Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • LBP
    replied
    Šita vieta labiausiai patiko.

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Gal pakaks demagogijos? Druska nėra joks blogis, jos netgi šiek tiek organizmui reikia. Be to kuo labiau užsūdytas produktas, tuo mažiau jo suvalgysi. O tai gerai, jei kalbama apie lašinius, nes visgi riebalai... Tuo tarpu šiais laikais yra keli šimtai visokių cheminių priedų, kurių šiais laikais dedama beveik į visus produktus, o tų cheminių priedų normos skaičiuojamos būtent tam suvalgomam per parą produkto kiekiui, o ne visam paros maisto kiekiui. Taip kad to paties chemikalo tu gali gauti iš kelių produktų, valgomų kasdien, ir jo norma bus viršyta kelis kartus. Be to nežinoma apie tų visų chemikalų tarpusavio sąveiką, jų sąveiką termiškai apdorojant tam neskirtą maistą ir pan. Aišku, jie visi nėra tokie stiprūs nuodai, kad žmogus numirtų ar susirgtų iš karto. Bet ilgalaikis vartojimas be pasekmių nepraeina. Nes visi tie priedai reikalingi tik maisto pramonei ir prekybininkams, o ne žmogaus organizmui. O teigti, kad jie neturi absoliučiai jokio poveikio, yra bukumo viršūnė, kuria ir naudojasi gobšūs verslininkai.




    Visiška nesąmonė, nes pasirinkti jau beveik nėra iš ko. Tik pačiam auginti savo sklype.



    Viskas, kas turi pavadinimą konservantas (druska, cukrus, spiritas paprastai rašomi ne E kodais) ar skonio stipriklis yra blogis. O tai kas tikrai natūralu, yra gėris. Tik kad tuo dabar sukčiai verslininkai piktnaudžiauja ir šlamštą parduoda su etikete "natūralu".

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Svarbi gyvenimo kokybė, kuri dėl minėtos priežasties prastėja.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Šiuolaikinė medicina padeda žmonėms pratemti ilgiau. Ligų vis daugėja, jos kaupiasi, nes perduodamos genais.
    Na ir kas? Jei tik gali gyventi pilnavertį gyvenimą, tai koks skirtumas? Jei ne šiuolikinė medicina, tikriausiai būčiau jau seniai numiręs. Kaip ir, ko gero, pusė šio forumo. Dabar gi dėl kai kurių, každada buvusių mirtinų, ligų žmonės net nesuka galvos.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Amžinas nesusipratimas tarp optimistų ir realistų/pesiminstų.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Žmonių sveikata yra geresnė, nei bet kada anksčiau žmonijos istorijoje. Tai byloja vienas paprastas faktas - gyvenimo trukmė, kuri yra ilgesnė, nei bet kada anksčiau ir gana sparčiai ilgėja visame pasaulyje.
    Šiuolaikinė medicina padeda žmonėms pratemti ilgiau. Ligų vis daugėja, jos kaupiasi, nes perduodamos genais.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Tai neatskleisi kokios tos pasekmės? Žmonių sveikata jau ir dabar yra labai prasta ir be jokių priedų.

    Žmonių sveikata yra geresnė, nei bet kada anksčiau žmonijos istorijoje. Tai byloja vienas paprastas faktas - gyvenimo trukmė, kuri yra ilgesnė, nei bet kada anksčiau ir gana sparčiai ilgėja visame pasaulyje.
    Paskutinis taisė John; 2012.09.15, 23:06.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Aišku, jie visi nėra tokie stiprūs nuodai, kad žmogus numirtų ar susirgtų iš karto. Bet ilgalaikis vartojimas be pasekmių nepraeina.
    Tai neatskleisi kokios tos pasekmės? Žmonių sveikata jau ir dabar yra labai prasta ir be jokių priedų.


    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Viskas, kas turi pavadinimą konservantas (druska, cukrus, spiritas paprastai rašomi ne E kodais) ar skonio stipriklis yra blogis. O tai kas tikrai natūralu, yra gėris. Tik kad tuo dabar sukčiai verslininkai piktnaudžiauja ir šlamštą parduoda su etikete "natūralu".
    Yra ir be priedų maisto produktų. Kai kurie mano pažįstami atsiveža iš kaimo kiaušinių, vištienos, kiaulienos.

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Parašė bebop Rodyti pranešimą
    Net ir senų senovėje dėdavo į lašinius konservantus. Siaubinga, kiek seniai tęsiasi ši tradicija...
    Gal pakaks demagogijos? Druska nėra joks blogis, jos netgi šiek tiek organizmui reikia. Be to kuo labiau užsūdytas produktas, tuo mažiau jo suvalgysi. O tai gerai, jei kalbama apie lašinius, nes visgi riebalai... Tuo tarpu šiais laikais yra keli šimtai visokių cheminių priedų, kurių šiais laikais dedama beveik į visus produktus, o tų cheminių priedų normos skaičiuojamos būtent tam suvalgomam per parą produkto kiekiui, o ne visam paros maisto kiekiui. Taip kad to paties chemikalo tu gali gauti iš kelių produktų, valgomų kasdien, ir jo norma bus viršyta kelis kartus. Be to nežinoma apie tų visų chemikalų tarpusavio sąveiką, jų sąveiką termiškai apdorojant tam neskirtą maistą ir pan. Aišku, jie visi nėra tokie stiprūs nuodai, kad žmogus numirtų ar susirgtų iš karto. Bet ilgalaikis vartojimas be pasekmių nepraeina. Nes visi tie priedai reikalingi tik maisto pramonei ir prekybininkams, o ne žmogaus organizmui. O teigti, kad jie neturi absoliučiai jokio poveikio, yra bukumo viršūnė, kuria ir naudojasi gobšūs verslininkai.


    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Todėl šiais laikais jau turim pakankamai informacijos, kas yra kas, turim šaldytuvus, mokam skaityti ir galim pasirinkti gyventi sveikai ar ne
    Visiška nesąmonė, nes pasirinkti jau beveik nėra iš ko. Tik pačiam auginti savo sklype.

    Parašė bebop Rodyti pranešimą
    S
    Kitaip sakant, ne viskas, kas turi pavadinimą konservantas/skonio stipriklis yra blogis, ir ne viskas, kas turi pavadinimą natūralus yra gėris.
    Viskas, kas turi pavadinimą konservantas (druska, cukrus, spiritas paprastai rašomi ne E kodais) ar skonio stipriklis yra blogis. O tai kas tikrai natūralu, yra gėris. Tik kad tuo dabar sukčiai verslininkai piktnaudžiauja ir šlamštą parduoda su etikete "natūralu".

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    kai nuodus litrais geriat(alkoholis), rūkote, tai jau blogai, o kai keli konservantai maiste - jau tragedija...
    Jokios tragedizacijos, tai ironija. Geriame litrais, rūkome ir ėdame kilogramais. Ir tik viską, kas nesveika

    Komentuoti:


  • bebop
    replied
    Lietuvos kulinarinio paveldo apybraižos. Skilandis

    O čia senesnis
    Antanas Astrauskas: Šaltibarščių istorija (Lietuvos kulinarinio paveldo apybraižos)

    Komentuoti:


  • bebop
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Todėl šiais laikais jau turim pakankamai informacijos, kas yra kas, turim šaldytuvus, mokam skaityti ir galim pasirinkti gyventi sveikai ar ne
    Sunku būtų valgomosios druskos atsisakyti...ech...Nors realiai jos ir taip nenaudoju.

    Šiaip visada sakydavau "geriau nieko, nei bet ką". Tačiau norėčiau atkreipti į porą vietų šiame straipsnyje.
    „Manau, kad visi vartotojų judėjimai atsiranda dėl nepasitenkinimo, suveikus kokiam nors katalizatoriui, – įsitikinusi LSMU Veterinarijos akademijos Maisto saugos ir kokybės katedros doc. G. Zaborskienė. – Tokia akcija pradeda spausti gamintojus, priverčia įvesti kokį nors naują produktą. Tik tiek, kad žmonės, neturėdami daugiau žinių, kartais perdėtai jautriai reaguoja į maisto priedus.
    Tačiau bijoti absoliučiai visų maisto priedų nevertėtų, juk benzenkarboksirūgštis pirmą kartą buvo išskirta iš spanguolių, kai pastebėtos konservuojamosios jos ypatybės. O labai bijantiesiems reikėtų atkreipti dėmesį, kokiose šalyse didesnis išgyvenamumo rodiklis ir ilgesnė gyvenimo trukmė – klausimų nekils, ar ta maisto chemizacija toks didelis blogis.
    Kitaip sakant, ne viskas, kas turi pavadinimą konservantas/skonio stipriklis yra blogis, ir ne viskas, kas turi pavadinimą natūralus yra gėris.
    Paskutinis taisė bebop; 2012.09.15, 17:06.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė enigma Rodyti pranešimą
    Belieka nieko nevalgyti...
    kai nuodus litrais geriat(alkoholis), rūkote, tai jau blogai, o kai keli konservantai maiste - jau tragedija...

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Neverta tikėtis, kad pigiausi antros ar trečios rūšies produktai bus labai švieži, sveiki ir skanūs.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė bebop Rodyti pranešimą
    Net ir senų senovėje dėdavo į lašinius konservantus. Siaubinga, kiek seniai tęsiasi ši tradicija...
    Todėl šiais laikais jau turim pakankamai informacijos, kas yra kas, turim šaldytuvus, mokam skaityti ir galim pasirinkti gyventi sveikai ar ne

    Komentuoti:


  • bebop
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Net į šaltai rūkytus lašinius dedami konservantai.
    Net ir senų senovėje dėdavo į lašinius konservantus. Siaubinga, kiek seniai tęsiasi ši tradicija...

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Belieka nieko nevalgyti...

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Į rūkytą dešrą dedami konservantai ir skonio stiprikliai? No shit?
    Net į šaltai rūkytus lašinius dedami konservantai.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Į rūkytą dešrą dedami konservantai ir skonio stiprikliai? No shit?

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
    Krakmolas juk natūralus produktas. O jeigu dar jį pagaminti iš ekologiškų bulvių - tai bus ir ekologiškas. Štai vat jums ir prašom
    Apie tai kalba ir buvo, kad natūralus ar ekologiškas (be E), dar nereiškia, kad sveikas. Natūralų cukrų ar druską šaukštais kabindamas kažin ar sveikas liksi

    Komentuoti:


  • c2h5oh
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Dabar labai populiaru maisto produktus žymėti E raide (neva ekologiški), nors realiai, juose gali būti daug visokio kito šlamšto pridėta kaip maisto pakaitalai, krakmolai ir t.t. Tad gali būti produktas daug geresnis netgi su keliais nekenksmingais konservantais
    Krakmolas juk natūralus produktas. O jeigu dar jį pagaminti iš ekologiškų bulvių - tai bus ir ekologiškas. Štai vat jums ir prašom

    Komentuoti:

Working...
X