Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie prekybos tinklus Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dar reikia pridėti, kad lietuviškos kainos surinktos iš Drogo parduotuvių, kuriose tokios brendinės prekės kaip Dove ar Palmolive yra pozicionuojamos kaip prestižinės ir parduodamos brangiai. Pigiai Drogas pardavinėja vokiško tinklo Rossman own label prekes, visokias Isana ir pan. Bet jas lygindamas sensacijos nepadarysi.
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

    Comment


      Parašė andyour Rodyti pranešimą
      Girdėjau tokį dalyką, kad skalbimo milteliai tik minkština vandenį kaip muilas ir daugiau apart to nieko nedaro. Kažkaip linkęs tuo tikėti, plius jau kokie metai kaip įsitikinęs tuo realioje praktikoje. 3-5 kartus pigesni milteliai išplauna lygiai taip pat kaip top brandų, kur per TV be sustojimo visiems plauna smegenis. Žinoma, tie pigūs neturi gelyčių kvapo, kas iš principo yra ne kas kita kaip gryna chemija. Kartą esu visai pamiršęs įdėti miltelių, tai vis tiek išplovė ir taip pat švariai.
      Wrong! Mane pvz nuo kai kurių pigių išberia, Bonux, kažkokie iš Lidl ir pan. Užtat per akcijas perkam daug Persil vadinasi sudėtyje tikrai ne vien vandens minkštikliai.

      Comment


        Mane nuo Ariel beria.
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

        Comment


          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
          Dar reikia pridėti, kad lietuviškos kainos surinktos iš Drogo parduotuvių, kuriose tokios brendinės prekės kaip Dove ar Palmolive yra pozicionuojamos kaip prestižinės ir parduodamos brangiai. Pigiai Drogas pardavinėja vokiško tinklo Rossman own label prekes, visokias Isana ir pan. Bet jas lygindamas sensacijos nepadarysi.
          Ar tikrai LT Palmolive ir Dove pozicionuojami kaip premium segmentas? Sprendžiant pagal kainas, tai nepanašu į tai.

          Daugeliui P&G, Colgate-Palmolive, Unilever produktų UK taikomos praktiškai nuolatinės akcijos (1/2 price ar panašios)

          Bet pažiūrėkim, kiek dabar tie patys Palmolive dušo prausiklia realiai kainuoja LT (barbora.lt)

          Palmolive 250ml - €1.20 ("Lygintojų" pateikiama kaina €2.40)
          Sensodyne Repair and Protect - €3.37 ("Lygintojų" pateikiama kaina €5.25)
          Aussia šampūnas - €4.93 ("Lygintojų" pateikiama kaina €7.24)

          Ir t.t. Matom tendenciją ar ne?

          Čia grynai visos iš eilės prekės, kurias jie "lygino", specifiškai neieškant akcijų Lietuvoje. Jie tiesiog sugalvojo labai gudrų planą chuliganą - palygino tipiškas 1/2 price kainas UK (akivaizdžiai darydami foto ištraukė arba tyčia neužfiksavo akcijos lipduko) su "pilnomis" kainomis Lietuvoje. Nors, kaip matom, tos akcijos lygiai taip pat atikomos ir Lietuvoje ir atitinkamai tiek pilnos, tiek akcijinės kainos yra iš esmės panašios. Kitaip tariant, jie kaip ir truputį apsimelavo.

          Comment


            Kalbu apie Drogą. Jau turbūt keli metai nesu ten buvęs (privengiu tos įstagos nuo tada, kai nuo jų pigios ir kokybiškos vokiškos Rossmano own label kosmetikos prasidėjo alergija), bet anksčiau brendinės prekės ten būdavo gerokai brangesnės nei tos pačios prekės maksimose.
            Paskutinis taisė Tomas; 2017.04.29, 15:31.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
              Kalbu apie Drogą. Jau turbūt keli metai nesu ten buvęs, bet anksčiau brendinės prekės ten būdavo gerokai brangesnės nei tos pačios prekės maksimose.
              Tiesiog lyginu kainas ten, kur tuos produktus galima įsigyti. Būtų labai keista, jeigu Drogas nedarytų atitinkamų akcijų ir prekiautų tomis pačiomis prekėmis 2x brangiau, nei Maxima/Barbora.

              Comment


                Piterboro lietuviai „Pergalės“ saldainiais smaližiauja perpus pigiau nei jų giminaičiai tėvynėje
                „Vilniaus pergalės“ gaminami saldainiai „Sostinė“ ir „Vilnius“ Lietuvos prekybos centruose pardavinėjami po beveik 15 eurų už kilogramą. Tuo metu Piterboro lietuviai šiuos saldumynus gali įsigyti perpus pigiau – kilogramas kainuoja 7 svarus. Kodėl? Patys gamintojai paaiškinti negali.
                „Vilniaus pergalės“ komercijos direktorė Jurga Sakalauskaitė aiškino, kad ir Lietuvoje, ir kitose šalyse saldainiai klientams yra tiekiami „labai panašiomis kainomis“.
                Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/verslas/naujiena...eje-662-789916

                Šitas reiškinys įdomus. Pats esu matęs Anglijoje Pergalės triufelių už 1 svarą, kurie pas mus kainuoja 2 eurus. Gamintojas paaiškinti negali, reikėtų kreiptis paaiškinimo į prekybos centrus .

                Comment


                  "Vilniaus pergalė" labai smarkiai naudoja hidrintus riebalus, kuriuos uždraudė pvz.: JAV. Nebūtina pirkti šitą brudą tuo labiau už didelę kainą.
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                  Comment


                    /\ Saldainiuose apskritai nėra nieko gero, apart nežmoniško kiekio cukraus. Skonis irgi nieko gero.

                    Comment


                      Kažkokia nauja riebalų rūšis - iš dalies hidrinti. Kai kur rašo nehidrinti. Gaila, kad tų dalykų neina patikrinti liežuviu.

                      iš dalies hidrinti augaliniai riebalai (įvairiomis dalimis palmių, sviestmedžių, sojų, kokosų, rapsų, saulėgrąžų)
                      https://www.barbora.lt/produktai/sal...e-unique-253-g

                      Nehidrinti augaliniai riebalai (palmių, palmių branduolių)
                      https://www.barbora.lt/produktai/tri...-pergale-200-g

                      Comment


                        hidrinti 95 proc nehidrinti 5 proc... gaunasi is dalies hidrinti
                        NEPASITIKIU lietuvos verslininkais.
                        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                        - George W. Bush President of the USA

                        Comment


                          Hehe LIETUVIŠKI "Pergalė" saldainiai. Vat ir vešk lauktuves bendradarbiams iš Lietuvos. Daug kas paskaitęs sudėtį tikriausiai išmestų į šiukšlių dėžę. Įdomu, kada pirkėjai Lietuvoje susivoks, kad reikia skaityti ir suprasti, kas parašyta sudėtyje? O pardavėjai ir gamintojai ims apie tai garsiai kalbėti ir naudoti tai savo pačių marketinge?

                          Comment


                            Mušk savus taip, kad kiti bijotų.

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Daug kas paskaitęs sudėtį tikriausiai išmestų į šiukšlių dėžę. Įdomu, kada pirkėjai Lietuvoje susivoks, kad reikia skaityti ir suprasti, kas parašyta sudėtyje?
                              Ok, perskaitys pirkėjas, ir kas toliau? Šalia dešros su gliutamatais, konservantais, dažykliais ir pan. labai dažnai nėra analogo vien iš mėsos ir prieskonių (tegul jo kaina ir bus didesnė).

                              Comment


                                Prasidėjo nuo to, kad analogiška prekė pagaminta Lietuvoje, ten pat kainuoja brangiau nei visai kitoje turtingoje šalyje (logistika, transportas), o jūs čia diskutuojat, kad tas ar anas produktas yra blogas sveikatai.

                                Taigi ne tame esmė. Ne tai norėta tuo straipsniu pasakyti. Nes jeigu tai apie diskutuojam tai prekybos centruose apskritai mažai kurios prekės yra geros sveikatai.

                                Comment


                                  Parašė Arunasx
                                  Lygiai taip pat nepirkti pvz.: dešrų su gliutamatais visokiais E621, tarytum nebūtų be jų. Reikia tik minimaliai paskaityti etiketes. Ir Lidl sakyčiau labai didelis megėjas kišti gliutamatus, todėl praktiškai neperka perdirbtos mėsos gaminių ten. O šiaip Biovela laabai didelė šito brudo propaguotoja. Kai bus spaudimas iš pirkėjų balsuojant "pinigine", tai keisis ir gamintojai/prekybos tinklai. Manyčiau tas pirkėjų segmentas, kuris važinėja į Lenkiją tikrai nepateks į tokių kategoriją. Jiems ten iš viso bile kas tinka, kad tik pigu. Lenkiškai vistiek nesupranta.
                                  Gliutamatai nėra tas pats, kad trans-riebalai. Kaip ir ne visi E. Ir išvis neriektų naudoti whataboutizmo šioje temoje, nes tada galima pateisinti išvis bet ką ir bet kur, nes "iš kokioje nors dešroje ten yra E".

                                  Dėl pirkėjų balsavimo pinigine tiesa. Bet ir pardavėjai kartais daro savo bit. Pavyzdžiui, mana nustebino Lidl pledge'as nebenaudoti narvinių vištų kiaušinių. Tik kad laukti ilgokai reiks - iki 2025.

                                  Kaip bebūtų, trans-riebalai yra vienas rimčiausių blogių maisto industrijoje ir Lietuvoje į tai kažkodėl kreipiamas ypač mažas dėmesys: pirkėjai nesupranta/nesidomi, o pardavėjai atitinkamai tyli. Gamintojai taip pat. Labai labai žemas vartotojų sąmoningumas ir suvokimas/domėjimasis, ką deda į burną.
                                  Paskutinis taisė John; 2017.05.01, 13:42.

                                  Comment


                                    Dėl kainų: visur „Sostinės” ir „Vilnius” kainuoja po 15 €, bet vat „Prismoje” pastarųjų kaina yra 10 €. Jau pusantrų metų kažkur.
                                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                    Comment


                                      Apart šalis kur hidrinti (trans fat) riebalai stipriai ribojami, jie išvis draudžiami Danijoje, Švedijoje, Šveicarijoje.

                                      Greitu metu ir JAV:
                                      In 2013, the FDA planned to phase out the use of trans fats in all foods, considering that there is no safe amount of trans fats that should be consumed

                                      Keista kad Lietuvoje taip plačiai naudoja...

                                      Comment


                                        Keista kad Lietuvoje taip plačiai naudoja
                                        Nieko keista. Ateitų kokia nors direktyva iš ES, tada būtų vykdoma, o kai niekas neliepia, tai niekam ir nerūpi. Verslui hidrinti riebalai naudingi, tai visi jais ir maitinami.
                                        Dėl kainų: visur „Sostinės” ir „Vilnius” kainuoja po 15 €, bet vat „Prismoje” pastarųjų kaina yra 10 €.
                                        Prismai prastai sekasi, tai ir antkainius taiko realius.
                                        Paskutinis taisė senasnamas; 2017.05.01, 15:13.

                                        Comment


                                          Atsiprašau dėl nuvedimo į kitą temą dėl hidrintų. Perkėliau savo žinutę į Sveikata, medicina, mityba.
                                          Paskutinis taisė Arunasx; 2017.05.01, 15:09.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                          Comment

                                          Working...
                                          X