Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Kiauliena: 1 kg kaina (Lt.)
    Nugarinė b/k 15,50
    Nugarinė b/k s/o 13,80
    Išpjova 15,50
    Sprandinė 15,00
    Kumpis a/r 13,00
    Kumpis b/k 11,50

    Kas galetu ivardinti kuo skiriasi sprandine, nugarine, ispjova ir kumpis? Kas kur geriau tinka?

    Ir kodel kiaulienos ispjova kainuoja tiek pat kiek ir kitos dalys, o jautienos ispjova kainuoja daugiau nei dvigubai daugiau nei kitos mesos dalys?
    Jautienos išpjova 70,00
    Jautienos nugarinė 31,50
    Jautienos sprandinė 29,00
    Jautienos kumpinė b/k 31,50
    Jautienos kumpis 29,00
    Manau pagrindine priezastis ta kad kiaulienos daug daugiau vartojama ir jos ispovu lieka daugiau, tuo tarpu jautienos ispjova yra gan retas dalykas jos retai buna tad ir kaina visai kita.

    Kas kur labiausiai tinka tai geriausiai nuspresti paciam orientuojantis pagal mesos minstuma pradenadt nuo minksciausios: ispjova, nugarine, sprandine/kumpis.

    Minkstense mesa reikia naudoti tokiuose valgiuose kur reikia mazai apdorojimo. O kieta mesa naudoti kur mesa daug apdorojama marinuojama, malama ilgai troskinama.

    Aisku reikia atsizvelgti ir i mesos riebuma. Dauk kas kepti mesa megsta truputi riebesne.

    Aisku Lietuvoj jautienos nelabai ir yra, yra tik karviena tai jos ribesnes nelabai ir buna, nusipirkti tinkamos jautienos kepsniui labai sunku, o va net ir karvienos ispjova visai neblogas variantas kepsniui su krauju, tad manau tai irgi isdalies paiskina kaina.

    Comment


      Gana smagus tyrimas iš The New England Journal Of Medicine Chocolate Consumption, Cognitive Function, and Nobel Laureates



      There was a close, significant linear correlation (r=0.791, P<0.0001) between chocolate consumption per capita and the number of Nobel laureates per 10 million persons in a total of 23 countries, When recalculated with the exclusion of Sweden, the correlation coefficient increased to 0.862. Switzerland was the top performer in terms of both the number of Nobel laureates and chocolate consumption. The slope of the regression line allows us to estimate that it would take about 0.4 kg of chocolate per capita per year to increase the number of Nobel laureates in a given country by 1. For the United States, that would amount to 125 million kg per year. The minimally effective chocolate dose seems to hover around 2 kg per year, and the dose–response curve reveals no apparent ceiling on the number of Nobel laureates at the highest chocolate-dose level of 11 kg per year.
      Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

      Comment


        Parašė rat
        Kaip galima per metus 10 kilų šokolado suėst? Ar čia ir šokoladas ant sūrelių ir pan. skaičiuojamas
        Paskaičiavus reikia suvalgyti apie 1 šokolado plytelę (100g) kas 3-4 dienas Nėra taip jau ir daug jeigu esi didelis šokolado mėgėjas.
        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

        Comment


          Parašė bebop Rodyti pranešimą
          Paskaičiavus reikia suvalgyti apie 1 šokolado plytelę (100g) kas 3-4 dienas Nėra taip jau ir daug jeigu esi didelis šokolado mėgėjas.
          Hehe, laikas man ruoštis atsiimt Nobelio premiją, nes šitą kriterijų jau atitinku

          Comment


            Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
            Hehe, laikas man ruoštis atsiimt Nobelio premiją, nes šitą kriterijų jau atitinku
            Turi vieną varžovą
            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

            Comment


              Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
              Hehe, laikas man ruoštis atsiimt Nobelio premiją, nes šitą kriterijų jau atitinku
              Svarbu, kad tik koks arbūzas neužaugtų besiekiant Nobelio premijos
              Flickr

              Comment


                Bullshit. O kur Izhaelis?

                Comment


                  Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                  Bullshit. O kur Izhaelis?
                  Jeigu būtum atidžiau skaitęs, apstebėtum, kad tikrino 23 šalis. Šiaip populiacijos Šveicarijos ir Izraelio yra apie 8 mln. Tačiau Šveicarija turi 26 Nobelius, o Izraelis 10 (čia tik šiaip palyginimui).

                  P.S. Nuo kada perėjai prie anglų kalbos?
                  Paskutinis taisė bebop; 2012.10.13, 19:49.
                  Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                  Comment


                    Gerai. Einu iš kitos pusės. Kiek tų Šveicarijos ar kitų šalių Nobelio premijos laureatų yra žydai? Aišku, juk dėl politinio korektiškumo laureatų tautybė nutylima, tačiau tikrai neproporcingai didelė dalis laureatų yra žydai ir jie turėjo ryti šokoladą!

                    Comment


                      Ir vėl žydai trukdo?

                      Comment


                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                        Gerai. Einu iš kitos pusės. Kiek tų Šveicarijos ar kitų šalių Nobelio premijos laureatų yra žydai? Aišku, juk dėl politinio korektiškumo laureatų tautybė nutylima, tačiau tikrai neproporcingai didelė dalis laureatų yra žydai ir jie turėjo ryti šokoladą!
                        Atrodo, kad apie 75 procentai Nobelių yra žydų. Ir dauguma jų yra tarp aškenazių. Ir niekas neteigia, kad šokoladas yra lemiamas veiksnys Nobeliui. Netgi nėra svarbus ir esminis Tiesiog statistiškai paimta ir palyginta priklausomybė šių dviejų dydžių. Ir žiūrėk atrado kažką. Juk pilna visokių tyrimėlių, kuriuose paima vieną veiksnį ir tyrinėja. Aišku neatsižvelgiant į visumą.

                        Vis tiek svarbiausia Nobeliui yra aplinka (šalis), kurioje talentingas žmogus gali save realizuoti ir sugebėtų generuoti įdėjas. Čia bent mano nuomonė.

                        Teorijų yra daugybė, kodėl tiek daug Nobelio premijų tarp žydų. Nuo kultūrinių, genetiškai paveldimų ligų (kurios dažniau pasireiškia žydams) iki sąmokslo teorijų. Bet kažkodėl nė viena nepasako tiesos. Todėl neverta per daug gilintis.
                        Paskutinis taisė bebop; 2012.10.13, 20:05.
                        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                        Comment


                          Ar yra košerinio šokolado?
                          ______________
                          The Division Bell

                          Comment


                            Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                            Hehe, laikas man ruoštis atsiimt Nobelio premiją, nes šitą kriterijų jau atitinku
                            Man sokolado privalgius kartais spuogas koks iskyla, gal cia tik sutapimas, bet lyg ir ne, nes skaiciau, kad nemazai kam taip buna. Cia reiskia, kad as kazkiek alergiskas sokoladui ar kaip?

                            Comment


                              Parašė enigma Rodyti pranešimą
                              Ar yra košerinio šokolado?
                              http://chocolatespeak.blogspot.com/2...chocolate.html
                              http://www.dark-chocolate-life.com/k...chocolate.html
                              Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                              Comment


                                Man sokolado privalgius kartais spuogas koks iskyla, gal cia tik sutapimas, bet lyg ir ne, nes skaiciau, kad nemazai kam taip buna. Cia reiskia, kad as kazkiek alergiskas sokoladui ar kaip?
                                Aukštos kokybės, geras ir tikras šokoladas gaminamas tik iš kakavos miltelių, kakavos sviesto, cukraus ir kartais pridedama šiek tiek vanilės. Tačiau dažniausiai masinės gamybos šokoladas turi žymiai mažiau kakavos, o jį gaminant dedami visokie priedai, tokie, kaip pienas, sojos lecitinas, dideli kiekiai cukraus, riešutai, gliuteinas, įvairūs prieskoniai, dažai, konservantai ir kiti. Šie priedai dažniau sukelia alergines ir kitas nepageidaujamas reakcijas nei pats grynas šokoladas ar kakava.
                                http://www.alergija.info/view.php?pa...id=50&kalba=LT

                                Comment


                                  Alergija ir spuogai ne tas pats.
                                  Man sokolado privalgius kartais spuogas koks iskyla, gal cia tik sutapimas, bet lyg ir ne, nes skaiciau, kad nemazai kam taip buna. Cia reiskia, kad as kazkiek alergiskas sokoladui ar kaip?
                                  Čia toks gana daug diskusijų sukeliantis klausimas. Vieni sako, kad joks maistas nesukelia spuogų, o kiti sako, kad sukelia. http://www.dukehealth.org/health_lib...te-causes-acne
                                  Paskutinis taisė bebop; 2012.10.14, 11:14.
                                  Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                  Comment


                                    Ne tas pats, bet spuogai gali būti vienas iš alergijos simptomų. Juk jei pavalgius konkrečių produktų išberia, tai yra alergija, o ne odos užsiteršimas ar hormonų apykaitos sutrikimas.

                                    Comment


                                      Parašė Gator
                                      Na jei sakau, kad spuogas reiskia spuogas. Blogiausiu atveju "daiktas panasus i spuoga". O del to, kad gincijasi sukelia ar ne, tai faktas, kad sukelia, juk turbut dauguma bent karta is konors girdejo, kad nevalgau saldainiu ar sokolado, nes iskart spuogu atsiranda.
                                      Man teko girdėti ir tokių perliukų iš bobučių "išgerk grietinės nuo kosulio, sutepsi bronchus" Man asmeniškai tas nieko nesako, gal žmogus tiesiog negali riebaus valgyti ir jį iš karto išspuogina. Ir kaip atpirkimo ožį šokoladą ir saldainius pasirenka, nes akivaizdžiausia. Žmonės daug ką sako.

                                      Net ir elementariausia Wikipedia teigia.
                                      Other associations such as chocolate and salt are not supported by the evidence.[26]
                                      Aišku Wikipedia irgi negalima per daug pasitikėti.
                                      Paskutinis taisė bebop; 2012.10.14, 17:41.
                                      Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                      Comment


                                        Cia ne bobuciu paistalai, as pats tuo isitikinau. Siaip spuogu neturiu, bet kai suvalgau kazkiek sokolado po dienos ar dvieju iskyla koks nors spuogas. Is pradziu to nepastebedavau, bet paskui isgirdau, kad skundesi vienas pazistamas tuo ir nuo to laiko pats ta pastebejau. Nustojau valgyti sokolada ir neatsimenu kada turejau koki nors spuoga.
                                        Tiesa cia technskai realiausia, kad ta sukelia ne pats sokoladas, o mineti visi kiti priedai, kurie eina i ne 100% sokolado plyteles.

                                        Uztenka i paieskos lauka ivest sokoladas ir spuogai ir rasi begales nuorodu i diskusiju forumus, kur zmones skundziasi, kosmetologiu pasisakymu ir taip toliau ir panasiai. Todel man truputi juokinga kai ta bandai lyginti su bobuciu pasakomis, nes tai yra neabejotinas faktas. Tik kaip sakiau realu, kad spuogus kelia ne pats sokoladas, o jo plytelese esantys kiti dalykai. Bet kalba ne apie si techniskuma sikart.
                                        Paskutinis taisė Gator; 2012.10.14, 21:40.

                                        Comment


                                          Šimtaprocentinio juodojo šokolado kažin ar išvis būna. Jei yra 70 proc. kakavos, tai jau laikomas neblogas. Čia pagal Maximos asortimentą . Paimk ir paeksperimentuok - kokią savaitę laikykis kuo geresnio juodojo šokolado dietos . Jei nebers, vadinasi alergija ne kakavai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X