Parašė Al1
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąŠiuolaikinė medicina padeda žmonėms pratemti ilgiau. Ligų vis daugėja, jos kaupiasi, nes perduodamos genais.
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimąŽmonių sveikata yra geresnė, nei bet kada anksčiau žmonijos istorijoje. Tai byloja vienas paprastas faktas - gyvenimo trukmė, kuri yra ilgesnė, nei bet kada anksčiau ir gana sparčiai ilgėja visame pasaulyje.
Komentuoti:
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąTai neatskleisi kokios tos pasekmės? Žmonių sveikata jau ir dabar yra labai prasta ir be jokių priedų.
Paskutinis taisė John; 2012.09.15, 23:06.
Komentuoti:
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąAišku, jie visi nėra tokie stiprūs nuodai, kad žmogus numirtų ar susirgtų iš karto. Bet ilgalaikis vartojimas be pasekmių nepraeina.
Parašė Al1 Rodyti pranešimąViskas, kas turi pavadinimą konservantas (druska, cukrus, spiritas paprastai rašomi ne E kodais) ar skonio stipriklis yra blogis. O tai kas tikrai natūralu, yra gėris. Tik kad tuo dabar sukčiai verslininkai piktnaudžiauja ir šlamštą parduoda su etikete "natūralu".
Komentuoti:
-
Parašė bebop Rodyti pranešimąNet ir senų senovėje dėdavo į lašinius konservantus. Siaubinga, kiek seniai tęsiasi ši tradicija...
Parašė Lettered Rodyti pranešimąTodėl šiais laikais jau turim pakankamai informacijos, kas yra kas, turim šaldytuvus, mokam skaityti ir galim pasirinkti gyventi sveikai ar ne
Parašė bebop Rodyti pranešimąS
Kitaip sakant, ne viskas, kas turi pavadinimą konservantas/skonio stipriklis yra blogis, ir ne viskas, kas turi pavadinimą natūralus yra gėris.
Komentuoti:
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąkai nuodus litrais geriat(alkoholis), rūkote, tai jau blogai, o kai keli konservantai maiste - jau tragedija...
Komentuoti:
-
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąTodėl šiais laikais jau turim pakankamai informacijos, kas yra kas, turim šaldytuvus, mokam skaityti ir galim pasirinkti gyventi sveikai ar ne
Šiaip visada sakydavau "geriau nieko, nei bet ką". Tačiau norėčiau atkreipti į porą vietų šiame straipsnyje.
„Manau, kad visi vartotojų judėjimai atsiranda dėl nepasitenkinimo, suveikus kokiam nors katalizatoriui, – įsitikinusi LSMU Veterinarijos akademijos Maisto saugos ir kokybės katedros doc. G. Zaborskienė. – Tokia akcija pradeda spausti gamintojus, priverčia įvesti kokį nors naują produktą. Tik tiek, kad žmonės, neturėdami daugiau žinių, kartais perdėtai jautriai reaguoja į maisto priedus.Tačiau bijoti absoliučiai visų maisto priedų nevertėtų, juk benzenkarboksirūgštis pirmą kartą buvo išskirta iš spanguolių, kai pastebėtos konservuojamosios jos ypatybės. O labai bijantiesiems reikėtų atkreipti dėmesį, kokiose šalyse didesnis išgyvenamumo rodiklis ir ilgesnė gyvenimo trukmė – klausimų nekils, ar ta maisto chemizacija toks didelis blogis.Paskutinis taisė bebop; 2012.09.15, 17:06.
Komentuoti:
-
Parašė enigma Rodyti pranešimąBelieka nieko nevalgyti...
Komentuoti:
-
Parašė Tomizmas
Komentuoti:
-
Parašė bebop Rodyti pranešimąNet ir senų senovėje dėdavo į lašinius konservantus. Siaubinga, kiek seniai tęsiasi ši tradicija...
Komentuoti:
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąNet į šaltai rūkytus lašinius dedami konservantai.
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimąĮ rūkytą dešrą dedami konservantai ir skonio stiprikliai? No shit?
Komentuoti:
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąKrakmolas juk natūralus produktas. O jeigu dar jį pagaminti iš ekologiškų bulvių - tai bus ir ekologiškas. Štai vat jums ir prašom
Komentuoti:
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąDabar labai populiaru maisto produktus žymėti E raide (neva ekologiški), nors realiai, juose gali būti daug visokio kito šlamšto pridėta kaip maisto pakaitalai, krakmolai ir t.t. Tad gali būti produktas daug geresnis netgi su keliais nekenksmingais konservantais
Komentuoti:
Komentuoti: