Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių LEZ / pramoninis parkas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė balietis Rodyti pranešimą
    Pradėkim nuo to, kad ne valstybėj, bet savivaldoj. Tik vat žemė valstybinė ir jos taip paprastai skirti negali. Bus juoko, kai Nacionalinė žemės tarnyba sklypo neduos, o tada paaiškės, kad investicinėje sutartyje numatyta bauda už įsipareigojimų nevykdymą.
    geriau pradėkime nuo to, jog būtų neblogai išsiaiškinti, kuris iš Jūsų nurodytų dviejų scenarijų "juokingesnis": ar 1-as, kada Nacionalinė žemės tarnyba visgi suteikia žeme, ir tada Bonjour l'affairisme NATO bazės pašonėj, arba 2-as variantas - žemė nesuteikiama (kas žinoma, labai juokinga), bet ar ne mūsų saskaita bus apmokamas tas juokas ?
    blaivumas išlaisvina

    Comment


      Kada nors gal bus kitaip, bet Lietuvoje viešasis sektorius veikia blogiau nei V. Europoje, bet geriau nei Rusijoje ar Afganistane. Šita istorija niekuo neišskirtinė. Na gal tik savo juokingu akivaizdumu. Prieš 10 metų apie tai tiesiog niekas nebūtų parašęs, o va dabar spauda triukšmauja. Tai gal visgi judam į priekį.

      Parašė Zosys Rodyti pranešimą
      geriau pradėkime nuo to, jog būtų neblogai išsiaiškinti, kuris iš Jūsų nurodytų dviejų scenarijų "juokingesnis": ar 1-as, kada Nacionalinė žemės tarnyba visgi suteikia žeme, ir tada Bonjour l'affairisme NATO bazės pašonėj, arba 2-as variantas - žemė nesuteikiama (kas žinoma, labai juokinga), bet ar ne mūsų saskaita bus apmokamas tas juokas ?
      Pirmu atveju tai daug daugiau šansų, kad tą žemę paprasčiausiai pernuomos, pakeis paskirtį ir kažką pastatys ar dar kaip nors kitaip greituoju būdu pralobs. Nei čia pirmas kartas, nei paskutinis. Savivalda Lietuvoje yra vis dar labai korumpuota. Pavyzdžiui Vilniaus miesto taryba leido Vilniaus "Žalgirio" klubo gelbėtojui atimti iš to gelbėjamojo klubo treniruočių bazę ir ten pristatyti gyvenamųjų namų. Paaiškinimas buvo trumpas - taip nubalsavo taryba. Arba Šiauliuose visiems tinka, kad pastatė pusiau veikiančią atliekų deginimo katilinę, kai po 10-20 metų reikšmingai išaugs vėžinių susirgimų, atsakingų ieškoti jau bus per vėlu, bet miesto tarybai viskas tinka.
      Antru atveju gal net ir nieko išvis nebus, nes nuo balsavimo iki sutarties pasirašymo dar kažkiek laiko gal turi praeiti, visokie savivaldybės teisininkai ir t.t.

      Comment



        geriau būti optimistu, negu pesimistu; žinoma, jeigu tik kam išeina

        baisu ne tai, kad "rajoninė valdžia" eilinį sykį ištaškys pinigus (pats šią vasarą keliavau po "paksistu" valdomus provincijos rajonus ir prisižiūrėjau tiek, kad ..... ). Esmė tame, jog šita "nekalta" avantiūra turi labai nemalonu braižą - kaip taisyklė kvazi-moksliniai bizniai Ex-USSR šefuojami FSB; šita istorija (ypac veikimo metodai, aiškiai "patepta" spauda, sukurptas informacinis fonas, pigus sensacizmas ir t.t.) per daug panašūs į kitus, l. pavojingus precedentus kitose vietose. Nejaugi mus provincialams nedaeina, kad dabar ne tas laikas ir tikrai jau ne ta vieta politiniam PR'ui ir partiniam fanfaronizmui?
        blaivumas išlaisvina

        Comment


          Yra ir gerų naujienų:



          Šiaulių pramonės parke atidaryta nauja gamykla

          Nuo rugsėjo 8 dienos Šiaulių pramonės parke veiklą pradėjo žvejybos įrangos gamintoja UAB „Vonin Lithuania“. Šiaulių savivaldybės išnuomotame sklype nauja gamykla pastatyta vos per keletą mėnesių. Gamyklos atidaryme dalyvavęs Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas pasidžiaugė, kad tai pirmoji tiesioginė užsienio investicija.

          Farerų salų investuotojai Šiaulių pramonės parke įsikūrė per itin trumpą laiką. Pirmasis investuotojų vizitas Šiauliuose buvo 2013 metų ankstyvą pavasarį. Apsisprendus investuoti, buvo įkurta UAB „Laurus Laborus“ (dabartinė „Vonin Lithuania“), kuri 2013 m. rugsėjo 23 d. kreipėsi į Šiaulių miesto savivaldybę su prašymu išnuomoti žemės sklypą Šiaulių pramonės parke. 2013 metų spalio mėnesį Savivaldybės taryba pritarė sprendimui pasirašyti investicijų ir žemės nuomos sutartis su šia įmone. Investicijų sutartis buvo pasirašyta jau kitą dieną – spalio 11-ąją.

          Įmonė 2014 metų vasarį jau turėjo techninį projektą. Gamyklos statybos buvo pradėtos 2014 metų kovą ir baigtos 2014 metų rugsėjį. Investuota apie 10 mln. Lt.

          Įmonėje sukurta apie 50 naujų darbo vietų. Investuotojai šalia naujojo statinio planuoja dar vieno gamybinio korpuso statybą.
          http://edem.siauliai.lt/lit/Siauliu-...a-gamykla/1871

          Comment


            Dvi naujienos, viena gera, kita nelabai . Pirmiausia gera:

            Užsienio investuotojai renkasi Šiaulių pramoninį parką

            Šiaulių pramoniniame parke viena po kitos kuriasi bendrovės. 50 ha teritorijoje visi žemės sklypai užimti. Per artimiausius dvejus – trejus metus turėtų būti investuoti apie 106 mln. litų, sukurta per 1 300 naujų darbo vietų.

            Laisvų sklypų nebėra

            Pasak M. Šiurkaus, šiuo metu Pramonės parke veikia trys įmonės. „Girtekos“ įmonių grupė – vienas didžiausių investuotojų. „Scania Lietuva“ – jau parengė techninį projektą, pavasarį buvo sutvarkytas sklypas, pradėtos statybos.

            Plyno lauko teritorijos sutvarkymas kainavo daugiau nei 47 milijonus litų (47,66 Lt). Pinigus skyrė Šiaulių miesto savivaldybė ir Europos sąjungos fondai. Investicija didelė, tačiau šiandien Šiaulių pramoniniame parke nebėra laisvų sklypų.
            http://etaplius.lt/uzsienio-investuo...ramonini-parka

            Ir antra naujiena....

            Pasirašyta investicijų sutartis

            Šiaulių miesto savivaldybė pasirašė investicijų sutartį su bendrove „Rail Skyway Systems Ltd“. Savivaldybei atstovavo laikinai Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einantis Algimantas Beinoravičius, investuotojams – bendrovės generalinis direktorius Anatoly Yunitskiy.

            Po iškilmingo pasirašymo A. Beinoravičius išreiškė viltį, kad sutartis atneš naudą Šiauliams ir miestiečiams – bus sukurtos naujos darbo vietos, diegiamos ir bandomos naujos technologijos.

            Šiaulių meras Justinas Sartaukas priminė, kad, siekiant užtikrinti investuotojų ketinimų rimtumą, bendrovės paprašyta pateikti finansinį sutarties įvykdymo užtikrinimą. Užtikrinimo suma – 1 000 000 Lt.

            Pagal sutartį investuotojas įsipareigojo iki 2016 metų pabaigos žemės sklypuose sukurti ne mažiau kaip 50 naujų darbo vietų ir investuoti ne mažiau kaip 20 mln. Lt.
            http://edem.siauliai.lt/lit/Pasirasy...-sutartis/1882

            Comment


              http://www.delfi.lt/verslas/transpor....d?id=65806180

              Panašu, kad šiaip lengvų pinigų ieškotojas. Bet įžūlus ir su užmoju. Ypač patiko, kad darbo vietų skaičius yra funkcija nuo sklypo ploto.

              Comment


                Parašė balietis Rodyti pranešimą
                http://www.delfi.lt/verslas/transpor....d?id=65806180

                Panašu, kad šiaip lengvų pinigų ieškotojas. Bet įžūlus ir su užmoju. Ypač patiko, kad darbo vietų skaičius yra funkcija nuo sklypo ploto.
                Ir greičiausiai žemė bus kam nors pernuomota ne už dyką, o ponas "išradėjas" tiesiog prapuls. Ir bus saivivaldybės už dyką duota žemė naudojama ne ten kur reikia ir vietinis asmuo legaliai išsinuomavęs žemę iš to, kas jos pernuomoti negalėjo.
                Post in English - fight censorship!

                Comment


                  Įtartinas investuotojas Šiauliuose miestui jau pervedė milijoną

                  Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pateikė įstatymų pataisas, kad investicijos į strateginius ūkio sektorius ir greta strateginių objektų esančią teritoriją būtų leidžiamos tik įvertinus, ar potencialaus investuotojo veikla nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui.

                  Pagal prezidentės siūlomas pataisas, siūloma į strateginių nacionaliniam saugumui įmonių sąrašą įtraukti šiuo metu karinio aerodromo teritorijoje veikiantį Šiaulių oro uostą bei suteikti strateginės reikšmės objekto statusą visiems Lietuvos teritorijoje esantiems aerodromams.

                  Teikiamuose įstatymų projektuose nacionalinio saugumo užtikrinimui strateginiais ūkio sektoriais įvardinami energetika, transportas, komunikacijos, informacinės ir aukštosios technologijos, finansai.

                  Pataisos pateiktos po to, kai opozicijoje esantys konservatoriai perspėjo dėl Šiauliuose parengto investicinio projekto, kuriuo remiantis, pasak jų, prie Zoknių karinių oro pajėgų NATO bazės neaiškaus, spėjama, rusiško kapitalo įmonė ketina statyti „styginiais bėgiais“ riedančių traukinių laboratoriją.

                  D.Grybauskaitės patarėja ekonomikai Giedrė Kaminskaitė-Salters trečiadienį sakė, kad pataisų pateikimą paskatino situacija Šiauliuose, tačiau jomis siekiama plačiau atsižvelgti į sudėtingą geopolitinę situaciją.

                  „Esame sunkioje geopolitinėje padėtyje ir buvo nuspręsta, kad reikia saugumą garantuoti plačiau, negu dabar nustatyta įstatymuose. Be abejo, kad pagrindas yra situacija Šiauliuose“, - sakė G.Kaminskaitė-Salters.
                  Turbūt nėra tikinčių, kad rusai realiai pradės vystyti styginių bėgių transportą Šiauliuose, tačiau nesitikėjau, kad jie perves milijoną ir kas šita istorija gali baigtis kiek kitaip.

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    Įtartinas investuotojas Šiauliuose miestui jau pervedė milijoną

                    Turbūt nėra tikinčių, kad rusai realiai pradės vystyti styginių bėgių transportą Šiauliuose, tačiau nesitikėjau, kad jie perves milijoną ir kad šita istorija gali baigtis kiek kitaip.
                    Aš taip pat nesitikėjau, kad jie perves šią sumą. Ir labai gaila, kad tie "investuotojai" tą padarė. Dar turėjau vilties, kad viskas tuo ir baigsis.....

                    Comment


                      Dar truputis analizės apie šitą "investuotoją".

                      http://www.delfi.lt/verslas/transpor....d?id=65869242
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        Sveikas protas nugalėjo.

                        Styginio transporto projektas sustojo net nepajudėjęs

                        Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, remdamasis teisėsaugos institucijų ataskaitomis, pranešė, kad „Rail Skyway Systems Ltd.“ styginių traukinių testavimo laboratorijos netoli Zoknių karinės aviacijos bazės nebus leista statyti.

                        Su šia, galimai rusiško kapitalo bendrove, Šiaulių miesto savivaldybė pasirašė investavimo sutartį, pagal kurią Šiauliuose būtų sukurta styginiais bėgiais lekiančių traukinių laboratorija.

                        Rugsėjo 11 d. Šiaulių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyriaus taryba kreipėsi į Šiaulių merą Justiną Sartauską bei administracijos direktorių Algimantą Beinoravičių, reikalaudama pateikti miesto Tarybai ir visuomenei Valstybės saugumo departamento ir atitinkamos Krašto apsaugos tarnybos išvadas apie bendrovę „Rail Skyway Systems Ltd“, ar ji nekelia pavojaus mūsų valstybės ir NATO saugumui.

                        „Aš su ponu J. Sartausku esu kalbėjęs ir prašiau nepriimti jokių tolesnių sprendimų. Šiandien gavau pažymą iš teisėsaugos institucijų, kuria vadovaujantis bus nutraukta sutartis su šita bendrove“, – po Vyriausybės posėdžio sakė Premjeras.

                        Premjeras nekomentavo gautų pažymų turinio, taip pat atsisakė įvardyti, ar „Rail Skyway Systems Ltd.“ gali kelti grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.
                        .http://etaplius.lt/styginis-transpor...et-nepajudejes

                        Comment


                          Pirmas paukstis LEZ'e kiek pamenu buvo Lietmetos kartono pakuociu gamyklele... LEZ'e pavasari ruosia Scania lygtais kazkokias investicijas. Girteka savo baze zada perkelti ten...

                          Comment


                            Parašė Irmantukas Rodyti pranešimą
                            LEZ'e pavasari ruosia Scania lygtais kazkokias investicijas. Girteka savo baze zada perkelti ten...
                            Tai daug kas žada. Atrodo, kad investicijų sutartys yra pasirašytos su 12 ar 13 įmonių, teigiama, kad pramonės parke nebėra tuščių sklypų. Bet tuom patikėsiu tik tada, kada pamatysiu prasidėjusias statybas .

                            Parašė Irmantukas Rodyti pranešimą
                            ]Pirmas paukstis LEZ'e kiek pamenu buvo Lietmetos kartono pakuociu gamyklele...
                            Gal žinote kada ji pradėjo veikti ?

                            Peržvelgus Google Earth nuotraukas pramonės parke matyti tik vienas naujas pastatas, pastatytas apie 2011 (2012 m. jau tikrai veikė) metus. Tokiu atveju nuo parko įkūrimo pradžios jame buvo įsteigtos tik trys įmonės, o dvi iš jų šiais metais. Kol kas situacija nedžiugina . Reikia tikėtis, kad savivaldybės teiginiai apie tai, kad pramonės parke nebėra laisvų sklypų neprasilenkia su realybe.
                            Paskutinis taisė Xedos; 2014.10.21, 15:53.

                            Comment


                              Pramoniniame parke prasidėjo naujo objekto statybos. Manau, kad statybos vyksta Krovlitos/Girtekos sklype, nes atitinka adresas - Pročiūnų g. 16.

                              Pasirašyta sutartis dėl 15 mln. litų investicijų Šiauliuose

                              Penktadienį Šiaulių miesto savivaldybėje pasirašyta sutartis su bendrove „Krovlita“ dėl 15 mln. litų investicijų Šiaulių pramonės parke.

                              Įmonė išsinuomos valstybinės žemės sklypą, esanti adresu Pročiūnų g. 16, naujiems pastatams ir vilkikų stovėjimo aikštelei statyti. Skaičiuojama, kad Šiaulių pramonės parke bus įsteigtos 1 300 naujų darbo vietų.

                              Bendrovei „Krovlita“ pradėjus savo veiklą Šiaulių pramonės parke, „Girteka logistic“ planuoja ilgalaikę plėtrą - iki 2016 metų pabaigos padidinti Šiauliuose esantį vilkikų skaičių, tokių būdu sukuriant iki 1000 naujų darbo vietų vilkikų vairuotojams. Taip pat žadama sukurti iki 150 naujų darbo vietų transporto vadybininkams ir iki 100 naujų darbo vietų mechanikams.

                              Atsižvelgiant į tai, kad planuojamų sukurti naujų darbo vietų skaičius yra keliasdešimt kartų didesnis nei keliami minimalūs reikalavimai investuotojams, Šiaulių miesto Taryba pritarė bendrovę „Krovlita“ 10 metų atleisti nuo žemės nuomos ir nekilnojamo turto mokesčių.

                              Teigiama, kad vienos iš didžiausių transporto ir logistikos įmonių įsikūrimas Šiaulių pramonės parke padidintų parko, LEZ ir Šiaulių oro uosto patrauklumą potencialiems investuotojams.
                              http://etaplius.lt/pasirasyta-sutart...ju-siauliuose/

                              Dabartinis vaizdas :http://goo.gl/maps/mkx7w

                              Comment


                                Keletas nuotraukų. Apniukęs gruodžio dangus tikrai nepadėjo padaryti geresnių nuotraukų.

                                Vaizdas nuo Pročiūnų gatvės.









                                Paskutinis taisė Xedos; 2014.12.08, 18:05.

                                Comment


                                  Statybos vyksta tikrai nemažame plote.



                                  Paskutinis taisė Xedos; 2014.12.08, 18:07.

                                  Comment


                                    Gal kas turite ,,sąrašiuką'' kokios įmonės jau įsikūrė pramonės parke ir kokios tik planuoja.

                                    Comment


                                      Parašė Siauliai Rodyti pranešimą
                                      Gal kas turite ,,sąrašiuką'' kokios įmonės jau įsikūrė pramonės parke ir kokios tik planuoja.
                                      Įsikūrė Lietmeta, Vonin Lithuania ir ROL. Neseniai prasidėjo statybos dar viename sklype, Pročiūnų g. 16. Manau, kad ten turėtų įsikurti Krovlita/Girteka, nes buvo planuota, kad būtent ten ir įsikurs ši (ios) įmonės.

                                      O dėl planuojančių įsikurti. Siūlau perversti praėjusius temos puslapius ir pasižiūrėti ankstesnius pranešimus, numestuose straipsniuose paminėtos įmonės, kurios planuoja kurtis pramonės parke, neverta kartotis.

                                      Ir apie pačių įmonių kūrimasi reikėtų kalbėti atsargiai. Teigiama, kad pramonės parke nebėra laisvų vietų, bet jos neskuba jame kurtis.

                                      Comment


                                        Absurdiška situacija. Elektros energijos trūkumas gali sustabdyti pramonės parko plėtra....

                                        Planus pritraukti investicijų gali sujaukti nepakankamas elektros tiekimas

                                        Dar iki metų pabaigos laisvosios ekonominės zonos operatorių paskelbti ketinanti miesto savivaldybė susidūrė su rimta problema. Būsimiesiems investuotojams, kaip ir industriniame parke bei šalia Šiaulių oro uosto veiklą planuojantiems ar jau vykdantiems verslininkams būtina užtikrinti elektros energijos tiekimą, tačiau jau dabar aišku, kad šiuo metu veikianti transformatorinė neturi pakankamai galios, kad prie jos galėtų prisijungti nauji vartotojai, reikia mažiausiai 20-ies megavatų, tad būtina modernizacija. Šiaulių miesto meras mėgina įtikinti tris ministerijas – energetikos, ūkio ir finansų – kad elektros energijos rezervinės galios užtikrinimas – valstybės, o ne savivaldybės užduotis. Pirmieji bandymai buvo nesėkmingi – visos trys ministerijos atsakė, neva joms nepriklauso spręsti tokias problemas. Ir tik po kreipimosi į Ministrą Pirmininką, sukviestas tarpžinybinis pasitarimas.

                                        20-ies megavatų transformatorinės modernizacijai reikėtų 6 milijonų litų. Pasak miesto mero, vienas iš variantų – kad 100 % į būsimą elektros pardavimų plėtrą investuotų bendrovė „LESTO“. Standartinė formulė: kai 40 % procentų išlaidų dengia prijungiantysis vartotojas, o LESTO – likusius 60%. Tačiau rizikuoti nesiryžtanti bendrovė miestui siūlo dar vieną variantą, kuris savivaldybei visiškai neįkandamas, mat, preliminariai, kainuotų apie 2,5 milijono litų.

                                        Mero įsitikinimu, tokios bendrovės LESTO abejonės ir baimės, kad investavus didelę sumą nebus pakankamai elektros vartotojų, žvelgiant į praktiką, nepagrįstos. Esą jau dabar visos Industrinio parko žemės išnuomotos. Manoma, kad atsiradus operatoriui, naujais investuotojais pildysis ir laisvoji ekonominė zona, o šie, savo ruožtu, turės ir elektros energijos poreikių.
                                        http://etaplius.lt/planus-pritraukti...ktros-tiekimas

                                        Comment


                                          Šiek tiek informacijos apie tai kas bus vykdoma Krovlitos/Girtekos sklype Pročiūnų g. 16.

                                          Planuojamos ūkinės veiklos pavadinimas: Sunkiasvorių automobilių aptarnavimo centras su administracinėmis patalpomis

                                          Planuojamos ūkinės veiklos aprašymas:

                                          Planuojama atskirose aikštelėse įrengti bendrai apie 247 vietų turinčią sunkvežimių stovėjimo aikštelę, sunkvežimių vairuotojams skirtą apie 125 vietų lengvųjų automobilių aikštelę, administracijos bei servisų darbuotojų lengvųjų automobili aikšteles bendrai turinčias apie 225 vietas ir svečių lengvųjų automobilių stovėjimo aikšteles su 44 stovėjimo vietomis.

                                          Sunkiasvorių automobilių aptarnavimo centro su administracinėmis patalpomis pastato bendras plotas bus apie 8800 m2. Pastatas suskirstytas į dvi pagrindines zonas: administracinių patalpų zoną (2100 m2) ir pagalbinių/gamybinių, sandėliavimo patalpų zoną, dvi plovyklos – viso apie 6700 m2.
                                          http://gamta.lt/files/Scan10004.PDF

                                          Comment

                                          Working...
                                          X