Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių LEZ / pramoninis parkas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Ūkio ministras atidavė devynis milijonus litų

    Ūkio ministras Dainius Kreivys pirmadienį pasirašė įsakymą, kuriuo Šiaulių industriniam parkui skiriama 9,25 milijono. II etapo darbai Industriniame parke prasidės dar šiemet. .....

    http://www.skrastas.lt/?data=2009-10...&id=1256055574
    W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
    Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
    Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

    Comment


      #62
      Logistikos centrą Šiauliuose padės kurti "Lietuvos geležinkeliai"

      Šiaulių miesto savivaldybė pasirašė sutartį su bendrove "Lietuvos geležinkeliai" dėl bendradarbiavimo steigiant logistikos centrą laisvuose 65 hektaruose šalia industrinio parko.

      Šiaulių miesto savivaldybė tikisi, kad bendrovė, jau įgyvendinanti du panašius projektus šalyje, pagelbės informacija ir patirtimi. Žinoma, ir patiems geležinkelininkams Šiaulių logistikos centras reikalingas, didinant jų krovos, pervežimo apimtis. "Lietuvos geležinkeliams" Šiauliai patrauklūs kaip krovinių kelio jungtis į Latviją, be to, Šiaulių logistikos centro numatytoje vietoje išspręsti ir žemės nuosavybės bei teritorijų planavimo klausimai. Planuojama, kad Šiaulių pramonės parke atsiras apie 250 tūkstančių kvadratinių metrų sandėlių. Logistikos centras turėtų būti užbaigtas po ketverių metų.

      Beje, jau paskirti pinigai Industrinio parko antrajam etapui. Gavusi raštišką patvirtinimą dėl skirtų devynių milijonų litų, ketvirtadienį Šiaulių miesto savivaldybė sudarė sutartį su konkursą laimėjusia bendrove "Žemda" dėl tolimesnio teritorijų įrengimo pramonės veiklai.

      Comment


        #63
        Nors startas buvo sunkus, rodos, įsibegėjam, butu šaunu, kad priviliotume dar keturias įmones, su kuriomis derimasi.
        http://v3rsus.lt

        Comment


          #64
          ketvirtadienį į Šiaulius atvyksta potencialūs investuotojai, ketitnatys statyti gesintuvų gamyklą Šiaulių indutriniame parke.
          http://v3rsus.lt

          Comment


            #65
            Geros žinios šiauliečiams!

            Parašė Vyriausybė įsitikinusi, kad Šiauliai turi galimybių tapti regiono centru
            http://www.lrytas.lt/-12657238361264...ono-centru.htm

            ELTA ir lrytas.lt inf.
            2010-02-09 16:10



            Šiaulių regionas turi realias galimybes augti dėl patogios geografinės padėties, mokslinio potencialo ir pasirengimo pritraukti investicijas, mano Šiauliuose antradienį posėdžiavusi Vyriausybė.

            Įsibėgėjant Vyriausybės programoje numatytai apskričių reformai, nuo liepos 1 d. bus panaikintos apskričių administracijos, dalis visų apskričių, taip pat ir Šiaulių, funkcijų bus deleguotos savivaldybėms bei ministerijoms. Šio proceso metu aplink didžiuosius Lietuvos miestus formuosis regionai. Šiaulių miestas taip pat taps regiono centru.

            „Šiaulių regionas turi realias galimybes augti dėl patogios geografinės padėties, mokslinio potencialo ir pasirengimo pritraukti investicijas. Miestas yra išsidėstęs patogioje geografinėje padėtyje, todėl turi geras susisiekimo galimybes ne tik su didžiausiais Lietuvos, bet ir su kitais Europos miestais - Šiaulius kerta magistralinis kelias „Via Hanseatica“. Tai modernėjanti magistralė, jungianti didžiuosius miestus - Sankt Peterburgą, Rygą, Šiaulius, Tilžę (Sovetską), Karaliaučių (Kaliningradą), Gdanską, Berlyną, Hamburgą.

            Be to, Šiauliai turi mišrią ir gerai išvystytą transporto sistemą, kurios kompleksą sudaro tarptautinis Šiaulių oro uostas, geležinkelio mazgas bei magistraliniai tarptautiniai automobilių transporto koridoriai“, - skelbia ministro pirmininko spaudos tarnyba.

            Užsienio reikalų ministerijos siūlymu išvažiuojamojo Vyriausybės pasitarimo metu apsvarstytas klausimas dėl valstybės sieną kertančios ir šalia jos esančios infrastruktūros eksploatavimo ir plėtros: inžinerinių statinių, melioracijos objektų ir kelių eksploatavimo, kelių per sieną tvarkymo ir naujų tiesimo. Lietuvai tapus Šengeno nare iškyla uždavinys įgyvendinti Šengeno teisyno reikalavimą - užtikrinti netrukdomą ir sklandų eismą per ES vidaus sienas.

            Išvažiuojamajame Vyriausybės pasitarime buvo kalbama ir apie savivaldybės įmonės Šiaulių oro uosto statusą ir veiklos perspektyvas, siekiant, kad šis oro uostas geriau panaudotų galimybes civilinių orlaivių skrydžiams į Rygą, kitus Baltijos valstybių oro uostus. Buvo aptartos galimybės Šiauliuose steigti viešąjį logistikos centrą, panaudojant jį ir nekarinių krovinių, skirtų Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) operacijoms, tranzitui per Lietuvą.

            Kalbėdamas apie viešąjį logistikos centrą ministras pirmininkas Andrius Kubilius akcentavo, kad tiek Zoknių oro uosto, tiek Šiaulių logistikos centro plėtra padidintų Lietuvos galimybes pritraukti NATO šalių krovinius tranzitui per Lietuvos teritoriją.

            Pasitarime svarstytas Šiaulių teritorinės muitinės reorganizavimas. A.Kubilius pabrėžė, kad, reorganizavus Šiaulių teritorinę muitinę, teikiamų paslaugų kokybė tikrai nenukentės, jos bus teikiamos kaip ir iki šiol, žmonės dėl reorganizacijos nepatirs jokių problemų.

            Vyriausybė, apsvarsčiusi kompensavimo Šiaulių rajono savivaldybei už UAB „Toksika“ teritorijoje pastatyto pavojingų atliekų deginimo įrenginio ir pavojingų atliekų sąvartyno vykdomą veiklą klausimą, pavedė Aplinkos apsaugos, Ūkio ministerijoms bei savivaldybei parengti aplinkos taršos monitoringą.

            Pasitarime išklausyta informacija apie Šiaulių pasirengimą 5-osioms Tarptautinės sporto asociacijos „Sportas visiems“ (TAFISA) žaidynėms, kurios 2012 metais bus rengiamos Šiaulių regione.

            A.Kubilius pasitarimo metu paskelbė, kad jis pavedė Kultūros paveldo departamentui prie Kultūros ministerijos įvertinti vieno didžiausių Šiaulių regiono traukos objektų - Kryžių kalno - sakraliąją vertingąją savybę.

            Premjeras trumpai pabendravo su ugniagesiais ir gelbėtojais, prie Šiaulių arenos piketavusiais dėl atlyginimų. Ministras pirmininkas patikino, kad kontroliuos situaciją ir stebės, kaip šią opią ir skaudžią problemą sprendžia Šiaulių rajono savivaldybė, nes tai yra klausimas, kurį turi spręsti vietos valdžia.

            15-oji Vyriausybė jau yra surengusi išvažiuojamuosius pasitarimus Klaipėdoje, Kaune, Vilniaus miesto savivaldybėje.
            Visos forumo temos apie Panevėžį:
            http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

            Comment


              #66
              ŠIAULIŲ VIEŠOJO LOGISTIKOS CENTRO STEIGIMO PROJEKTO SVARSTYMAS

              http://www.siauliai.lt/informacija/i...ownews=4&cat=1

              ŠIAULIŲ VIEŠOJO LOGISTIKOS CENTRO STEIGIMO
              EKONOMINIS IR FINANSINIS VERTINIMAS

              http://www.siauliai.lt/bumlt/7282/priedas/VLC.pdf

              Vyriausybė palaimino logistikos centro Šiauliuose idėją

              http://etaplius.lt/Verslas/Vyriausyb...auliuose-ideja
              Paskutinis taisė Karolis!; 2010.03.11, 12:42.
              W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
              Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
              Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

              Comment


                #67
                Tai čia matyt bus panašiai kaip Klaipėdos LEZ. Mano manymu, Šiaulių miestas jau pribrendo tokiam projektui. Nes dabar pramoniniai rajonai yra išsimėtę po visą miesto teritoriją.

                Comment


                  #68
                  Šiaulių logistikos centras – valstybei svarbus ekonominis projektas

                  Nors Lietuvos transporto ir tranzito vystymo strategijoje buvo numatyta tik trijų viešųjų logistikos centrų – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje - steigimas, Šiauliai neatsisakė ambicijų taip pat imtis tokio projekto ir laimėjo. Vyriausybė pripažino Šiaulių viešojo logistikos centro steigimą valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Numatoma, kad šis visam regionui svarbus projektas pareikalaus apie 50 mln. investicijų. Iki 85 proc. finansavimo galėtų būti skirta iš ES paramos fondų.

                  Miesto verslo ir valdžios atstovams pavyko įtikinti, kad įsteigus Šiaulių viešąjį logistikos centrą bus sukurtos naujos darbo vietos, pritraukiamos tiesioginės užsienio investicijos. Daugiau krovinių būtų pervežama geležinkeliu, todėl sumažėtų avaringumas keliuose, oro tarša, sunkiojo autotransporto sukeliamas triukšmas. Projekto įgyvendinimas tiesiogiai prisidėtų prie Lietuvos transporto sektoriaus efektyvumo didinimo ir turėtų didelę reikšmę visai šalies ekonomikai.

                  Lietuvos geopolitinė padėtis yra labai palanki plėtotis transporto ir logistikos sektoriui. Per Lietuvos teritoriją eina tarptautiniai transporto koridoriai, jungiantys rytų ir vakarų bei šiaurės ir pietų valstybes. Šiaulių viešasis logistikos centras būtų svarbi jungiamoji ir sudedamoji kelių, geležinkelių ir oro transporto tinklų grandis, įeisianti į bendrą Europos transporto tinklą.

                  Iš svarstymo Vyriausybės pasitarime grįžęs Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys patikino, kad Vyriausybė Šiaulių logistikos centro steigimo projektas priėmė palankiai, tik energetikos ir ūkio ministrai bandė suabejoti dėl jo steigimo tikslingumo. Ministrų kabinetas buvo informuotas, kad Šiauliai yra geriausiai šalyje pasirengę įgyvendinti projektą. Ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus nuomone, reikėtų skatinti ir palaikyti iniciatyvas "iš apačios". Pasak G. Mikšio, projektas bus pradėtas įgyvendinti jau kitąmet, o baigtas - 2012-aisiais.

                  Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidento Vidmanto Japerto teigimu, projekto gyvybingumą lėmė verslo struktūrų iniciatyva. "Esu įsitikinęs, kad šis projektas svarbus ne tik Šiauliams, bet ir Lietuvai. Iki šiol šalyje logistikai nebuvo skiriamas reikiamas dėmesys. Šiaulių logistikos centras sulauks ir Lietuvos, ir tarptautinių kompanijų susidomėjimo."

                  Šiauliaiplius.lt

                  Comment


                    #69
                    sveiki, kas girdėti dėl Šiaulių viešojo logistikos centro? berods žadėjo pastatyti iki 2012m. Kaži yra kokių judesių?

                    Comment


                      #70
                      Parašė mamamia Rodyti pranešimą
                      sveiki, kas girdėti dėl Šiaulių viešojo logistikos centro? berods žadėjo pastatyti iki 2012m. Kaži yra kokių judesių?
                      Bent as tai nieko negirdejau.

                      Comment


                        #71
                        Kas ka žinot kas vyksta siauliu industriniame parke. kažkaip labai jau nieko iš jo nesigirdi...

                        Comment


                          #72
                          apie industrini parka

                          Sveiki, visu pirma labai noreciau pasidziaugti, kad bent kazkur zmonej diskutuoja sia tema.. nes realiai tai informacijos viesojoje erdveje nera itin daug.. gal siame forume yra verslininku, kurie turejo minciu isikurti siame industriniame parke? ar siaip besidomejusiu zmoniu, kurie galetu padeti parengti tyrima, tiksliau isreiksti savo nuomone apie Industini parka, valdzios veiksmus ir pan.

                          Comment


                            #73
                            Šiaulių viešojo logistikos centro statyba prasidės kitąmet
                            www.DELFI.lt
                            2011 birželio mėn. 6 d. 10:58


                            Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio įsakymu Šiaulių viešojo logistikos centro (VLC) techninei dokumentacijai parengti skirta 1,45 mln. Lt Europos Sąjungos sanglaudos fondo parama. Planuojama, kad techninis projektas bus baigtas šių metų spalio mėnesį, o kitais metais prasidės logistikos centro statybos darbai.

                            Viešąjį logistikos centrą numatoma steigti Šiaulių pramonės parko teritorijoje, greta Šiaulių oro uosto, tarptautinių geležinkelių ir automobilių kelių.

                            Ministro teigimu, viešojo logistikos centro steigimas Šiauliuose leis užtikrinti efektyvią skirtingų transporto rūšių sąveiką, gerins transporto paslaugų kokybę, padės skatinti verslo plėtrą ir kurti naujas darbo vietas.

                            2010 m. Šiaulių VLC pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Jo steigimą inicijavo Šiaulių miesto savivaldybė. Šio logistikos centro infrastruktūrai įrengti planuojama suteikti apie 33 mln. Lt Sanglaudos fondo paramos.

                            Valstybei svarbiais ekonominiais projektais taip pat yra pripažinti kuriami Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos viešieji logistikos centrai, praneša Susisiekimo ministerija.

                            2007–2013 m. laikotarpiu šalies viešiesiems logistikos centrams steigti iš viso numatoma suteikti beveik 220 mln. Lt Sanglaudos fondo paramą. Projektai finansuojami pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos priemonę „Transeuropinės reikšmės geležinkelio linijų modernizavimas ir plėtra, reikiamos infrastruktūros sukūrimas viešiesiems logistikos centrams steigti“.

                            delfi.lt

                            Comment


                              #74
                              Šiaulių pramoniniame parke gamykla gamins biokurą
                              www.lrt.lt
                              2011 spalio 30 d. 17:07


                              Šiauliuose kuriasi naujas investuotojas, ketinantis pigiu biokuru aprūpinti naująją mieste statomą kogeneracinę katilinę.

                              Be to, savo įmonėje jis ketina įdarbinti daugiau nei dvi dešimtis žmonių.

                              Šiaulių savivaldybės duomenimis, daugiau nei 6 hektarus žemės pramoniniame parke išsinuomojusi italų kapitalo įmonė žada investuoti apie 10 mln. eurų ir per metus pasistatyti gamyklą, kurioje iš rapsų šiaudų gamins biokuro granules.
                              ....................

                              Comment


                                #75
                                Švedai Šiaulių pramonės parke statys fabriką

                                Švedijos parduotuvių įrangą gamintoja "ROL Production International" Šiaulių pramonės parke statys metalinių baldų dalių ir prekybos įrangos komponentų gamybos fabriką.

                                Skaitykite daugiau: http://verslas.delfi.lt/business/sve...#ixzz1tsJCkt00

                                Comment


                                  #76
                                  verslo žinos šiandien
                                  Parko daigai
                                  Beveik 40 mln. Lt valstybės, ES ir Šiaulių savivaldybės investicijų prieš penketą metų sulaukęs miesto
                                  pramonės parkas pamažu įsibėgėja. Aistė Žalevičienė, Šiaulių savivaldybės Investicijų ir miesto plėtros
                                  departamento vedėja, užsimena, kad šiuo metu baigiamos derybos su didele vežimo ir transporto kompanija,
                                  planuojančia užimti solidžią dalį Šiaulių pramonės parko teritorijos.
                                  „Taip pat su partneriais paskutinius taškus dėlioja AB „Neaustinių medžiagų fabrikas“, biokuro granules iš
                                  rapsų stiebelių ketina gaminti UAB „B.P. Technology“, kartoną jau gamina UAB „Lietmeta“, pastatus
                                  projektuojasi UAB „Saldos prekyba“. Turime ir daugiau kitų interesantų. Pagal numatomus planus ir projektus
                                  jau net galime pritrūkti pirmojo pramonės parko etapo ploto“, – komentuoja p. Žalevičienė.
                                  Pramonės parkas įsikūręs šalia Zoknių oro uosto, čia pat projektuojamas ir viešasis Šiaulių logistikos
                                  centras, jis, p. Žalevičienės teigimu, turėtų padėti susijusių sričių įmonėms atkreipti dėmesį į parką.

                                  Plačiau: http://laikrastis.vz.lt/index.php?ac...#ixzz1uqkkyUuf

                                  Comment


                                    #77
                                    radau labai įdomų sraipsnį apie p. Žalevičienę.
                                    http://www.snaujienos.lt/the-newslt/...50-milijon-lit
                                    kažin kiek ten tiesios ir kokia dabar reali situacija tame Šiaulių industriniame parke?

                                    Comment


                                      #78
                                      Net neskaičiau, viskas pasakyta tuo: Mykolas DEIKUS

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė LinS Rodyti pranešimą
                                        Net neskaičiau, viskas pasakyta tuo: Mykolas DEIKUS
                                        o su juo kažkas negerai? šališkai pateikia faktus?

                                        Comment


                                          #80
                                          Šiaulių naujienos žiniasklaidos savikontrolės komisijos pripažintos geltonąja spauda (2010-04-26 Nr. 8, 4 punktas, ČIA), o Deikaus straipsniai visi "sensacingi"

                                          Comment

                                          Working...
                                          X