Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2011. Pasiruošimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Išvadas galime pasidaryti ir patys. Man tik įdomu kada gi pagaliau liausis tie beprasmiai vieni kitų kaltinimai? Ar tai kada nors davė kokią nors naudą mūsų miestui?..

    Parašė Panevėžio mero pranešimas
    http://www.panevezys.lt/DesktopDefau...35&NewsID=8281

    2010-03-08

    Pranešimas

    Būtina, kad Europos vyrų krepšinio čempionatas įvyktų Panevėžyje. Tai - mano, kaip mero, ir visos valdančiosios daugumos tikslas. Nežinome nei politinės, nei visuomeninės organizacijos, nei Panevėžio gyventojų grupės, kuri manytų kitaip.
    Iki valstybinės reikšmės renginio liko vos pusantrų metų. Visi puikiai žinome problemą, trukdančią surengti krepšinio šventę mūsų mieste. Tai FIBA reikalavimus atitinkančio viešbučio nebuvimas. Dabartinė miesto valdžia, suvokdama šią problemą kaip vieną iš didžiausių, per kiek daugiau nei mėnesį atliko daug darbų.
    Išnagrinėti trys galimi variantai, kaip būtų galima spręsti viešbučio klausimą. Praėjusią savaitę Savivaldybės tarybos, administracijos vadovai, Europos krepšinio čempionato organizavimo darbo grupė surengė susitikimą su vyriausybine 2011 m. Europos krepšinio čempionato organizavimo darbo grupe, organizacinio komiteto atstovais. Nutarta svarstyti „Romantic“ viešbučio rekonstrukcijos galimybę kaip pigiausią ir labiausiai tenkinančią FIBA reikalavimus. Abejonių kėlė 2,1 mln. Lt Panevėžio savivaldybės ar Lietuvos krepšinio federacijos tiesioginės investicijos į privatų verslą.
    Pagrindinė Panevėžio miesto ir LKF nuostata - Europos krepšinio čempionatas, neapgaubtas abejonių dėl projekto skaidrumo, finansavimo ar panevėžiečių ir Lietuvos gyventojų viešojo intereso. Todėl „Romantic“ viešbučio rekonstravimo galimybių variantas atiduotas svarstyti teisininkams. Šie pareiškė, kad juridiniai žingsniai, leidžiantys Savivaldybei ar federacijai dalyvauti bendrame su verslo įmone projekte, negalimi.
    Dabar Panevėžio savivaldybės vadovai imasi įvairių veiksmų: telkia miesto verslininkų jėgas, skatina juos pasekti kaimyninių Šiaulių pavyzdžiu – spręsti viešbučio problemas savo finansais su visokeriopa teisiškai galima Savivaldybės pagalba.
    Nenorėtume gręžiotis atgal – kas kaltas dėl itin svarbaus klausimo vilkinimo pusantrų metų, susidariusios ypatingos padėties, iškilus grėsmei miesto garbei, pavojui būti neišgirstiems Lietuvoje, Europoje. Todėl kviečiame visus – Panevėžio gyventojus, verslininkus, Panevėžio tarybos narius – atmesti politinius, konkurencinius, socialinius nesutarimus ir suremti pečius toliau dirbti visam Panevėžiui naudinga kryptimi. Tikimės visų geranoriškumo ir pagalbos stengiantis dėl bendro tikslo – surengti Panevėžyje Europos krepšinio čempionatą.

    Vitalijus Satkevičius
    Panevėžio miesto meras
    Parašė Panevėžio planas išplėsti viešbutį prieštarauja įstatymams
    http://www.delfi.lt/news/economy/rea....d?id=29808107

    "Sekundė"

    Porą šimtų milijonų litų kainavusią areną turinčiam Panevėžiui gresia atsidurti tarp visiškų „lūzerių“. Liko tik žingsnis, kad Aukštaitijos sostinei nebūtų leista rengti Europos krepšinio čempionato pogrupio varžybų, nes miestas vis dar neturi sprendimo, kur apgyvendins keturias sportininkų komandas – apie 120 žmonių. Planavusi per Lietuvos krepšinio federaciją į „Romantic“ viešbučio plėtrą investuoti daugiau nei milijoną litų, Savivaldybė atsidūrė aklavietėje: teisės aktai nei Savivaldybei, nei federacijai neleidžia investuoti į privatų verslą.

    Prisidėti prie viešbučio plėtros ir taip išgelbėti Aukštaitijos sostinės įvaizdį panikuojantys miesto vadovai prašo verslininkų.

    Skaičiuojama, kad „Romantic“ rekonstrukcija kainuotų apie 3 mln. Lt. Pusė šios sumos tikimasi gauti iš Europos Sąjungos fondų. Tačiau jei per rytojų nebus surastas antrasis investuotojas, europinė parama nuplauks, o Panevėžys liks ir be didesnio viešbučio, ir be dešimtis tūkstančių svečių, ir be keliasdešimt milijonų pajamų į miestą galinčio pritraukti krepšinio čempionato.

    „Romantic“ viešbučio savininkė iki kovo 10-osios Lietuvos verslo paramos agentūrai privalo pateikti dokumentus, įrodančius, kad turi antrą pinigų šaltinį. Jei jo nesuras – Panevėžiui čempionato neregėti. Jei taip įvyktų, Krepšinio federacija turi planą B – pogrupio varžybas, planuojamas Panevėžyje, perkelti į Kauno sporto halę“, – Panevėžiui gėdingą variantą dėstė Lietuvos krepšinio federacijos projektų vadovas Mindaugas Špokas.

    Jo nuomone, Aukštaitijos sostinės įvaizdis būtų išgelbėtas, jei atsirastų prie viešbučio plėtros prisidėti sutinkančių verslininkų arba teisės aktuose įžiūrėjus spragų.

    „Mes esame pasiryžę viskam, išskyrus teisiniams nusižengimams. Negi Panevėžyje nebėra stiprių verslininkų, kurie tikėtų miesto ateitimi?“ – panevėžiečių patriotizmu tikėjo M.Špokas.

    Jei vis dėlto atsiras norinčiųjų prisidėti prie „Romantic“ plėtros ir Panevėžiui bus leista rengti Europos krepšinio čempionato pogrupio varžybas, Savivaldybei beliktų organizatoriams sumokėti apie 300 tūkst. Lt už renginio reklamą.

    Atsakomybę perkelia verslui

    Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius vakar suskubo išplatinti miesto visuomenei beviltišką pagalbos šauksmą primenantį pranešimą, kviečiantį kartu ieškoti sprendimo.

    Meras pripažįsta nematantis galimybių išgelbėti Panevėžį, jei rankos neišties verslas.

    Pasak miesto vadovo, teisės aktai numato būdą, kaip Savivaldybei investuoti į privatų verslą, tačiau tam nebėra laiko.

    „Savivaldybė galėtų skelbti viešąjį konkursą ir pirkti paslaugą, bet tam reikia trijų mėnesių. Tiek nebeturime. Jokių problemų nekiltų, jei prie „Romantic“ plėtros prisidėtų privatus verslas, todėl kreipiuosi į verslininkus ir prašau gelbėti miesto garbę“, – pareiškė VSatkevičius.

    Miesto vadovas tikina, kad Savivaldybė ieškotų, kaip paremti prisidėjusiuosius prie viešbučio plėtros. Kaip vieną iš paramos būdų meras mato palengvinti verslui mokesčių naštą.

    Norėtų savo dalies

    Prie „Romantic“ plėtros verslininkai prisidėtų, tačiau ne darydami labdarą, o patys dalyvaudami viešbučio versle. Tokią išeitį mato Prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas.

    „Pirmiausia turi įvykti „Romantic“ savininkės ir investuoti sutinkančių verslininkų derybos dėl dalyvavimo privačiame versle. Ketinančiųjų vienaip ar kitaip prie to prisidėti atsirastų, bet investuotojas nori uždirbti. Verslas turi daryti verslą, negali taip būti, kad kokia įmonė šiaip duos pinigų“, – mano S.Gailiūnas.

    Pasak jo, didžiausia problema, kad išeities imta ieškoti tik dabar, kai nebėra laiko, nors apie tai, jog Panevėžys neturi Europos krepšinio čempionatui tinkamo, vienu metu keturias sportininkų komandas galinčio apgyvendinti viešbučio, pradėta kalbėti daugiau nei prieš pusmetį.

    Politikams rūpėjo kėdės

    S.Gailiūnas pripažįsta, kad klausimą dėl viešbučio buvo iškėlusi ir buvusio miesto mero socialdemokrato Povilo Vadopolo komanda, tačiau tąkart viskas baigėsi tik kalbomis.

    Rūmų prezidento nuomone, apie viešbutį turėjo būti pagalvota dar prieš keletą metų, kai Panevėžyje kilo 7000 žiūrovų galinti priimti ir vienintelė Baltijos šalyse tokį dviračių treką turinti arena.

    Pasak S.Gailiūno, kad atsirastų investuojančiųjų į viešbučių verslą, arenoje renginiai turėtų vykti nuolatos, o ne kartkartėmis. Kad arena funkcionuotų, vėlgi turi arba verslas sukurti infrastruktūrą, arba Savivaldybė tą numatyti miesto plėtros perspektyviame plane.

    „Gerai būtų, jei politikams svarbiausios būtų Panevėžio problemos, o ne kėdžių stumdymas, ir kad valdantieji ir opozicija dirbtų išvien, o ne konfrontuotų. Jei politikai būtų sutelkę jėgas, manau, viešbučio problema jau būtų buvusi išspręsta“, – akmenuką į politikų daržą metė S.Gailiūnas.

    Merui siūlo pamiegoti

    Vieninteliam Panevėžyje „FIBA Europe“ reikalavimus atitikusio keturių žvaigždučių „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė neslepia: už tai, kad išgelbėtų Panevėžio įvaizdį, neketinanti atsisakyti dalies viešbučio akcijų ir dalytis verslą.

    Verslininkė skaičiuoja ir taip tam, kad Panevėžyje įvyktų krepšinio fiesta, jau investavusi apie 100 tūkst litų: samdžiusi įmonę paraiškai Lietuvos paramos agentūrai parengti, apmokėjo techninį projektą.

    „Kodėl aš turiu būti paaukota, kad kažkas mieste įvyktų? Jau šitiek įdėjau darbo ir dar turėčiau akcijų atsisakyti vien tam, kad savaitę, kol vyks čempionatas, Panevėžiui būtų geriau? Tegul Savivaldybė nuperka iš manęs tą viešbutį ir daro, ką nori“, – miesto vadovų verslui permesta atsakomybe piktinosi D.Kuklierienė.
    Miesto vadovų viliotinis siūlant verslui mokesčių lengvatas viešbučio savininkei atrodo juokingai. Per metus viešbutis į Savivaldybės biudžetą sumoka apie 40 tūkst. Lt mokesčių, o ieškoma suma siekia kone 2 mln. Lt.
    „Tegul dvidešimt įmonių dešimčiai metų atleidžia nuo mokesčių, ir turės viešbutį“, – ironizuoja D.Kuklierienė.

    „Romantic“ savininkė įsitikinusi, kad miesto valdžia, užuot laukusi verslininkų malonės, pati turėtų ieškoti būdų, kaip išgelbėti Panevėžio garbę.

    „Aš mero vietoje prie A.Kubiliaus durų miegočiau, kol Vyriausybė ir Seimas sutiktų padaryti išimtį teisės aktuose. Atrodo, Savivaldybė dar nelabai supranta, kad pasmerkė Panevėžį. „FIBA Europe“ tikrai nesupras, kai pasakysime, kad Panevėžys nesurado kelių šimtų tūkstančių eurų tokiam renginiui“, – „Sekundei“ teigė D.Kuklierienė.

    Verslininkė viliasi, kad jai pavyks susitarti su vienu komerciniu banku, jog šis raštiškai patvirtins Lietuvos verslo paramos agentūrai sutinkantis suteikti 1,7 mln. Lt kreditą „Romantic“ rekonstruoti. Tačiau verslininkė tvirtina pati šio milijoninio kredito neimsianti. D.Kuklierienės nuomone, tokią atsakomybę turėtų prisiimti Savivaldybė.

    „Aš negaliu ryžtis tokiai avantiūrai ir „apsiženyti“ su viešbučiu. Aš jo net parduoti negalėčiau. Jei verslui uždaromos durys, jis lipa per langą. Taip turėtų ir Savivaldybė elgtis“, – valdininkų ryžto tikisi D.Kuklierienė.
    Parašė Europos krepšinio čempionatui Panevėžyje – naujos kliūtys
    http://www.delfi.lt/news/sport/eurob....d?id=29814901

    Neringa Martinkutė, „Panevėžio balsas“

    Panevėžio miesto Savivaldybėje – sąmyšis. Paaiškėjo, kad dar praėjusią savaitę sugalvotas planas, kaip išplėsti „Romantic“ viešbutį, kad kitąmet Panevėžyje vyksiančių Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų metu būtų galima apgyvendinti jų dalyvius, prieštarauja įstatymams. Pirmadienį dėl to buvo atšaukti šį planą turėjusių svarstyti Tarybos komitetų posėdžiai.

    Miesto meras Vitalijus Satkevičius skubiai išplatino pranešimą. Jame informavo apie neigiamas teisininkų išvadas dėl tiesioginių ar netiesioginių Savivaldybės investicijų į privatų verslą ir viešbučio „Romantic“ problemas spręsti savo lėšomis paragino miesto verslininkus.

    „Nenorėtume gręžiotis atgal ir ieškti kaltų dėl svarbaus klausimo vilkinimo pusantrų metų, susidariusios ypatingos padėties, kai iškilo grėsmė miesto garbei, pavojus būti neišgirstiems Lietuvoje, Europoje.

    Todėl kviečiame visus – Panevėžio gyventojus, verslininkus, miesto Tarybos narius – atmesti politinius, konkurencinius, socialinius nesutarimus ir suremti pečius toliau dirbant visam Panevėžiui naudinga kryptimi“, – pranešime teigė meras V. Satkevičius.

    Norėjo statyti patys

    „Panevėžio balsas“ jau rašė, kad Lietuvos krepšinio federacijos atstovai, kiti Europos krepšinio čempionato mūsų šalyje rengėjai, apžiūrėję Panevėžio viešbučius, išsirinko „Romantic“ viešbutį. Tada paaiškėjo, kad šis viešbutis atvyksiantiems sportininkams ir juos lydinčioms delegacijoms yra per mažas ir jam būtina rekonstrukcija.

    „Romantic“ savininkės Dalios Kuklierienės apskaičiavimais, viešbučio plėtros darbai atsieitų 3,7 milijono litų. Pusę šios sumos verslininkė planuoja gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, o pasirūpinti kita puse pinigų paragino Savivaldybę.

    Miesto valdžia, svarstydama, ką daryti, net nagrinėjo kito, visiškai naujo, viešbučio statybos galimybę, bet galų gale sutarė, kad racionaliausia ir pigiausia būtų savo indėliu prisidėti prie „Romantic“ rekonstrukcijos.

    Sandoris būtų neteisėtas

    Praėjusią savaitę pasitarime su Lietuvos krepšinio federacijos atstovais, 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionato darbo grupės vadovu Raimundu Alekna nutarta, kad Savivaldybė paims 2,1 milijono litų paskolą ir ją perves Lietuvos krepšinio federacijai. Ji tuos pinigus pervesianti „Romantic“ viešbučio savininkei.

    Tačiau šis sumanymas žlugo. Ir miesto, ir federacijai atstovaujantys teisininkai pareiškė, jog toks sandoris būtų neteisėtas, nes Savivaldybė negalinti remti privataus verslo nei tiesiogiai, nei per tarpininkus.

    Tegu kapstosi patys

    Buvusi vicemerė Zita Kukuraitienė pirmadienį „Panevėžio balsui“ tvirtino, jog Tarybos opozicija tikrai nebūtų pritarusi valdančiųjų planui verslininkei D. Kuklierienei atiduoti net 2,1 milijono litų.

    „Aš tame balsavime jokiu būdu nebūčiau dalyvavusi. Tai didžiausia nesąmonė. Nėra pinigų biudžetininkų atlyginimams, įstaigų ūkinėms išlaidoms, darbuotojams siūloma eiti nemokamų atostogų, o čia braukšt ir atiduodama šitiek litų privačiam verslui dėl kelių akimirkų. Juk dar nežinia, kokio lygio krepšinio rungtynės vyks Panevėžyje. Gal tik atrankinės, kurios nesulauks pilnos salės žiūrovų?“ – emocingai kalbėjo buvusi mero pavaduotoja.

    Paklausta, ką mananti apie buvusiai miesto valdžiai metamus kaltinimus nieko nepadarius sprendžiant pasirengimo Europos vyrų krepšinio čempionatui problemas, Z. Kukuraitienė atšovė: „Tai visiška netiesa. Buvo padarytas didžiulis įdirbis, bet jeigu mus nuvertė, tegu dabar patys kapstosi“.

    Ne tas rūpi?

    Buvęs Z. Kukuraitienės kolega, kitas eksvicemeras ir buvęs laikinasis miesto vadovas Ramūnas Vyžintas taip pat mano, jog dabartinių miesto vadovų planuotos milijoninės investicijos 20-iai ar 30-iai naujų kambarių privačiame viešbutyje įrengti – per didelės.

    „Mes, būdami valdžioje, buvome parengę kitokį planą. Kadangi Savivaldybei negalima investuoti į privatų verslą, mes sugalvojome, kad viešbučio akcijų po papildomos emisijos galėtų nusipirkti ir taip savo įnašą įnešti Savivaldybės valdomos įmonės, pavyzdžiui, „Panevėžio energija“ ir „Aukštaitijos vandenys“. Tokiu atveju pinigai nebūtų išmesti į balą – Savivaldybei liktų akcijos, kurias viešbučio savininkei kada nors vėl būtų galima parduoti“, – pirmadienį dėstė R. Vyžintas.

    Paklaustas, ar šiuo planu nesusidomėjo naujoji miesto valdžia, buvęs vicemeras tvirtino, kad praėjusių metų gruodį planas jau buvo virtęs realiu projektu, tačiau naujosios valdančiosios daugumos atstovams jis visai nerūpėjęs.

    „Ir kaipgi rūpės, jei vienas vadovas visas jėgas skiria miesto benamiams, o kitas – beglobiams šunims“, – ironizavo R. Vyžintas.

    Meras V. Satkevičius dar pirmosiomis savo darbo dienomis pareiškė negailėsiąs pastangų, kad Panevėžyje daugėtų labdaros valgyklėlių varguoliams, o Gema Umbrasienė – kad mieste būtų sukurta civilizuota beglobių gyvūnų apsaugos sistema.
    Paskutinis taisė TAUchix; 2010.03.09, 08:53.
    Visos forumo temos apie Panevėžį:
    http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

    Comment


      Svarbu kėdė nedreba...
      http://www.efoto.lt/user/29794/nuotraukos

      Comment


        Man tai idomu, negi neimanoma kokio laikino viesbucio suresti? Po cempionato ta pastata butu galima pertvarkyti ir kam kitam pritaikyti pagal poreikius miesto arba isvis parduoti, gal ir rinka NT jau biskuteli atsigavus butu... kazkaip nesinori, kad ir mum butu taikomas vienas posakis, kuris dabar labai daznai taikomas musu kaimynu is Rytu atzvilgiu.
        Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

        Comment


          Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
          Man tai idomu, negi neimanoma kokio laikino viesbucio suresti? Po cempionato ta pastata butu galima pertvarkyti ir kam kitam pritaikyti pagal poreikius miesto arba isvis parduoti, gal ir rinka NT jau biskuteli atsigavus butu... kazkaip nesinori, kad ir mum butu taikomas vienas posakis, kuris dabar labai daznai taikomas musu kaimynu is Rytu atzvilgiu.
          Matai, kainuotų brangiau, reiktų patiems rengti techninius projektus ir pan., o čia viską padarytų, ir kaina mažesnė. Gal ir laiko visiems biurokratiniams procesams neperdaugiausiai...
          http://www.efoto.lt/user/29794/nuotraukos

          Comment


            Parašė TAUchix Rodyti pranešimą
            Išvadas galime pasidaryti ir patys. Man tik įdomu kada gi pagaliau liausis tie beprasmiai vieni kitų kaltinimai? Ar tai kada nors davė kokią nors naudą mūsų miestui?..
            Nuo kada iš politikų yra naudos ?
            Ne žodžiais, o darbais siauruką mylim!
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

            Comment


              Parašė Vismantas Rodyti pranešimą
              Nuo kada iš politikų yra naudos ?
              Žiniasklaidai yra nauda iš jų, nes turi apie ką rašyti...
              Life is a game that no one wins

              Comment


                Parašė Kartmen Rodyti pranešimą
                Žiniasklaidai yra nauda iš jų, nes turi apie ką rašyti...
                Tuo tarpu žiniasklaida rašo, nes yra kas skaito. Dar didelė mūsų visuomenės dalis daug mieliau ką nors apkaltins ar pasijuoks iš kitų klaidų, bet vargiai patys pajudins bent pirštelį visų labui, iškart prasideda skundimaisi, pasiteisinimai ir rėkimai, kad "kalta valdžia"

                Įdomu stebėti kad ir tą pačią FB grupę dėl naujojo Panevėžio stadiono, kai tik 1% visų grupės narių išreiškia savo nuomonę ir galvoja kaip daryti, kad visam miestui būtų geriau, o likusieji 99% daug mieliau jungiasi į visokias grupes "Kubilius užkniso juodai" ar skaito http://www.millionreasonswhylithuani...intheworld.com O kas iš tikrųjų tai yra? O gi lygiai tie patys kaltinimai kokius mes skaitome spaudoje ir girdime iš politikų lūpų

                Anksčiau ar vėliau privalės išnykti mūsų sovietinis mąstymas ir pradėsime galvoti ir elgtis kaip vakariečiai, kurie supranta, kad jei pats tik sėdėsi rankas sudėjęs, tuomet taip ir liksi savo senoje geldoje. Įdomu kada visa tai įvyks? Gal turite pasiūlymų kaip pagreitinti šį procesą?

                P.S. Tikrai įdomu būtų sužinoti visą tiesą ar ką nors darė Vyžintas su Kukuraitiene dėl viešbučio Panevėžyje, o jei ir darė, kodėl vietoj jų "realaus projekto" dabartinė valdančioji dauguma pasirinko kitą variantą?
                Visos forumo temos apie Panevėžį:
                http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                Comment


                  Kukuraitienė tai yra amžina nelaimė tiek nesamonių ji yra pradarius, kad bloga daros....

                  Comment


                    /\
                    va ir dar vienas kaltinimas Ar tikrai Kukuraitienė darė TIK blogus dalykus? Aš būčiau linkęs tikėti, kad buvo ir gerų. Aišku jei blogai darė sąmoningai, tuomet už tai turi atsakyti, bet jei paprasčiausiai suklydo - na tai ką patys išsirinkom,tą ir turim

                    balabanai, vietoj to, kad kaltintum, geriau įvardink ką TU esi gero padaręs? Ir ar tikrai per visą savo gyvenimą darei TIK gerus dalykus? Man pirštai susipainiotų ant klaviatūros taip apie save rašant nes kuo daugiau naujų darbų imuosi, tuo daugiau klaidų pridarau, iš jų mokausi ir kitą kartą jau darau teisingai
                    Paskutinis taisė TAUchix; 2010.03.09, 18:04.
                    Visos forumo temos apie Panevėžį:
                    http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                    Comment


                      Kiek žinau, Cido arena vis dar formaliai priklauso Panevėžio savivaldybei. Jeigu ne per vėlu, galimas ir toks variantas. Savivaldybė pasirašo su Romantic sutartį, kad visi sportininkai ir juos aptarnaujantis personalas atvykęs į Panevėžį bus apgyvendinami tik Romantic viešbutyje (už nakvynę greičiausiai mokėtų ar bent primokėtų savivaldybė arba arena), taip pat ten bus apgyvendinami visi savivaldybės užsienio svečiai (kiti merai, auditoriai ir t.t.) bei savivaldybėje dirbti komandiruoti žmonės. Kas iš to? Romantic įgautų stipresnį svorį derantis su bankais, gal net gautų savivaldybės garantijas. Bankai noriau duotų paskolą su (tikėtina) mažesnėmis palūkanomis. Savivaldybė dar savo ruožtu atleidžia Romantic nuo nekilnojamojo turto mokesčio.
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                        Kiek žinau, Cido arena vis dar formaliai priklauso Panevėžio savivaldybei. Jeigu ne per vėlu, galimas ir toks variantas. Savivaldybė pasirašo su Romantic sutartį, kad visi sportininkai ir juos aptarnaujantis personalas atvykęs į Panevėžį bus apgyvendinami tik Romantic viešbutyje (už nakvynę greičiausiai mokėtų ar bent primokėtų savivaldybė arba arena), taip pat ten bus apgyvendinami visi savivaldybės užsienio svečiai (kiti merai, auditoriai ir t.t.) bei savivaldybėje dirbti komandiruoti žmonės. Kas iš to? Romantic įgautų stipresnį svorį derantis su bankais, gal net gautų savivaldybės garantijas. Bankai noriau duotų paskolą su (tikėtina) mažesnėmis palūkanomis. Savivaldybė dar savo ruožtu atleidžia Romantic nuo nekilnojamojo turto mokesčio.
                        Galvoji bankas pasirašytų? Juk tie visi viešbučio klientai tik 2 savaitęs būtų. Idealiausias variantas kaip minėjo jau, jei verslininkai su Romanticu pasirašytų sutartį dėl to priestato, ir dalis pačio Romantiko jiems atitektų. Kiek galima tą savivaldybę melžt.
                        Flickr

                        Comment


                          Klaipėda Europos čempionatui išlaidauti neketina

                          Kitais metais Lietuvoje vyksiantis Europos vyrų krepšinio čempionatas ėmė kelti rimtų problemų savivaldybėms, mat čempionato organizatoriai joms bando primesti esą nepagrįstą papildomą finansinę naštą.

                          "Vakarų eksprese" jau rašėme, kad kovo 16-ąją į pasitarimą Šiauliuose rinkosi Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Kauno ir Alytaus vadovai. Jie ilgai diskutavo dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) pateiktų sutarčių su tam tikrais miestų įsipareigojimais.

                          Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius teigė, kad sutartyse numatyta daug punktų, kurie prasilenkia su savivaldybių finansinėmis galimybėmis.

                          "Pavyzdžiui, sutartyje parašyta, kad miesto savivaldybė turi atlikti būtinus veiksmus, susijusius su sporto arenų apsauga, techniniu aptarnavimu. Tačiau juk tuo turi rūpintis čempionato organizacinis komitetas, Vidaus reikalų ministerija. Taip pat bandyta įbrukti ir informacinių technologijų arenose priežiūrą,

                          Please install Flash plugin

                          remontą. Čia vėl ne mūsų rūpestis. Jei pritartume visoms sąlygoms, reikėtų papildomai skirti ne vieną ir ne du milijonus litų, o tokių pinigų nėra", - teigė R. Taraškevičius.

                          Vis dėlto, anot mero, peržiūrėjus sutartis, buvo pasiektas kompromisas, dabar tik reikia pasirašyti pakoreguotus dokumentus.

                          "Sutarėme, kad visuose miestuose vyks reklaminės akcijos. Su tuo sutikome ir skirsime papildomai apie 300 tūkst. litų. Dalyviai galės nemokamai naudotis viešuoju transportu", - tikino meras.

                          Uostamiestis nori kuo greičiau pasirašyti sutartį, kad galima būtų dirbti greičiau, tačiau, pavyzdžiui, Panevėžys, Alytus pateko į keblią situaciją. Šių miestų vadovai pakoreguotų sutarčių neskubės pasirašyti dėl vienos priežasties: atvykę FIBA atstovai šiuose miestuose gali neleisti organizuoti rungtynių.

                          Panevėžyje nėra čempionato dalyvius galėsiančio priimti tinkamo viešbučio. Nėra tokio ir Alytuje, o apgyvendinti svečius Druskininkuose neleidžia FIBA, nes pagal taisykles, krepšininkai turi gyventi tame mieste, kuriame vyksta varžybos.

                          Europos krepšinio čempionato Lietuvoje darbo grupės vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas yra minėjęs, kad įsipareigojimų sutartys su miestais turėtų būti pasirašytos iki rugsėjo mėnesio.
                          Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                          Comment


                            Panevėžys ir Šiauliai viešbučių problemą privalo išspręsti iki rugpjūčio

                            2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato grupės varžybas šiauliečiai ir panevėžiečiai gali stebėti tik per televizorių, jeigu šie miestai neišspręs viešbučių problemų.

                            „Darome sutartis su kiekvienu miestu atskirai. Pagal planą jas pasirašyti turėtume šių metų liepos–rugpjūčio mėnesiais. Tai galutinis terminas išspręsti visas iškilusias grėsmes. Jeigu tų grėsmių neįmanoma bus pašalinti, tuomet imsimės plano B“, – antradienį sakė Europos čempionato organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

                            Anot jo, jeigu liepos–rugpjūčio mėnesiais Panevėžyje situacija nebus pasikeitusi, pagal planą B grupės rungtynės iš šio miesto bus perkeltos į Vilniaus ledo areną. Jeigu Šiauliuose tuo laiku taip pat nebus vykdomi darbai, pagal planą B grupės varžybos vyks Kauno sporto halėje.

                            „Alytuje yra atsarginis variantas tame pačiame mieste, o Klaipėdoje situacija yra pakankamai gera, – reziumavo M.Špokas. – Nenorime atrėžti Šiaulių bei Panevėžio ir versti jų gyventojų žiūrėti čempionatą per televiziją. Tikiuosi, kad iki vasaros viskas išsispręs.“

                            Comment


                              Parašė dolfis Rodyti pranešimą
                              Zanolinas: „Siemens“ ir Šiaulių arenos yra meno kūriniai“
                              Kas per žurnalistai išvertė "state of the art" kaip "meno kūrinys"?? Ir svarbiausia, kad taip rašė, kiek mačiau, visi naujienų portalai, niekas nesugalvojo patikrinti, ką ten jis iš tiesų pasakė... Ar čia specialiai dezinformacija skleidžiama, kad antraštė skambesnė būtų?

                              Comment


                                Ne kartą galėjom įsitikinti mūsų žuranlistų angų kalbos sugebėjimais.

                                Comment


                                  Parašė Gytaz Rodyti pranešimą
                                  Kas per žurnalistai išvertė "state of the art" kaip "meno kūrinys"?? Ir svarbiausia, kad taip rašė, kiek mačiau, visi naujienų portalai, niekas nesugalvojo patikrinti, ką ten jis iš tiesų pasakė... Ar čia specialiai dezinformacija skleidžiama, kad antraštė skambesnė būtų?
                                  Žurnalistai niekada nieko netikrina, nes tai ne jų darbas yra tikrinti. Mušti reikia tą, kuris įdėjo pranešimą spaudai į BNS (ar ką ten), iš kur visi ir paėmė šitą žinią
                                  You might surprise yourself.

                                  Miestai.net FB

                                  Comment


                                    Balčiūno interviu pinigų kartoj:

                                    http://www.pinigukarta.lt/ekspertai/...kaina-lietuvai

                                    Comment


                                      Ar yra kokių žinių dėl Europos krepšinio čempionato Panevėžyje? kažkaip labai jau nurimo visi

                                      Comment


                                        Parašė Monteq Rodyti pranešimą
                                        Ar yra kokių žinių dėl Europos krepšinio čempionato Panevėžyje? kažkaip labai jau nurimo visi
                                        http://www.pinigukarta.lt/ekspertai/...kaina-lietuvai pirma dalis, nuo 5:00 iki 7:15. Gaila, kad tik nėra labai konkretu
                                        Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                        http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                        Comment


                                          Parašė TAUchix Rodyti pranešimą
                                          http://www.pinigukarta.lt/ekspertai/...kaina-lietuvai pirma dalis, nuo 5:00 iki 7:15. Gaila, kad tik nėra labai konkretu
                                          dėkui už nuorodą galėtų būti daugiau tokių žmonių, norinčių kažką daryti ir svarbiausia žinančių ką daro

                                          Comment

                                          Working...
                                          X