Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Marihuanos legalizavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Eisinas Rodyti pranešimą
    Vienoje iš tų šalių už narkotikų gabenimą lietuviui gresia mirties bausmė.
    Tai ir puiku. Nesvarbu, lietuviui, japonui ar somaliečiui - pritariu tokiai tvarkai.

    Comment


      John dažniausiai ir didžiausiais kiekiais vartojami narkotikai yra šviesus 4.7%-5% pilsner tipo alus ir 10-15 minučių plikyta žalia bei juoda arbata.
      Tik nemaišyk pilsnerio su arbata - perdozuosi .
      Apskritai kalbant apie narkotikus žodžių kava, arbata, cukrus ir kokakola išvis nereikėtų vartoti lygiai taip pat kaip kalbant apie alkoholį žodis kefyras vartojamas nebent norint pasijuokti.
      Arba dar sudėtingiau, prie ko prisiskirti nieko nevartojanti?
      Tai tiesiog sveikas ir laimingas žmogus . Jei žmogus nesugeba jausti malonumo arba būti laimingas be dirbtinių stimuliatorių, vadinasi, turi problemų. Norint mažinti narkotinių medžiagų populiarumą, viešojoje erdvėje tokius asmenis būtent ir reikėtų vaizduoti kaip problemų turinčius nelaimingus ligonius ir dar pailiustruoti žemiausio sluoksnio vartotojų nuotraukomis iš taboro. Nes vos tik koks nors šlamštas apipinamas teigiamu ir madingu įvaizdžiu, iškart populiarumas pašoka ir visokie draudimai/leidimai netenka reikšmės. Palyginam situaciją su tabaku, kai cigaretes reklamuodavo romantiški kaubojai ir kai ant cigarečių pakelio paišomos kaukolės. Nori nenori tai nusėda pasąmonėje ir būtent tokios priemonės yra veiksmingesnės nei sausi pamokslai ar draudimai. Turi būti naudojamos reklamos versle ištobulintos priemonės, tik atvirkščiai .
      Dabar juk populiarėja ir aktyvaus laisvalaikio leidimo būdai, daugėja sporto varžybų mėgėjams, daug kalbama apie mitybą, sveikatą ir t. t. Tai protingi atsirenka, kas yra perspektyviau ilguoju laikotarpiu, o likusius sutvarkys evoliucija .
      Paskutinis taisė senasnamas; 2015.07.05, 12:18.

      Comment


        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
        O ar ne geriau būtų elgtis taip, kaip daro kai kurios pietryčių Azijos šalys, kur net už narkotikų turėjimą baudžiama mirties bausme? Tai daro būtent tos šalys, iš kurių mums vertėtų mokytis, ne kokios nors fanatikų valdomos bet gan pažangios. Demokratija yra gerai, bet jei tos demokratijos yra per daug, tai gerokai blogiau nei diktatūra. Tuoj kas nors puls aiškinti, kad demokratijos negali būti per daug, bet tai yra viena didžiausių kai kurių visuomenių klaidų.
        Vertinant, ar tai būtų geriau, reikia žiūrėti į jų pasiektus rezultatus, o ne tai, kas attitinka tamstos moralinę poziciją. Prisiminkim atvejį, kai Katalikų bažnyčia pasisakė prieš prezervatyvų naudojimą Afrikoje. Juk jei neužsiimsi seksu iki vedybų, ligų ir neplanuoto nėštumo problemos nebus. Lygiai tokia pati problema, kaip ir su narkotikų draudimais: realiame pasaulyje tai paprasčiausiai neveikia.

        Malaizijoje, Indonezijoje, Vietname, Tailande narkotikų tau bus pasiulyta jau pirmą minutę, vaikščiojant po kokią populiaresnę turistinę vietą. Tiesiog taip. Ir tada iškart pasimato, kad visos jų deklaracijos apie "griežtumą" ir "negailestingumą" narkotikų prekeiviams ir vartotojams, yra ne kas kita, kaip visiškas failure ir fufelis. Taip kad ne, tikrai nebūtų geriau.

        Vienintelė šalis, kur nelegalūs narkotikai yra išgyvendinti geriau, nei aplinkinėse šalyse, yra Singapūras. Tačiau tai sąlygoja išskirtinė geografinė pozicija ir galimybė beveik netrukdomai vartoti narkotikus vos už kelių minučių kelio esančioje Malaizijoje. T.y. beveik visas tas fenomenas yra tiesiog "eksportuojamas".

        Beje, kad jau užminei Aziją, dar prisiminiau vieną gana komišką istoriją iš Kinijos (ten irgi taikoma mirties bausmė prekeiviams). Pernai Pekine buvo areštuotas Jackie Chan'o sūnus. Na jaunuolis tiesiog savo bute su chebra pūtė žolę, kaip ir daugelis panašios pozicijos ir amžiaus jaunuolių. Jo tėvas ilgą laiką buvo "aktyvistas" prieš narkotikus (kaip dažnai būdinga visokiems showbiz celebričiams). Lol

        Taigi, Eisinai, nebūk toks tikras ir dėl savo dukros, kad po to neriektų būti "šokiruotam".
        Paskutinis taisė John; 2015.07.05, 16:08.

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          ir dar pailiustruoti žemiausio sluoksnio vartotojų nuotraukomis iš taboro. Nes vos tik koks nors šlamštas apipinamas teigiamu ir madingu įvaizdžiu, iškart populiarumas pašoka ir visokie draudimai/leidimai netenka reikšmės. Palyginam situaciją su tabaku, kai cigaretes reklamuodavo romantiški kaubojai ir kai ant cigarečių pakelio paišomos kaukolės. Nori nenori tai nusėda pasąmonėje ir būtent tokios priemonės yra veiksmingesnės nei sausi pamokslai ar draudimai. Turi būti naudojamos reklamos versle ištobulintos priemonės, tik atvirkščiai .
          Dabar juk populiarėja ir aktyvaus laisvalaikio leidimo būdai, daugėja sporto varžybų mėgėjams, daug kalbama apie mitybą, sveikatą ir t. t. Tai protingi atsirenka, kas yra perspektyviau ilguoju laikotarpiu, o likusius sutvarkys evoliucija .

          Čia ir kyla problema, nes vartotojai dažniausiai yra ne "iš Taboro" (nebent kalbi išskirtinai apie heroiną), o didesnes, nei vidutinės, pajamas gaunantys young professionals. Teiginiai apie "laimingus nieko nevartojančius" irgi yra laužti iš piršto ir apskritai nelabai logiški. Nepriklausomai, kiek laimingas nieko nevartojantis žmogus, jis visviena bus n kartų laimingesnis su didesniu kiekiu dopamino ir seratonino neurotransmiterių savo neuronų sinapsėse. Čia jau nebe moralė, o tiesiog biochemija.

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Čia ir kyla problema, nes vartotojai dažniausiai yra ne "iš Taboro" (nebent kalbi išskirtinai apie heroiną), o didesnes, nei vidutinės, pajamas gaunantys young professionals. Teiginiai apie "laimingus nieko nevartojančius" irgi yra laužti iš piršto ir apskritai nelabai logiški. Nepriklausomai, kiek laimingas nieko nevartojantis žmogus, jis visviena bus n kartų laimingesnis su didesniu kiekiu dopamino ir seratonino neurotransmiterių savo neuronų sinapsėse. Čia jau nebe moralė, o tiesiog biochemija.
            Gal kaip tik vartoja, nes trūksta laimės? O tie, kurie nevartoja, turbūt nelabai ir trūksta. Bet esminis skirtumas tas, kad nevartojantys laimingi būna gerokai ilgiau nei vartojantys, nes poveikis vis tiek ribotas, kol pvz. surūkai cigaretę ar alkoholis pasišalina iš organizmo, netgi po poveikio dar didesnė depresija gali užpulti.
            Flickr

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Gal kaip tik vartoja, nes trūksta laimės?
              Vieniems trūksta (arba jiems taip atrodo), kiti šiaip iš smalsumo, kiti dėl mados ir draugų įtakos, dar kiti dėl savęs tyrinėjimo. Priežasčių yra labai daug ir visų jų nesugaudysi.

              O tie, kurie nevartoja, turbūt nelabai ir trūksta. Bet esminis skirtumas tas, kad nevartojantys laimingi būna gerokai ilgiau nei vartojantys, nes poveikis vis tiek ribotas, kol pvz. surūkai cigaretę ar alkoholis pasišalina iš organizmo, netgi po poveikio dar didesnė depresija gali užpulti.
              Taip irgi gali būti ir būna. Bet tu čia dabar visai be reikalo bandai viską plakti po vienu "narkotikų" terminu. Tai yra visiškai netikslu. Reikia kalbėti apie kiekvieną individualų psichotropiką, nes skirtingi narkotikai duoda labai skirtingą poveikį: tiek tam kartui (t.y. tą kartą, kol esi high), tiek ilgalaikį. Vieni veikia vienaip, kiti visai kitaip. Kaip ir visokie vaistai: jie gali turėti visiškai skirtingus poveikius ir funkcijas.

              Pavyzdžiui, MDMA siūlomas naudoti PTSD gydymui ar šiaip psichoterapijoje. Ir nereikia būti genijumi, kad suprastum, kodėl. LSD irgi gali būti labai plačiai taikomas psichoterapijoje. Kitaip tariant šitie narkotikai turi labai didelį potencialą turėti tam tikrą ilgalaikį poveikį, kuris (surprise surprise) gali būti ir būna teigiamas. Ir čia kalbame ne apie cheminį poveikį, o psichologinį.

              Jau vien pati idėja, kad pamatęs ir supratęs didesnius savo paties sąmonės ir psichikos klodus, to kaip nors "atmatyti atgal" nebegali. Reiktų tai palyginti su kokios nors daug vertingos informacijos turinčios knygos skaitymu: perskaitęs ir atsiminęs informaciją, jos tikriausiai niekada neužmirši ir, labai tikėtina, į kai kuriuos dalykus pradėsi žiūrėti iš principo kitaip, kaip nutiko tam Irako karo verteranuo mano duotoje nuorodoje. Ką aš bandau pasakyti? Kad kai kurie "narkotikai" gali turėti ilgalaikį teigiamą poveikį net nustojus juos vartoti. Ne visi, bet kai kurie.

              Kita vertus, alkoholis ar koks heroinas duoda tik trumpalaikį poveikį "čia ir dabar" ir kokio nors teigiamo ilgalaikio poveikio tikriausiai neturi. Nors tai turi būti savaime aišku, nes depresantai, viso labo, nuslopina kai kurių neurotransmiterių funkciją ir tiesiog laikinai užblokuoja kai kuriuos signalus. Tai, be kita ko, turi ir didelį potencialą sukelti priklausomybę, ką alko ir heroinas puikiai demonstruoja.
              Paskutinis taisė John; 2015.07.05, 17:07.

              Comment


                Teiginiai apie "laimingus nieko nevartojančius" irgi yra laužti iš piršto ir apskritai nelabai logiški. Nepriklausomai, kiek laimingas nieko nevartojantis žmogus, jis visviena bus n kartų laimingesnis su didesniu kiekiu dopamino ir seratonino neurotransmiterių savo neuronų sinapsėse.
                Visapusiškai priklausomo žmogaus teiginiai, kurio laimė tiesiogiai proporcinga stumuliantų kiekiui.
                Kad kai kurie "narkotikai" gali turėti ilgalaikį teigiamą poveikį net nustojus juos vartoti.
                Taip, poveikis gali būti ilgalaikis, tik specialistai paprastai vadina jį neigiamu. Neigiamu todėl, kad žmogus jau nebus toks, koks būtų, jei nebūtų vartojęs. Save paaukoti sunkiai prognozuojamam cheminių medžiagų poveikiui? Čia jau reikia būti rimtai savimi nepatenkintu ir nebijoti nieko prarasti.
                Cannabis is the drug most likely to be used. The Crime Survey for England and Wales 2011/12 indicates that 6.9% of 16-59 year olds reported using cannabis in the last year. Powder cocaine is the next most commonly used drug, with 2.2% claiming to have used it in the previous year. This is followed by ecstasy use at 1.4%, amyl nitrite and amphetamines on 0.8%, and ketamine on 0.6%. Other drugs are more rarely used.
                According to the Crime Survey for England and Wales 2011/12, the highest levers of recent drug use was reported by the 16-24 year age group.
                http://www.drugscope.org.uk/resource...ople-use-drugs
                Rašai vos ne kaip apie visuotinį reiškinį ir net įtikinėji forumo narius, kad jų vaikai vartoja. Galima įsivaizduoti, kokia aplinka tave supa . Vartoja keli procentėliai visuomenės (turbūt ne pačios pažangiausios ), daugiausia žalias jaunimas, kuris dar nelabai orientuojasi, kas jis yra ir ko nori. Jei pavyksta sulaukti brandesnio amžiaus nenusinuodijus, tai iš to dalyko tiesiog išaugama. Pagal tą tyrimą tai vartojimas visuomenėje mažėja.
                Paskutinis taisė senasnamas; 2015.07.05, 17:36.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

                  Taip, poveikis gali būti ilgalaikis, tik specialistai paprastai vadina jį neigiamu. Neigiamu todėl, kad žmogus jau nebus toks, koks būtų, jei nebūtų vartojęs. Save paaukoti sunkiai prognozuojamam cheminių medžiagų poveikiui? Čia jau reikia būti rimtai savimi nepatenkintu ir nebijoti nieko prarasti.
                  Šiaip tavo teiginiai yra truputį prasilenkiantys su logika iš semantinės perspektyvos. Neigiamu poveikiu vadinamas tas poveikis, kuris ir yra neigiamas, o ne šiaip bet koks poveikis. Aš nesakau, kad negali būti neigiamo poveikio nuo MDMA ar LSD. Gali ir būna. Pasitaiko net mirčių (nors tikriausiai ne nuo LSD). Bet aš kalbu ne apie tai. Tiesiog sakau, kad gali būti (ir būna) ir teigiamas poveikis ir pateikiau vieną mažą pavyzdį. O šiaip mano teiginiai buvo pateikti Lettered, kaip atsakas dėl jo netikslių pastebėjimų 952 poste.

                  Visapusiškai priklausomo žmogaus teiginiai, kurio laimė tiesiogiai proporcinga stumuliantų kiekiui.
                  Rašau tai, ką nesunkiai gali rasti medicininiuose žurnaluose, paaiškinamuosiuose "how to" filmukuose Youtube ir šiaip plačiai žinomus faktus, kuriuos, šiaip, turėtų žinoti bet kas, baigęs 12 klasių.
                  Ar tu neigi, kad didesnis, nei natūralus, seratotino ir dopamino neurotransmiterių kiekis sinapsėse padaro žmogų laimingesnį?


                  http://www.drugscope.org.uk/resource...ople-use-drugs
                  Rašai vos ne kaip apie visuotinį reiškinį ir net įtikinėji forumo narius, kad jų vaikai vartoja. Galima įsivaizduoti, kokia aplinka tave supa . Vartoja keli procentėliai visuomenės (turbūt ne pačios pažangiausios ), daugiausia žalias jaunimas, kuris dar nelabai orientuojasi, kas jis yra ir ko nori. Jei pavyksta sulaukti brandesnio amžiaus nenusinuodijus, tai iš to dalyko tiesiog išaugama. Pagal tą tyrimą tai vartojimas visuomenėje mažėja.
                  Iš esmės taip, vyresni paprastai nebevartoja arba vartoja mažiau, nes nusibosta arba nebereikia sulėtėjus gyvenimo tempui, natūraliai kintant smegenų cheminei pusiausvyrai: išėjus į pensiją, mažiau dirbant ir t.t. Taip pat silpstant organizmui dėl amžiaus didėja šalutinių efektų rizika.

                  Nors kad reiškinys yra visuotinis, abejoti nereiktų. Net tavo pateiktas šaltinis kalba apie 36%. Turėkim omeny, kad tai šiuo metu nelegalūs narkotikai. Legalius+nelegalius vartoja praktiškai visi. Kai kurie to net nesuvokdami.
                  Paskutinis taisė John; 2015.07.05, 17:55.

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Čia ir kyla problema, nes vartotojai dažniausiai yra ne "iš Taboro" (nebent kalbi išskirtinai apie heroiną), o didesnes, nei vidutinės, pajamas gaunantys young professionals.
                    Nesvarbu, ką tas narkomanas vartoja - kokainą, heroiną, opijų, LSD ar marichuaną, jokio teigiamo efekto jo sveikatai tai neduoda.

                    Comment


                      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                      Nesvarbu, ką tas narkomanas vartoja - kokainą, heroiną, opijų, LSD ar marichuaną, jokio teigiamo efekto jo sveikatai tai neduoda.
                      Bet neigiamas efektas labai stipriai skiriasi. Saldumynus irgi gausiai vartojam, nors jie visiškai jokio teigiamo efekto sveikatai neduoda, tik daug bėdų.
                      Paskutinis taisė Lettered; 2015.07.05, 17:50.
                      Flickr

                      Comment


                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Bet neigiamas efektas labai stipriai skiriasi.
                        Tai neturi reikšmės.

                        Comment


                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                          Nesvarbu, ką tas narkomanas vartoja - kokainą, heroiną, opijų, LSD ar marichuaną, jokio teigiamo efekto jo sveikatai tai neduoda.
                          Moksliniai tyrimai sako ką kitą. Pasižiūrėk šitą nuorodą su video reportažu: http://www.newsnet5.com/news/local-n...er-in-veterans

                          Kadangi tikriausiai nesupranti angliškai, galiu glaustai reziumuoti: Irako karo veteranas kentėjo nuo PTSD (Potrauminio streso sindromo). Legalūs vaistai nepadėjo ar net pakenkė. Mokslininkai atliko bandymus su MDMA ir veteranas sudalyvavo tame tyrime. Jau po pirmo seanso su MDMA (ekstaziu) pajuto didelį pagerėjimą: galėjo normaliai miegoti. Reportažo gale jo kalusiama "tai išgelbėjo tavo gyvenimą?". Jo atsakymas "aš taip manau".
                          Paskutinis taisė John; 2015.07.05, 18:00.

                          Comment


                            Irako karo veteranas kentėjo nuo PTSD (Potrauminio streso sindromo).
                            Kitaip sakant, tai buvo sergantis ir nelaimingas žmogus. Tie, kuriems nuolat reikia išorinių dirgiklių, būtent tokie ir yra, tik ne visiems tai yra oficialiai diagnozuota . Vienas dalykas yra medicininis vartojimas, kitas dalykas, kai žmogus ima "gydytis" pats arba tiesiog ieškoti pramogos.

                            Comment


                              Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                              O ar ne geriau būtų elgtis taip, kaip daro kai kurios pietryčių Azijos šalys, kur net už narkotikų turėjimą baudžiama mirties bausme? Tai daro būtent tos šalys, iš kurių mums vertėtų mokytis, ne kokios nors fanatikų valdomos bet gan pažangios. Demokratija yra gerai, bet jei tos demokratijos yra per daug, tai gerokai blogiau nei diktatūra. Tuoj kas nors puls aiškinti, kad demokratijos negali būti per daug, bet tai yra viena didžiausių kai kurių visuomenių klaidų.
                              as tikiuosi kad tai kad tai buvo tik juokas. Uz nelegaliu medziagu turejima bausti mirties bausme yra visiska beprotybe ir salis kuri tai daro negali buti vadinama pazangia, galbut joje gali buti pazangi ekonomika ar kitos atskiros sritys taciau tai tikrai nera pazangi salis.
                              Butu idomu suzinoti kokios salys taiko tokias beprotiskas bausmes manau kad tokiu nera nebent kokia siaures koreja? yra nemazai saliu kur mirties bausme baudziama uz narkotiku platinima ir kontrobanda. taciau dauguma tu saliu pazangiomis tikrai nepavadinsi. Beje tarp situ saliu yra ir JAV. Kas manau tokiai saliai yra visiskas nesusipratimas. Tokios priemones visiskai nesprendzia esamu problemu, Ir keista kad problemas bandoma spresti viduramziu metodais.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Kitaip sakant, tai buvo sergantis ir nelaimingas žmogus. Tie, kuriems nuolat reikia išorinių dirgiklių, būtent tokie ir yra, tik ne visiems tai yra oficialiai diagnozuota . Vienas dalykas yra medicininis vartojimas, kitas dalykas, kai žmogus ima "gydytis" pats arba tiesiog ieškoti pramogos.
                                Vėlgi, tai buvo mano atsakymas į Lettered postą. Neskirstau į "sergančius" vs "nesergančius". Geriantys arbatą rytais irgi "serga", nes jiems sunku atsikelti?

                                Comment


                                  Parašė tadux Rodyti pranešimą
                                  as tikiuosi kad tai kad tai buvo tik juokas. Uz nelegaliu medziagu turejima bausti mirties bausme yra visiska beprotybe ir salis kuri tai daro negali buti vadinama pazangia, galbut joje gali buti pazangi ekonomika ar kitos atskiros sritys taciau tai tikrai nera pazangi salis.
                                  Butu idomu suzinoti kokios salys taiko tokias beprotiskas bausmes manau kad tokiu nera nebent kokia siaures koreja? yra nemazai saliu kur mirties bausme baudziama uz narkotiku platinima ir kontrobanda. taciau dauguma tu saliu pazangiomis tikrai nepavadinsi. Beje tarp situ saliu yra ir JAV. Kas manau tokiai saliai yra visiskas nesusipratimas. Tokios priemones visiskai nesprendzia esamu problemu, Ir keista kad problemas bandoma spresti viduramziu metodais.
                                  Techniškai vien už turėjimą gal ir nėra daug kur (gal ir niekur) taikoma, bet didelis kiekis gali būti automatiškai laikomas "distribucija" ir/ar "kontrabanda". O juk dažniausiai "kontrabandą" įrodyti, sugavus su dideliu kiekiu, nėra labai sunku. O tada jau prasideda rimtos problemos, nes "kontrabanda" yra visai kita kategorija.

                                  Lietuvoje, beje, kai kurios bausmės irgi atrodo ne mažiau absurdiškai. Ypač, kai atsiranda "kontrabandos" terminas. Nebepamenu šaltinio (reiks paieškoti, jei bus įdomu), bet už kelių šimtų mg (t.y. vienkartinės dozės occasional vartotojui) MDMA turėjimą, distribuciją (t.y. vienos tabletės davimą draugui) ir "kontrabandą" (tarkim atsisiuntimą paštu iš Olandijos iš kokio darkweb marketo) gresia ar ne 10 metų kalėjimo. Tai kaip ir ne ką blogiau, nei mirties bausmė.

                                  Š.Korėjoje, beje, kaip surpantu, bent jau žolę galima vartoti legaliai. Kaip ir Irane (pusiau legaliai).
                                  Paskutinis taisė John; 2015.07.05, 20:00.

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Kitaip sakant, tai buvo sergantis ir nelaimingas žmogus. Tie, kuriems nuolat reikia išorinių dirgiklių, būtent tokie ir yra, tik ne visiems tai yra oficialiai diagnozuota . Vienas dalykas yra medicininis vartojimas, kitas dalykas, kai žmogus ima "gydytis" pats arba tiesiog ieškoti pramogos.
                                    Idomu ar yra zemeje bent vienas visai sveikas zmogus, turbut kad ne. Tai visgi priklauso nuo poziurio. as tai manyciau kad zmones besivadovaujantys nieko nepagrystais stereotipais, bei juos bandantys primesti kitiems yra ligoniai ir jiems reikia intensyvaus gydymo nelagaliomis narkotinemis medziagomis

                                    Comment


                                      Parašė tadux Rodyti pranešimą
                                      Idomu ar yra zemeje bent vienas visai sveikas zmogus, turbut kad ne. Tai visgi priklauso nuo poziurio. as tai manyciau kad zmones besivadovaujantys nieko nepagrystais stereotipais, bei juos bandantys primesti kitiems yra ligoniai ir jiems reikia intensyvaus gydymo nelagaliomis narkotinemis medziagomis
                                      Aš norėčiau sugauti senąnamą, surakinti, kad nesipriešintų, ir sušerti jam kokius 150mg gryno MD. Pasveiktų bematant. Eisinui reiktų kokių 200mg. O va su Aleksio tai velnias žino. Jam gali tekti ir visus 300 sukišti, kad pasveiktų nuo marazmatinio nusišnekėjimo sindromo.

                                      Comment


                                        Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                        Nesvarbu, ką tas narkomanas vartoja - kokainą, heroiną, opijų, LSD ar marichuaną, jokio teigiamo efekto jo sveikatai tai neduoda.
                                        Kaip jau minėta diskusijoje, vartojama dėl daugelio įvairių priežasčių, viena jų yra bandymas taip susitvarkyti su savo problemomis, dažnai psichologinėmis. Tai neduoda teigiamo efekto fizinei sveikatai (o kas duoda?), bet neretai duoda teigiamą poveikį žmonių psichologinei būsenai. Žmonės taip sprendžia savo problemas, turbūt - jų teisė rinktis. Turiu keletą tokių draugų. Vienas jų buvo nemenkai įnikęs, to rezultatas - turi problemų su laikinąją atmintimi bei susigyveno su savimi, išsprendė problemas šeimoje bei darbe. Jis žinojo ką vardan to aukoja ir pats pasirinko.
                                        Lietuva pirmauja pagal savižudybių skaičių, vienokios ar kitokios psichologinės probemos kamuoja daugybę jaunų žmonių, jie pažeidžiamiausi, nes kabinasi į gyvenimą, bando kurti savo kelią bei taip susiduria su daugybe problemų. Tai viena netiesioginių priežasčių, kodėl jaunimas vartoja (nekalbant apie tiesiogines - norą pasilinksminti ir t.t.).

                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Rašai vos ne kaip apie visuotinį reiškinį ir net įtikinėji forumo narius, kad jų vaikai vartoja. Galima įsivaizduoti, kokia aplinka tave supa . Vartoja keli procentėliai visuomenės (turbūt ne pačios pažangiausios ), daugiausia žalias jaunimas, kuris dar nelabai orientuojasi, kas jis yra ir ko nori. Jei pavyksta sulaukti brandesnio amžiaus nenusinuodijus, tai iš to dalyko tiesiog išaugama. Pagal tą tyrimą tai vartojimas visuomenėje mažėja.
                                        Dideli skirtumai amžiaus grupėse, daugiausiai vartoja 20-30 amžiaus jaunimas, manyčiau jų tarpe bent kas antras yra bandęs patraukt kaip minimum žolės (nerandu normalių tyrimų, čia teigia, kad kas ketvirtas 15 – 24 amžiaus, bet tyrimas 2011 m., per tą laiką situacija tikrai pasikeitė, +mokykloje besimokančių dalis kiek iškreipia imtį, tarp jų tai paplitę mažiau; + na ir aišku su nuoširdumu atsakymų kyla abejonių).
                                        Kad vartoja daugiausiai jaunimas priežastys anksčiau diskusijos išvardintos, kitas dalykas, kad pačios medžiagos yra sąlyginai naujos, o visi žinom, kad jaunimas labiau linkęs priimti "inovacijas". Nemanau, kad galima būti tikriems, kad subrendę dauguma jaunimo to atsisakys. Spėčiau gali būti labai panašu į situaciją su alkoholiu dabartinių 40-50 amžiaus žmonių tarpe - vieni nevartoja visai, kiti retkarčiais, treti nuolat. Skirtingi laikai - skirtingos ir svaiginimosi priemonės.

                                        Comment


                                          Kaip jau minėta diskusijoje, vartojama dėl daugelio įvairių priežasčių, viena jų yra bandymas taip susitvarkyti su savo problemomis, dažnai psichologinėmis.
                                          Prisiminiau vieną interviu, kuriame buvo teigiama, kad psichologinė pagalba Lietuvoje labai prasto lygio. Žmonės turi problemų, bet negauna profesionalios pagalbos arba ir šiaip vengia kreiptis. Tai patvirtina apgultos psichologinės pagalbos telefono linijos. Tai dažnas "gydosi" kaip išmano: vieni buteliu, kiti kitokiais chemikalais, treti - virve. Jei žmogui viskas gerai, jis nepuola ieškoti kvaišalų, nebent iš vaikiško smalsumo. Bet tai galioja tik šešiolikmečiams. Vyresni supranta, kad tai niekur neveda.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X