Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
druska + pipirai + čili + česnakas + imbieras + laimo sultys + balzamiko actas. palik apie parai šaldytuve. skanu ir paprasta.
-
Jei noriu pasikept koki kiaulienos sprandines ar nugarines kepsni keptuveje ar ant groteliu kaip ji skaniau paruost?
Komentuoti:
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąŠimtaprocentinio juodojo šokolado kažin ar išvis būna. Jei yra 70 proc. kakavos, tai jau laikomas neblogas. Čia pagal Maximos asortimentą . Paimk ir paeksperimentuok - kokią savaitę laikykis kuo geresnio juodojo šokolado dietos . Jei nebers, vadinasi alergija ne kakavai.
Komentuoti:
-
Šimtaprocentinio juodojo šokolado kažin ar išvis būna. Jei yra 70 proc. kakavos, tai jau laikomas neblogas. Čia pagal Maximos asortimentą . Paimk ir paeksperimentuok - kokią savaitę laikykis kuo geresnio juodojo šokolado dietos . Jei nebers, vadinasi alergija ne kakavai.
Komentuoti:
-
Cia ne bobuciu paistalai, as pats tuo isitikinau. Siaip spuogu neturiu, bet kai suvalgau kazkiek sokolado po dienos ar dvieju iskyla koks nors spuogas. Is pradziu to nepastebedavau, bet paskui isgirdau, kad skundesi vienas pazistamas tuo ir nuo to laiko pats ta pastebejau. Nustojau valgyti sokolada ir neatsimenu kada turejau koki nors spuoga.
Tiesa cia technskai realiausia, kad ta sukelia ne pats sokoladas, o mineti visi kiti priedai, kurie eina i ne 100% sokolado plyteles.
Uztenka i paieskos lauka ivest sokoladas ir spuogai ir rasi begales nuorodu i diskusiju forumus, kur zmones skundziasi, kosmetologiu pasisakymu ir taip toliau ir panasiai. Todel man truputi juokinga kai ta bandai lyginti su bobuciu pasakomis, nes tai yra neabejotinas faktas. Tik kaip sakiau realu, kad spuogus kelia ne pats sokoladas, o jo plytelese esantys kiti dalykai. Bet kalba ne apie si techniskuma sikart.Paskutinis taisė Gator; 2012.10.14, 21:40.
Komentuoti:
-
Parašė GatorNa jei sakau, kad spuogas reiskia spuogas. Blogiausiu atveju "daiktas panasus i spuoga". O del to, kad gincijasi sukelia ar ne, tai faktas, kad sukelia, juk turbut dauguma bent karta is konors girdejo, kad nevalgau saldainiu ar sokolado, nes iskart spuogu atsiranda.
Net ir elementariausia Wikipedia teigia.
Other associations such as chocolate and salt are not supported by the evidence.[26]Paskutinis taisė bebop; 2012.10.14, 17:41.
Komentuoti:
-
Ne tas pats, bet spuogai gali būti vienas iš alergijos simptomų. Juk jei pavalgius konkrečių produktų išberia, tai yra alergija, o ne odos užsiteršimas ar hormonų apykaitos sutrikimas.
Komentuoti:
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
Man sokolado privalgius kartais spuogas koks iskyla, gal cia tik sutapimas, bet lyg ir ne, nes skaiciau, kad nemazai kam taip buna. Cia reiskia, kad as kazkiek alergiskas sokoladui ar kaip?Paskutinis taisė bebop; 2012.10.14, 11:14.
Komentuoti:
-
Man sokolado privalgius kartais spuogas koks iskyla, gal cia tik sutapimas, bet lyg ir ne, nes skaiciau, kad nemazai kam taip buna. Cia reiskia, kad as kazkiek alergiskas sokoladui ar kaip?Aukštos kokybės, geras ir tikras šokoladas gaminamas tik iš kakavos miltelių, kakavos sviesto, cukraus ir kartais pridedama šiek tiek vanilės. Tačiau dažniausiai masinės gamybos šokoladas turi žymiai mažiau kakavos, o jį gaminant dedami visokie priedai, tokie, kaip pienas, sojos lecitinas, dideli kiekiai cukraus, riešutai, gliuteinas, įvairūs prieskoniai, dažai, konservantai ir kiti. Šie priedai dažniau sukelia alergines ir kitas nepageidaujamas reakcijas nei pats grynas šokoladas ar kakava.
Komentuoti:
-
Parašė enigma Rodyti pranešimąAr yra košerinio šokolado?
http://www.dark-chocolate-life.com/k...chocolate.html
Komentuoti:
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąHehe, laikas man ruoštis atsiimt Nobelio premiją, nes šitą kriterijų jau atitinku
Komentuoti:
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąGerai. Einu iš kitos pusės. Kiek tų Šveicarijos ar kitų šalių Nobelio premijos laureatų yra žydai? Aišku, juk dėl politinio korektiškumo laureatų tautybė nutylima, tačiau tikrai neproporcingai didelė dalis laureatų yra žydai ir jie turėjo ryti šokoladą!
Vis tiek svarbiausia Nobeliui yra aplinka (šalis), kurioje talentingas žmogus gali save realizuoti ir sugebėtų generuoti įdėjas. Čia bent mano nuomonė.
Teorijų yra daugybė, kodėl tiek daug Nobelio premijų tarp žydų. Nuo kultūrinių, genetiškai paveldimų ligų (kurios dažniau pasireiškia žydams) iki sąmokslo teorijų. Bet kažkodėl nė viena nepasako tiesos. Todėl neverta per daug gilintis.Paskutinis taisė bebop; 2012.10.13, 20:05.
Komentuoti:
-
Gerai. Einu iš kitos pusės. Kiek tų Šveicarijos ar kitų šalių Nobelio premijos laureatų yra žydai? Aišku, juk dėl politinio korektiškumo laureatų tautybė nutylima, tačiau tikrai neproporcingai didelė dalis laureatų yra žydai ir jie turėjo ryti šokoladą!
Komentuoti:
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąBullshit. O kur Izhaelis?
P.S. Nuo kada perėjai prie anglų kalbos?Paskutinis taisė bebop; 2012.10.13, 19:49.
Komentuoti:
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąHehe, laikas man ruoštis atsiimt Nobelio premiją, nes šitą kriterijų jau atitinku
Komentuoti:
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąHehe, laikas man ruoštis atsiimt Nobelio premiją, nes šitą kriterijų jau atitinku
Komentuoti:
-
Parašė bebop Rodyti pranešimąPaskaičiavus reikia suvalgyti apie 1 šokolado plytelę (100g) kas 3-4 dienas Nėra taip jau ir daug jeigu esi didelis šokolado mėgėjas.
Komentuoti:
Komentuoti: