Beje, nezinau, ar kas nors tai pastebejo, taciau as pastebejau, kad ant alaus Lietuvoje (na bent jau Svyturio, del kitu nepamenu, bet speju, kad irgi tas pats) neberasoma alaus sudetis (anksciau budavo rasoma tiksli sudetis). Pasidare idomu, kodel? Ar tiesiog sugalvojo, kad niekam tai neidomu, ar pradejo deti visokius pasalinius ingredientus, tokius kaip karamele, CO2, visokius ekstraktus ir t.t. (ka paprastai deda i pigesnes mainstreamines alaus rusis UK, kuriuos geria vietos paaugliai)? Gal kas apskritai turi ziniu, kaip su ingredientu naturalumu Lietuvos alaus daryklose?
Beje, nezinau, ar kas nors tai pastebejo, taciau as pastebejau, kad ant alaus Lietuvoje (na bent jau Svyturio, del kitu nepamenu, bet speju, kad irgi tas pats) neberasoma alaus sudetis (anksciau budavo rasoma tiksli sudetis). Pasidare idomu, kodel? Ar tiesiog sugalvojo, kad niekam tai neidomu, ar pradejo deti visokius pasalinius ingredientus, tokius kaip karamele, CO2, visokius ekstraktus ir t.t. (ka paprastai deda i pigesnes mainstreamines alaus rusis UK, kuriuos geria vietos paaugliai)? Gal kas apskritai turi ziniu, kaip su ingredientu naturalumu Lietuvos alaus daryklose?
Na bent jau skonio atžvilgiu tai tikrai skirtumo nepastebėjau kelių metų begyje savo geriamiausiose rūšyse Bet man įdomu kas pagrinde lemia tokius didelius skirtumus alaus skonyje. Tėvas vaikystėj pasakodavo kaip alus gaminamas, bet vis per vieną ausį įeidavo, per kitą išeidavo. Kadangi jis gymęs ir iki instituto augęs Biržuose, kurie iki šiol garsėja savo alumi tai beveik nuo a iki z žinojo apie alaus gamybą Dabar tarkim Utenos mėlynas ir Gubernijos Žalgiris man skiriasi kaipdiena ir naktis. Skoniai visiškai nesulyginami ir įdomu kas šiuos skirtumus pagrinde įtakoja. Man asmeniškai Gubernijos Žalgiris yra vienas neskaniausių lietuviškų alų. Vienintelės šiltos sąsajos su juo - pavadinimas
Ohoho, kokie mes išrankūs Man visas skanus alus, beveik, neskaitant tų pigesnių nei 1,50 lt. Labai mėgstu Švyturio Baltą bet ne daugiau kaip 2 butelius iš pradžių o jei dar su citrina mmm... Nors ir prie bet kokio alaus man citrina tinka... O atskirčiau tik šviesų nuo tamsaus, daugiau jie man vienodi...
Dėl sudėties tai praktiškai ant visų rūšių parašoma tas pats - vanduo, salyklas ir pan... Kas dėl Utenoj verdamo Carlsberg - jis tikrai skanus. Dar siūlyčiau pabandyti Gubernijos Stella, tikrai neeilinio skonio alus Šeip dažnai Maximoj nusiperku kokio nematyto alaus bet dažnai tenka nusivylt, vis neprisiruošiu John minėto Urquell nusipirkt, daba pirmas alus bus kurį pirksiu
ar tas High Gravity bizalas kurį verda skandinavų kontroliuojamos didžiausios Lietuvos alaus daryklos gali apskritai būti vadinamas "lietuvišku alumi"?
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Ohoho, kokie mes išrankūs Man visas skanus alus, beveik, neskaitant tų pigesnių nei 1,50 lt. Labai mėgstu Švyturio Baltą bet ne daugiau kaip 2 butelius iš pradžių o jei dar su citrina mmm... Nors ir prie bet kokio alaus man citrina tinka... O atskirčiau tik šviesų nuo tamsaus, daugiau jie man vienodi...
Paragauk, original light plius, tas pats horn light, tik kitam butely ir nekainuoja lito bei esti tik IKI tinkle.
Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)
Filosofinis klausimas irgi:
kam kvestionuoti lietuvisko alaus sudeti, autentiskuma jei importuotasis atkeliauja is ten is kur neva technologijos i musu gamyklas. Tai kur gi tas skirtumas?
Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)
O kas tai nustatė? Dažniausiai geriu Heinekeną arba Carlsbergą, jeigu lietuvišką tai tada Švyturio Ekstra Draught. Visų tų Utenos, Kalnapilio - ačiū, bet tikrai nereikia.Nemaža dalis mano draugų taip pat renkasi importinį alų, nėra kažkokio prisirišimo prie lietuviško...
Nustaciau as pats taip, kaip ir nustatei tu.
Ar nebus tas atvejis, kad alaus pasirinkima lemia jo aukstesne kaina ir del to menama geresne jo kokybe?
Arba: pabandyki stai buteli zigulinio ir buteli heinekeno.
Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)
Taip, kuo daugiau gersi alaus, tuo busi sveikesnis
Siaip alus nera blogai, o kenkia nebent alkoholis, esantis jo sudetyje. 0.5L karts nuo karto gal ir neblogai (na juk yra ten ir vitmino B ir kitu naudingu medziagu), bet jeigu pilsi litrais kas diena, manau, nieko gero is to nebus
Angliarūgštės prisotintas "lietuviškas" alus taip pat nėra sveikas gerti.
Man ir knieti suzinoti, kaip ten su, pvz., Svyturio sudetimi? Ar dedamas i ji papildomas CO2 ar viskas naturaliai? Heinekenas, Pilsner Urquell ar Budvar'as situ ingredientu neturi ir tai labai aiskiai parasyta ant kiekvieno butelio ar skardines, kuomet ant kitu (Carlsberg'o, Fosters ir kitu labiau "mainstreaminiu" alu UK) sudetyje parasyta "carbon dioxide" t.y. "burbuliukai"...
Man ir knieti suzinoti, kaip ten su, pvz., Svyturio sudetimi? Ar dedamas i ji papildomas CO2 ar viskas naturaliai? Heinekenas, Pilsner Urquell ar Budvar'as situ ingredientu neturi ir tai labai aiskiai parasyta ant kiekvieno butelio ar skardines, kuomet ant kitu (Carlsberg'o, Fosters ir kitu labiau "mainstreaminiu" alu UK) sudetyje parasyta "carbon dioxide" t.y. "burbuliukai"...
Manau, kad taip. Aišku niekas atvirai to neskelbia (matyt nėra griežto reikalavimo), nes tai gėdingas veiksmas.
Tuo tarpu pvz. "Kauno alaus" darykla netgi pabrėžia, kad jų alus nėra papildomai "gazuojamas"
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Manau, kad taip. Aišku niekas atvirai to neskelbia (matyt nėra griežto reikalavimo), nes tai gėdingas veiksmas.
Tuo tarpu pvz. "Kauno alaus" darykla netgi pabrėžia, kad jų alus nėra papildomai "gazuojamas"
Reikalavimas turetu buti, nes dabar tiesiog nezinau, koks alus is ko pagamintas (paprastai butent pagal tai renkuosi, ka gerti, o ko ne). Tik nelabai suprantu, kodel vieni gali pagaminti alu be jokios sintetikos, o kiti be to neapsieina?
Reikalavimas turetu buti, nes dabar tiesiog nezinau, koks alus is ko pagamintas (paprastai butent pagal tai renkuosi, ka gerti, o ko ne). Tik nelabai suprantu, kodel vieni gali pagaminti alu be jokios sintetikos, o kiti be to neapsieina?
Manau pagrindinė priežastis yra laikas. Juk kuo trumpiau laikai tuo pigiau, tad ir prisotina angliarūgšte
Comment