Kai kieno nelaimei, spėjau atsisiųsti ir taip išsisaugoti Aivaro Janulevičiaus kursinį darbą, skirtą Lazdijų universitetui. Kaip tai galima susieti su KAROSA markės autobusu, kurio garažinis numeris buvo 396? Sakykime, tu esi kokia nors priešpensinio amžiaus, neįgalumą turinti ir nedirbanti bobelka. Turi seną vaikystės draugę Lazdijuose. Gyveni Vilniuje, kažkur netoli Šeškinės poliklinikos. Sugalvoji aplankyti savo seną pažįstamą. Na ir sėdi į 3G autobusą, pavažiuoji iki Žaliojo tilto, ten tau greit atvaro 53-as ir tu nuvažiuoji į stotį prieš 10 valandą. Ten nueini į kasą ir pasakai, kad nori bilieto už pusę kainos į Lazdijus 10:40 ir atgal iš Lazdijų taip pat šiandien, 16:15 val. taigi, ji nueina prie 30 aikštelės ir ten didingai priekiu į peroną įsistoja 5 kartos, 3 tiltų SETRA autobusas. Ji parodo bilietą, įlipa. Na ir tuomet atgal Lazdijuose įlipa jau link Vilniaus, ir ten, kur ATR plentas (buvusi Galvės g.) įsilieja į automagistralės A1 galą, ji pasistoja nuo sėdynės ir pradeda įsikibusi sėdynėsna judėti link priekio. Paklausia, ar galėsite sustoti "Vaduvos" netarifinėje stotelėje. Vairuotojas atsako teigiamai ir toji Zofija nudžiunga. Autobusas besileisdamas nuo kalno mato, kad ilgai it jaunystė dega žalia šviesoforo šviesa ir jis įjungia dešiniojo posūkio lemputę mirksėti, kad nuokalnėje laukiantys troleibusų žmonės pavydėtų, kad prie jų akių ir kūnų sustos tarpmiestinis autobusas, iš kurio išlips keleivis, keliaujantis tolimuoju reisu, o vat jie pasiprašyti, kad juos nuvežtų į stotį - negali. taigi, autobusas sustoja įvažos pradžioje, prie to ženklo su tuo raudonu ženklinimu ir ji išsikabaroja. Tuomet autobusas, išnerdamas iš stotelės per automobilių srauto štormais ir auasienais nuo Kauno-Klaipėdos kelio kliokiantį fūrų srautą, parodo keletą kairiojo posūkio žybtelėjimų ir palieka stotelę. Na ir toji bobela žvilgteli į švieslentę, kada jai 24 autobusas, kuris nuveš į Šeškinę namo (išvykstant iš Vilniaus jokio įlaipinimo sustojimo mieste nėra, tad teko gėdingai vykti su persėdimais iki stoties). Ir akurat - atvažiuoja ožkos sūris - Karosa, kurios garažinis - 396. "Kita - Sausupio stotelė!" - nuskamba pranešimas autobuso salone iš garsiakalbio. Mūsų didvyrė pasidžiaugia, kad jau tuoj bus prie namų. Tai vat, tas grožis, kad iš ryto tarpmiestinis autobusas iš Vilniaus kelionę pradėjo didingai atsistojęs aikštelėje priekiniu langu į peroną, kasininkės nenuilstamai į jo reisą pardavinėjo bilietus, krapštydamos grąžą ir bilietukus, nepamiršdamos priminti kelinta aikštelė, na o kelionė vakare baigiasi graudžiai - autobusas netarifinėje stotelėje išmetė vieną-du keleivius, ir tuomet parodęs kairįjį posūkį, grįžta į bendrą eismo srautą, o atvykęs į autobusų stotį, išverčia visus keleivius atvykimo perone, kuriame jau sustoja lygiagrečiai šaligatviui, o ne priekiu į jį, kaip laipinimo metu ryte. Ir tas nesustojantis, apie nieką nenusimanantis laiko ratas, kuris vat taip vat sukasi kasdien su tokiais ir panašiais keleiviais. Tai tiek šiam kartui.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
Mes, nors jau nusipirkome butą Didžiasalyje, retkarčiais dar pasižvalgome kitų variantų. Nors nuosavame name gyventi mama ko gero nemokėtų, dėl kainos peržiūrime kai kuriuos padoriau atrodančius namus. Na bet kaip mane užmuša tas: "Šildymas: Kietu kuru". Kietas, tai čia ta prasme, kaip kietas žmogus mokykloje, kur buvo laikomas tas, kuris keikiasi, rūko, vėluoja į pamokas ir pan.? Kietas kuras
Tipo, ne prastas kažkoks, lievas, o KIETAS.
Comment
-
Bet kaaaip laukiu tos dienos, kai šio forumo, konkrečiai šios temos sirena padarys BžuBžuuuuurkšt kitų temų atžvilgiu. Tam reikia tik liutukasso sugrįžimo. Kiekvieną pirmadienį prieš - einu gulti su mintimi, kad iš ryto jau rasiu parašytą jo pranešimą. Ir vis atsidūstu iš nevilties. Ir oj sirena nudziurhs, nudzirbs, nuzvimbins tokias temas kaip "Vilniaus viešasis transportas" ar "Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO". Sakau, jei nes jo pavasarinis prisidirbimas, jei ne kažkieno skundai, gal jau dabar čia turėtume ~600 puslapių, kas pusės metų perspektyvoje tikrai leistų aplenkti tas 2 rekordiniu puslapių skaičiumi (perkopta 1000 psl. riba) pasižyminčias temas. Oj kiek daug juoko bus, linksmiau nei mano kadencijos ŠVM pabaigoje, kur mano suolo draugas Alkė-Ilkė, radęs pasuolėje paliktų kakaviniu šokoladu perteptų, pertemptų sausainių Milka, perskėlė anuos pusiau ir ištepliojo suolo apačią. Sakau, esu priruošęs savo geriausiam internetiniam draugui apie 10 10 klausimų testų, kur neaišku - ar juokingesni bus patys mano klausimai, ar Marcelijaus T. Liūt. TASS`o atsakymai į juos. Net 10 pasirinkimo vairantų. Bet tikrai kaip nudžiuržgino, bet nenudžiugino ta sirena rytiečių, kur praėjusio Betsafe LKL lemiamose 5 finalo serijos rungtynėse Deivdas ŠidBeŠirvydis sugadino šventę savo buvusiai komandai, kur Normantų Margiriukas pritūpęs verkė 150.000.000 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje pilnutėlėje šėlstančioje Žalgirio arenoje. Kur žaliai-balti fanai saliutavo hey hey hey, bet ne kažkur patyliukais kamputyje rūkančiai MUCHLIADKEI prieš rajoninio kelio nr. 5224 pritariant "Aaaaach, sėjulupėj, sėjolapysta jąydėj, jąydėtus, bukavina, pokavoka ai ai tzū. Pram pram pram! So ydytus, bakugan, pokavoka...". Ir aivarėlis, tas janulevičių nedorėlis vakar vėl užkūrė 4 temas apie Pasaulio pabaigą-heads aparats - taip, kad net Gazos ruožo vaikučių kančiams neprilygstanti gazas parūko ir jo lazdijietiškai atsilikusios šyziko galvos, kad supylė 516 puslapių tekstą apie šliundras. Čia tinka ir Mercedes-Benz Vilniaus m. autobusas, garaž. nr. 516 ir senas jau seniai neberiedantis bomžinis Škoda trūlas nr. 2516 ,kur išgalvojau, kad neva jo vairuotojas turi pilna prisigaminęs ant baltos duonos užteptu medumi prigamintų sumuštinių, kuriuos pasidėjęs kabinoje ant staliuko, siūlo paragauti keleiviams. Nu ar gerai čia pavariau? Tikras vakarinis išsiliejimas. Kiti tai sublimuoja alkoholio gėrimu, garsiu žvengimu su draugeliais senamiesčio alubaryje. O aš čia - temoje, kurioje su autonomija didžiule, tačiau po moderavimo šlovės sparneliu vis tiek.
Comment
-
Įdomu, ar kurios nors šalies kurioje nors mokykloje per visą žmonijos egzistavimo istoriją yra buvę taip, kad vaikinas, siekdamas gauti dėmesio iš sau patinkančios merginos-moksliukės, pats pradeda specialiai* mokytis blogai - specialiai rašo su klaidomis, nedaro namų darbų, sąmoningai vėluoja pamokosna, į savo pažymių knygutės "portfelį" kraunasi dvejetus... O tuomet vieną dieną į klasę, sutrukdžiusi pamoką, įeina paslaptinga nepažįstama moteris, kuri išsikviečią** tą bernelį ir sako jam:
- Aš tavo klasiokės ... ... mama, einam į mano mašiną pašnekėti!?
* - čia kad būtų pusiausvyra tarp jų abejų. Juk iš fizikos ir matematikos žinome, kad pliusas traukia minusą (ir atvirkščiai). Tai vat čia irgi tas atvejis - jei JI mokosi vienais dešimtukais, tai JIS specialiai rinksis vien nepatenkinamus pažymius. Ir ties nematomu viduriuku jų sielos ir mintys kažkur susitinka, taipsakant, jie papildo vienas kitą - viena labai gera, o kitas - labai blogiukas.
** - Jei nieks pasaulyje nėra taip darę, įdomu, kodėl? Kodėl kiti nežiūri svetimų vaikų gerovės? Gal ir savąjį ne visada iki galo sužiūri? Padiskutuokime.
Comment
-
Bet dabar pasvarsčiau, laukimas, kol X narys grįš į diskusijas su manimi šioje temoje, tai irgi yra KALDIZMORIENCAS - [kartais beprasmišką] laukimą (pvz. stotelėje) reiškianti sąvoka, sukurta paties Kristupo pagal "Modern Talking" grupės dainą You Can Win If You Want, kurioje frazė "that life is more than fantasy" mano ausyse sulipo į vieną žodį, kuris mano pasąmonėje užsirašė būtent kaip kaldizmorienc`as. Atsimenu, šią dainą mintyse girdėdavau, kai dar būnant pradinėse klasėse, gal 2009 m. rudenį su mama einant iš PC "Mada", praeidinėjant Rygos stotelę https://www.google.com/maps/@54.7155...oASAFQAw%3D%3D (Antakalnio kryptimi) pagalvojau, kad 11 maršruto troleibusai savaitgaliais kursuoja ne taip ir dažnai ir kad stotelės įvaža taip nuvažinėta, tarsi iššluotomis provėžomis ir kad visi tame maršrute dirbantys troleibusai yra bomžiniai. Ir mama kur surado vietinį meistrą, kuris padirbs mums tą butą, jo vardas yra Arūnas. Bet tai ne tas lietuviškai nemokantis troleibuso vairuotojas Arūnas Aleksandras Kupčiūnas Kupčė Kupčinskas iš 2478, kuris 2011 m. gegužę laukdavo prie šviesoforo, kol aš pereisiu į pamokas 4 klasėje, o 2020 m. kovą, prasidedant covid suvaržymams, mano mintyse išvoliojo mane ties Valakampių tilto stotele link Antakalnio, ir tai ne tas Arūnas iš forumo, kurio dėka aš galiu kone neribotai reikštis šitoje temoje su tam tikrais apribojimais. Kaaaip gerai, kad tada prieš daugiau nei 3 metus pasiūlė man čia keltis. Ir žiūrėk - 3 m. kliedėjimo stažas jau yra!
Įdomu, kada Didžiasaliui "iškils grėsmė" kad mes jame apsilankysime. Sakau, pirkome butą tiesiog iš nuotraukų, gyvai net nesilankėme ten nei karto.
Comment
-
Sapnavau, kad lankiausi IAE, ir ties kažkuriuo korpusu, ant durų buvo užrašas, kad be leidimo užėjęs į tą pastato dalį būsi laikomas valstybės išdaviku ar pan. Bet kaip surasti, kur šiuo metu yra tam tikras troleibusas, jei noriu juo pasivažinėti, būtent juo? Kaip sužinoti, koks tikrasis to ūkininko, kurį vadinu Vaciu, vardą? Kas tam Aivarui Janulevičiui iš Lazdijų, kad parašė tokį ilga kliedesį ir buvo išmestas? Ar tiesa, kad vienos mano klasiokės mama yra gimusi 1970 metais? Kur gyveno Šustauskas prieš pats savo mirtį? Ar aš galiu nesikelti į Didžiasalį? Man tikrai baisu už tuos dabar ten gyvenančius, kai tas Arūniokas pasakė, kad norint pakeisti vamzdžius bute, tektų atjungti vandenį visam namui pusei dienos. Man tai baisiau už karą - t.y. kai atsuki vandens maišytuvo rankenėlę, o ten šaudo, prunkščia oras. Tiesiog infarktą gali gauti nuo tokio garso ir vaizdo. O paskui kai paleidžia vėl įjungę, kurį laiką bėga rudas. Ech tie senos statybos namai. Atrodo, grįžti 50 metų atgal su visomis problemomis.
Comment
Comment