Parašė Gator
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
-
Parašė vytauc Rodyti pranešimąŽėkit.
Pirmadienį nusiperkat Maximoj 1 kg jautienos kumpio. Tai garantuotai bus karviena, bet tai kam dabar lengva. Įtrinat pipirais ir laurų lapais. ištepat aliejumi [nepagailėkit] ir labai standžiai apvyniojat maistine plėvele, kad nebūtų oro. Padedat į šaldytuvą [ne šaldiklį] iki kito sekmadienio. Visa procedūra - 5 min.
Sekmadienį išvyniojat, supjaustot ir sumalat. Įmaišot smulkiai sukapotą svogūno galvą. Įmušat kiaušinį. Porą šaukštų tarkuoto parmezano ["Džiugas" tinka puikiai], šaukštas garstyčių. Druska, pipirai.
Formuojat "kotletus", kepat ant LABAI gerai įkaitintos keptuvės.
Toliau jau fantazijos reikalas. Aš dar ant kiekvienos porcijos įskeliu po kiaušinį, o šalimais dar pakepu po pomidoro pusę ir svogūnų.
Supakuojat į bandelę ir valgot.
Arterijos klykia iš siaubo, o visi "geriausi miesto burgeriai" nervingai rūko, pasislėpę už kampo
Komentuoti:
-
Man, beje, dar kartą išpuolė pabūti Meat Lovers Pub'e ir išbandyti steiką. Tiesiog pasakiškai skaniai ir gerai pagamintas steikas, kokį anksčiau esu nebent sapnavęs. Taip sakant, highly recommended.
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąKokiu smulkumu pjaustai? As kai supjaustau mazais kubeliais kazkakip sunikiau valgosi nei farsas - tas kubelis per mazas, kad sukramtyt ir per didelis svelniai nuryt
Tadux, man tai įdomiau kaip be kiaušinio tau visas tas "kotletas" formą išlaiko?
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimąIr kiek toks gaminimas užima laiko? Pusę dienos?
Jeigu nezinai us kurio galo peilį paimti, tai ir per dieną nepasigaminsi
Komentuoti:
-
Parašė tadux Rodyti pranešimąAs tai apsienu be tokiu sudetingu proceduru. Paprasciausiai supjaustau mesa smulkiau (maltos nemegstu) idedy prieskoniu (druskos, pipiru, cili ar kas tik patinka) jokiu kiausiniu ar suriu. darau "kotletus" dedi ant groteliu virs zariju. Svarbu kad butu kaitru kad pavirsius apskrustu o vidus butu sultingas. Dar galima sonines salia numesti. Va kur geras burgeris
Beje dar reikia nepamirti ant galo ant tu paciu groteliu ir bandeles pakepti
Komentuoti:
-
As tai apsienu be tokiu sudetingu proceduru. Paprasciausiai supjaustau mesa smulkiau (maltos nemegstu) idedy prieskoniu (druskos, pipiru, cili ar kas tik patinka) jokiu kiausiniu ar suriu. darau "kotletus" dedi ant groteliu virs zariju. Svarbu kad butu kaitru kad pavirsius apskrustu o vidus butu sultingas. Dar galima sonines salia numesti. Va kur geras burgeris
Beje dar reikia nepamirti ant galo ant tu paciu groteliu ir bandeles pakepti
Komentuoti:
-
Žėkit.
Pirmadienį nusiperkat Maximoj 1 kg jautienos kumpio. Tai garantuotai bus karviena, bet tai kam dabar lengva. Įtrinat pipirais ir laurų lapais. ištepat aliejumi [nepagailėkit] ir labai standžiai apvyniojat maistine plėvele, kad nebūtų oro. Padedat į šaldytuvą [ne šaldiklį] iki kito sekmadienio. Visa procedūra - 5 min.
Sekmadienį išvyniojat, supjaustot ir sumalat. Įmaišot smulkiai sukapotą svogūno galvą. Įmušat kiaušinį. Porą šaukštų tarkuoto parmezano ["Džiugas" tinka puikiai], šaukštas garstyčių. Druska, pipirai.
Formuojat "kotletus", kepat ant LABAI gerai įkaitintos keptuvės.
Toliau jau fantazijos reikalas. Aš dar ant kiekvienos porcijos įskeliu po kiaušinį, o šalimais dar pakepu po pomidoro pusę ir svogūnų.
Supakuojat į bandelę ir valgot.
Arterijos klykia iš siaubo, o visi "geriausi miesto burgeriai" nervingai rūko, pasislėpę už kampo
Komentuoti:
-
Kągi, kaip ir žadėjau, apsilankaiu Meat Lovers Pub'e. Burgeris (tas brangesnis, bet ne iš arklienos, kurį ten irgi galima gauti ) tikrai puikus ir didelis. Iš esmės, Užkalnis, ko gero, dėl visko teisus. Kaina tokia nei maža, nei didelė (21Lt), bet to pakanka netgi labai sočiai pavalgyti amerikonišku stiliumi. Aplinka irgi gera (šiuolaikiška ir skoninga) ir, kas pakankamai svarbu, teisinga muzika (nuo kažkokio visai gerai skambančio rokelio iki geros elektronikos). Žodžiu, mano subjektyviu vertinimu, gera vieta pavalgyti.Paskutinis taisė John; 2012.03.23, 19:24.
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą
O kaip Mėsos namų kainos? Na kad ir tas pats burgeris? Arba steikas?
Kainos varijuoja dažniausiai nuo 15-40lt., priklausomai nuo mėsos (jautina, kiauliena).
Markuse žymiai brangiau.
Šiaip tripadvisor rekomenduoja restoraną Lokys ir giria jų steikus, tik nesu ten buvęs ir nežinau nei kainų, nei procijų.
Komentuoti:
-
Tai mesos namuose kainos nera dideles jei lyginsi su kokiu markus manau geras kokybes kainos santykis.
Komentuoti:
-
Kartais savo vietiniame Tesco nusiperku paskanauti marinuotų agurkų. Jų yra kelios rūšys.
Šiandien nusipirkęs pastebėjau štai ką:
Nenuginčyjamas įrodymas, kad pasaulį valdo žydai
Šiaip įdomu, ką apie tai galvoja Londone gyvenantys Musulmonai? Kai kuriems nuo bet ko, kas susiję su Žydais, kyla alerginės reakcijos ir traukuliai
Komentuoti:
-
Kas liecia mesos namus tai ten labiau kabokas nei restoranas, ir tas mesainis ten tikrai tinka. sparneliai tikrai neblogi bet istaiga save vadinanti restoranu tikrai nepiltu is buteliu saldziaruksio azijietisko padazo Seip viskas ten gerai.
Pas Zoja turbut didziausias pliusas atmosfera, aplinka. Ir virtuve atvira kas man patinka. bet meniu ten valgio ir alaus labai skurdus ir nevisi valgiai geri. strucio "steikas" geras. yra ir gan prastu valgiu pvz instant noodles viosokius gamina
Markus seip geras restoramas, geras maistas. Tik man tokie kepsniai "europietiski" nepatinka apskrudinta, dukofkei damusa. Man amerikoniskas patinka labiau kur ant zariju be jokiu orkaiciu dar truputis kraujo, ne toks sterilus.
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąAs ne kokybe kvestionuoju, tiesiog juokinga kai zmones eina ir restoranus ir uzsissako sumustini. Sumustinis ir yra tuo sumustinis, kad tai ne restoraninis patiekalas.
Kadangi mano paties pažintis su burgeriais iš esmės apsiriboja McDonalds ir Burger King'u, noriu pabandyti kažko geresnio.
Kitas dalykas, kad mėsainiai ten, kaip suprantu, tėra vienas iš daugelio (ir nebūtinai pagrindinių) patiekalų.
Mane visgi labiausiai domina steikas. Gero ir skaniai paruošto steiko rasti nėra lengva. Aišku, būtinai pasidalinsiu įspūdžiais.Paskutinis taisė John; 2012.03.05, 00:10.
Komentuoti:
-
Parašė Taut. Rodyti pranešimąMėsainis mėsainiui nelygu.
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąMesainis ir restoranas - man keista, kad si juokinga amerikieciu tradicija kazka domina. Ai dar mesainis uz 20Lt, na juokutis man tokie dalykai
Aišku, ir kaina kažką sako, tačiau dažniausiai ten nerasi mėsainių, kuriuose pagrindinis ingridientas plaukte plaukiotų pigiuose padažuose (t.y., sugadinamas skonis) - tokį teko valgyti Rygoje. Po to mano silpnokas skrandis streikavo kelias dienas. bet tam ir skirtos nuomonės, recenzijos.
Atrodo patiekalas yra paprastas, beveik kasdienis, tačiau jį paruošti įdomiai, skaniai, neįprastai, suderintai - tai kitas klausimas.
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąMesainis ir restoranas - man keista, kad si juokinga amerikieciu tradicija kazka domina. Ai dar mesainis uz 20Lt, na juokutis man tokie dalykai
Komentuoti:
Komentuoti: