Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie "Lidl"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė dsanto Rodyti pranešimą
    Jonai, pripilstei iš tuščio į kiaurą apie pieną, bet taip ir neatsakei, ar yra brendas Pilos tavo Lidle.
    Labai atsiprašau, pamiršau. Šiandien būtinai patikrinsiu.

    Comment


      Parašė John Rodyti pranešimą
      Labai atsiprašau, pamiršau. Šiandien būtinai patikrinsiu.
      Gali būt, kad ne - vietinės gamybos, šviežias "Morning Fresh" buvo bent jau 2012 m. pab.:

      https://financiallyfriendlyfood.file...2/11/milk4.jpg

      Arba dar aiškiau:

      https://pbs.twimg.com/media/CJzZU3gUMAAEPld.jpg

      Ah, bet UAT pienas bus, ko gero, žemyninis, "Milbona" iš Vokietijos, nors ir su JK vėliava ant pakelio (neįžiūriu gamintojo oval. emblemos):

      http://i.imgur.com/oyyc0.jpg
      Paskutinis taisė Saulės mergiukas; 2016.05.22, 08:27. Priežastis: Papild.

      Comment


        Parašė dsanto
        Ponas, pateikėte kažkokią paistalų rašliavą. Kaitinant pieną, tikrai nežūva visos naudingos medžiagos ir tai priklauso nuo temperatūros. Kaitinant standartiškai iki 70 laipsnių, lieka didelė dalis naudingų medžiagų. Kaitinant iki 130 laipsnių (UAT), žūva 90 proc. naudingų medžiagų. Tad iki to "žūva" viskas ir "bevertis skystis" labai toli. Rinkitės patikimus šaltinius, o ne kažkokius tendencingus.
        Negi taip sunku pasitikrinti, iš kokio šaltinio pateikta informacija? Tai ką pacitavau, teigia vienas iš stambiausių Lietuvoje pieno gamintojų ir perdirbėjų - "Žemaitijos pienas" savo tinklapyje:

        http://www.zpienas.lt/apie-kompanija/technologijos


        Parašė dsanto
        P.S. Net UAT pieną galima surauginti, į jį įdėjus šaukštą kefyro ar rūgpienio. Tiesiog į pieną grąžinant rūgimo bakterijas. Jogurtą padaryti taip pat galima įdėjus šaukštą jogurto.
        Kad galima, tai neabejoju - netgi ir nieko nepridedant. Tik koks produktas gaunasi? Ar praktikoj bandėte tai daryti? Aš bandžiau: pienas iš lenkiško tetrapako (UAT technologijos) pasidalina į dvi dalis: viršuje nemalonaus kvapo ir skonio baltas skystis, kažkiek primenatis savo išore surūgusį pieną, apačioje - bespalvis bekvapis ir beskonis skystis, kuris, įtariu, yra tiesiog vanduo.

        Comment


          Comment


            Praleidom sausainius...

            Comment


              ir duoną...

              Comment


                Parašė AudriusGTS Rodyti pranešimą
                Jonai, o pas jus yra šis prekės ženklas? Kaip matau, yra skalavimo skysčio be alkoholio:

                http://www.lidl.de/de/dentalux/b4881

                Už Listerine Zero moku 5.70€...
                Paskutinis taisė dsanto; 2016.05.22, 08:18.

                Comment


                  Parašė dsanto
                  Norėtųsi daugiau korektiškumo.
                  Jei ponas gilintumėtės į diskusijos esmę, tai nesunkiai suvoktumėte, kad "Žemaitijos pieno" koncerno vertinimus pieno pasterizacijos atžvilgiu būtent ir pateikiau siekdamas pristabdyti kai kuriems mūsų kolegoms būdingą nekorektišką elgesį diskusijos metu. Vadinti natūralų pieną - produktą, kurį žmonija vartoja tūkstantmečiais, neaiškios kilmės ir kokybės produktu, tuo pačiu išaukštinant termiškai komerciniais tikslais apdorotą jo pakaitalą, - skamba kiek keistokai, jei nesakyti atvirai - nekorektiškai.

                  Parašė dsanto
                  Taip bandžiau su Mū pienu daryti kefyrą ir jogurtą. Viskas gavosi.
                  Džiaugiuosi jog ponui puikiai sekasi iš taip vadinamo "saldaus" pieno pasigaminti rūgštų, prieš tai kažkiek to rūgštaus... nuvažiavus nusipirkti parduotuvėn Aš vis tik bevelyčiau tokį produktą pasigaminti be papildomų savęs apsunkinimų, o tai yra įmanoma tik rauginant natūralų, termiškai neapdorotą pieną, kuriame dar neužmuštos natūralios rūgimo bakterijos

                  Comment


                    Parašė dsanto
                    Be abejo, natūralus pienas yra natūralus.
                    Aš pirmuoju savo komentaru Jonui tik tai ir tenorėjau pasakyti, matydamas, kaip anas jį paniekinamai "neaiškios kilmės ir kokybės produktu" vadina.

                    Comment


                      Parašė dsanto
                      Čia sovietmečio mentalitetas susireikšminti išvažiavus į užsienį. Kažkada per "Klausimėlį" klausė, kodėl šviečia pilnatis. Topinis atsakymas buvo moteriškės: "Oi žinokit, nežinau, kas čia vyksta, aš ką tik grįžau iš užsienio"
                      Čia jau tikra pornogr..., atsiprašau, "dizinterija", gaunasi
                      Paskutinis taisė Jemelia; 2016.05.22, 10:38.

                      Comment


                        Ačiū Xedos'ui už atnaujintą "Šiaulius <3 ....".

                        Maistas - dalykas rimtas, ne plepalai, nes pasekmės nelinksmos... visiem.

                        Ir turėjau paklaust gerb. Romo, kodėl perkeltos žinutės išskaitytos iš bendro kiekio, juk nelogiška??
                        Paskutinis taisė Saulės mergiukas; 2016.05.22, 12:49. Priežastis: Papild.

                        Comment


                          Logiška, Prospekto žinutės nesiskaičiuoja.

                          Comment


                            Parašė Saulės mergiukas Rodyti pranešimą
                            Ačiū Xedos'ui už atnaujintą "Šiaulius <3 ....".

                            Maistas - dalykas rimtas, ne plepalai, nes pasekmės nelinksmos... visiem.

                            Ir turėjau paklaust gerb. Romo, kodėl perkeltos žinutės išskaitytos iš bendro kiekio, juk nelogiška??
                            Perskaitykite forumo pavadinimą, tada bus logiška. Jeigu nepatinka, galite diskutuoti supermamose ar delfiuose.
                            Flickr

                            Comment


                              Apskritai maisto sričiai būdinga tai, kad kuo mažiau modernumo ir naujovių, kuo mažiau įvairių skonių bei spalvų, tuo geriau. Prekybos centruose juk vyrauja "skonio naujienos" ryškiose pakuotėse, užgožiančios bazinius produktus. To pasekmė yra daug ką kankinanti problema, kaip sulieknėti. Anksčiau tokios problemos nebuvo. Nesiūlau grįžti į laikus, kai maisto išvis trūkdavo, tačiau daugeliui tai būtų į sveikatą, nes dabartinė didelė pasiūla skatina persivartojimą ir krūvą su tuo susijusių sveikatos problemų.

                              Comment


                                Parašė digital Rodyti pranešimą
                                Logiška, Prospekto žinutės nesiskaičiuoja.
                                Tik šiandien ir sužinojau apie tokį Prospektą... Neradau paminėto Forumo taisyklėse.

                                Apie "delfių" lygį neverta net pradėti, tačiau, tik tarp kitko, "Supermama" yra visai konstruktyvus ir universalus, prakt. visom temom apsišviest...

                                Comment


                                  Parašė Jemelia Rodyti pranešimą
                                  Aš pirmuoju savo komentaru Jonui tik tai ir tenorėjau pasakyti, matydamas, kaip anas jį paniekinamai "neaiškios kilmės ir kokybės produktu" vadina.
                                  Kaip suprasti "paniekinamai"? Visi, kurie domisi maisto kilme ir kokybės sertifikatais "niekina" tą maistą, kurio kilmė neaiški? Aš jau beveik jaučiuosi kaltas, kad domiuosi, ką dedu burnon (čią aš vis dar apie maistą, jei ką) ir nevalgau bet ko iš bet kur.

                                  Parašė dsanto
                                  Čia sovietmečio mentalitetas susireikšminti išvažiavus į užsienį. Kažkada per "Klausimėlį" klausė, kodėl šviečia pilnatis. Topinis atsakymas buvo moteriškės: "Oi žinokit, nežinau, kas čia vyksta, aš ką tik grįžau iš užsienio"
                                  Įdomiausia yra tai, kad jūsų herojus John užsienio tame kontekste niekur ir nė pro kur neminėjo. Užtat Saulės mergiukai, gator ir dabar pats dsanto ėmė domėtis šita tema, neudoti tai kaip kažkokį kontrargumentą ir net švaistytis epitetais. Kas, be abejo, yra visiškai nepagrįsta ir, viso labo, demonstruoja tų žmonių kažkokius kompleksus ir ribotumą.
                                  Paskutinis taisė John; 2016.05.22, 16:26.

                                  Comment


                                    Parašė Aleksio
                                    Jeigu turguje maistas pigus ir kokybiškas, bet neturi sertifikato, ar pats valgysi tokį maistą?
                                    O kokiu būdu sužinoti, kad jis kokybiškas? Ypač mėsa ir pieno produktai. Ar ūkininkai neturi galimybių tikrinti savo produkcijos kokybės?

                                    Comment


                                      Parašė Saulės mergiukas Rodyti pranešimą
                                      Ir turėjau paklaust gerb. Romo, kodėl perkeltos žinutės išskaitytos iš bendro kiekio, juk nelogiška??
                                      Kai bus laiko, į šią temą "Prospekte" perkeltos visos su plėtra nesusijusios žinutės. Čia jau tamstos problema, kiek tų žinučių liks suskaičiuota (jei kam nors tai yra svarbu).

                                      Comment


                                        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                        Nuo hepatito B ir A yra vakcinos o ir nuo B privalomai skiepijama Lietuvoje paskutiniu metu(bet tas tinka tik jaunajai kartai).
                                        Bet as tai labiau bijociau visokiu Laimo, encefalitu ir siaip bakteriniu susirgimu is visiskai neapdoroto pieno.
                                        Visa tai žmonių bauginimai. Pirkit vaistus ir ėskit juos kasdien kaip kokius saldainius... Skiepykitės reikia-nereikia.
                                        Visiškai neapdoroto pieno niekas parduotuvėse neparduoda. Bet net jei ir parduotų, tai salmonelioze užsikrėsti didesnė tikimybė nei nuo pieno Laimo liga... Tiesiai nuo erkių ir tai maža tikimybė.

                                        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                        Tiesa sakant Lietuvoje buvau sokiruotas kasdieniniu (ne maisto produktu) kainomis. Dantu pasta, sampunai, valymo priemones, muilai, dezodorantai ir tt Na beveik kasdienineje buityje naudojami.. Tikiuosi antkainius lietuvos tinklu LIDL sumazins, nes tokius dalykus ves tiesiogiai is europos gamintoju.
                                        Tai gal dabar tinklai neveža tiesiai? Gobšumas ribų neturi ir ne tame esmė, iš kur veža, o kiek užsideda antkainip. Veža iš ten pat, jei ką.
                                        Paskutinis taisė Al1; 2016.05.22, 21:39.

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Labai didelio asortimento negali būti vien dėl riboto parduotuvių ploto. Lidlas patenkins smulkesnio kasdienio apsipirkimo poreikius, visų pirma tiems, kuriems Lidlas bus netoli namų. Tie, kurie mėgsta patį apsipirkimo procesą, kurie į prekybos centrą važiuoja ir dėl kitų paslaugų bei nebijo tam skirti bent porą valandų, tai ir toliau rinksis stambius prekybos centrus. Lidlas tikriausiai netaps prekybos centru, į kurį tikslingai atvažiuojama savaitgalį apsipirkti visai savaitei, nebent tikrai kažkuo, kaip žada, nustebins. Bus arti gyvenančių arba pro šalį važiuojančių prekybos centras. Aišku, pirmomis savaitėmis bus pirkėjų antplūdis vien dėl smalsumo.
                                          Deja, Lietuvoje visų PC asortimentas yra gerokai platesnis nei užsienyje. Visiškai nepriklausomai nuo parduotuvės dydžio, jei lyginame Lietuvos ir užsienio PC.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X