Parašė John
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur
Collapse
X
-
Pirma picerija Lietuvoje (lrytas.lt duomenimjs) 1993 Kaune atsidariusi pizza jazz. Tai apie 5 m prieš cili.Parašė Tikras architektas Rodyti pranešimą
Valgo picą su padažais kartais ir kitur, ale "dippina" į kokį tai ranch padažą. Bet jo, čia sakyčiau tokia pakankamai lietuviška picos variacija, atsiradusi turbūt su Čili picom. Panašiai kaip ir kebabas lavaše, paskendęs česnakiniame grietinės padaže yra tiesiog lietuviška donerio variacija. Kažkam skanu, kažkam ne, bet kai pripranti, tai jau pasidaro toks "comfort food", kurio būtent va tokio vietinio ir norisi. Ir gėdytis to tikrai nereikia. Va kaip pvz. Japonai per kalėdas kemša KFC arba kanadiečiai į Krafto Mac & Cheese prisideda kečupo.
Kaune taip pat prieš čili buvo milano picerija, pas paolo picerija. Ten irgi buvo su padažais. Tai ne čili buvo pqdažo pristatytojai.
Comment
-
Vegetariškas maistas negali būti skanus ir sveikas.Parašė Valiukas Rodyti pranešimąBet tas vegetariškas iš pastovaus meniu irgi neblogas
- 2 patinka
Comment
-
Beg čia negarantuoju ar nuo pat pradžių su padažu pardavinėjo. Aš nuo kokių 2000m tik picerijas pormas aplankiau. Tada jau buvo su padažais.Parašė digital Rodyti pranešimąTaip ir galvojau - kauniečiai...
Comment
-
Picos turi būti sultingos ir skoningos, tokios kuriom nereikia papildomo padažo. Tiesiog paragaukite neapolietiškos picos. Niekas niekada jos nevalgytu kartu su kečiupu/majonezu.Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąO tai kokios turi būti picos, sausos? Padažas yra būtinai reikalingas. Ir sūrio kuo daugiau, kad net tystų!
- 3 patinka
Comment
-
Na nebent ten savaime visko labai daug, minkšta, riebu ir sultinga.Parašė bimbam Rodyti pranešimąPicos turi būti sultingos ir skoningos, tokios kuriom nereikia papildomo padažo. Tiesiog paragaukite neapolietiškos picos. Niekas niekada jos nevalgytu kartu su kečiupu/majonezu.
Nes dauguma Lietuvoje įprastų picų, be padažo būtų tiesiog nepakankamai sultingos ir malonios nuryti.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Gali būt ir skanus, ir sveikas. Pilna skanių patiekalų be mėsos. Nuo sriubų iki troškinių, keptų patiekalų, miltinių, salotų, bulvių produktų ir t.t. Svarbu ką naudoji ir kaip saikiai.Parašė Aleksio Rodyti pranešimąVegetariškas maistas negali būti skanus ir sveikas.
Pats valgau mėsą ne daugiau nei du-tris kartus per savaitę, o kai ir valgau, tai dažniausiai būna žuvis. Kuri turi žymiai didesnę naudą kūnui ir sielai, nei besaikis kiaulienos čiulpimas.
Jau vien kiek tradicinių patiekalų yra vegetariškų, kaip pvz. bulviniai blynai. Dar prieš gerą šimtmetį, papjauti kiaulę buvo nemenka prabanga.
- 1 patinka
Comment
-
O kur dar yra vietų, kur vietoje pomidorų padažo (pasta + vanduo) deda kečupą? Man rods jau senai tokių nebėra, tas pats Čili nebetepa kečupo.Parašė manometras Rodyti pranešimąDėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
Comment
-
Aš tai pastebėjau Lietuvoje labai dažną tokią nelogišką tendenciją:
Jeigu kotletas, daržovės, padažas, duona/bulkutė išdėlioti lėkštėje - tai čia gerai. Jeigu TOKIE PATYS ingredientai sudėti vienas ant kito burgerio pavidalu, ar susukti kebabo pavidalu, ar picos pavidalu - blogai, nesveika, nenormalu.
Nors maistas tai lygiai toks pats! Ir tarsi tradiciniai lietuviški cepelinai, vėdarai, dešros ir t. t. būtų sveikumo viršūnė.Snowflakes will attack U <3
- 3 patinka
Comment
-
Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (kad galėtų pigiai užkišti skrandį miltais, pas mus kažkas pan. su cepelinais, kad užsikišti bulvėmis), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.Parašė manometras Rodyti pranešimąDėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
Paskutinis taisė Lettered; 2021.10.26, 11:41.
- 2 patinka
Comment
-
Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąAš tai pastebėjau Lietuvoje labai dažną tokią nelogišką tendenciją:
Jeigu kotletas, daržovės, padažas, duona/bulkutė išdėlioti lėkštėje - tai čia gerai. Jeigu TOKIE PATYS ingredientai sudėti vienas ant kito burgerio pavidalu, ar susukti kebabo pavidalu, ar picos pavidalu - blogai, nesveika, nenormalu.
Nors maistas tai lygiai toks pats! Ir tarsi tradiciniai lietuviški cepelinai, vėdarai, dešros ir t. t. būtų sveikumo viršūnė.ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
- 1 patinka
Comment
-
O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (pigiai užkišti skrandį miltais), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.
ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
Comment
-
Tarsi tas pats parduotuvėje perkamas įprastas maistas baisiai natūralus ir be konservantų. Kaip gi jį išvežiotų, supūtų nepasiekęs parduotuvių.Parašė manometras Rodyti pranešimą
Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.
To išvengti įmanoma tik auginant savo gyvulius, šerti tik natūraliai, auginti savo daržoves, niekada nepurškiant net bulvių nuo koloradų, kepant savo duoną iš savų javų (irgi nepurkštų nuo parazitų!) Ir t. t. Na kaip amišai beveik. Bet jie laiko daug turi.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.Parašė manometras Rodyti pranešimą
O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.
Comment
-
Jeigu nelietuviai gamina cepelinus, pvz., Kaliningrade arba Minske, mes irgi linkę aiškint, kokie jie turi būti, nes jie atseit turi būti lietuviški.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.
ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
Comment
-
Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.Parašė manometras Rodyti pranešimąDėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.
- 1 patinka
Comment
Comment