Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2011. Pasiruošimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Europos vyrų krepšinio čempionatą rengiantiems miestams – specialus seminaras

    Ketvirtadienį sostinėje viešbutyje „Best Western Vilnius“ buvo surengtas seminaras miestų, kuriuose kitais metais vyks Europos vyrų krepšinio čempionato varžybos, organizacinių komitetų atstovams. Jo dalyviai išklausė pagrindinio pirmenybių organizacinio komiteto narių pranešimus, patarimus ir tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) reikalavimus rengiant tokio masto varžybas.

    „Tokio masto varžybos Lietuvoje vyks pirmą kartą, todėl jas organizuojant nepaprastai svarbu, kad kiekviena grandis veiktų sklandžiai, glaudžiai bendradarbiaudama su kitomis“, – seminaro dalyviams sakė Europos vyrų krepšinio čempionato 2011 metais („EuroBasket 2011”) organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

    Šešių Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio ir Alytaus atstovai buvo supažindinti su griežtais „FIBA Europe“ reikalavimais informacinių technologijų, reklamos, rinkodaros, logistikos, renginių organizavimo ir saugumo srityse. Trumpai šiuos reikalavimus pristatė ir komentavo „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto nariai, atsakingi už specifines savo veiklos sritis. Taip pat buvo apžvelgti jau nuveikti darbai.

    Seminaro dalyviai, išklausę bendruosius reikalavimus ir jų komentarus, toliau diskutavo mažesnėmis grupėmis, suskirstyti pagal organizacinio darbo specifiką.

    „Europos krepšinio čempionato organizavimą sudaro daugybė dalių ir sričių, tačiau jos tarpusavyje yra labai susijusios, nuo kiekvienos jų priklauso ir bendra renginio sėkmė. Mes norime, kad ateinančių metų pirmenybės taptų vienomis geriausiai organizuotų varžybų per visą Europos krepšinio čempionatų istoriją. Nepaisant to, kad darome tai pirmąkart, manau, kad turime tam visas galimybes. Juolab, kad pernai labai sėkmingai surengėme Europos jaunučių vaikinų pirmenybes Kaune, o netrukus Vilniuje prasidės „Omnitel“ Europos jaunių vaikinų (iki 18 metų) čempionatas. Tai bus generalinė repeticija prieš didįjį kitų metų renginį“, – sakė M.Špokas.

    Ketvirtadienį Vilniuje vykusio seminaro dalyviams Europos aštuoniolikmečių čempionato metu (liepos 22—rugpjūčio 1 d.) bus sudaryta galimybė praktiškai susipažinti su įvairiais tokio tarptautinio renginio organizavimo aspektais.

    Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje vyks kitų metų rugsėjo 3—18 dienomis.

    krepsinis.net

    Comment


      sveiki, niekas nezinot kada fiba atvaziuos?

      Comment


        Į viešbučio "Šiaulių krašto medžiotojų užeiga" įleista kapsulė garantavo, kad Šiauliai nebus išbraukti iš 2011-ųjų Europos krepšinio čempionato kovų žemėlapio. Tokia grėsmė buvo iškilusi todėl, kad iki šiol Šiauliai neturėjo viešbučio, kuriame vienodomis sąlygomis galėtų apgyvendinti keturias komandas. Čempionato organizatorius tenkina viešbučio planai pastatytame priestate įrengti 62 dviviečius kambarius pagal visus sportininkams būtinus reikalavimus.
        http://www.etaplius.lt/Verslas/Cempi...apildyta-video

        Comment


          Kauno savivaldybė siūlo 2011 m. Europos čempionato burtus traukti Žalgirio arenoje

          Ketvirtadienį Kaune lankysis sostinėje Europos jaunimo krepšinio kovas stebintys FIBA - Europe atsakingi vadovai bei jų kolegos iš Lietuvos krepšinio federacijos.

          Svečiai apžiūrės Kauno Žalgirio arenos Nemuno saloje statybas. Panašus vizitas buvo surengtas šių metų sausio mėnesį.

          Kaip Eltai trečiadienį aiškino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, tikimasi, jog bus aptarta, kur konkrečiai prieš Lietuvoje vyksiantį Europos krepšinio čempionatą derėtų surengti krepšininkų būsimų susitikimų burtų traukimo ceremoniją.

          Kaunas tam siūlo pati svarbiausią ir reikšmingiausią iš visų sporto objektų - Žalgirio areną, kuri metų gale jau turėtų būti baigta statyti. Lietuvos krepšinio federacija, anot mero, tokį siūlymą linkusi paremti.

          „Savivaldybė padarys viską, kad statybos pabaiga nevėluotų ir kad arena su automobilių aikštele greta jos šių metų pabaigoje jau būtų tinkamos eksploatuoti. Kitus infrastruktūros darbus statybininkai galės užbaigti ir vėliau“, - sakė Kauno meras A. Kupčinskas.

          Su FIBA - Europe bei LKF atstovais Kaune bus aptartos įvairios čempionato organizavimo detales ir priemonės, kaip, rengiant tokias atsakingas varžybas, pasiekti geresnių rezultatų.

          ELTA primena, kad FIBA-Europe sprendimą dėl Europos krepšinio čempionato organizavimo Lietuvoje priėmė 2005 metais. Numatoma, kad grupės varžybos vyks keturiuose miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Atkrintamosios varžybos bus žaidžiamos Kaune ir Vilniuje. Tai bus jau 37-asis vyrų Europos krepšinio čempionatas ir antras kartas, kai Lietuva organizuos Europos krepšinio čempionatą. Pirmąjį kartą tai įvyko 1939 metais. Lietuvos krepšinio rinktinė tada antrą kartą iš eilės tapo Europos čempione.


          http://www.krepsinis.net/kauno-saviv...je-147661.html

          Comment


            Parašė ieconn Rodyti pranešimą
            sveiki, niekas nezinot kada fiba atvaziuos?
            Atsakymas: Į Lietuvą atvyks naujasis „FIBA Europe“ prezidentas

            Šią savaitę Lietuvoje apsilankys abu svarbiausi Europos krepšinio žmonės – naujasis „FIBA Europe“ prezidentas O. Rafnssonas ir generalinis sekretorius N. Zanolinas.

            N. Zanolinas į mūsų šalį atskris šiandien vakare, o rytoj apsilankys Klaipėdoje, Kaune, Birštone, Prienuose, Alytuje ir Vilniuje. „FIBA Europe“ generalinis sekretorius apžiūrės 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionatui statomas Klaipėdos, Kauno ir Alytaus arenas, Birštono viešbutį „Karališka rezidencija“, kurioje planuojama apgyvendinti Alytuje rungtyniausiančių rinktinių delegacijas. Pakeliui N. Zanolinas sustos Prienuose ir apžiūrės šiame mieste statomą naują areną. Joje būtų patogu treniruotis Birštone gyvensiančioms komandoms. Diena baigsis oficialia vakariene su Vilniaus savivaldybės atstovais.

            Liepos 30-ąją „FIBA Europe“ generalinis sekretorius sostinėje stebės „Omnitel“ Europos vaikinų jaunių čempionato kovas.

            Liepos 31-ąją į Lietuvą atskris prieš keletą mėnesių „FIBA Europe“ prezidentu išrinktas islandas O. Rafnssonas. Iš pradžių jis su N. Zanolinu Panevėžyje apžiūrės viešbutį „Romantic“ ir susitiks su miesto savivaldybės atstovais. Vėliau „FIBA Europe“ vadovai vyks į Šiaulius. Šiame mieste bus įvertintas viešbutis „Medžiotojų užeiga“ ir taip pats susitikta su savivaldybės vadovais. Vakare O. Rafnssonas ir N. Zanolinas Šiauliuose stebės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolines rungtynes su Suomijos nacionaline komanda.

            Daugiau info: http://www.alfa.lt/straipsnis/103876...10-07-28_15-32

            Comment


              reikėjo jiems atvažiuoti į Lietuvos - Ispanijos U18 rungtynes LRyto arenoje.
              Būtų labai laimingi...
              Šiaip, po tokio U18 čempionato organizavimo bei transliacijų, aš asmeniškai labai suabejojau kad Lietuva gali priimti Europos vyrų čempionatą.

              Comment


                Parašė oranger Rodyti pranešimą
                reikėjo jiems atvažiuoti į Lietuvos - Ispanijos U18 rungtynes LRyto arenoje.
                Būtų labai laimingi...
                Šiaip, po tokio U18 čempionato organizavimo bei transliacijų, aš asmeniškai labai suabejojau kad Lietuva gali priimti Europos vyrų čempionatą.
                Kodėl suabejojai?
                Flickr

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Kodėl suabejojai?
                  Todėl kad betvarkė yra organizuojant ir transliuojant U 18.
                  Jei liks tie patys žmonės prie šio reikalo ir kitais metais, betvarkė bus vėl.

                  Comment


                    Parašė oranger Rodyti pranešimą
                    Todėl kad betvarkė yra organizuojant ir transliuojant U 18.
                    Jei liks tie patys žmonės prie šio reikalo ir kitais metais, betvarkė bus vėl.
                    Tai bus visai kita organizacija, įranga, žmonės ir t.t. Lygis ne tas juk. U-18 nelabai kam rūpi.
                    Flickr

                    Comment


                      O treniruotis reikėtų. U-16, savo ruožtu, buvo geresnė.

                      Comment


                        Parašė oranger Rodyti pranešimą
                        reikėjo jiems atvažiuoti į Lietuvos - Ispanijos U18 rungtynes LRyto arenoje.
                        Būtų labai laimingi...
                        Šiaip, po tokio U18 čempionato organizavimo bei transliacijų, aš asmeniškai labai suabejojau kad Lietuva gali priimti Europos vyrų čempionatą.
                        Na gal bus tie, kad organizavo pernai U-16, kuris skalndziau vyko ir susilauke daug pagyru is FIBA.

                        Comment


                          Na, jis buvo Kaune, galbūt, finaaalaaiii....Bet abejoju.

                          Comment


                            Varžybose dėl Europos čempionato finalo Kaunas lenkia Vilnių?

                            FIBA-Europos vadovams renkantis 2011 m. Europos krepšinio čempionato finalo vietą, lemiamu veiksniu turėtų tapti Kauno ir Vilniaus arenų dydis.

                            Verdiktas – rudenį

                            Klausimas, kuriam Lietuvos didmiesčiui teks garbė kitais metais priimti žemyno krepšinio pirmenybių lemiamas rungtynes, turėtų būti atsakytas šį rudenį. Galutinį sprendimą priimsiančios Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Europos padalinio atstovai teigia, jog svarbiausiu veiksniu renkantis tarp Vilniaus ir Kauno kandidatūrų bus arenų dydis.

                            "Čempionato finale turi būti skirta labai daug vietos žiniasklaidai, svarbiems asmenims, žiūrovams. Svarbi ir viešbučių pasiūla, bet arena – svarbiausia", – dienraščiui sakė FIBA-Europos renginių vadovė Monika Puchner.

                            Vilniaus "Siemens" arenoje krepšinį gali stebėti per 10 tūkst. žiūrovų. Kauno Nemuno saloje kylančios naujosios arenos tribūnose išsiteks 14,5 tūkst. sirgalių. Tiesa, Žalgirio arenos statybos atsilieka nuo grafiko, o jų finišas gali nusikelti į kitus metus.

                            Kanadiečio rankose

                            FIBA-Europos delegacija šią savaitę dar kartą aplankys visų arenų statybvietes. Pasak M.Puchner, tik tuomet bus galima įvertinti, ar vėluojantys darbai kiša koją čempionato finalą surengti norinčiam Kaunui.

                            Miestų, kuriuose turėtų vykti 2011 m. Europos pirmenybės, pasirengimą tikrins ir trečiadienį į Lietuvą atvykęs FIBA-Europos generalinis sekretorius Naras Zanolinas. Būtent šio kanadiečio žodis bus lemiamas renkantis čempionato finalo vietą.

                            Ir Vilnius, ir Kaunas jau apšilo kojas prieš suaugusiųjų krepšinio pirmenybes. Laikinojoje sostinėje pernai vyko Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionatas, Vilniuje šiuo metu grumiasi geriausios žemyno aštuoniolikmečių komandos.

                            "Jei klaustumėte manęs, abiejų miestų rekomendacijos būtų geros. Bet sprendimą dėl finalo vietos priims generalinis sekretorius", – teigė M.Puchner.

                            Nuvylė tik ventiliacija


                            10 balų – taip FIBA-Europos atstovė įvertino jaunių pirmenybių Vilniuje organizaciją. "Esame labai patenkinti. Šio čempionato organizatoriai kartelę kelia labai aukštai. Kai ką būtų galima patobulinti, bet, kaip jaunimo pirmenybėms, organizacija yra išties gera", – pagyras žarstė M.Puchner, pasak kurios, FIBA-Europa neturi jokių didesnių priekaištų turnyro šeimininkams.

                            Tiesa, čempionato dalyviams gerokai įgriso "Lietuvos ryto" arenoje tvyrantis karštis, spaudęs devintą prakaitą ne tik iš krepšininkų, bet ir iš žiūrovų. "Žaidėme tarsi ledo arenoje, nebuvo įmanoma netgi normaliai bėgti", – šlapia nuo prakaito aikšte skundėsi Lietuvos komandos įžaidėjas Vytenis Čižauskas.

                            "O taip, ventiliacija "Lietuvos ryto" arenoje galėtų būti geresnė, – paklausta apie tvankią salę teigė M.Puchner. – Bet tai nėra esminis trūkumas. Rengėme jaunimo čempionatus ir tokiose arenose, kurios visai nebuvo vėdinamos."

                            Trečiadienį jaunių ekipos paskutinį kartą išbėgo ant "Lietuvos ryto" arenos parketo – nuo atkrintamųjų varžybų čempionato rungtynės vyks tik kur kas vėsesnėje "Siemens" arenoje.
                            Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                            Comment


                              Objektyviai žiūrint nėra jokios prasmės finalus rengti Vilniuje. Jei Vilniui palikti tik grupės varžybas tuomet taip, per mažai. Kauno arena ir didesnė, ir modernesnė, viešbučių irgi užtenka. Dėl šventos ramybės aš net nebesvarstyčiau finalų Vilniuje galimybės, nebent tik kaip alternatyvą tuo atveju jei Kauno arena nebūtų pastatyta laiku, kas labai jau sunkiai tikėtina.

                              Comment


                                Vilnius turės antrą ratą. Grupes susirenka Klaipėda, Šiauliai, Panėvežys ir Alytus, o Kaunas - rungtynes nuo ketvirtfinalio. Bent jau taip buvo mąstyta. Žiūrėsime kas bus. Nepaisant to, išlieka maža galimybė, kad Vilnius kažkaip susimastys pralįsti, bet tai jau bus visiška nesąmonė, kuri, manau, neliks nepastebėta.

                                Comment


                                  Parašė Magician Rodyti pranešimą
                                  Vilnius turės antrą ratą. Grupes susirenka Klaipėda, Šiauliai, Panėvežys ir Alytus, o Kaunas - rungtynes nuo ketvirtfinalio. Bent jau taip buvo mąstyta. Žiūrėsime kas bus. Nepaisant to, išlieka maža galimybė, kad Vilnius kažkaip susimastys pralįsti, bet tai jau bus visiška nesąmonė, kuri, manau, neliks nepastebėta.
                                  Na pagrindinis faktorius visgi išlieka viešbučiai. Kaune grubiai lovų yra 2000-2500 (nėra paskutinių skaičių, bet prieš metus buvo maždaug tiek), Vilniuje tris kartus daugiau. Dabar pabandykite įsivaizduoti, jog atvažiuoja 2000 ispanų, dar koks 1000 rusų, graikų, keli šimtai slovėnų, latvių. Kur jie visi nakvos? Nereikia pamiršti, jog tai nebus vien finalo klausimas, bet arenoje vyks visi pusfinaliai ir pan., o kur dar oficialūs asmenys. Neabejoju, kad Kauno arena bus geriau tinkama rengti finalą nei Siemens, bet ne vien arena yra svarbus faktorius. Manau būtent dėl apgyvendinimo Vilnius yra žymiai realesnis miestas rengti finalinio etapo varžybas. Kaunas būtų idealu tik tuo atveju, jei atvažiuos labai nedaug sirgalių, kas, beje, irgi gali atsitikti (Lenkijoje matėme kiek ten tų sirgalių suvažiavo...) arba Lietuva eis iki galo ir užsieniečiams taip ar taip neliks vietų arenose

                                  Comment


                                    Geras /\ pastebėjimas. Tačiau įdomu, kur tuomet geriau rengti antrąjį etapą? Kaip žinia, jo metu žaidžia daugiau komandų, ir, atitinkamai, reikia dar daugiau viešbučių vietų, negu atkrintamosiose varžybose. Išvada paprasta: bet kuriuo atveju, jei tik sirgalių atvyks daugiau, problemų su apgyvendinimu kils. Tad, ar ne laikas kai kam sumažinti PVM viešbučiams ir tokiu būdu skatinti eksportą (atvykstamąjį turizmą) Lietuvoje? Aišku, nepakenktų visiems miestams turėti daugiau patrauklių traukos objektų (spa kompleksų, žirgynų, teniso aikštelių, dviračių takų, kempingų, rogučių/slidinėjimo trasų ir pan.). Tuomet mažiau kiltų tokių klausimų, kur rengti vieną ar kitą didesnį renginį...
                                    Paskutinis taisė Metropolis; 2010.07.29, 10:01.

                                    Comment


                                      Kad ir Vilniuje. Pačiam teko būti (dar vaikystėje ) 2005 metų čempionate Serbijoje. Podgoricoje gyvenome visą laiką, tik vieną naktį po kovos dėl 5 vietos praleidome Belgrade. Nieko nekeitėm, užsisakėm - ir gyvenom. Nuvažiuoti su tam reikalui parūpintu autobusu bėdos nebuvo. O kaip jau ir sakė...

                                      "Čempionato finale turi būti skirta labai daug vietos žiniasklaidai, svarbiems asmenims, žiūrovams. Svarbi ir viešbučių pasiūla, bet arena – svarbiausia", – dienraščiui sakė FIBA-Europos renginių vadovė Monika Puchner.

                                      Comment


                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        Na gal bus tie, kad organizavo pernai U-16, kuris skalndziau vyko ir susilauke daug pagyru is FIBA.
                                        Nešnekėk ko nežinai, nes bent dalis U-18 vadovų yra iš U-16.
                                        http://www.efoto.lt/user/29794/nuotraukos

                                        Comment


                                          Parašė Metropolis Rodyti pranešimą
                                          Tad, ar ne laikas kai kam sumažinti PVM viešbučiams ir tokiu būdu skatinti eksportą (atvykstamąjį turizmą) Lietuvoje? Aišku, nepakenktų visiems miestams turėti daugiau patrauklių traukos objektų (spa kompleksų, žirgynų, teniso aikštelių, dviračių takų, kempingų, rogučių/slidinėjimo trasų ir pan.). Tuomet mažiau kiltų tokių klausimų, kur rengti vieną ar kitą didesnį renginį...
                                          O gal pradžiai alubarių netoli viešbučių? Juk pagrinde į sporto renginius atvyksta jauni viengungiai. Žinoma, jeigu jie su savimi pasiima ir paneles, tada nepakenks ir spa / baseinai / salotų barai. Jeigu tarp rungtynių pasitaikytų laisva diena, turizmo organizatoriai turėtų būti pasiruošę vesti svečius į lankytinus miesto objektus arba vežti į gamtą užmiestyje. Paprasčiau kalbant, svečias 24/7 turi būti užimtas, nenuobodžiauti.
                                          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                          Comment

                                          Working...
                                          X