Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
    Bandysiu šiandien paragaut. Šiaip parduotuvėse kaina jo tikrai nemaža, lyginant su kitais alumis. Tačiau Vilniuj, Šiaurės miestelyje, prie Norfos yra firminė šio alaus parduotuvė, kur pilstomas jis kainuoja labai patraukliai Jei nepamiršiu - aprašysiu "įspūdžius"
    Parašyki šiaip aš jį pirkau už 8 lt 6 vnt, tai nemanau, kad brangu. Tačiau tada buvo akcija Maximoje.

    Comment


      Parašė Tomkis Rodyti pranešimą
      Parašyki šiaip aš jį pirkau už 8 lt 6 vnt, tai nemanau, kad brangu. Tačiau tada buvo akcija Maximoje.
      Tai čia gaunasi 2 litrai už 8 lt, arba 2 Lt už puslitrį.. nu jo, ne brangiausias alus tikrai, bet čia akcijinė kaina. O firminėj krautuvėj pilstomas, kiek žinau, kainuoja apie 2 Lt už litrą, t.y., dvigubai pigiau. Na, patikrinsiu, tada pasakysiu kaip ten iš tiesų.

      Comment


        Prieš porą savaičių pavasarį atidarinėjom Jamanto parke, tai bačkutę kvietinio Vilniaus alaus buvom prigriebę. Na aš kvietinio nesu didelis mėgėjas, bet visai patiko. O šiaip daug draugų dabar perka pilstomą Vilniaus alų toj parduotuvėj. Skanus, šviežias ir pigus. Rekomenduoju.
        No one really knows
        Which way the wind blows

        Comment


          Kažkodėl nerašoma, kad pirmasis pradėjo naudoti ir sintetinius skonio ir aromato stipriklius bei kitas tradicinei alaus receptūrai nepriklausančias priemones bei pirmasis nustojo rašyti sudėtį ant etikečių... o gal ne pirmasis? Atsiprašau, jei klystu. Kaip bebūtų, dabar tokias alaus gaminimo "technologijas" jau naudoja visos Lietuvos alaus daryklos.
          Paskutinis taisė John; 2010.05.27, 00:06.

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Kažkodėl nerašoma, kad pirmasis pradėjo naudoti ir sintetinius skonio ir aromato stipriklius bei kitas tradicinei alaus receptūrai nepriklausančias priemones bei pirmasis nustojo rašyti sudėtį ant etikečių... o gal ne pirmasis? Atsiprašau, jei klystu. Kaip bebūtų, dabar tokias alaus gaminimo "technologijas" jau naudoja visos Lietuvos alaus daryklos.
            Na taip, panegirika neretai perlipa net per save Tačiau nereikėtų nusivilti — dabar tokias alaus gaminimo "technologijas" jau naudoja dar ne visos Lietuvos alaus daryklos. Mažieji bravorai, ypač šeimyninio verslo bravorai vis dar dažniausiai verda alų pagal senuosius receptus, ypač Pasvalio ir Biržų krašte. Net ir Vilniuje Senamiestyje žinau vieną gana jaukią aludę (ir tai nėra kažkokia snarglinė, o pakankamai padori užeiga), kurios savininkas pats pasvalietis veža čionai alų iš savo gimtojo krašto aludarių
            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

            Comment


              Šnekutis? Užupy, pamenu, užsukau sykį. Jauki landynė buvo. Dabar per moderni kažkokia

              Beje, lietuvišką alų gamintojai turėtų aktyviau stumt savo prekės ženklais pažymėtą baro įrangą ir alų užsienio bendrovėms, užsiimančioms barų ir restoranų aptarnavimu. Kad ir už nulinę maržą. Įvaizdis ir rinka susiformuotų. Taip kaip susiformavo visi Heineken, Grolsch ir Amstel, kurie realiai niekuo neišsiskiriantys belekiek laiko galiojantys sysaliukai.
              Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

              Comment


                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                Na taip, panegirika neretai perlipa net per save Tačiau nereikėtų nusivilti — dabar tokias alaus gaminimo "technologijas" jau naudoja dar ne visos Lietuvos alaus daryklos. Mažieji bravorai, ypač šeimyninio verslo bravorai vis dar dažniausiai verda alų pagal senuosius receptus, ypač Pasvalio ir Biržų krašte. Net ir Vilniuje Senamiestyje žinau vieną gana jaukią aludę (ir tai nėra kažkokia snarglinė, o pakankamai padori užeiga), kurios savininkas pats pasvalietis veža čionai alų iš savo gimtojo krašto aludarių
                Dėl tokių, aišku, nieko nesakau. Visgi mažieji bravorai sudaro tik labai mažą alaus rinkos dalį.

                Beje, kalbant apie alų, aptikau štai ką:

                „Švyturio Ekstra“ Kokybės deklaracija – aludarių priesaika išlaikyti natūralumą (nuotraukos)
                http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...luma-129-86772

                „Mums svarbu, kad vartotojas, kurių pasitikėjimą labai vertiname, aiškiai žinotų, kokį produktą perka ir būtų tikras, kad mūsų alus pagamintas natūraliai, be jokių cheminių priedų, nenaudojant pagreitinimo technologijų.
                Aha, jokių "cheminių" priedų... tik va, kas tie "cheminiai" priedai? Karamelė, Co2? Kur baigiasi chaminiai priedai ir prasideda natūralūs?

                Ir jei jau nori, kad vartotojas tikrai žinotų geria, tai būk malonus ir užrašyk sudėtį. Tam prireiks, viso labo, keturių ar penkių žodelių ir nekainuos visiškai nieko

                Ir visgi, nepaisant tokio neapsakomo noro gaminti tik kokybišką alų, niekaip nepakyla ranka užrašyti sudėties ant etiketės. Kodėl? Nejau ten yra kažkas, ką reiktų slėpti? Gal kokie nors "visiškai naturalūs ir necheminiai" ingredientai, kurių vartotojams geriau nežinoti? Tai gal druskos ar smėlio ten pripila?
                Kitas klausimas, kodėl maisto kokybę reguliuojantys teisės aktai to nereikalauja?
                Paskutinis taisė John; 2010.05.27, 01:06.

                Comment


                  Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                  Mažieji bravorai, ypač šeimyninio verslo bravorai vis dar dažniausiai verda alų pagal senuosius receptus, ypač Pasvalio ir Biržų krašte.
                  Kaip tik neseniai domėjausi (kaip turistas), ką gero galima pamatyti Biržuose alaus tema - nes atseit egzistuoja tose vietose "Alaus kelias". Galvojau, rasiu vieną kitą šeimyninio verslo bravorą, verdantį alų pagal senuosius receptus...

                  Neradau nieko. Yra tik ekskursijos po stambiąsias Biržų daryklas (Rinkuškiai, Biržų alus, Ponoras) ir kažkokia programa Biržų muziejuje su skudučiais ir folkloriniu ansambliu.

                  Pilnai pasitvirtina tai, kas rašoma štai šiame straipsnyje:
                  http://www.selonija.lt/2009/08/17/al...tik-reklamose/
                  Turizmo informacijos centre turistui taip pat nieko negalėjo pasiūlyti: vienišam turistui ekskursijos surengti neįmanoma. Kaimo turizmo sodybų, kuriose būtų verdamas alus, nėra. Naminis alus Biržuose verdamas labai retai ir tik asmeninių švenčių proga. Keletą kartų per metus pašaliniams jo įmanoma paragauti nebent per kaimų ar bendruomenių šventes.

                  Individualiai, o ne su "banda", į Biržus atklydęs turistas apie tradicinį mūsų alų ir jo gamybos tradicijas galės sužinoti… tik iš lankstinukų

                  Comment


                    Parašė praetor Rodyti pranešimą
                    Šnekutis? Užupy, pamenu, užsukau sykį. Jauki landynė buvo. Dabar per moderni kažkokia
                    Taip, Šnekutis, bet jis dabar jau yra Senamiestyje (o gal dvi alinės?), netoli nuo „kiaušinio lizde“

                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Visgi mažieji bravorai sudaro tik labai mažą alaus rinkos dalį.
                    Na jeigu įdomu, tai prieš kelis metus (manau, ir iki šiol) didžiausia lietuviško kapitalo alaus darykla buvo „Rinkuiškiai“ šalia Biržų, tačiau jie užėmė tik 3 procentus Lietuvos alaus rinkos

                    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                    Kaip tik neseniai domėjausi (kaip turistas), ką gero galima pamatyti Biržuose alaus tema - nes atseit egzistuoja tose vietose "Alaus kelias". Galvojau, rasiu vieną kitą šeimyninio verslo bravorą, verdantį alų pagal senuosius receptus...
                    Neradau nieko. Yra tik ekskursijos po stambiąsias Biržų daryklas (Rinkuškiai, Biržų alus, Ponoras) ir kažkokia programa Biržų muziejuje su skudučiais ir folkloriniu ansambliu.
                    Taip, problema jau bebaigianti įsisenėti. Bet čia ne tik aludarių, bet ir turizmo sektoriaus darbuotojų apsileidimas. Dalis kaltės tenka ir reklamos dėsnių totalus nesuvokimas. Didžioji dalis aludarių (ar alaus platintojų) yra net labai už alaus turistus, tačiau nieko apie save neskelbia internete, kartais informacijos apie juos nerasi net lankstinuke, nors jų leidėjai tave reklamuoja nemokamai arba už labai simbolinę kainą. Niekam konkrečiai to netaikau (tai galioja ir vaisvandenių gamintojams), tačiau nemaža dalis tik laukia išsižioję kol keptas karvelis su prieskoniais pats į burną įskris
                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                    Comment


                      Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                      Taip, Šnekutis, bet jis dabar jau yra Senamiestyje (o gal dvi alinės?), netoli nuo „kiaušinio lizde“
                      šnekučiai visada buvo du. Užupį ir pagrindinis prie kiaušinio
                      Silpnoji lytis stipresnė už stipriają dėl stipriųjų silpnybės silpnajai

                      Comment


                        Nusiunčiau email'ą į EK su užklausa apie maisto (konkrečiai, alaus) ingredientų rašymą ir žodžių naudojimą.

                        Pastebėjau, kad UK vienas mano mėgstamas alus ėmė neberašyti "Ingredients:", bet užuot ėmė rašyti "Contains:". Kitaip tariant, nuo pilno ingredientų sąrašo perėjo tik prie dalinio su galimybe nutylėti likusius. Įdomu, ką apie tai sako ES dokumentai (jei tokie išvis yra)? Ar parašius žodelį "Sudėtis" su dvitaškiu privaloma rašyti visus naudotus ingredientus? Aš visada supratau, kad taip. O gal esu neteisus? O kuomet naudojama "Sudėtyje yra:", tai ir taip viskas aišku. Ima nervinti tokie dalykai, nes nenoriu gerti alaus prifarširuoto sinteikos.

                        Comment


                          Nu cia butu ziauru jei nebutu privaloma rasyti visu... Visiskas absurdas. Net sunku patiket butu.

                          Comment


                            reiskia reikia ismokti alu virti paciam tada zinosim kokia jo sudetis
                            Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Nu cia butu ziauru jei nebutu privaloma rasyti visu... Visiskas absurdas. Net sunku patiket butu.
                              Na aš irgi taip manau. Tiesiog noriu būti 100% tikras.

                              Manau, ne be pagrindo daugelis gamintojų naudoja "Sudėtyje yra:..." arba išvis nerašo nieko apie sudėtį. Tai galioja ir visiems (bent man žinomiems) pagrindiniams alaus gamintojams Lietuvoje.

                              Mano manymu, būtų tiesiog super, jei ES išleistų kokią direktyvą, įpareigojančią aludarius rašyti pilną sudėtį ant kiekvieno alaus butelio. Manau, labai greit būtų galima atsijoti pelus nuo grūdų (t.y. alų nuo sysaliuko).

                              Comment


                                Kad ir kaip absurdiškai beskambėtų tokia spraga, bet manau, kad vis tik gamintojai gali nerašyti visos sudėties. Tai yra nepateisinama ir manau, kad tai - tik laiko klausimas.
                                You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                Comment


                                  Gavau atsakymą į savo email'ą... nors, deja, iš esmės nieko naujo nesužinojau.

                                  Alaus ingredientus ant etiketės reglamentuoja direktyvos, bet jos apsiriboja tik ingredientais, galinčiais sukelti alergijas. T.y., iš esmės ir toliau neaišku, ar po žodelio "ingredients/sudėtis:" turi būti rašoma pilna sudėtis, ar ne. Aišku tik tai, kad reikia nurodyti ingredientus, kurie sukelia alergijas. Oi kaip nervina mane tokios nesąmonės. Kas trukdo priimti direktyvą ar nacionalinius įstatymus, paprastai ir aiškiai įpareigojančius gamintoją nurodyti visus į tą skystį (ar kas tai bebūtų) sudėtus ingredientus? Negi aludariai net ES institucijas sugeba papirkti?



                                  Europos Parlamento direktyva 2003/89/EC
                                  In the case of alcoholic beverages, it should be
                                  mandatory to include in the labelling all ingredients with allergenic effect present in the beverage concerned.
                                  Kaip suprantu, tai ir viskas, ką ES direktyvos sako apie alaus etiketes... deja.
                                  Paskutinis taisė John; 2010.06.05, 01:49.

                                  Comment


                                    Tikiuosi maisto produktams bent tokie cirkai negalimi?

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Tikiuosi maisto produktams bent tokie cirkai negalimi?
                                      Maisto produktams ir alkoholiui taikomi skirtingi reikalavimai dėl žymėjimo. Apie tai daug nesidomėjau, bet, kaip suprantu, ant daugumos maisto produktų privaloma nurodyti visus ingredientus.

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Gavau atsakymą į savo email'ą... nors, deja, iš esmės nieko naujo nesužinojau.

                                        Alaus ingredientus ant etiketės reglamentuoja direktyvos, bet jos apsiriboja tik ingredientais, galinčiais sukelti alergijas. T.y., iš esmės ir toliau neaišku, ar po žodelio "ingredients/sudėtis:" turi būti rašoma pilna sudėtis, ar ne. Aišku tik tai, kad reikia nurodyti ingredientus, kurie sukelia alergijas. Oi kaip nervina mane tokios nesąmonės. Kas trukdo priimti direktyvą ar nacionalinius įstatymus, paprastai ir aiškiai įpareigojančius gamintoją nurodyti visus į tą skystį (ar kas tai bebūtų) sudėtus ingredientus? Negi aludariai net ES institucijas sugeba papirkti?

                                        Kaip suprantu, tai ir viskas, ką ES direktyvos sako apie alaus etiketes... deja.
                                        Painu ten viskas, bet akį užmetęs irgi radau tik nuostatą, kad reik nurodyt ingredientus iš sąrašo, kuris liečia alergiją keliančius tik.
                                        Kas trukdo, trukdo politinės valios stygius ir procedūra.
                                        Šiukštu ne papirkimas, dabar tai vadinama lobizmu. Matyt Heineken bobutė jį ir padarė
                                        O šiaip keistas dalykas yra tas, kad valgomuose maisto produktuose nurodoma gana išsamiai ir tiksliai sudėtis, bet va geriamuose apsiribojama kažkokia beletristika (ups, berašant, jau apie tai užsiminta pasidarė).
                                        Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                        Comment


                                          Parašė praetor Rodyti pranešimą
                                          Painu ten viskas, bet akį užmetęs irgi radau tik nuostatą, kad reik nurodyt ingredientus iš sąrašo, kuris liečia alergiją keliančius tik.
                                          Kas trukdo, trukdo politinės valios stygius ir procedūra.
                                          Šiukštu ne papirkimas, dabar tai vadinama lobizmu. Matyt Heineken bobutė jį ir padarė
                                          O šiaip keistas dalykas yra tas, kad valgomuose maisto produktuose nurodoma gana išsamiai ir tiksliai sudėtis, bet va geriamuose apsiribojama kažkokia beletristika (ups, berašant, jau apie tai užsiminta pasidarė).
                                          Nieko tame itin keisto, juk alus (kaip ir vynas arba duona) nėra tiesiog sudėtinių dalių mišinys, jų suma - o mielių veiklos rezultatas. Čia žinoma kalba tik apie natūraliu (tradiciniu) būdu pagamintą alų. O ant "alaus skonio produktų" sudėtis būna išrašyta.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X