Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Jei tik degustuotu zmones tai verslas gal ir sektusi, bet zinant lietuvius tai pusiaukeleje tas autobusas butu visas privemtas ir visi smige Gal ne taip ziauriai, bet isivaizduoju kazka panasaus ir dalis dalyviu tikrai butu neprognozuojami ir nepatikimi ;]]

    Comment


      Parašė vap Rodyti pranešimą
      Kai kur, pvz (http://www.beers-of-the-world.com/wba07/index.php), čekiškasis Budweiseris pripažįstamas kaip geriausias savo rūšies alus pasaulyje. Bet žinoma visada yra skonio reikalas.
      Atkreipk dėmesį, kad šitaip čia vertintas tamsus alus.

      Comment


        Parašė Himleris Rodyti pranešimą
        Nieko nėra geriau už Kauno Alaus 'Biržiečių' (Gal tik Biržų krašto 'Biržiečių', bet nelabai parduotuvėse rasi).O jei jo nėra tai nebent Švyturio 'Baltijos' tamsų galima gerti.Visi kiti Lietuviški alūs - myžalas (Geriausiai ką turime mat, apsimyšiu iš juoko.).
        Didžiosios daryklos priklauso pasauliniams koncernams, ir jų visų produktas yra gaminamas moderniausiais-sparčiausiais-efektyviausiais būdais ("high gravity"). Dėl to jų skonis labai silpnas (reklama sako: "lengvas", "švelnus"), labai artimas vandens skoniui, ir beveik vienodas. Ginčytis apie tokio alaus skonį - tai tas pats, kas ginčytis, kas skaniau - kokakola ar pepsikola.

        Alus su "Švyturio" etikete gali būti pagamintas Klaipėdoje, Utenoje, Taline. "Švyturio ekstra" yra priskiriamas "Dortmunder export" rūšiai. Technologijas ir aparatūrą, spėju, vienodą naudoja visi BBH fabrikai. "Lietuviškas alus", ckant.

        manau, kad tikras lietuviškas alus yra Biržų krašte.

        Comment


          Parašė vap Rodyti pranešimą
          @John: beveik galėčiau pritarti, bet..
          karamelė viena iš juodo alaus sudedamųjų dalių (kai kurių rūšių ir be jos neįsivaizduoju, kai kurio alaus).

          Beje kuo toliau tuo Lietuvoje alus prastėja (tik Kauno alaus, kai kurios rūšys, kaip visada geros).
          Na kadangi geriu tik sviesuju alu, kalbejau apie sviesuji. Karamele dedama butent i kai kuri sviesuji alu.

          O del alaus prastejimo, visus tuos teiginius vertinu skeptiskai. Man atrodo, nelabai pagristos visos tos kalbos (nebent yra kokios nors patikimos informacijos apie ingredientu keitima ar sintetiniu pakaitalu naudojima).

          Comment


            Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
            Didžiosios daryklos priklauso pasauliniams koncernams, ir jų visų produktas yra gaminamas moderniausiais-sparčiausiais-efektyviausiais būdais ("high gravity"). Dėl to jų skonis labai silpnas (reklama sako: "lengvas", "švelnus"), labai artimas vandens skoniui, ir beveik vienodas. Ginčytis apie tokio alaus skonį - tai tas pats, kas ginčytis, kas skaniau - kokakola ar pepsikola.

            Alus su "Švyturio" etikete gali būti pagamintas Klaipėdoje, Utenoje, Taline. "Švyturio ekstra" yra priskiriamas "Dortmunder export" rūšiai. Technologijas ir aparatūrą, spėju, vienodą naudoja visi BBH fabrikai. "Lietuviškas alus", ckant.

            manau, kad tikras lietuviškas alus yra Biržų krašte.
            Kaip jau rasiau anksciau, Svyturys, pradetas gaminti 17xx metais, su Lietuva ir tada neturejo daug bendro (prisimenant, Klaipedos priklausomuma Lietuvai ir kada jis prasidejo)...

            Comment


              Parašė gyvulatis Rodyti pranešimą
              Neseniai Vilniuje "atradau" du labai gerus alubarius: "Šnekutis" ir "Būsi trečias". Pirmajame galima paskanauti alaus iš Panevėžio krašto (man asmeniškai labiausiai patinka "Būtautų dvaro", kitos rūšys - tikrai įdomaus skonio nefiltruoti/gyvi šviesūs alūs). Antrajame galima pasimėgaut tiesiog nuostabiu "Juodu" alumi, verdamu Vilniaus senamiestyje. Yra ir neblogas šviesus alus, taip pat didelis pasirinkimas įvairių alaus kokteilių (čia gal merginoms aktualiau)
              Šnekutis valdo.Noriu tokio baro Kaune.
              „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

              Comment


                Parašė Marcius_O Rodyti pranešimą
                Idomu ar kelioniu agenturos ka nors panasaus Lietuvoje organizuoja? Isodintu I autobusa ir apveziotu "Alaus Kelia", o vakarop I viesbuti.
                Organizuoja. Jei neklystu net kelios kelionių agentūros ir trukmė nuo 1 iki n dienų (va to n neprisimenu).

                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                Atkreipk dėmesį, kad šitaip čia vertintas tamsus alus.
                Ačiū už pataisymą. Iš pradžių net neatkreipiau dėmesio.

                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                manau, kad tikras lietuviškas alus yra Biržų krašte.
                Pritariu.
                P.

                Comment


                  Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                  Didžiosios daryklos priklauso pasauliniams koncernams, ir jų visų produktas yra gaminamas moderniausiais-sparčiausiais-efektyviausiais būdais ("high gravity"). Dėl to jų skonis labai silpnas (reklama sako: "lengvas", "švelnus"), labai artimas vandens skoniui, ir beveik vienodas. Ginčytis apie tokio alaus skonį - tai tas pats, kas ginčytis, kas skaniau - kokakola ar pepsikola.

                  Alus su "Švyturio" etikete gali būti pagamintas Klaipėdoje, Utenoje, Taline. "Švyturio ekstra" yra priskiriamas "Dortmunder export" rūšiai. Technologijas ir aparatūrą, spėju, vienodą naudoja visi BBH fabrikai. "Lietuviškas alus", ckant.

                  manau, kad tikras lietuviškas alus yra Biržų krašte.
                  Pritariu. Kalbant apie lietuvišką alų tokių vardų kaip "Švyturys", "Kalnapilis" ar "Utenos" net neverta minėti, nes tai eiliniai masinio vartojimo produktai. Neseniai draugams į Suomiją buvau nuvežęs keletą bambalių "Rinkuškių", "Biržų" ir pan. alaus tai jie niekaip negalėjo atsistebėti kad toks alus Lietuvoj pigesnis už visokius "Švyturius".

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    O del alaus prastejimo, visus tuos teiginius vertinu skeptiskai. Man atrodo, nelabai pagristos visos tos kalbos (nebent yra kokios nors patikimos informacijos apie ingredientu keitima ar sintetiniu pakaitalu naudojima).
                    Iš naftos alaus niekas dar negamina Iš miltelių, manau, irgi. Tad ne ingredientuose esmė. Kas skiriasi, tai gamybos procesas - vienur jis "tradicinis" (taigi palyginti lėtas rūgimas ir brendimas), kitur "modernus" (t.y. maksimaliai pagreitintas). va šituo pagreitintu būdu ir pagaminamas "birzgalas".

                    Sklando gandai, kad lietuviškos didžiosios daryklos naudojasi "high gravity' principu - t.y. verdama 1 alaus rūšis, vėliau ji "koreguojama" vandeniu, ir tokiu būdu gaunamos skirtingo stiprumo kelios alaus rūšys (nepripylei vandens - štai jums "stiprusis", įpylei - "ekstra", daugiau įpylei - "pilsneris", praplovei bačkas - "dry- light"). Lietuvos standartai leidžia į jau pagamintą alų dapilti iki 25% vandens.

                    Rašau "sklando gandai", nes didžiosios daryklos, aišku, to neskelbia. Iš didesnių daryklų vienintelis "Kauno alus" skelbia, kad "lager" alų brandina 3 savaites (kas yra trumpiausias 'tradicinės" technologijos laikas tokiam alui). Kiti - tyli.

                    Comment


                      Aš irgi kaip alaus mėgėjas įsiterpsiu

                      c2h5oh
                      Rašau "sklando gandai", nes didžiosios daryklos, aišku, to neskelbia. Iš didesnių daryklų vienintelis "Kauno alus" skelbia, kad "lager" alų brandina 3 savaites (kas yra trumpiausias 'tradicinės" technologijos laikas tokiam alui). Kiti - tyli.
                      Oi dar ir kaip netyli atsimenu prieš 3 metus berods autokrautuvas su pakelta strėle užtrumpino aukštos įtampos laidus į Nidą ir kone visas miestas buvo be elektros ir vandens, nes sustojo siurbliai vandenvietėse. Taigi, kas pirmieji paskambino į vandens tinklus - ogi Švyturys nors dar seniau skelbdavo, kad kone iš šaltinių vandens virė ...

                      ir išvis po to kai alaus rinka Lietuvoje išsigimė, tai Švyturio alus ir kitų didžiųjų daryklų pradėjo prastėti ... Ir tas procesas tęsiasi ... Seniau "Gintarinis" buvo vienas iš mėgstamiausių, o dabar skonis kaip sumaltos padangos

                      Ir dar vienas pastebėjimas seniau po gero alaus degustavimo galva beveik neskaudėdavo, o dabar nekas būna ... kažkas su procesu nebegerai arba su vandeniu.

                      Beje Baltijos alus vis dar verdamas Klaipėdoje kaip ir kitos įpatingesnės rūšys ir dar tik aplink Klaipėdą galima daug kur Baltijos baruos įsigyti (tik gaila, kad tik iš butelio ) ... tikiuos, kad jo nepanaikins, nes dingus Baltijai dings ir Klaipėda
                      Propoganda ir penas mintims >>>

                      Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                      www.ted.com

                      Comment


                        Aludariai įsipareigojo virti silpnesnį alų

                        Einam skandinavų keliu ...

                        Comment


                          O aš draugo pagalba visai neseniai atradau Forto Draught... Dievo dovana tai, o ne alus P.S. ragavau tik iš skardinės, kiek girdėjau butelyje prastesnis. Na nors tikriausiai visi alūs skardinėje skanesni, nes angliarūgštės daugiau nei analoge butelyje
                          Mano nuotraukos @Fotki.com

                          Auto Show Millennium 2007
                          Retromobile 2007
                          "Kova 1". Driftingo čempionatas
                          "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                          Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                          BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                          Kauno Marių Regioninis Parkas

                          Comment


                            Parašė ValdasJ Rodyti pranešimą
                            Iš tikro gerai, kad tą spirituotą myžalą pūslėse nori uždrausti.
                            Bet va pradėčiau pykti, jei sugalvotų visą alų padaryti 4%, va tada būtų dėl ko nerimauti ...
                            Propoganda ir penas mintims >>>

                            Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                            www.ted.com

                            Comment


                              Gera tema šiaip iš lietuviško alaus tai šiuo momentu pradėjau gert kalnapilio original(gal del to,kad žalgirį remia,gal ne ) Nesu labai išrankus,bet nemeėgstu visų išgirto švyturio extros...nuo mažens man jis nelenda...o iš užsienietiškų visų tai nebent Faxe ,labai patinka tas jo kartumas

                              Comment


                                Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                                Iš tikro gerai, kad tą spirituotą myžalą pūslėse nori uždrausti.
                                Bet va pradėčiau pykti, jei sugalvotų visą alų padaryti 4%, va tada būtų dėl ko nerimauti ...
                                Jeigu einama Skandinavijos keliu, kaip prognozuoja ValdasJ - tai lauk 2% alaus

                                Comment


                                  ValdasJ , o tau 9% alaus labai reikia?

                                  Comment


                                    mano megstamiausi..

                                    Comment


                                      Parašė boo Rodyti pranešimą
                                      ValdasJ , o tau 9% alaus labai reikia?
                                      Man reikia įvairovės. Tame tarpe ir 9% alaus. Pvz. quadrupel tipo belgiškas alus (dažniausiai verdamas trapistų) būna nuo 9% iki 13%. O mano vienas iš mėgstamesnių lietuviškų yra "Rinkuškių" "Kunigaikščių" - 7%.

                                      Comment


                                        Pasigirsiu.

                                        Ragavau "Westvleteren 12". Tai trapistų vienuolių gaminamas alus. Vienuoliai jo gamina tik tiek, kiek reikia vienuolynui išlaikyti, ir parduoda tik tiesiogiai (jo nebūna parduotuvėse). Stiprumas 10,6%, bet "spirito" prieskonio nesijaučia visiškai. Skonis sunkus, bet švelniai minkštas.

                                        http://www.ratebeer.com/RateBeerBest..._beer_2007.csv
                                        ir
                                        http://beeradvocate.com/top_beers

                                        reitinguose jis - pirmoje vietoje.
                                        Paskutinis taisė c2h5oh; 2007.12.11, 10:34.

                                        Comment


                                          Parašė HAMMER Rodyti pranešimą
                                          O aš draugo pagalba visai neseniai atradau Forto Draught... Dievo dovana tai, o ne alus P.S. ragavau tik iš skardinės, kiek girdėjau butelyje prastesnis. Na nors tikriausiai visi alūs skardinėje skanesni, nes angliarūgštės daugiau nei analoge butelyje
                                          Man asmeniškai kuo daugiau angliarūkštės, tuo prastesnis alus. Geriausiai, kai jos praktiškai nėra.

                                          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                          Pasigirsiu.

                                          Ragavau "Westvleteren 12". Tai trapistų vienuolių gaminamas alus. Vienuoliai jo gamina tik tiek, kiek reikia vienuolynui išlaikyti, ir parduoda tik tiesiogiai (jo nebūna parduotuvėse). Stiprumas 10,6%, bet "spirito" prieskonio nesijaučia visiškai. Skonis sunkus, bet švelniai minkštas.

                                          http://www.ratebeer.com/RateBeerBest..._beer_2007.csv
                                          ir
                                          http://beeradvocate.com/top_beers

                                          reitinguose jis - pirmoje vietoje.
                                          Va šito gėrio, tai labai norėčiau paragauti.
                                          P.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X