Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2011. Pasiruošimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė fredis Rodyti pranešimą
    Kažkaip tikėjausi, kad Šiauliai geriausiai atrodys... Viskas vėl turbūt dėl viežbučių...
    ir aš nustebau. maniau tarp geriausių bus Vilnius ar Šiauliai, bet smagu girdet kad Panevėžys neužkliuvo. Antravertus Panevėžys neužkliuvo bet prikibo prie Alytaus.
    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

    Comment


      Įdomu, kodėl Šiauliai negavo palankaus įvertinimo, juk LKF neseniai gyrėsi, kad Šiauliai pasirengę geriausiai?..

      Comment


        FIBA Europos atstovas: „Jeigu iki metų pabaigos užbaigsite areną, finalas bus Kaune“

        Lietuvoje viešintis FIBA Europos generalinis sekretorius Naras Zanolinas pirmą kartą viešai užsiminė, kad 2011 metų Europos čempionato finalas greičiausiai vyks Kaune. Trečiadienį apsilankęs Laikinojoje sostinėje jis tai pareiškė vietos žurnalistams.

        „Jeigu iki metų pabaigos užbaigsite areną, finalas bus Kaune. Tai didžiausia arena šalyje, tenkinanti minimalius FIBA Europos reikalavimus – turėti 14 500 vietų, o mes norime rengti varžybas geriausioje arenoje“, – kalbėjo Zanolinas.

        FIBA Europos generalinis sekretorius prisipažino žinąs problemas, su kuriomis šiuo metu susiduria areną statanti Kauno valdžia.

        „Žinau, kad vėluoja pinigai iš Europos sąjungos fondų, bet jie jau pasiekė Vilnių, todėl dabar teturi atkeliauti iš Vilniaus į Kauną. 100 kilometrų juk nėra didelis atstumas, – šypsojosi Zanolinas. – Tikiuosi, kad garsiai apie tai kalbėdamas, paskubinsiu procesus“.

        Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas, paklaustas apie Europos čempionato finalą, nebuvo toks atviras.

        „Pirmiausia reikia užsibaigti areną. Mes 2005 metais pasirašė sutartį dėl Europos čempionato rengimo, bet ką per tą laiką turime? Vilniaus, Šiaulių ir Panevėžio arenas. Dar trijų arenų nėra, reiškia per pusantrų metų mes turime padaryti 50 proc. darbo“, – sakė Garastas.
        www.basketnews.lt

        Comment


          tylėk, garastai, š nemalęs, prieš vėją nepapūsi. o jeigu pūsi, blogai baigsis

          Comment


            Parašė Kirkas Rodyti pranešimą
            FIBA Europos atstovas: „Jeigu iki metų pabaigos užbaigsite areną, finalas bus Kaune“



            www.basketnews.lt
            To ir tikėjausi, laukiu nesulaukiu kada bilietus į finalą galėsiu nusipirkti, nesvarbu, kad ir kiek kainuotu.
            Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

            Comment


              Parašė Kirkas Rodyti pranešimą
              FIBA Europos atstovas: „Jeigu iki metų pabaigos užbaigsite areną, finalas bus Kaune“
              „Pirmiausia reikia užsibaigti areną. Mes 2005 metais pasirašė sutartį dėl Europos čempionato rengimo, bet ką per tą laiką turime? Vilniaus, Šiaulių ir Panevėžio arenas. Dar trijų arenų nėra, reiškia per pusantrų metų mes turime padaryti 50 proc. darbo“, – sakė Garastas.
              Kad ir kaip kažkas nekęstų Vl. Garasto, šioje vietoje jis velniškai teisus

              Parašė MgssEY Rodyti pranešimą
              Europos krepšinio čempionatui geriausiai pasirengęs Panevėžys

              Panevėžio miestas Europos vyrų krepšinio čempionatui pasirengęs geriau nei Klaipėda ar Šiauliai. Tokią nuomonę išsakė Lietuvoje besilankantys „FIBA Europe“ vadovai.
              Trečiadienį jie apsilankė Panevėžyje, kur apžiūrėjo „Cido“ areną ir viešbučius.
              Cha, va čia tai geras. Liuks Panevėžiui. Kai pasirodė žinios, kad savivaldybė nebeišgali kasmet mokėti 2,5mln. Lt koncesininkui, o dar užkliuvo viešbučiai (per maži, plius mažas užimtumas), buvau laaabai sunerimęs. Dabar tarsi akmuo nukrito...
              Kažin, ar geros tradicijos bus pratęstos ir gana greitai po EuroBasketball-2011 išvysime modernų futbolo stadioną šalia CIDO arenos?
              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

              Comment


                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                Kad ir kaip kažkas nekęstų Vl. Garasto, šioje vietoje jis velniškai teisus
                Tai, kad visos šalys (kurios nėra tokios išsivysčiusios) tik prieš čempionatus užbaigia kai kurias savo arenas. Juk nereikia tikėtis, kad arenas pastatys iki čempionato pradžios likus dar dviem ar trim metams...
                You've got one life! Live it!

                Comment


                  Dėl V. Garasto galim nebesibaiminti jis nieko nebe nulems finalas tikrai vyks Kaune "FIBA Europe" vadovas: Europos čempionato finalas vyks Kaune


                  „Jeigu ji (arena, – aut. past.) bus pabaigta iki šių metų pabaigos, tai tikrai taip, – paklaustas, ar čempionato finalas galėtų būti rengiamas Kaune, galva linktelėjo „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas. – Tai yra didžiausia arena Lietuvoje, joje tilps 14,5 tūkst. žmonių ir finalui tai yra minimalus reikalavimas. Nėra jokio kito pasirinkimo – arba čia, arba niekur“.
                  Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                  Comment


                    laukiam bilietu rezervacijos pradzios

                    Comment


                      Zanolinas: „Siemens“ ir Šiaulių arenos yra meno kūriniai“


                      Pirmadienį į Lietuvą atskridę Fiba Europa vadovai aplankė daugiau nei 20 viešbučių, pabuvojo visose arenose ir vietose, kuriose vyks 2011 metų Europos čempionatas. Apvažiavę apie 1500 kilometrų Lietuvos ploto, svečiai paskutinę viešnagės dieną palankiai įvertino pasirengimą Senojo žemyno pirmenybėms.

                      Fiba Europa generalinis sekretorius Naras Zanolinas negailėjo gerų žodžių naujai pastatytoms ir vis dar kylančioms arenoms, tačiau įžvelgė problemą mažesnių miestelių viešbučiuose.

                      „Lietuvos laukia pats svarbiausias įvykis nuo 1939 metų, – iškiliai kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas. – Pasirengimą įvertino Fiba Europa vadovai, o mes ir toliau privalome labai rimtai ruoštis, nes Lenkijoje čempionatas nebuvo ypatingai gerai suorganizuotas“.

                      „Šiandien Lietuvos vyriausybėje buvo pateikta ataskaita kokie darbai jau yra padaryti“, – pridūrė Garastas.

                      Tik šiandien į Lietuvą atvykęs Fiba Europa prezidentas George‘as Vassilakopoulas prisiminė 2004 metų sprendimus: „Tais metais buvo trys šalys pretendentės organizuoti Europos pirmenybes, tačiau Lietuva buvo paskutinioji gavusi leidimą. Nors lietuviai labai norėjo organizuoti čempionatą 2007 metais, mes matėme, jog jie nepajėgs to padaryti, todėl suteikėme proga tik 2011 metams“.

                      „Europos krepšinio čempionatas savo svarba nusileidžia tik Europos futbolo pirmenybėms, – kalbėjo Zanolinas. – Tai prestižinis renginys, kuris turi būti pačio aukščiausio lygio“.

                      Kalbėdamas apie viešbučius kanadietis pažymėjo, jog juose svarbiausia sukurti geriausias sąlygas žaidėjams, o kitos žmonių grupės: garbės svečiai, teisėjai, komisarai taip pat yra labai svarbūs, tačiau patenka į antraeilį planą.

                      Zanolinas apžvelgė pasirengimo darbus kiekviename mieste.

                      Apie Klaipėdą: „Klaipėdoje susitikome su miesto vadovais ir statomos arenos architektais. Pamatėme, kad jau yra dedami arenos pamatai ir gavome pažadus, kad 2010 metų pabaigoje arena bus pastatyta. Matydami kaip viskas sparčiai vyksta, tikime, kad tie pažadai bus įvykdyti. Situacija su viešbučiais Klaipėdoje labai gera, aplankėme keletą jų norėdami nuspręsti kur kokią grupę bus galima apgyvendinti.

                      Apie Šiaulius: „Per savo gyvenimą aplankiau šimtus arenų, tačiau tarp tokio dydžio arenų Šiaulių yra jei ne geriausia, tai viena geriausių. Tai 6000 vietų arena, kuri be puikios krepšinio aikštelės turi viską, ko tik reikia dideliam tarptautiniam renginiui. Silpnoji Šiaulių vieta yra viešbučiai. Šis miestas kol kas neturi pakankamai aukštos klasės viešbučio, kuriame galėtume apgyvendinti bent keturias komandas.Nepaisant to, iš Lietuvos vyriausybės gavome pažadą, kad šalies vadovai suras reikiamą sprendimą“.

                      Apie Panevėžį: „Šiame mieste yra panaši situacija kaip ir Šiauliuose. Arena yra tarsi meno kūrinys, labai įspūdinga. Nors ji nėra visiškai pritaikyti krepšiniui, kadangi „Cido“ arenoje yra dviračių trekas, bet ji atitinka visus Fiba Europa keliamus reikalavimus. Radome viešbučius, kuriuose galėtų gyventi teisėjai, svečiai, žiniasklaida ir panašūs žmonės, bet neradome viešbučio komandoms. Viešbutis „Romantika“ yra puikus, atitinkantis keliamus reikalavimus, jame sutikome nepriekaištingą serviso kokybę, mus tenkino jo dydis, bet jis turi tik 39 kambarius, o to neužtenka. Miesto vadovai su viešbučio savininkais ves derybas, kuriomis sieks šalia viešbučio esantį pastatą paversti jo antruoju korpusu su dar taip reikalingais 32 kambariais. To pakaktų norint apgyvendinti keturias komandas“.

                      Apie Alytų: „Galbūt šis statinys neprilygs Šiaulių arenos lygiui, tačiau jame turėtų būti apie 5000 vietų ir jis mums bus priimtinas. Mums pažadėta, kad liepos mėnesio viduryje ši arena bus baigta rekonstruoti ir matydami kokiais dideliais tempais yra dirbama, mes tuo neabejojame. Didžiausia Alytaus problema yra taip pat viešbučiai. Mums labiausiai priimtinas būtų keturių su puse žvaigdučių viešbutis pačiame Alytaus mieste. Kalbėjomės su optimistiškai nusiteikusiu miesto meru, kuris bando suburti grupę investuotojų, kurie įgyvendintų projektą ir pastatytų apie 130 kambarių turintį viešbutį. Lietuvos vyriausybė taip pat davė daug pažadų kalbėdami Alytaus viešbučių klausimu“.

                      Apie Kauną: „Kauno arenoje praleidau 20 šalčiausių minučių savo gyvenime. Arena sparčiai statoma, o meras ir architektas pažadėjo, kad statinys bus pastatytas iki 2010 metų pabaigos. Norėdami pristatyti areną Europai svarstome galimybę joje organizuoti burtų traukimo ceremoniją 2010 metų Senojo žemyno pirmenybes. Tą galėtume padaryti 2010 metų pabaigoje arba 2011 metų pradžioje. Laikinojoje sostinėje kyla biurokratinių problemų dėl pinigų, todėl reikia būtinai sutvarkyti visus reikalus, jog reikiami pinigai iš Vilniaus pasiektų Kauną. Su viešbučių problemomis Kaune nesusidūrėme, nes radome juos tiek žaidėjams, tiek garbingiems svečiams, teisėjams, komisarams, žiniasklaidai. Visos žmonių grupės Kaune turės kur gyventi ir pakankamai geromis sąlygomis“.

                      Apie Vilnių: „Siemens“ arena yra dar vienas meno kūrinys Lietuvoje, tačiau jos viduje yra keletas darbų, kuriuos privalės atlikti arenos šeimininkai. Viena iš problemų yra nepakankamas dušo kabinų skaičius rūbinėse, tačiau manau, kad ją pakankamai greitai išspręsime. Nors visų viešbučių dar neapžiūrėjome, bet nemanau, kad dėl jų problemų nekils. Artimiausiu metu ketiname dar apžiūrėti likusius viešbučius, nes norime užtikritinti aukščiausią 2011 metų Europos čempionato kokybę“.

                      http://www.basketnews.lt/news-27575-...-kuriniai.html

                      Comment


                        Patirtimi dalijosi svečias iš Ispanijos

                        2011 metų Europos čempionato organizacinio komiteto darbo grupei seminarą šiandien surengė Ispanijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Jesusas Bueno. Ispanija rengė 2007 metų Europos čempionatą ir rengs 2014-ųjų planetos pirmenybes. Be to, J. Bueno aktyviai dirbo grupėje, kuri siekė iškovoti Madridui teisę rengti 2016 metų Olimpines žaidynes.

                        Seminare taip pat dalyvavo po 2 atstovus iš Lietuvos miestų, siekiančių teisės priimti 2011-ųjų Europos čempionato kovas.

                        „Svečias patirtimi dalijosi net 3 valandas, buvo pristatyti visi 2007 metais Ispanijoje surengto Europos čempionato pliusai ir minusai. J. Bueno sakė neabejojantis, kad čempionatas Lietuvoje vyks sklandžiai, nes esame krepšinio šalis. Tačiau svarbiausia yra ne tai. J. Bueno akcentavo, kad Europos čempionato reikia ne krepšiniui, o visai Lietuvai, svarbiausia, kiek naudos iš čempionato gaus šalis. Svečias pakartojo, kad turėsime puikias arenas, tikriausiai niekas Europoje negalės pasigirti 6 naujais tokio lygio statiniais. Tačiau ar norės užsieniečiai vėliau sugrįžti į Lietuvą, jei gyvens prastuose viešbučiuose?", - dėstė 2011 metų Europos čempionato organizacinio komiteto darbo grupės vadovas Mindaugas Špokas.

                        Kitą savaitę Lietuvoje turėtų apsilankyti ir patirtimi pasidalinti Lenkijoje vykusio 2009 metų Europos čempionato organizacinio komiteto atstovai.

                        http://www.krepsinis.net/patirtimi-d...os-132169.html

                        Comment


                          ŠTAI KODĖL NEPAGYRĖ ŠIAULIŲ IR KAIP SPRENDŽIAMOS PROBLEMOS

                          Milijonieriams krepšininkams bet kokie viešbučiai netinka

                          Šiauliai po Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio („FIBA Europe“) vadovų vizito išgirdo stingantys tinkamų viešbučių 2011 metų Europos čempionato komandoms priimti. Prabilta apie milijonus litų paramos lėšų naujam privačiam viešbučiui įrengti — už valstybės ar fondų pinigus.


                          Tik arena fantastinė

                          Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys vakar apgailestavo, jog nepasitvirtino Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Vlado Garasto tikinimai, jog „Šiaulių“ viešbutis tiks krepšininkų komandoms apgyvendinti.

                          „Šiauliai, Panevėžys ir Alytus atsidūrėme tokioje situacijoje, kad turime surasti po vieną tinkamą komandoms gyventi viešbutį“, — sakė G. Mikšys.

                          Praėjusią savaitę Lietuvą lankiusiam FIBA Europe generaliniam sekretoriui Narui Zanolinui ir renginių vadovei Monikai Puchner Šiauliuose buvo parodyta arena ir trys viešbučiai — „Šiaulių“, “Šaulio“ ir “Medžiotojų užeiga“.

                          Pasak mero, svečių vertinimu, „Šiaulių arena — fantastinė“, viena geriausių Europoje tokio dydžio arenų. Tačiau viešbučiai užkliuvo.

                          FIBA reikalauja, kad keturios čempionato grupės komandos gyventų vienodomis sąlygomis. Viename viešbutyje, kuriame tinkamų kambarių turi būti per 120, ar dviejuose tokio paties lygio viešbučiuose, kuriuose tinkamų kambarių reikia turėti po 60.

                          „Pripažinta, kad “Šiaulių“ viešbutis komandoms gyventi netinka, — sakė meras. — Čia — tik 68 vienviečiai kambariai ir jie per maži. Per žemi yra vonių kambariai, kuriose įrengtos pakabinamos lubos. Aukštaūgiams krepšininkams sudėtinga būtų išsitekti.“

                          „Šiaulių“ viešbutis, anot mero, tiktų spaudos atstovams ir žiūrovams. Dvi komandos galėtų būti apgyvendintos “Medžiotojų užeigoje“. “Bet kur dėti kitas dvi komandas?“

                          „Šaulyje“ aukštaūgiams krepšininkams taip pat būtų ankšta. “Šaulys“ tiktų teisėjams ir FIBA atstovams.

                          Reikia naujo viešbučio

                          Naujo viešbučio jau dairomasi. G. Mikšio teigimu, vienas iš variantų — viešbutis, iškilęs prie „Bruklino“ prekybos centro. Čia galėtų būti 140 kambarių. Bet yra pastatyta tik “dėžutė“ — viešbutis neįrengtas.

                          Viešbučio statytojai — „Ogmios pulso“ bendrovė — projekto įgyvendinti neatsisako. Tačiau lėšų tam neturi, sutikę tik paskaičiuoti, kiek jų reikės. Pinigų bus ieškoma valstybės kišenėje.

                          „Vyriausybės darbo grupėje pritarta, kad tai — valstybės problema, — sakė G. Mikšys. — Šiauliai tam lėšų tikrai neturės. Nežinau, kaip jų bus ieškoma. Bet yra Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama, fondai verslui remti. Atsakymo dar nėra, bet judama“.

                          Prieš dvejus metus, anot mero, skaičiuota, jog viešbučiui prie „Bruklino“ įrengti reikėtų 12 milijonų litų. Dabar — gal perpus mažiau.

                          Vyriausybės darbo grupė, kuriai vadovauja Ministro Pirmininko patarėjas R. Alekna, kitą savaitę turėtų svarstyti šią problemą. Juoba kad ji aktuali ne vien Šiauliams. Panevėžiui, anot G. Mikšio, reikia plėsti vieną privatų viešbutį, o Alytus yra nusprendęs pastatytą socialinio būsto namą įrengti kaip viešbutį.

                          FIBA kartelę viešbučiams pakėlė pamokyta lenkų. Lenkija, pernai surengusi Europos čempionatą, sulaukė Ispanijos krepšinio komandos nepasitenkinimo dėl viešbučio, ispanai net išsikėlė iš jo.

                          Anot G. Mikšio, FIBA galima suprasti: „Tokio lygio krepšininkai, kaip Pau Gasolis, atvažiuoja. Jie yra milijonieriai ir negali gyventi kažkokiame bendrabutyje sulinkę. Ir koks po to bus jų žaidimas? Todėl FIBA krepšininkams reikalauja geriausių sąlygų.“

                          Liepos mėnesį „FIBA Europe“ atstovai vėl lankys Lietuvą. G. Mikšys neatmeta, jog reikalavimai dar gali keistis, nes numatoma, jog keisis FIBA Europe vadovybė.

                          Citata:
                          Jie negali gyventi kažkokiame bendrabutyje sulinkę. Ir koks po to bus jų žaidimas?

                          2010 m. Sausio 26 d. www.skrastas.lt
                          Rūta JANKUVIENĖ ruta@skrastas.lt
                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                          Comment


                            Kuo tie ispanai tokie išskirtiniai, kad jiems reikia išskirtinių sąlygų?
                            You might surprise yourself.

                            Miestai.net FB

                            Comment


                              atsiprasau jeigu buvo
                              visur grazu, bet vis skirtingu kampu :)

                              Comment




                                “Medžiotojų užegios” savininkai tikina, kad išplėtus jų viešbutį būtų galima apgyvendinti visus krepšininkus.

                                Koją kiša trumpos lovos



                                Pasimokė Lenkijoje

                                Vienas krepšinio čempionato etapų numatytas rengti Šiauliuose. Po pernai Lenkijoje vykusio čempionato reikalavimai gerokai sugriežtėjo. Tąkart ispanų rinktinė dėl prastų sąlygų turėjo pakeisti viešbutį, tad dabar didesnis dėmesys skiriamas sportininkų gyvenimo sąlygoms.

                                "Mūsų reikalavimas – geriausi viešbučiai krepšininkams", - sakė "FIBA Europe" generalinis sekretorius Naras Zanolinas. Anot jo, Šiauliai ir Panevėžys turi puikias arenas, o tinkamų viešbučių trūksta. Viešbučius turintys Kaunas ir Klaipėda dar neturi arenų. Šiaulių areną, kurioje telpa šeši tūkstančiai žiūrovų, svečiai įvertino kaip vieną geriausių Europoje.

                                Galva remia lubas, kojos - duris

                                Miesto meras tvirtino, kad Šiauliuose prieš kelis mėnesius lankęsi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovai Vladas Garastas ir Mindaugas Balčiūnas Šiaulių viešbučius įvertino palankiai, tačiau "FIBA Europe" atstovai buvo reiklesni.

                                LKF atstovai rekomendavo aplankyti tris Saulės miesto viešbučius: "Šiaulius", "Šaulį" ir "Medžiotojų užeigą". Meras kalbėjo, kad buvo pasirinkti ne mažiau 60 kambarių turintys viešbučiai.

                                Apsilankę svečiai pareiškė, kad visos keturios pogrupio komandos turėtų apsigyventi viename viešbutyje arba dvi komandos - dviejuose vienodo lygio viešbučiuose.

                                "Šiaulių" viešbutis, kuriame yra 68 vienviečiai 16 kvadratinių metrų ploto kambariai, netiko dėl dydžio, per žemų vonios lubų. Sportininkai turėjo karčios patirties Lenkijos viešbučiuose, kur kambariai buvę tokie maži, kad pasidėjęs kelioninį krepšį krepšininkas negalėdavo išlipti iš lovos. Pažemintos vonios kambario lubos neleidžia nusiprausti išsitiesus visu ūgiu, o tualete atsisėdus ant klozeto kojos remiasi į duris.

                                "Šaulio" viešbutis tiktų "FIBA Europe" komisijai, spaudos atstovams, žiūrovams, bet ne žaidėjams. Dviem komandom tiko tik "Medžiotojų užeiga".

                                Galėtų atsirasti naujas viešbutis

                                Miesto meras pabrėžė, kad tokioje pat situacijoje atsidūręs Panevėžys ir Alytus ėmėsi ieškoti patalpų, kuriose būtų galima apgyvendinti visas keturias krepšinio komandas. Panevėžys ketina plėsti viešbutį "Romantika", o nespėjęs viešbučio pasistatyti Alytus sieks įrengti jį socialinio būsto pastate.

                                Šiauliuose prie "Bruklino" prekybos centro viešbutis yra pastatytas, bet dėl finansinių problemų, kurias patiria "Ogmios pulsas", dar neįrengtas. Meras "FIBA Europe" atstovams pasiūlė įvertinti galimybę, jog čia galėtų būti įrengta apie 140 kambarių. Keturioms komandoms apgyvendinti pakaktų 120-ies. Svečiai su tokiu pasiūlymu sutiko. 2008 metais tokiam projektui įgyvendinti reikėjo apie 12 milijonų litų, dabar pakaktų perpus mažiau.

                                Kitą savaitę miesto meras turėtų susitikti su pasiruošimo 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatui grupės vadovais ir bus sprendžiamas klausimas, kaip įrengti trūkstamus viešbučius trijuose miestuose. Vyriausybės darbo grupės vadovas Raimundas Alekna žada, jog premjero iniciatyva bus sukviesti miestų merai, finansų ir ūkio ministrai ir bus parengtas aiškus planas, kad miestai gautų visą reikiamą Vyriausybės paramą. Anot miesto mero, Vyriausybė pripažįsta, kad tai visos valstybės problema, o Savivaldybė lėšų tam neturi. Tiesa, Vyriausybės paramos nereikia suprasti tiesiogiai - ji nefinansuos privataus verslo, o tik suteiks lengvatinį kreditą arba mažas palūkanas banko paskolai.

                                Meras tikino, kad reikalavimai gali pasikeisti, jeigu pasikeistų "FIBOS" vadovybė. "FIBA Europe" atstovai dar kartą Lietuvoje lankysis po pusmečio.

                                Konkurenciją pajus kiti viešbučiai

                                Ką apie mero sprendimą mano viešbučių savininkai? Ar jų nedomintų pasiūlymas plėsti savo veiklą?

                                Keturių žvaigždučių "Tomo" viešbutyje įrengti 46 įvairių tipų kambariai, kuriuose gali apsigyventi apie šimtą žmonių. Kadangi Šiaulių arenoje vyksta sporto renginiai, šiame viešbutyje jau yra ne kartą apsistoję įvairių sporto šakų atstovai. Dažniausiai jie patys pageidaudavo būti apgyvendinti po du, keblumų nekildavo ir aukštaūgiams krepšininkams. Dviejų metrų ilgio lovos yra be galų. Skundų dėl lovų ar kambario ploto administracija nėra sulaukusi. "Tomo" savininkas Romas Barauskas sako, kad viešbutį klientai mielai renkasi todėl, kad šis yra netoli Šiaulių arenos. Kadangi čia vyksta ne tik varžybos, bet ir treniruotės, tai atkrenta transporto išlaidos - sportininkai iki jos nueina pėstute.

                                R. Barauskas jaučiasi nuskriaustas, kad "FIBA Europe" atstovams jo vadovaujamas viešbutis nebuvo parodytas. Mero sprendimą skirti lėšų naujam viešbučiui įrengti jis vertina neigiamai. "Atsirastų dar vienas konkurentas. Neekonomiška dėl savaitės trunkančių varžybų išmesti tokius pinigus. Dėl ko taip elgiamasi? Dėl garbės? Gautą paramą iš ES arba Vyriausybės, manau, būtų galima panaudoti tikslingiau", - teigia viešbučio savininkas. Jo manymu, pasibaigus varžyboms, toks didelis viešbutis nebus užpildytas, be to, kentės ir kiti miesto viešbučiai. Žmonių srautai esą padidėja šiltuoju metų laiku, o visus metus jie nebūna užpildyti.

                                "Plėstis mums nebeapsimoka, nes būtų sunku išsilaikyti. Juk didesni klientų srautai būna laikini. Labai nepykstame, kad pas mus neapsigyvens krepšininkai. Apgyvendinsime sirgalius, teisėjus ar spaudos atstovus", - sako R. Barauskas.

                                Turi projektą plėstis

                                Specialiai krepšininkams nėra pritaikytas ir "FIBA Europe" atstovams tikęs, net dvi komandas apgyvendinti pasirengęs "Medžiotojų užeigos" viešbutis. Keturių žvaigždučių viešbutyje yra 27 kambariai. Čia vienu metu buvo apsistoję "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" komandų krepšininkai. Pastaroji komanda šį viešbutį renkasi jau trečią kartą. Šiuo metu visi kambariai užimti - čia apsistoję NATO kariai iš Prancūzijos.

                                "Situacija Šiauliuose nėra gera. Pastačius dar vieną viešbutį, sunku bus išsilaikyti kitiems. Visi NATO kariai, ko gero, rinktųsi naująjį. Naujasis viešbutis diktuotų naujas sąlygas ir kainas. Kodėl neišplėtus esamų viešbučių?" - klausia viešbučio "Medžiotojų užeiga" direktorės pavaduotoja Asta Žalpytė.

                                Ji sako, kad viešbutis jau yra parengęs projektą viešbučio plėtrai. Praėjusiais metais buvo skirtas ES finansavimas, tik juo nebuvo galimybės pasinaudoti, nes trūko savo lėšų.

                                "Projekte numatyta plėsti viešbutį į kiemo pusę. Padaugėtų ne tik kambarių, bet atsirastų vienintelis Šiaurės Lietuvoje SPA centras su sūkurinėmis voniomis, baseinais, pirtimis, treniruokliais ir kita. Tai taptų dar vienu turistų traukos objektu ir Šiauliai galėtų sublizgėti. Mes galėtume pasiūlyti didesnį spektrą paslaugų, ne tik kambarius", - siūlo direktorės pavaduotoja. Anot jos, išplėtus viešbutį, čia galėtų apsigyventi visos keturios krepšinio komandos.

                                Bus svarstomi visi pasiūlymai

                                Pasiteiravus, kodėl nebuvo svarstyta galimybė išplėsti jau esamų viešbučių, Šiaulių miesto savivaldybės atstovė spaudai Jūratė Rauduvienė atrėmė: kodėl, kai lankėsi "FIBA Europe" atstovai, viešbučių savininkai patys nepasakė apie savo ketinimus.

                                "Medžiotojų užeigos" savininkai teigia apie išvadas ir viešbučių vertinimus bei ketinimus įrengti naują viešbutį prie "Bruklino" sužinoję tik iš spaudos.

                                Ruošiant publikaciją, redakcija sulaukė skambučio, kad miesto meras ketina susitikti su "Medžiotojų užeigos" savininkais ir aptarti galimybes plėsti viešbutį. Sužinojęs, kad įmonė turi leidimus statybai ir parengtą techninį projektą, kitą dieną meras paskyrė dar vieną susitikimą. Jis patikino, kad konkrečius realius pasiūlymus plėsti viešbutį gali pateikti visi norintys verslininkai.

                                http://etaplius.lt/Verslas/Koja-kisa-trumpos-lovos

                                Manau geriausias ir realiausias variantas ir yra Medžiotojų užeiga

                                Comment


                                  Europos čempionato rengimosi patirtimi dalijosi svečiai iš Lenkijos

                                  Vilniuje apsilankė Lenkijos krepšinio federacijos prezidentas, 2009 metų Europos čempionato organizacinio komiteto pirmininkas Romanas Ludwiczukas ir organizacinio komiteto generalinė direktorė Olga Kijewska. Svečiai per keletą valandų vykusį seminarą pasidalijo patirtimi su 2011 metų Europos čempionato organizacinio komiteto darbo grupės nariais ir čempionato kovas pretenduojančių priimti miestų atstovais.

                                  „Svečiai pasidalijo teigiama ir neigiama patirtimi, pasakojo, kad daug nespėjo nuveikti, nes ilgai užtruko derinimo su „FIBA Europe“ darbai. Tiesa, kaimynai Europos čempionatui pradėjo rengtis tik 2007 metais. Mes, likus 2 metams iki čempionato, nemažai darbų jau esame padarę. Lenkijoje vykusio čempionato biudžetą žinojome jau anksčiau, teiravomės apie saugumo, transporto sistemos organizavimą, savireklamą. Lenkai rinkodarai išleido apie 6 mln. zlotų. Mums ši suma atrodo fantastinė, Lietuvoje turėsime verstis su daug mažesniais pinigais. Kaimynų renginys nebuvo nuostolingas, tačiau ten daug prisidėjo miestai, jie mokėjo už teisę priimti čempionato kovas. Iš miestų buvo gauti 26 mln. zlotų, nemažai uždirbta iš bilietų, o rėmėjų skirti pinigai sudarė tik 7 proc. biudžeto“, — dėstė iš kaimynų išgirstus faktus 2011-ųjų Europos čempionato organizacinio komiteto darbo grupės vadovas Mindaugas Špokas.

                                  Lenkijos krepšinio federacijos atstovai Vilniuje taip pat apžiūrėjo Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją, „Siemens“ ir „Lietuvos ryto“ arenas.

                                  http://www.krepsinis.net/europos-cem...os-132745.html

                                  Comment


                                    Panevėžio pasirengimas krepšinio EČ 2011


                                    Antradienį posėdžiavusi Panevėžio miesto Savivaldybės sudaryta darbo grupė dėl 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato, kuris vyks Lietuvoje, sprendė aktualų klausimą: ar Panevėžyje iki čempionato pradžios bus pastatytas viešbutis.

                                    Problema – viešbutis
                                    Miesto meras Vitalijus Satkevičius prisipažino, kad iki čempionato pradžios spėti pastatyti viešbutį – rizika didžiulė.
                                    „Didelis galvos skausmas, – aiškino jis. – Ketvirtadienį į Panevėžį atvažiuoja 2011 metų Europos krepšinio čempionato vyriausybinė darbo grupė ir čempionato organizacinio komiteto nariai. Jiems turėsime pateikti ataskaitą, kaip ruošiamės Europos čempionatui ir ar visus darbus spėsime nuveikti iki čempionato pradžios. Pati didžiausia problema – viešbutis.“
                                    Pasak mero, svarstomi du viešbučio, kuriame tilptų keturių krepšinio rinktinių žaidėjai, statybų variantai.
                                    „Vienas iš variantų – plėsti „Romantic“ viešbutį, kad jame būtų galima apgyvendinti visus krepšininkus. Viešbučio savininkė Dalia Kuklierienė rengia projektą ir tikisi gauti paramą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Viso projekto vertė – 3,6 milijono litų. „Romantic“ viešbučiui praplėsti fondas skirtų pusę lėšų, o kitą dalį turėtų surasti pati D. Kuklierienė.
                                    Kitas variantas – statyti visai naują viešbutį. Tačiau neaišku, ar įmanoma gauti finansavimą naujam viešbučiui pastatyti“, – svarstė V. Satkevičius.
                                    Neliktų prie suskilusios geldos
                                    Pasiteiravus, ar spėtų iki 2011 metų Europos krepšinio čempionato pradžios pastatyti naują viešbutį, kiek tokio viešbučio statybos kainuotų ir kam jis priklausytų, V. Satkevičius pasakojo: „Čempionatas prasidės kitų metų rugsėjo mėnesį. Dar turime laiko. Jeigu sporto arena buvo pastatyta per 9 mėnesius, manau, kad naują viešbutį iki to laiko galima spėti pastatyti.
                                    Kiek galėtų kainuoti naujo viešbučio statybos, šiandien man sunku pasakyti. Būtų skelbiamas konkursas ir tada tik paaiškėtų, kiek kainuotų statybos. Šis variantas – statyti naują viešbutį – nėra blogas. Juolab kad pastačius viešbutį jis priklausytų Savivaldybei. Beje, lėšų viešbučio statybai ieškotume, galbūt finansiškai paremtų šalies Vyriausybė.“
                                    Į klausimą, ar Panevėžys neliks prie suskilusios geldos ir čempionate dalyvaujančios krepšinio komandos nerungtyniaus Aukštaitijos sostinėje, nes besvarstant viešbučio statybos klausimus taip gali atsitikti, V. Satkevičius ramino, kad taip nebus.
                                    Pasak jo, darbo grupė dirba rimtai, svarstomi keli variantai, kurie ir bus ketvirtadienį pristatyti Europos krepšinio čempionato vyriausybinei darbo grupei.
                                    Parama beveik garantuota
                                    „Romantic“ viešbučio savininkė D. Kuklierienė antradienį „Panevėžio balsui“ sakė, kad jau 90 procentų garantuota gausianti lėšų viešbučio plėtrai iš ES struktūrinių fondų.
                                    „Pateikti visi projektai ir gavome atsakymą, kad dar reikia projektą papildyti. Toks atsakymas garantuoja, kad finansinis rėmimas bus. Viešbučio plėtrai bus skirta 1,7 milijono litų. Kitą dalį pinigų surasti – miesto Savivaldybės rūpestis“, – aiškino situaciją D. Kuklierienė.
                                    Ji teigė, kad ketvirtadienį atvykstančios darbo grupės posėdyje nedalyvaus.
                                    „Tai Savivaldybės reikalas – jie tegul svarsto visas darbines problemas. Man ir taip daug rūpesčių. Norint gauti finansavimą iš ES struktūrinių fondų, reikia spėti iki kovo 10 dienos parengti visus papildomus dokumentus ir juos pateikti Lietuvos verslo paramos agentūrai“, – teisinosi verslininkė.
                                    .
                                    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.08, 10:37.
                                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                    Comment


                                      Panevėžys sprendžia problemą dėl apgyvendinimo

                                      Ketvirtadienį Panevėžyje įvyko 2011 m. Europos krepšinio čempionato Vyriausybinės darbo grupės, Organizacinio komiteto atstovų ir Panevėžio miesto savivaldybės vadovų posėdis, kuriame buvo svarstytos miesto problemos ruošiantis priimti dalį 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų.

                                      Kaip jau buvo pranešta anksčiau, didžiausia ir rimčiausia Panevėžio problema – aukštos klasės viešbučio, skirto komandoms, trūkumas. Būtent šis klausimas ir buvo sprendžiamas ketvirtadienį specialiame posėdyje.

                                      Pasak miesto vadovų, atlikus studiją, rasti trys variantai, kaip galima spręsti šią problemą. Nutarta apsistoti ties anksčiau ne kartą minėtų variantu, pagal kurį būtų išplėstas dabar veikiantis, tačiau nepakankamą vietų skaičių turintis „Romantikos“ viešbutis.

                                      „Šio varianto privalumai yra tokie: pirma, tai pats pigiausias būdas iš visų trijų svarstytų, - informavo posėdžio dalyvius miesto meras Vitalijus Satkevičius. – Antra, jis jau buvo įvertintas kaip vienintelis atitinkantis bendrus „FIBA Europe“ reikalavimus, trečia jau yra parengtas viešbučio išplėtimo iki reikiamo dydžio projektas, be to turima patirties dirbant apgyvendinimo ir maitinimo sferoje ir viešbučio savininkė sutiko dengti pridėtinės vertės mokestį.

                                      Vienintelis ir svarbiausias trūkumas yra toks, kad pagal dabar galiojančius įstatymus savivaldybė neturi teisinių galimybių tiesiogiai investuoti savo lėšas į privatų verslą“

                                      Lėšų atlikti pusę rekonstrukcijos darbų planuojama gauti iš Europos Sąjungos fondų. Posėdžio metu buvo apsvarstyta galimybė, kad kaip miesto savivaldybės partnerė šiame projekte galėtų dalyvauti Lietuvos krepšinio federacija, kuri yra čempionato organizatorė.

                                      „Džiugu, kad ir federacija (LKF – Red.), ir Panevėžio miesto vadovai puikiai supranta didžiausią miesto problemą ir yra pasiruošę bendrai ieškoti išeities, - po posėdžio sakė Vyriausybinės darbo grupės vadovas Raimundas Alekna. – Manau, buvo rastas tam tikras modelis, kaip tą klausimą išspręsti nepažeidžiant įstatymų. Dabar šį klausimą atidavėme teisininkams, kurie turėtų artimiausiomis dienomis numatyti tolimesnius juridinius žingsnius šia linkme“.

                                      „Šiandien po pietų šis klausimas bus pristatytas Panevėžio miesto savivaldybės tarybos jungtiniame komitetų posėdyje, kuriame, tikimės, gausime daugumos narių pritarimą, - po posėdžio vietos žiniasklaidai sakė miesto meras Satkevičius. – Noriu tik padėkoti Krepšinio federacijai, kad suvokdama mūsų situacijos sunkumus ir spaudžiančius terminus, sutiko kaip partneris prisidėti prie šio projekto“.

                                      Posėdyje dalyvavęs LKF prezidentas Vladas Garastas sakė: „Nesame tokioje situacijoje kaip ispanai ar lenkai (šalys, rengusios Europos čempionatus 2007 ir 2009 m. – Red.). Jiems buvo lengva: norėjo, pavyzdžiui, Madridas rengti finalinį etapą, ir sumokėjo Ispanijos federacijai 8 milijonus eurų. Mūsų miestai apie tai gali tik pasvajoti. Todėl turime ieškoti išeičių bendrai – juk būtų absurdas, jeigu Panevėžio miestas, turėdamas tokią areną, kurią aukščiausiais balais įvertino „FIBA Europe“ vadovai, nesurastų galimybių surengti čempionato grupės varžybas“.

                                      Čempionato Organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas posėdžio metu dalyviams pateikė skaičius, gautus iš dvejų pastarųjų pirmenybių rengėjų. „Išlaidos, kurių iš Panevėžio miesto pareikalaus čempionato rengimas ir pasiruošimas jam, su kaupu atsipirks. Galime remtis mums turbūt ir pagal kainas, ir pagal geografiją artimiausiu Lenkijos pavyzdžiu: 2009 m. Europos krepšinio pirmenybių organizatoriai, neseniai viešėję Lietuvoje, pateikė oficialius skaičius, pagal kuriuos išleistos sumos miestams atsipirko penkis ar net dešimt kartų – ir čia kalbama tik apie tiesiogines pajamas, gautas čempionato metu iš savų bei užsienio sirgalių. O kur dar pridėtinė vertė, kurią sukūrė žiniasklaida, dvi savaites reklamuodama šalį bei miestus visoje Europoje ir pasaulyje“.
                                      Pasak Špoko, per artimiausias dvi savaites planuojama atskirai susitikti ir su Šiaulių atstovais – šiame mieste taip pat turės būti sprendžiama komandų apgyvendinimo problema.
                                      http://www.basketnews.lt/news-28548-...vendinimo.html

                                      Comment


                                        Porą šimtų milijonų litų kainavusią areną turinčiam Panevėžiui gresia atsidurti tarp visiškų „lūzerių“. Liko tik žingsnis, kad Aukštaitijos sostinei nebūtų leista rengti Europos krepšinio čempionato pogrupio varžybų, nes miestas vis dar neturi sprendimo, kur apgyvendins keturias sportininkų komandas – apie 120 žmonių. Planavusi per Lietuvos krepšinio federaciją į „Romantic“ viešbučio plėtrą investuoti daugiau nei milijoną litų, Savivaldybė atsidūrė aklavietėje: teisės aktai nei Savivaldybei, nei federacijai neleidžia investuoti į privatų verslą.
                                        Visas straipsnis čia: http://www.delfi.lt/news/economy/rea....d?id=29808107

                                        Ką manot?
                                        Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                                        Comment


                                          Parašė jasha Rodyti pranešimą
                                          Aš mero vietoje prie A.Kubiliaus durų miegočiau, kol Vyriausybė ir Seimas sutiktų padaryti išimtį teisės aktuose. Atrodo, Savivaldybė dar nelabai supranta, kad pasmerkė Panevėžį. „FIBA Europe“ tikrai nesupras, kai pasakysime, kad Panevėžys nesurado kelių šimtų tūkstančių eurų tokiam renginiui“, – „Sekundei“ teigė D.Kuklierienė.

                                          Manau, geriau nepasakysi...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X