sutarties pasirašymo pabrėžė „EuroBasket 2011” organizacinio komiteto vadovas M.Špokas. – Pradedant nuo įvairių socialinių grupių įtraukimo į savanorystės projektus ruošiantis 2011 m. Europos čempionatui ir baigiant aktyvaus ir sveiko gyvenimo būdo propagavimu, ypač jaunimo tarpe“.

                                      Planuojama, kad organizuojant bendrus socialinius renginius ir projektus, juose pagal galimybes dalyvaus garsūs Lietuvos krepšininkai. Sutartyje taip pat numatyta, jog SADM pagal galimybes padės pristatyti 2011 m. Lietuvoje vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą, turimomis priemonėmis, pagal galimybes, apie čempionato renginius informuos kuo platesnę visuomenės dalį.

                                      Įvairūs renginiai vaikų globos namams, socialinę atskirtį mažinantys projektai, labdaros akcijos – tai tik dalis darbų, kuriuos apima pasirašyta sutartis.

                                      Beje, tai nebus pirmasis bendras LKF ir SADM projektas. Prieš keletą metų abi institucijos glaudžiai bendradarbiavo rengiant įvairias labdaros ir socialines akcijas LKF, FIBA Europe ir NBA projekte „Krepšinis be sienų“, garsūs Lietuvos krepšininkai, tokie kaip Žydrūnas Ilgauskas, Linas Kleiza ir kiti yra įsteigę savo labdaros fondus, kurie padeda spręsti įvairias socialines problemas.

                                      Šis bendradarbiavimas taip pat prisidės skatinant Lietuvos piliečių visuomeniškumą ir pilietiškumą.

                                      http://www.krepsinis.net/sadm-bendra...ja-141208.html

                                      Comment


                                        Panevėžio pasirengimas krepšinio EČ 2011

                                        Čempionatas artėja prie Panevėžio

                                        Kliūčių vis mažiau

                                        Vienintelė kliūtis rengti 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą Panevėžyje bliūkšta. „Sekundės“ žiniomis, su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) pagalba viešbučiui „Romantic“ išplėsti ketinama investuoti apie du milijonus litų.

                                        Tik pradėjus Savivaldybės ir LKF derybas, viešbučio savininkė Dalia Kuklierienė apie galimas investicijas į viešbutį teigė nieko nežinojusi. Tačiau dabar verslininkė tikina, kad kol kas lieka neaiškus tik finansavimo mechanizmas. Planuojama, kad viešbučio rekonstrukcija kainuos apie keturis milijonus litų.

                                        „Mechanizmo dar nesame sugalvoję ir aptarę. Krepšinio federacija kaip partneriais pasitikiu ir manau, kad su jais kartu veiksime. Visas miestas suinteresuotas, kad čempionatas vyktų. Pasversime, padėliosime, kad ir aš pati naštos neužsidėčiau ir kad čempionatas vyktų“, – „Sekundei“ teigė D.Kuklierienė.

                                        Planai aiškėja, nes Lietuvos verslo paramos agentūrai pateikta paraiška Europos Sąjungoms lėšoms gauti nebuvo atmesta. Iš ES planuojama gauti dar apie du milijonus litų. Panevėžiečių paraiška buvo priimta, tad yra vilčių, kad planai atnaujinti ir išplėsti viešbutį iki 120 vietų bus pradėti įgyvendinti dar šiemet.

                                        „Niekas negali pažadėti, kad pinigai bus, nes projektas turi būti tinkamas. Keletą kartų jį taisėme, bet manau, kad viskas gerai, nes pažeidimų nerasta, skaičiavimai geri. Norinčiųjų gauti paramą buvo tris kartus daugiau, nei yra pinigų. Daug projektų atmetė, tačiau mūsų – ne. Tai – strategiškai svarbus objektas“, – kalbėjo D.Kuklierienė.

                                        Sąlygą, kad rengiančiame Europos čempionato grupės varžybas mieste turi būti 120 vietų viešbutis, iškėlė Tarptautinė krepšinio federacija. Toks reikalavimas pradėtas taikyti po čempionato Lenkijoje, kai sportininkai gyveno skirtinguose viešbučiuose nevienodomis sąlygomis.

                                        Bus investuotojas

                                        Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas „Sekundei“ jau anksčiau yra tvirtinęs, kad federacija prisidės prie viešbučio rekonstrukcijos.

                                        Pasak M.Balčiūno, jei bus pasirašyta penkerių metų sutartis su Panevėžio savivaldybe, bus pagelbėjama ne pinigais – žadama pritraukti užsienio investuotoją. Koks jis, kol kas neįvardijama.

                                        „Mes būsime vieni iš rekonstruotojų. Viena iš sąlygų – kad projekte dalyvautų būsimieji užsakovai. Mes įsipareigosime dėl renginių, o investicijos ateis iš investuotojo. Panevėžys turi nuostabią areną, o kad viešbutis nebaigtas, nėra jokios tragedijos. Kiek žinau, Panevėžio savivaldybė išdavė leidimus rekonstrukcijai, o darbus atlikti galima per pusmetį“, – paaiškino M.Balčiūnas.

                                        Savivaldybė ir LKF dabar derasi dėl penkerių metų sutarties. Ją pasirašius miestui atsivertų naujos galimybės. Čia ketinama organizuoti Europos jaunimo čempionatus, būtų rengiamos oficialios ar draugiškos Lietuvos vyrų ir moterų rinktinių rungtynės.

                                        Sutartis su Krepšinio federacija būtų naudinga ir verslininkams. Skaičiuojama, kad kasmet į čempionatus atvyktų apie tūkstantį dalyvių ir sporto turistų, jiems reikėtų ne tik viešbučių paslaugų, bet ir maitinimo, pramogų.

                                        Apie derybas nepasakoja

                                        Europos krepšinio čempionatui pasirengti sudarytos Savivaldybės darbo grupės atstovas Vidmantas Urbonas neatskleidžia, dėl kokių konkrečių sąlygų deramasi su LKF, tačiau užtikrina, kad, pasibaigus deryboms, jų rezultatai bus paskelbti oficialiai.

                                        Savivaldybės atstovai yra teigę, kad Krepšinio federacija įsipareigotų rengti varžybas, mokėtų atlyginimą merginų krepšinio centro treneriui, o Savivaldybė turėtų apgyvendinti sporto renginių dalyvius ir rūpintis jų maitinimu. „Sekundės“ žiniomis, Savivaldybės atstovai pageidauja, kad Panevėžyje vyktų grupės, kurioje žaidžia Lietuvos rinktinė, varžybos.

                                        „Kol kas derasi teisininkai, kai bus visi klausimai aptarti, bus galima oficialiai skelbti, ką išsiderėjom. Norime kuo daugiau naudos išpešti iš sutarties“, – sakė V.Urbonas.

                                        Politikas mano, kad, pasibaigus deryboms, Taryba turėtų balsuoti už sutarties pasirašymą su LKF, kitaip Panevėžys prarastų galimybes ne tik rengti Europos čempionatą, bet ir kitus tarptautinius sporto renginius, kuriuos siūlo į miestą pritraukti LKF, per artimiausius penkerius metus.

                                        „Būtinai turėtų balsuoti už. Jei nebalsuos, tai bus didžiausia šios kadencijos politikų gėda. Tai – Europos krepšinio čempionatas, o ne šiaip renginys“, – įsitikinęs V.Urbonas.

                                        LKF ir Savivaldybės atstovai svarsto, kad, pritarus Tarybai, sutartį būtų galima pasirašyti jau birželį.

                                        Sutartis birželį?

                                        D.Kuklierienė mano, kad miesto verslininkams svarbiausia – išnaudoti visas galimybes, kurias suteiks kitąmet vyksiantis čempionatas.

                                        „Turėtų vykti įvairūs renginiai, reikėtų pasirūpinti, kur būtų parduodama atributika, mieste galėtų prekiauti smulkieji amatininkai. Reikėtų remtis kitų čempionatų patirtimi, svarbu, kad žmonės, kurie atvyks, neišsibėgiotų. Dabar visiems būtina sukrusti, o miestas turi turėti labai aiškią strategiją“, – teigė verslininkė.

                                        Jos duomenimis, Panevėžys čempionatui pasirengęs geriau nei Šiauliai ir Klaipėda.

                                        „Šiauliai turi problemų dėl viešbučio, o Klaipėda – dėl arenos statybos. Šį kartą pasirodėme gražiausiai, nušluostėm visiems nosį“, – kalbėjo D.Kuklierienė.

                                        M.Balčiūnas neišskyrė nė vieno miesto, kuris pasirengęs čempionatui, nes visi susiduria su panašiomis problemomis. Tačiau Panevėžys pasielgė lanksčiau nei Klaipėda ar Šiauliai – pasiūlė federacijai pasirašyti ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį.

                                        Plačiau skaitykite 2010 m. gegužės 7 d. „Sekundėje“.

                                        Comment


                                          Čempionatas artėja prie Panevėžio

                                          Kliūčių vis mažiau

                                          Vienintelė kliūtis rengti 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą Panevėžyje bliūkšta. „Sekundės“ žiniomis, su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) pagalba viešbučiui „Romantic“ išplėsti ketinama investuoti apie du milijonus litų.

                                          Tik pradėjus Savivaldybės ir LKF derybas, viešbučio savininkė Dalia Kuklierienė apie galimas investicijas į viešbutį teigė nieko nežinojusi. Tačiau dabar verslininkė tikina, kad kol kas lieka neaiškus tik finansavimo mechanizmas. Planuojama, kad viešbučio rekonstrukcija kainuos apie keturis milijonus litų.

                                          „Mechanizmo dar nesame sugalvoję ir aptarę. Krepšinio federacija kaip partneriais pasitikiu ir manau, kad su jais kartu veiksime. Visas miestas suinteresuotas, kad čempionatas vyktų. Pasversime, padėliosime, kad ir aš pati naštos neužsidėčiau ir kad čempionatas vyktų“, – „Sekundei“ teigė D.Kuklierienė.

                                          Planai aiškėja, nes Lietuvos verslo paramos agentūrai pateikta paraiška Europos Sąjungoms lėšoms gauti nebuvo atmesta. Iš ES planuojama gauti dar apie du milijonus litų. Panevėžiečių paraiška buvo priimta, tad yra vilčių, kad planai atnaujinti ir išplėsti viešbutį iki 120 vietų bus pradėti įgyvendinti dar šiemet.

                                          „Niekas negali pažadėti, kad pinigai bus, nes projektas turi būti tinkamas. Keletą kartų jį taisėme, bet manau, kad viskas gerai, nes pažeidimų nerasta, skaičiavimai geri. Norinčiųjų gauti paramą buvo tris kartus daugiau, nei yra pinigų. Daug projektų atmetė, tačiau mūsų – ne. Tai – strategiškai svarbus objektas“, – kalbėjo D.Kuklierienė.

                                          Sąlygą, kad rengiančiame Europos čempionato grupės varžybas mieste turi būti 120 vietų viešbutis, iškėlė Tarptautinė krepšinio federacija. Toks reikalavimas pradėtas taikyti po čempionato Lenkijoje, kai sportininkai gyveno skirtinguose viešbučiuose nevienodomis sąlygomis.

                                          Bus investuotojas

                                          Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas „Sekundei“ jau anksčiau yra tvirtinęs, kad federacija prisidės prie viešbučio rekonstrukcijos.

                                          Pasak M.Balčiūno, jei bus pasirašyta penkerių metų sutartis su Panevėžio savivaldybe, bus pagelbėjama ne pinigais – žadama pritraukti užsienio investuotoją. Koks jis, kol kas neįvardijama.

                                          „Mes būsime vieni iš rekonstruotojų. Viena iš sąlygų – kad projekte dalyvautų būsimieji užsakovai. Mes įsipareigosime dėl renginių, o investicijos ateis iš investuotojo. Panevėžys turi nuostabią areną, o kad viešbutis nebaigtas, nėra jokios tragedijos. Kiek žinau, Panevėžio savivaldybė išdavė leidimus rekonstrukcijai, o darbus atlikti galima per pusmetį“, – paaiškino M.Balčiūnas.

                                          Savivaldybė ir LKF dabar derasi dėl penkerių metų sutarties. Ją pasirašius miestui atsivertų naujos galimybės. Čia ketinama organizuoti Europos jaunimo čempionatus, būtų rengiamos oficialios ar draugiškos Lietuvos vyrų ir moterų rinktinių rungtynės.

                                          Sutartis su Krepšinio federacija būtų naudinga ir verslininkams. Skaičiuojama, kad kasmet į čempionatus atvyktų apie tūkstantį dalyvių ir sporto turistų, jiems reikėtų ne tik viešbučių paslaugų, bet ir maitinimo, pramogų.

                                          Apie derybas nepasakoja

                                          Europos krepšinio čempionatui pasirengti sudarytos Savivaldybės darbo grupės atstovas Vidmantas Urbonas neatskleidžia, dėl kokių konkrečių sąlygų deramasi su LKF, tačiau užtikrina, kad, pasibaigus deryboms, jų rezultatai bus paskelbti oficialiai.

                                          Savivaldybės atstovai yra teigę, kad Krepšinio federacija įsipareigotų rengti varžybas, mokėtų atlyginimą merginų krepšinio centro treneriui, o Savivaldybė turėtų apgyvendinti sporto renginių dalyvius ir rūpintis jų maitinimu. „Sekundės“ žiniomis, Savivaldybės atstovai pageidauja, kad Panevėžyje vyktų grupės, kurioje žaidžia Lietuvos rinktinė, varžybos.

                                          „Kol kas derasi teisininkai, kai bus visi klausimai aptarti, bus galima oficialiai skelbti, ką išsiderėjom. Norime kuo daugiau naudos išpešti iš sutarties“, – sakė V.Urbonas.

                                          Politikas mano, kad, pasibaigus deryboms, Taryba turėtų balsuoti už sutarties pasirašymą su LKF, kitaip Panevėžys prarastų galimybes ne tik rengti Europos čempionatą, bet ir kitus tarptautinius sporto renginius, kuriuos siūlo į miestą pritraukti LKF, per artimiausius penkerius metus.

                                          „Būtinai turėtų balsuoti už. Jei nebalsuos, tai bus didžiausia šios kadencijos politikų gėda. Tai – Europos krepšinio čempionatas, o ne šiaip renginys“, – įsitikinęs V.Urbonas.

                                          LKF ir Savivaldybės atstovai svarsto, kad, pritarus Tarybai, sutartį būtų galima pasirašyti jau birželį.

                                          Sutartis birželį?

                                          D.Kuklierienė mano, kad miesto verslininkams svarbiausia – išnaudoti visas galimybes, kurias suteiks kitąmet vyksiantis čempionatas.

                                          „Turėtų vykti įvairūs renginiai, reikėtų pasirūpinti, kur būtų parduodama atributika, mieste galėtų prekiauti smulkieji amatininkai. Reikėtų remtis kitų čempionatų patirtimi, svarbu, kad žmonės, kurie atvyks, neišsibėgiotų. Dabar visiems būtina sukrusti, o miestas turi turėti labai aiškią strategiją“, – teigė verslininkė.

                                          Jos duomenimis, Panevėžys čempionatui pasirengęs geriau nei Šiauliai ir Klaipėda.

                                          „Šiauliai turi problemų dėl viešbučio, o Klaipėda – dėl arenos statybos. Šį kartą pasirodėme gražiausiai, nušluostėm visiems nosį“, – kalbėjo D.Kuklierienė.

                                          M.Balčiūnas neišskyrė nė vieno miesto, kuris pasirengęs čempionatui, nes visi susiduria su panašiomis problemomis. Tačiau Panevėžys pasielgė lanksčiau nei Klaipėda ar Šiauliai – pasiūlė federacijai pasirašyti ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį.

                                          Plačiau skaitykite 2010 m. gegužės 7 d. „Sekundėje“.
                                          Permečiau iš Panevėžio projektų.
                                          http://www.efoto.lt/user/29794/nuotraukos

                                          Comment

                                          Working...
                                          X