Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių LEZ / pramoninis parkas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Šiauliuose – nauja gamykla pagal skandinavišką pavyzdį

    Penktadienį Šiaulių industriniame parke atidaryta nauja „ROL Group“ gamykla. Įmonės pastatas ir gamybinės patalpos įrengtos pagal skandinavišką pavyzdį.

    Naujas pastatas leido sukurti geresnes darbo sąlygas 320 administracijos ir gamybos padalinių žmonėms. Skaičiuojama, kad 12 400 kv. metrų gamykloje sukurtos 89 naujos darbo vietos ir įrengtos automatizuotos gamybos linijos.

    Pasak „ROL/Statga“ vadovo Ryčio Dijoko, priežastis statyti naują gamyklą buvo paprasta: kai įmonės patalpos buvo suskaidytos į kelis pastatus, darbuotojams buvo sudėtinga bendrauti ir darbas buvo mažiau efektyvus. Suskaičiuota, kad produktyvumas siekė vos 50 proc.

    Po pertvarkos, efektyvumas padidėjo ir 4 darbuotojus pakeitė 2, o produktyvumas pasiekė 105 proc. Kartu įmonė plėtėsi. Gamykla rinkai siūlo konstrukcijas išmaniesiems reguliuojamo aukščio stalams, stelažus, kabyklas, kitą įrangą drabužių, maisto prekybininkams ar vaistinėms.

    „Išnaudodami patogią šalies geografinę padėtį, ateityje planuojame išplėsti sandėliavimo patalpas ir plėtoti logistikos paslaugų padalinį, kuris koordinuotų produkcijos tiekimą „ROL Group“ klientams į užsienį“, - kalbėjo įmonės vadovas.

    Šiaulių pramonės parke „ROL Group“ į metalinių baldų dalių ir prekybos įrangos komponentų gamybos fabriką investuota beveik 7,3 mln. eurų (25 mln. litų). Gamyklos statyba buvo finansuojama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų: skirta beveik 1,5 mln. eurų parama.
    http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=67488940

    Comment


      Po pertvarkos, efektyvumas padidėjo ir 4 darbuotojus pakeitė 2
      Tai.. atleido pusę?

      Comment


        Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
        Tai.. atleido pusę?
        ROL/Statga Šiauliuose turi ir dar vieną gamyklą esančią buvusio Elnio teritorijoje. Darau prielaidą, kad tokiam pačiam darbui atlikti Elnio teritorijoje esančioje gamykloje reikia 4 darbuotojų, o naujoje užtenka 2. Spėju .

        Comment


          Parašė Xedos Rodyti pranešimą
          ROL/Statga Šiauliuose turi ir dar vieną gamyklą esančią buvusio Elnio teritorijoje. Darau prielaidą, kad tokiam pačiam darbui atlikti Elnio teritorijoje esančioje gamykloje reikia 4 darbuotojų, o naujoje užtenka 2. Spėju .
          Pagal nepatvirtintą informaciją ROL/Statga visgi išsikels iš "senosios" gamyklos esančios Elnio teritorijoje. ROL/Statga persikels į naująją gamyklą pramoniniame parke. Senajame pastate galimai liks tik administracija.

          Informacija nėra patvirtinta, taigi negarantuoju dėl visiško jos patikimumo .

          Comment


            Vėluoja ir šis projektas. Atrodo, kad Šiauliuose neįmanoma tikėtis, kad kas nors būtų padaryta laiku .

            Prabilta apie didžiules grėsmes prarasti Industrinio parko projektą

            Didžiausius Šiaulių miesto savivaldybės investicinius projektus ir toliau persekioja nesėkmės. Vis dar nežinioje skandalingojo Menų inkubatoriaus likimas, o dabar prabilta apie didžiules grėsmes prarasti Industrinio parko projektą.

            „Kiekvieną savaitę susitinka dalininkai. Objektas labai svarbus miestui. Tai didžiulė teritorija, kurią reikia aprūpinti infrastruktūra – inžineriniai tinklai tiesiami ir kelias bus nutiestas. Kad pritrauktų verslus į miestą, besikuriantiems sąlygas sudaryti. Jau įvyko laisvosios ekonominės zonos operatoriaus parinkimo konkursas. Dar nepaskalbtas nugalėtojas, bet eilė sustatyta, jie ruošiasi ateiti, tai ir jiems reikia sąlygų“, – sako Šiaulių miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Romanas Kančauskas.
            http://etaplius.lt/prabilta-apie-did...parko-projekta
            Paskutinis taisė Xedos; 2015.03.24, 17:24. Priežastis: Kopija iš "Pročiūnų gatvės rekonstrukcija" temos

            Comment


              Statybos Girtekos/Krovlitos sklype.



              Tolumoje matyti išlygintas plotas, galbūt tai būsimos aikštelės vieta.







              Tarpe tarp statybininkų įrangos ir žemės kalnelio taip pat matyti tai kas panašu į būsimą aikštelę.

              Comment




                Kairiau nuo pastato išrausta didelė teritorija





                Iš šono.

                Comment


                  Miesto įmonės investuoja Šiaulių pramoniniame parke

                  Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Beinoravičius pasirašė investicijų sutartis su dviem bendrovėmis – „Bodesa“ ir „Lietmeta“. Abi Šiaulių įmonės plės savo veiklą miesto pramoniniame parke.

                  „Lietmeta“ Šiaulių pramoniniame parke nuo 2009 m. vykdo gamybinę veiklą. Įmonės pagrindinė veiklos kryptis kartoninių dėžių ir kitokių pakuočių gamyba. Įmonė turi gamybines patalpas pramoniniame parke, tačiau tolimesnei plėtrai reikalinga dalis greta esančio žemės sklypo. Investuotojas planuoja statyti naujas apie 3700 kv.m gamybines patalpas, bei įsigyti gorfro kartono gamybos liniją. Kaip informavo įmonės vadovas Tomas Barauskas, planuojama investuoti apie 600 tūkst. Eur. ir sukurti ne mažiau kaip 5 naujas darbo vietas.

                  UAB „Bodesa“ ketina išsinuomoti apie 1 ha valstybinės žemės sklypą naujų gamybinių ar komercinių patalpų statybai. Planuojamos investicijos apie 5 mln. Eur. Būtų steigiama apie 10 naujų darbo vietų aukštesnės kompetencijos darbuotojams (specialistams).

                  Abi įmonės savo investicinius projektus įgyvendinti planuoja per trejus metus.
                  http://edem.siauliai.lt/lit/Miesto-i...ame-parke/3048
                  Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.02, 15:58.

                  Comment


                    Pagaliau patvirtintas pakoreguotas industrinio parko planas

                    Šiaulių miesto taryba pagaliau patvirtino pakoreguotą industrinio parko planą. Verslininkai tokio valdžios palaiminimo laukė dar praėjusiais metais, tačiau sprendimas priimtas tik į antrąjį neeilinį posėdį susirinkusiems naujosios miesto tarybos nariams.

                    Prieš dešimt metų priimto industrinio parko plano rodikliai buvo per maži, kad verslininkai galėtų tinkamai planuoti savo veiklas ir dar sparčiau investuoti.

                    Šiaulių miesto savivaldybės administracijos architektai naująjį planą derino su Krašto apsaugos ministerija ir civilinės aviacijos administracija, mat tam tikri plano rodikliai, pavyzdžiui pastatų aukščiai, itin aktualūs šalia pramoninio parko įsikūrusiems Šiaulių oro uostui ir Lietuvos karinio oro pajėgų aviacijos bazei. Praėjusią savaitę teigiama išvada gauta ir iš Statybų inspekcijos, todėl pakoreguotas planas teiktas tarybai.

                    Neeiliniame tarybos posėdyje balsavę nariai užtikrino geresnes sąlygas verslo plėtrai. Naujai pateiktą pramoninio parko koregavimo planą palaikė 21 politikas iš 29 dalyvavusių posėdyje. Septyni tarybos nariai nebalsavo.

                    Dabar industriniame parke bus naujai formuojami žemės sklypai ir nustatomi žemės sklypų tvarkymo bei naudojimo režimai. Bus kuriami 33 žemės sklypai, iš kurių 22 – iems nustatoma pagrindinė naudojimo paskirtis – pramonės ir sandėliavimo objektų teritorijos ir komercinės paskirties.
                    http://etaplius.lt/pagaliau-patvirti...o-parko-planas

                    Comment


                      Statybos Girtekos sklype





                      Vaizdas už nugaros. Kadangi mano fotoaparato matymo laukas pakankamai mažas pabandžiau padaryti panoramą. Gaila, kad vienoje vietoje ji "lūžo" . Kairėje "Vonin Lithuania", dešinėje ROL/Statga.



                      Grįžtame prie Girtekos/Krovlitos. Čia turbūt atsiras dar vienas įvažiavimas į sklypą



                      Vaizdas dešiniau.

                      Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.25, 15:46.

                      Comment


                        Matosi, kad tolumoje taip pat vyksta darbai. Nemaža statybų aikštelė.





                        Pritraukus



                        Iš toliau

                        Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.25, 15:46.

                        Comment


                          Statybos Girtekos/Krovlitos sklype.

                          06 21







                          Tolumoje matosi įrenginėjama aikštelė.

                          Comment


                            Nauja statybų aikštelė, esanti, atrodo, dar pramoninio parko teritorijoje. Bet galiu ir klysti. Tiesą sakant neaišku kas čia vyksta....



                            Privažiavimas nuo rekonstruojamos Pročiūnų g,



                            Matosi ir nuo A9 jungiamojo kelio, netoli Bertužių sankryžos.

                            Comment


                              Statybos Girtekos/Krovlitos sklype.











                              Comment


                                Pasirašyta investicijų sutartis dėl sklypo nuomos pramoniniame parke su UAB „ATC Baltic“

                                2015 m. liepos 20 d. buvo pasirašyta investicijų sutartis su UAB „ATC Baltic“ dėl 0,9 ha ploto sklypo nuomos Šiaulių miesto pramoniniame parke. Sutarties pasirašymui 2015 m. birželio 25 d. pritarė Šiaulių miesto savivaldybės taryba sprendimu Nr. T-161.

                                Investuotojas įsipareigojo investuoti ne mažiau kaip 579 240 Eur į vieną išnuomoto sklypo hektarą ir sukurti ne mažiau kaip 5 naujas darbo vietas per 30 mėnesių nuo statybos užbaigimo žemės sklype dienos.
                                http://edem.siauliai.lt/lit/Pasirasy...TC-Baltic/3656

                                Comment


                                  Nemaniau, kad Girtekos/Krovlitos sklypas toks didelis. Kadras iš Google Earth, birželio 7 d.

                                  Comment


                                    Kažkas rausiama šalia Radviliškio ir Dubijos g. sankryžos. Gal tai susiję ir su pramoniniu parku, bet spėju, kad, greičiausiai, vyksta kokių nors inžinerinių tinklų keitimas, remontas.

                                    Comment


                                      Griovys šalia Dubijos/Radviliškio g. sankryžos jau užpiltas.



                                      Tuo tarpu 50 m. į šoną, šalia Zoknių žiedo/Radviliškio g. prasidėjo dideli ardymo darbai. Bet neturiu informacijos apie tai kas čia bus daroma. Gal vėliau prasidės dar vieno objekto statybos.











                                      Comment


                                        Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                                        Griovys šalia Dubijos/Radviliškio g. sankryžos jau užpiltas.

                                        Atvaizdas


                                        Tuo tarpu 50 m. į šoną, šalia Zoknių žiedo/Radviliškio g. prasidėjo dideli ardymo darbai. Bet neturiu informacijos apie tai kas čia bus daroma. Gal vėliau prasidės dar vieno objekto statybos.

                                        Atvaizdas


                                        Atvaizdas


                                        Atvaizdas


                                        Atvaizdas


                                        Atvaizdas


                                        Atvaizdas
                                        Pasirodo štai kas ten vyksta:
                                        Sunkiasvorių automobilių aptarnavimo centro su administracinėmis patalpomis Aerouosto g. 2, Šiauliuose statyba ir eksploatavimas.
                                        http://www.sweco.lt/lt/Lithuania/New...VSV-ataskait5/

                                        Comment


                                          Šalia Radviliškio g. ir Zoknių žiedo turbūt tikrai prasidės statybos, jau atsirado ir statybininkų vagonėliai.







                                          Comment

                                          Working...
                                          X