Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Taip ir galvojau - kauniečiai...

    Comment


      Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
      Bet tas vegetariškas iš pastovaus meniu irgi neblogas
      Vegetariškas maistas negali būti skanus ir sveikas.
      Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

      Comment


        Parašė digital Rodyti pranešimą
        Taip ir galvojau - kauniečiai...
        Beg čia negarantuoju ar nuo pat pradžių su padažu pardavinėjo. Aš nuo kokių 2000m tik picerijas pormas aplankiau. Tada jau buvo su padažais.

        Comment


          O tai kokios turi būti picos, sausos? Padažas yra būtinai reikalingas. Ir sūrio kuo daugiau, kad net tystų!
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
            O tai kokios turi būti picos, sausos? Padažas yra būtinai reikalingas. Ir sūrio kuo daugiau, kad net tystų!
            Picos turi būti sultingos ir skoningos, tokios kuriom nereikia papildomo padažo. Tiesiog paragaukite neapolietiškos picos. Niekas niekada jos nevalgytu kartu su kečiupu/majonezu.

            Comment


              Parašė bimbam Rodyti pranešimą
              Picos turi būti sultingos ir skoningos, tokios kuriom nereikia papildomo padažo. Tiesiog paragaukite neapolietiškos picos. Niekas niekada jos nevalgytu kartu su kečiupu/majonezu.
              Na nebent ten savaime visko labai daug, minkšta, riebu ir sultinga.

              Nes dauguma Lietuvoje įprastų picų, be padažo būtų tiesiog nepakankamai sultingos ir malonios nuryti.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
                ПТН ПНХ
                «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                Comment


                  Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                  Vegetariškas maistas negali būti skanus ir sveikas.
                  Gali būt ir skanus, ir sveikas. Pilna skanių patiekalų be mėsos. Nuo sriubų iki troškinių, keptų patiekalų, miltinių, salotų, bulvių produktų ir t.t. Svarbu ką naudoji ir kaip saikiai.

                  Pats valgau mėsą ne daugiau nei du-tris kartus per savaitę, o kai ir valgau, tai dažniausiai būna žuvis. Kuri turi žymiai didesnę naudą kūnui ir sielai, nei besaikis kiaulienos čiulpimas.

                  Jau vien kiek tradicinių patiekalų yra vegetariškų, kaip pvz. bulviniai blynai. Dar prieš gerą šimtmetį, papjauti kiaulę buvo nemenka prabanga.

                  Comment


                    Parašė manometras Rodyti pranešimą
                    Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
                    O kur dar yra vietų, kur vietoje pomidorų padažo (pasta + vanduo) deda kečupą? Man rods jau senai tokių nebėra, tas pats Čili nebetepa kečupo.

                    Comment


                      Aš tai pastebėjau Lietuvoje labai dažną tokią nelogišką tendenciją:

                      Jeigu kotletas, daržovės, padažas, duona/bulkutė išdėlioti lėkštėje - tai čia gerai. Jeigu TOKIE PATYS ingredientai sudėti vienas ant kito burgerio pavidalu, ar susukti kebabo pavidalu, ar picos pavidalu - blogai, nesveika, nenormalu.

                      Nors maistas tai lygiai toks pats! Ir tarsi tradiciniai lietuviški cepelinai, vėdarai, dešros ir t. t. būtų sveikumo viršūnė.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        Parašė manometras Rodyti pranešimą
                        Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
                        Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (kad galėtų pigiai užkišti skrandį miltais, pas mus kažkas pan. su cepelinais, kad užsikišti bulvėmis), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.
                        Paskutinis taisė Lettered; 2021.10.26, 10:41.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                          Aš tai pastebėjau Lietuvoje labai dažną tokią nelogišką tendenciją:

                          Jeigu kotletas, daržovės, padažas, duona/bulkutė išdėlioti lėkštėje - tai čia gerai. Jeigu TOKIE PATYS ingredientai sudėti vienas ant kito burgerio pavidalu, ar susukti kebabo pavidalu, ar picos pavidalu - blogai, nesveika, nenormalu.

                          Nors maistas tai lygiai toks pats! Ir tarsi tradiciniai lietuviški cepelinai, vėdarai, dešros ir t. t. būtų sveikumo viršūnė.
                          Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.
                          ПТН ПНХ
                          «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                            Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (pigiai užkišti skrandį miltais), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.
                            O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.
                            ПТН ПНХ
                            «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                            Comment


                              Parašė manometras Rodyti pranešimą

                              Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.
                              Tarsi tas pats parduotuvėje perkamas įprastas maistas baisiai natūralus ir be konservantų. Kaip gi jį išvežiotų, supūtų nepasiekęs parduotuvių.

                              To išvengti įmanoma tik auginant savo gyvulius, šerti tik natūraliai, auginti savo daržoves, niekada nepurškiant net bulvių nuo koloradų, kepant savo duoną iš savų javų (irgi nepurkštų nuo parazitų!) Ir t. t. Na kaip amišai beveik. Bet jie laiko daug turi.
                              Snowflakes will attack U <3

                              Comment


                                Parašė manometras Rodyti pranešimą

                                O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.
                                Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.
                                Flickr

                                Comment


                                  Amišai turi tiek pat laiko, kaip ir mes, tik kitaip jį leidžia.
                                  ПТН ПНХ
                                  «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.
                                    Jeigu nelietuviai gamina cepelinus, pvz., Kaliningrade arba Minske, mes irgi linkę aiškint, kokie jie turi būti, nes jie atseit turi būti lietuviški.
                                    ПТН ПНХ
                                    «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                    Comment


                                      Parašė manometras Rodyti pranešimą
                                      Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
                                      Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.
                                      Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.

                                      Comment


                                        "Tikros neapolietiškos picos" nevalgęs, bet š. Italijoj valgytos picos buvo tokios riebios, kad gerai gerklėn slysta ir be padažų.
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                          Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.
                                          Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.
                                          Padažas yra ant pagrindo, kepamas. Iš vis jas valgo gabalėliais, dažnai nešasi gatvėse rankose, tai tas padažas būtų nepatogu.
                                          ПТН ПНХ
                                          «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                          Comment

                                          Working...
                                          X