Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių LEZ / pramoninis parkas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81

    Nepaisant 40 mln. litų investicijų, verslininkai neplūsta į Šiaulius

    Lidija Jankauskienė, LRT Televizijos Naujienų tarnyba,
    www.lrt.lt
    2012 m. lapkričio 30 d. 21:58


    Į šalia Šiaulių steigiamą laisvąją ekonominę zoną, logistikos centrą ir pramonės parką investuota jau per 40 mln. litų, tačiau verslininkų taip ir neatsiranda. Šiauliuose verslui patogioje vietoje greta oro uosto steigiami 3 objektai – laisvoji ekonominė zona, logistikos centras ir pramonės parkas. Visi kartu jie užima per 200 hektarų.

    Vien per pramonės parko steigimo pirmąjį etapą jau investuota daugiau nei 40 mln. litų. Verslininkams siūloma įsikurti patogiuose sklypuose, kurių plotas nuo pusės iki 7 hektarų , jie atleidžiami nuo žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių. Tačiau investuotojai kol kas į miestą neplūstelėjo, praneša „Panorama“.

    „Turime tiktai potencialiai keturis fabrikus besikuriančius industriniame parke ir kalbame dar galbūt. Bet tai yra nedideli fabrikai. Norėtųsi, kad būtų investicija, kuri galėtų sukurti pakankamai daug darbo vietų ir čia gautų sau pridėtinę vertę – pelno“, – sako Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas. ...................

    Comment


      #82
      Šiais metais planuojama pradėti metalo konstrukcijų gamyklos statybas Pročiūnų g. 7, Šiauliuose:


      Paskutinis taisė Romas; 2014.01.12, 17:43. Priežastis: Tarpai tarp nuotraukų
      Who is Zaiza?

      Comment


        #83
        Oho, čia tai bent naujiena . Jau nesitikėjau, kad tas "pramoninis parkas" kada nors sulauks naujų svečių ir daugiau gyvybės, nes bent kol kas tai ten plyni laukai.

        Comment


          #84
          Kokias konstrukcijas gamins?
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            #85
            Šiame straipsnyje platesnė informacija apie įmonę ir gaminamus gaminius:
            http://www.lrytas.lt/sroves/sekmes-i...saziningai.htm

            Comment


              #86
              Pasirašyta sutartis dėl Industrinio parko rangos darbų

              Dėl bylinėjimosi teismuose metus užsitęsė konkurso procedūros dėl Industrinio parko II-ojo etapo rangos darbų. Galop pasirašyta sutartis su mažiausią kainą pasiūliusiu konkurso dalyviu – uždarąja akcine bendrove „Meyer & John“.

              Industrinio parko II-ojo etapo rangos darbus vykdys konkursą laimėjusi Vokietijos kapitalo bendrovė „Meyer & John“, kuri pasiūlė mažiausią kainą – 32 milijonus 641 tūkstantį litų. Savivaldybė turės skirti 1 milijoną 370 tūkstančių litų, kuriuos skolinsis. Su minėta bendrove Šiaulių miesto savivaldybė pasirašė rangos darbų sutartį. Konkursas užsitęsė metus, nes vyko teismai.

              Konkursą laimėjusi bendrovė 132 hektarų teritorijoje nuties elektros, vandentiekio, nuotekų tinklus, įrengs apšvietimą, nuties gatves. Per dvejus metus didžiulėje teritorijoje bendrovė turi įrengti infrastruktūrą. Numatyta įrengti 50 sklypų. Pirmajame etape buvo įrengta per 30 sklypų. Kol kas yra užimti tik keturi sklypai, tačiau viename jų nepradėtos statybos. Direktorius tvirtina, kad besidominčiųjų sklypais daugėja.
              http://etaplius.lt/pasirasyta-sutart...-rangos-darbu/

              Ir kam reikalinga jo plėtra, kai ir taip beveik visas parkas yra tuščias........

              Beje jei nepasikeitė projektas, kuris buvo paskelbtas praėjusiais metais cvpp.lt, tai ten bus įrengta 4 eismo juostų gatvė su A stotelėmis, dviračių ir pėsčiųjų takais gatvėje, kurioje pravažiuoja vos pora automobilių ir praeina keli žmonės (teiginiai ne iš "oro", nes praeitais metais pro ten važiuojant eilę kartų link tiesiamo Kairių aplinkkelio buvo galima įsitikinti tokios infrastruktūros "reikalingumu").

              Kaip viskas atrodė 2012 m. : http://goo.gl/maps/eXRU7
              Paskutinis taisė Xedos; 2015.03.27, 16:51.

              Comment


                #87
                Jei projektas įsivažiuos - bus reikalingos ir A juostos, ir visi takeliai....

                Comment


                  #88
                  Parašė AllFOLK Rodyti pranešimą
                  Jei projektas įsivažiuos - bus reikalingos ir A juostos, ir visi takeliai....
                  Jau ne vieni metai, kai ten yra pramoninis parkas, su ne vienu tuščiu sklypu, jau nekalbant apie tai kiek erdvės ten atsiras įvykdžius šitą etapą, bet kažkaip vis neįsivažiuoja . Tik dulkės ir šiukšlės kaupiasi gatvės šonuose.

                  Comment


                    #89
                    Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                    Jau ne vieni metai, kai ten yra pramoninis parkas, su ne vienu tuščiu sklypu, jau nekalbant apie tai kiek erdvės ten atsiras įvykdžius šitą etapą, bet kažkaip vis neįsivažiuoja . Tik dulkės ir šiukšlės kaupiasi gatvės šonuose.
                    Nebūčiau toks pesimistiškas. Va ateina ROL su savo gamykla, Girtekai smarkiai peršamas didelis sklypas. Jei šitos dvi įmonės ten pasistatys - ateis ir mažesnės 100proc.
                    Tada ir pravers visi takeliai, keliai ir t.t.

                    Comment


                      #90
                      Švedai daugiamilijoninei investicijai pasirinko Šiaulius
                      Švedijos kapitalo įmonių grupei „Rol“ priklausanti įmonė „Rol/Statga” Šiaulių pramonės parke pradeda statyti metalinių baldų dalių ir prekybos įrangos komponentų gamybos fabriką.
                      http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=63084914
                      Paskutinis taisė Romas; 2014.01.12, 17:43. Priežastis: Plika nuoroda

                      Comment


                        #91
                        Pasirašyta sutartis dėl 15 mln. litų investicijų Šiauliuose

                        Penktadienį Šiaulių miesto savivaldybėje pasirašyta sutartis su bendrove „Krovlita“ dėl 15 mln. litų investicijų Šiaulių pramonės parke.

                        Įmonė išsinuomos valstybinės žemės sklypą, esanti adresu Pročiūnų g. 16, naujiems pastatams ir vilkikų stovėjimo aikštelei statyti. Skaičiuojama, kad Šiaulių pramonės parke bus įsteigtos 1 300 naujų darbo vietų.

                        Bendrovei „Krovlita“ pradėjus savo veiklą Šiaulių pramonės parke, „Girteka logistic“ planuoja ilgalaikę plėtrą - iki 2016 metų pabaigos padidinti Šiauliuose esantį vilkikų skaičių, tokių būdu sukuriant iki 1000 naujų darbo vietų vilkikų vairuotojams. Taip pat žadama sukurti iki 150 naujų darbo vietų transporto vadybininkams ir iki 100 naujų darbo vietų mechanikams.

                        Atsižvelgiant į tai, kad planuojamų sukurti naujų darbo vietų skaičius yra keliasdešimt kartų didesnis nei keliami minimalūs reikalavimai investuotojams, Šiaulių miesto Taryba pritarė bendrovę „Krovlita“ 10 metų atleisti nuo žemės nuomos ir nekilnojamo turto mokesčių.

                        Teigiama, kad vienos iš didžiausių transporto ir logistikos įmonių įsikūrimas Šiaulių pramonės parke padidintų parko, LEZ ir Šiaulių oro uosto patrauklumą potencialiems investuotojams.
                        http://etaplius.lt/pasirasyta-sutart...ju-siauliuose/

                        Dabartinis vaizdas :http://goo.gl/maps/mkx7w
                        Paskutinis taisė Xedos; 2015.03.27, 16:50.

                        Comment


                          #92
                          Pramoniniame parke įsikurs dar viena įmonė:

                          Į Šiaulius atkeliaus 4 mln. litų investicijų

                          Šiaulių miesto taryba pritarė investicijų ir žemės nuomos sutarčių pasirašymui su Nyderlandų kapitalo įmone „Formula air Baltic“. Šiauliuose veikianti įmonė planuoja plėtrą ir pageidauja kurtis Pramonės parke.

                          Čia išnuomotame 1 hektaro sklype planuojamos ne mažesnės kaip 4 mln. litų investicijos, planuojama statyti naują gamyklą. Įmonė gamina pramoninę dulkių ištraukimo įrangą medienos apdirbimo ir kitų pramonės šakų įmonėms, produkciją parduoda tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkoje.

                          Pagal planuojamą pasirašyti investicijų sutartį gamykla turėtų įsikurti per trejus metus. Įmonė įkurtų apie 30 naujų darbo vietų.
                          http://etaplius.lt/i-siaulius-atkeli...u-investiciju/

                          Comment


                            #93
                            Neblogos naujienos. Reikia tikėtis, kad "progresas" iš popierizmo artimiausiu metu bus pradėtas perkelti ir į realybę.

                            Pramoniniame parke mažėja laisvos vietos

                            Šiaulių Pramoniniame parke – progresas. Šiaulių miesto savivaldybės duomenimis, parke kursis 13 įmonių, likę daugiau nei 14 hektarų sklypų. Šiuo metu vyksta konkursas ir Laisvosios ekonominės zonos operatoriui parinkti. Kandidatų sulaukta daugiau nei kituose didmiesčiuose.

                            Industriniame parke per pirmąjį etapą 53 hektaruose pavyko išnuomoti daugiau nei 26 hektarų plotą besikuriančioms įmonėms. Kadangi dalį teritorijos užima keliai ir kita infrastruktūra, šiuo metu likę mažiau nei 14 hektarų sklypų. Šiaulių miesto savivaldybės atstovų teigimu, tai progresas, nes įmonės statosi ir ieško sklypų plėstis.

                            Su Šiaulių miesto savivaldybe sutartis dėl kūrimosi Industriniame parke pasirašė jau 11 įmonių. Artimiausiu metu jų bus trylika. Su viena iš jų ne tik lietuviško, bet ir užsienio kapitalo įmone, dar vyksta derybos, su kita – gilias šaknis Švedijoje turinčia „SCANIA“ įmone jau pradėtos sutarčių procedūros.
                            http://etaplius.lt/pramoniniame-park...laisvos-vietos
                            Paskutinis taisė Xedos; 2014.04.24, 10:07.

                            Comment


                              #94
                              Keletas nuotraukų iš pramoninio parko. Jau senokai ten nebuvau, pasirodo šis bei tas pasikeitė .

                              Taigi...











                              Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.10, 14:37.

                              Comment


                                #95
                                Ir dar vienas objektas









                                Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.10, 14:38.

                                Comment


                                  #96
                                  Du investuotojai ieškos 85 naujų darbuotojųhttp://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=64912651
                                  W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                                  Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                                  Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                                  Comment


                                    #97
                                    Nedidelis atnaujinimas iš "Gamybinės paskirties pastato" statybų F.Vaitkaus g. 5, pramoniniame parke.

                                    Pirmame plane iš išorės beveik baigtas (atliekami tik smulkūs darbai) ROL "Baldų ir prekybos įrangos metalinių dalių gamybos fabrikas". Kiek toliau minėtas gamybinės paskirties pastatas F. Vaitkaus g.

                                    05 31



                                    Vaizdas atgal .



                                    Nuo P. Motiekaičio g.



                                    Nuo Pročiūnų g.



                                    Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.10, 14:38.

                                    Comment


                                      #98
                                      Atnaujinimas iš pastato F.Vaitkaus g. 5 statybų, vaizdas keičiasi gana sparčiai.





                                      Iš šios pusės vaizdą šiek tiek užstoja medžiai.....



                                      Čia jau geriau.....





                                      Comment


                                        #99
                                        "Gamybinės paskirties pastato" statybos F.Vaitkaus g. 5

                                        Beveik baigtas pastato fasadas.



                                        Jau vyksta aplinkos tvarkymo darbai, darbininkai krapštėsi prie apšvietimo stulpų.





                                        Comment


                                          Ir gana nemaža naujiena: prasidėjo antrojo pramonės parko plėtros etapo darbai. Pramoninio parko infrastruktūros plėtros tema diskutuoti galima šioje temoje: [ŠIA] Pročiūnų gatvės rekonstrukcija

                                          Vaizdas link oro uosto (žinoma ne pagrindinis kelias...... )



                                          Terminai meluoja. Kaip ir dviračių tako statybos atveju.

                                          Paskutinis taisė Xedos; 2015.02.15, 23:38.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X