Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Dadis
    replied
    TSRS istorija per maisto prizmę:

    Fried eggs with jam? A short history of the USSR through its food
    http://www.theguardian.com, 2015.10.15

    Kiaušinienė su uogiene man buvo naujiena.
    Paskutinis taisė Dadis; 2015.10.20, 12:24.

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Čia IMHO kiek nusišnekėta - kaip galima vienu metu skatinti skrandžio sulčių gamybą ir mažinti rūgštingumą?
    Tą rūgštingumą visi savaip supranta. Skrandžio sulčių pH ir turi būti mažas norint efektyvaus virškinimo. Nežinau, ar tą skrandžio pH išvis galima keisti ir ar yra koks nors tikslas tai daryti. Padidėjusiu rūgštingumu paprastai vadinama būklė, kai skrandžio sultys patenka ten, kur neturėtų patekti, pvz., į stemplę. Bet tai visai nerodo, kad skrandžio sultys per rūgščios arba kad jų gaminama per daug. Jei virškinimo sistema išsiderinusi, tai ir nedidelis skrandžio sulčių kiekis gali kelti problemų.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2015.10.16, 09:36.

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
    Nebloga priemonė yra ištirpinti vieną šaukštą maistinės sodos stiklinėje vandens ir išgerti. Neskanu, bet rūgštingumą sumažina.
    Čia greita priemonė pataisyti padėčiai kai jau tikrai blogai. Jei ne šiaip tam kartui padidėjo rūgštingumas, o yra "sisteminės" problemos, tai rūgšties neutralizavimas šarmu nėra sprendimas.

    Komentuoti:


  • Aleksio
    replied
    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
    Žinau, kad reikia valgyti daugiau košių bei virto maisto. Tačiau būtų smagu žinoti, kokius patiekalus galima gaminti, kad būtų daugiau įvairovės ir nedidėtų rūgštingumas virškinimo sistemoje?
    Grikių košė yra geras variantas, bet pieno produktų taip pat reikėtų vengti.

    Iš tiesų, situacija bus geresnė, jeigu kurį laiką laikysiuosi tinkamos dietos.
    Nebloga priemonė yra ištirpinti vieną šaukštą maistinės sodos stiklinėje vandens ir išgerti. Neskanu, bet rūgštingumą sumažina.
    Taip pat atsisakyti kavos, šokolado, alkoholio, vengti stresų, nevalgyti prieš miegą, sportuoti, gerai miegoti.

    Komentuoti:


  • Dadis
    replied
    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
    O kokios sudieties turėtų būti mineralinis vanduo?
    Čia kažkiek informacijos:
    Be to, svarbų vaidmenį mityboje vaidinantis vanduo irgi gali teigiamai paveikti skrandį. Klinikinių tyrimų metu įrodyta, jog tam tikros rūšies mineralinis vanduo ne tik naudingas dėl jame ištirpusių organizmui būtinų mikroelementų, bet ir dėl to, kad mažina skrandžio rūgščių sekreciją. Tačiau tokiu poveikiu pasižymi tik bikarbonatų turintis mineralinis vanduo. Jis padidina skrandžio pH, vadinasi, sumažina rūgštingumą. Taip pat tokios sudėties vanduo gerina skrandžio evakuaciją (išsituštinimą) ir taip sumažina pilnumo jausmą, teigiamai veikia skrandžio motoriką bei visą virškinimo sistemą – gerina žarnų sekrecinę ir motorinę funkcijas, padeda įsisavinti mikro ir makroelementus. Bikarbonatiniai natūralūs mineraliniai vandenys, skatina skrandžio sulčių gamybą, gerina virškinimą, mažina rūgštingumą. Vieni iš geriausiai žinomų bikarbonatinių vandenų pasaulyje yra šie: „Borjomi“ (Gruzija, 3880 mg bikarbonatų litre), „Gerolsteiners“ (Vokietija, 1815 mg bikarbonatų litre), „Campilho“ (Portugalija, 1479 mg bikarbonatų litre).
    Aš "Boržomį" gėriau - padeda, bet prieš gėrimą jį paruošdavau - išpildavau į dubenį ir palaikydavau, kad angliarūgštė išeitų.
    Bikarbonatiniai natūralūs mineraliniai vandenys, skatina skrandžio sulčių gamybą, gerina virškinimą, mažina rūgštingumą.
    Čia IMHO kiek nusišnekėta - kaip galima vienu metu skatinti skrandžio sulčių gamybą ir mažinti rūgštingumą?

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
    O kokios sudieties turėtų būti mineralinis vanduo?
    Borjomi geriausias, daugiausiai turi hidrokarbonatų, dėl kurių mažėja rūgštingumas. Bet mitybą bet kokiu atveju reikia keisti, kad išsigydyti priežastis, o ne kovoti su pasekmėmis.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Kiek žinau, labai padeda mineralinis vanduo, aišku, reikia pasirinkti atitinkamos sudėties.
    O kokios sudieties turėtų būti mineralinis vanduo?

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
    Žinau, kad reikia valgyti daugiau košių bei virto maisto. Tačiau būtų smagu žinoti, kokius patiekalus galima gaminti, kad būtų daugiau įvairovės ir nedidėtų rūgštingumas virškinimo sistemoje?
    Grikių košė yra geras variantas, bet pieno produktų taip pat reikėtų vengti.

    Iš tiesų, situacija bus geresnė, jeigu kurį laiką laikysiuosi tinkamos dietos.
    Kiek žinau, labai padeda mineralinis vanduo, aišku, reikia pasirinkti atitinkamos sudėties.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Norint atsikratyti tokių negalavimų reikia išvis keisti požiūrį į maistą: valgyti elementarius kuo mažiau apdorotus produktus ir galvoti ne apie skanumą, o apie sveikatą bei nežiūrėti į valgymą kaip į pramogą. Situacijai pagerėjus, galima per šventes ar savaitgaliais leisti sau daugiau, tačiau jei yra polinkis į tokius negalavimus, tada kasdienis maistas negali būti bet koks. Nepakeitus savo įpročių tos problemos grįš ir grįš.
    Receptas: grikiai su rūgpieniu .
    Pats turbūt geriau žinai, kokie produktai tave kaip veikia ir kurių reikėtų atsisakyti.
    Žinau, kad reikia valgyti daugiau košių bei virto maisto. Tačiau būtų smagu žinoti, kokius patiekalus galima gaminti, kad būtų daugiau įvairovės ir nedidėtų rūgštingumas virškinimo sistemoje?
    Grikių košė yra geras variantas, bet pieno produktų taip pat reikėtų vengti.

    Iš tiesų, situacija bus geresnė, jeigu kurį laiką laikysiuosi tinkamos dietos.
    Paskutinis taisė Silber418; 2015.10.16, 08:45.

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Galbūt galite pasiūlyti skanių patiekalų, kurie mažina/nedidina rūgštingumo, receptų?
    Norint atsikratyti tokių negalavimų reikia išvis keisti požiūrį į maistą: valgyti elementarius kuo mažiau apdorotus produktus ir galvoti ne apie skanumą, o apie sveikatą bei nežiūrėti į valgymą kaip į pramogą. Situacijai pagerėjus, galima per šventes ar savaitgaliais leisti sau daugiau, tačiau jei yra polinkis į tokius negalavimus, tada kasdienis maistas negali būti bet koks. Nepakeitus savo įpročių tos problemos grįš ir grįš.
    Receptas: grikiai su rūgpieniu .
    Pats turbūt geriau žinai, kokie produktai tave kaip veikia ir kurių reikėtų atsisakyti.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    O negalima tiesiog užvalgyti Rennies ar panašaus kalcio tablečių, kurios neutralizuoja rūgštingumą?
    Problema opesnė, nes pH pakitęs ne tik skrandyje. Dėl to netinkamai pavalgius paaštrėja skausmas ir jaučiamas diskomfortas visoje virškinimo sistemoje. Be vaistų reikia keisti mitybą ir tik po kelių mėnesių padėtis gali pagerėti.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    O negalima tiesiog užvalgyti Rennies ar panašaus kalcio tablečių, kurios neutralizuoja rūgštingumą?

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Sveiki. Neseniai man buvo diagnozuotas padidėjęs rūgštingumas virškinimo sistemoje bei rekomenduojama laikytis tam tikros dietos (valgyti košes, virtą maistą ir pan.). Galbūt galite pasiūlyti skanių patiekalų, kurie mažina/nedidina rūgštingumo, receptų?
    Kadangi anksčiau nebuvo tekę keisti mitybos įpročių dėl sveikatos sutrikimo, pradedu ieškoti tinkamų sprendimų. Mėgstu aštresnius patiekalus, gėriau nemažai kavos, o dabar reikia ieškoti alternatyvų.

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    O Ikea - šaltibarščių ...

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Na o Lietuvoje Mcd taikosi duodami kebabų

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Pbandykit atspėti, kokioje maitinimo įstaigoje ir kur pagrindiniame meniu patiekiamas toks maistas





    Jeigu spėjot, kad pirmas yra KFC Kinijoje, o antras KFC Vietname, tai pataikėt
    KFC eina extra mile taikydamiesi prie kai kurių rinkų. Ir, reikia pasakyti, tai bene skaniausias tokios rūšies užkandis (chicken rice), kokius teko valgyti.
    Yra ir kitokių vietinių variacijų. McDonald'as daro panašiai. Net Burger King'as Vietname duoda vištos su ryžiais.
    Paskutinis taisė John; 2015.10.11, 14:02.

    Komentuoti:


  • Dadis
    replied
    Nerealiai "skanios" pusryčių nuotraukos:

    This Instagram feed serves up deliciously symmetrical breakfasts every morning
    http://www.washingtonpost.com, 2015.06.08
    Paskutinis taisė Dadis; 2015.06.11, 16:23.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    WSJ apie tai irgi rašo:

    Lithuania Bans Energy Drinks Sales to Minors

    Komentuoti:


  • pauliaK
    replied
    Ne kofeinas yra didžiausias blogis, o jo kombinacija su papildomomis medžiagomis, tokiomis kaip taurinas ir pan. Neesu didelis dietologas, tačiau ne kartą ir ne vienam skirtingam šaltinyje esu skaitęs, kad tai nėra ką žmogus turėtų vartoti ir tikrai ne tokiais kiekiais, ne taip dažbau ir tuo labiau ne paaugliai. Didžiausia blogybė, kad energetiniai gėrimai vartojami tiesiog kaip vanduo, visiškai nesuprantant poveikio organizmui ar apskritai kas tai per gėrimas, taip paprasčiausiai žalojant save.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Na iš tos diagramos galima suprasti, kad didelis McDonaldo kavos prilygsta beveik dviems standartiniams Red Bull. O didelis Starbucks kavos dar bene dvigubai tiek.
    Netgi standartinis kavos puodelis iš McD ar kitų kavinių turi daugiau kafeino, negu Red Bull skardinė.

    Komentuoti:

Working...
X