Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių LEZ / pramoninis parkas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Industrijos parke Šiaulių odininkams vieta garantuota

    Vieni pirmųjų, kurie garantuotai įsikurs naujajame Industrijos parke, - bus Šiaulių odininkai, dabar vykdantys gamybą miesto centre. Miesto ūkio ir plėtros komitetas pritarė, kad bendrovė „TDL oda" be konkurso gautų sklypą pramoninėje zonoje.

    Buvusio „Elnio" fabriko teritorijoje veikianti bendrovė „TDL oda" norėtų iškelti gamybą į Industrinį parką šalia tokią pat veiklą vykdančios įmonės „Odos gaminiai ir ko". Tokią odininkų iniciatyvą palaiko Miesto ūkio ir plėtros komitetas, pritaręs, kad „TDL oda" bendrovė po atitinkamo tarybos sprendimo be konkurso, o tik derybų būdu, galėtų sklypą ką tik atidarytame Industrijos parke.

    Odininkų išsikraustymas iš centro naudingas būtų ne tik aplinkiniams gyventojams, bet ir visam miestui, nes Talkšos ežero prieigos ruošiamos poilsiui ir turizmui.

    Dėl šių priežasčių „TDL Odos" bendrovei nereikėtų dalyvauti investuotojų konkurse. Po miesto tarybos sprendimo derybų būdu jai būtų skirtas vienas hektaras šalia panašią veiklą vykdančios bendrovės „Odos gaminiai ir ko". Abi bendrovės turi sumanymą kartu kreiptis į struktūrinius fondus ir statyti bendrus naujus nuotėkų valymo įrenginius, kad gamybos proceso nemalonus kvapas būtų minimalus. Turėdama sklypą „TDL oda" galėtų prašyti finansinės paramos gamybos perkėlimui.
    .
    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.10, 19:31.

    Comment


      #42
      Matyt kazkas is miesto valdininku turi odos gamyklos akcijas...

      Comment


        #43
        Atidarytas Šiaulių Industrinis parkas

        Zokniuose vakar atkelti simboliniai vartai į Šiaulių industrinį parką. Laukiama verslo įmonių, kurios pirmiausia investuotų į 53 hektarų plotą. Laukiama investicija į kiekvieną hektarą — 4 milijonai litų plius ne mažiau 5 darbo vietų ne vėliau kaip per trejus metus.

        Į Industrinio parko atidarymą rinkosi Šiaulių miesto ir apskrities vadovai, Savivaldybės darbuotojai, parko rangovai ir keletas verslininkų. Ministrui pirmininkui iškilmėse atstovavo jo patarėjas Vytautas Juškus, ūkio ministras atsiuntė ministerijos sekretorių Arūną Keraminą.

        Atidaryme dalyvavęs Šiaulių pramoninkų asociacijos viceprezidentas Arūnas Rupšys sakė, kad Šiauliams tokios ekonominės zonos reikėjo jau seniai ir parko atidarymas — įvykis verslui. A. Rupšys tikisi, kad čia kursis lietuviai verslininkai: „Šiandien pakankamai geros sąlygos kurtis, gerai būtų, kad įsisavintume visą pramoninę zoną.“

        Industrinio parko pirmame etape yra 21 sklypas. Netrukus bus skelbiamas investuotojų atrankos konkursas į 12 sklypų. Iš jų visiškai paruošti 9, laukiama kol dar kelis sklypus Vyriausybė perduos Šiaulių miesto savivaldybės nuosavybėn. Didžioji dalis sklypų laisvi, be pastatų, 4— 5 sklypuose yra likę mūrinių pastatų griuvėsių. Mažiausias sklypas — pusės hektaro, didžiausias — 7 hektarų ploto.

        Industrinį parką įrenginėjo UAB „Šiaulių dujotekio statyba“ kartu su partneriais, su kuriais yra sudariusi jungtinės veiklos sutartį: UAB “Šiaulių kelias“, UAB “Žemda“, UAB “Šiaulių ryšių objektų statyba“.

        53 hektarų teritorijoje įrengti keliai, nutiesti paviršinių ir buitinių nuotekų bei vandentiekio inžineriniai tinklai, apšvietimas, ryšių kanalizacija.

        Projektą remia valstybė ir iš dalies finansuoja Europos Sąjunga. Šiaulių industrinio (pramoninio) parko pirmojo etapo įkūrimo projekto vertė — 40 milijonų litų. 2006 metų spalį šiam projektui skirta 15 milijonų litų Europos Sąjungos parama, o šių metų liepą — dar 3,9 milijonų litų. Šiaulių miesto savivaldybė skyrė 21 milijoną litų.

        Savivaldybė jau planuoja Industrinio parko įkūrimo ir plėtros antrojo etapo projektą, kurio metu bus įsisavinta 165 hektarai teritorijos. Ūkio ministro įsakymu šiam projektui jau skirta 40 milijonų litų parama.

        „Pirmiausiai reikia “apgyvendinti“ pirmąjį etapą, o antrasis etapas, kurio teritorija sieks geležinkelį ir oro uostą, bus įgyvendintas palaipsniui. Antrasis etapas bus daugiau logistinis“, — sakė Šiaulių meras Genadijus Mikšys.

        skrastas.lt
        Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.10, 19:32.

        Comment


          #44
          dar vienas straipsnis ta tema

          Startas duotas

          Nors prieš kelias dienas, antradienį, iškilmingai atidarytas Šiaulių industrinis parkas ir kitą savaitę bus skelbiamas konkursas investuotojams, tačiau daugiau nei pusė industrinio parko sklypų dar neperduota savivaldybei.

          Industrinis parkas po atidarymo iškilmių jau laukia investuotojų. Šį mėnesį turi būti paskelbtas konkursas čia pageidaujančioms įsikurti įmonėms.

          Industrinis parkas - po 15 metų

          Vos Lietuvai atkurus Nepriklausomybė, pasigirdo planai Zokniuose šalia oro uosto įkurti laisvą ekonominę zoną, vadinamąjį LEZ'ą. Tačiau nuo idėjos iki pramoninio parko įkūrimo praėjo kone penkiolika metų ir kol kas yra baigtas tik pirmasis industrinio parko įkūrimo etapas.

          Miesto valdžia turi didelių užmojų: kai pirmojo etapo zonoje pradės kurtis verslo įmonės, bus pradėtas ir antrasis industrinio parko kūrimo etapas. "Pirmasis etapas yra skirtas pramonei, antrąjį etapą skirsime daugiau logistikai. Juk čia nutiesti keliai, yra puikus susisiekimas su magistraliniu keliu, vedančiu į Panevežį, antrojo etapo zona siekia geležinkelio trasą, čia pat oro uostas. Antrojo etapo zona nuo pirmojo etapo nutolusi vos pusę kilometro," - kalba Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys.

          Miesto vadovas prasitaria, kad antrojo etapo zoną jau apžiūrėjo keli čia galbūt norėsiantys įsikurti investuotojai. Tačiau Genadijus Mikšys nuogąstauja, kad didžiausia problema yra ta, jog Lietuvoje labai ilgai, net metus, užtrunka žemės skyrimo procedūros. Jei šis procesas būtų supaprastintas, miesto vadovas net neabejoja, kad investuotojų atsirastų daugiau.

          Konkursas - kitą savaitę

          Pirmasis industrinio parko etapas jau baigtas, 53 ha plote suformuotas 21 sklypas. Jau kitą savaitę bus skelbiamas konkursas devyniems, investuotojams visiškai paruoštiems sklypams. Pretendentams į kitus dvylika industrinio parko plotus teks dar palaukti, mat dėl užsitęsusių teismų Vyriausybė dar neperdavė šių plotus Šiaulių miesto Savivaldybei. Beveik visi teismai jau baigti Savivaldybės naudai: žemę Zoknių pramoninėje zonoje bandęs susigrąžinti asmuo teismo nelaimėjo, nes žemė jam jau yra grąžintą kitur, o pastatus industrinėje zonoje nugriauti įsigiję ir iki šuik ti nepadarę asmnenys, vis dėlto privalės juos, t. y. griuvėsių krūvas, pašalinti.

          Į pirmąjį industrinio parko etapą investuota 40 milijonų litų, iš kurių 19 milijonų - Europos Sąjungos parama. Šios lėšos panaudotos įrengiant kelius, nutiesiant paviršinių bei buitinių nuotekų ir vandentiekio inžinerinius tinklus, apšvietimą, ryšių kanalizaciją.

          Šiaulių pramonininkų asociacijos viceprezidentas Arūnas Rupšys sako, kad industrinio parko atidarymas krizės metu yra geras, simboliškas ženklas, nauja galimybė plėtoti verslą. Jis tikisi, kad čia įsikurs ne tik Lietuvos, bet ir užsienio įmonės, tačiau neabejoja, kad pirmenybė turėtų būtų teikiama mūsų šalies investuotojams.

          Miesto valdžios atstovai yra numatę, kad investuotojai, įsikursiantys pramoninėje, zonoje bus atrenkami pagal keletą svarbių kriterijų. Ypatingas dėmesys bus skirtas į vieną hektarą investuojamų lėšų dydžiui ir sukurtų darbo vietų skaičiui. Industriniame parke įsikursiančios verslo įmonės privalės investuoti į vieną hektarą ne mažiau kaip 4 milijonus litų, sukurti ne mažiau 5 darbo vietų ir pramoninėje zonoje įsikurs ne vėliau kaip per trejus metus.

          Pirmieji naujakuriai - Šiaulių odininkai

          Miesto ūkio ir plėtros komitetas pritarė, kad buvusio "Elnio" fabriko teritorijoje įsikūrusi bendrovė "TDL oda" būtų iškelta į industrinį parką. Jei Šiaulių miesto taryba taip pat pritars šiam sprendimui, bendrovei nereikės dalyvauti industrinio parko investuotojų konkurse, mat odininkų iškeldinimas iš miesto centro būtų naudingas Šiaulių gyventojams bei miesto aplinkai. Anot Šiaulių miesto Savivaldybės administracijos Investicijų ir plėtros skyriaus vedėjos Aistės Žaliavičienės, būtų protinga iškeldinti taršią pramonės rūšį iš Talkšos ežero zonos, kuri šiuo metu yra ruošiama rekreacijai, turizmui ir poilsiui. Kone šimtametis pastatas, tuomet statytas miesto pakraštyje, neatitinka nūdienos aplinkosaugos reikalavimų.

          Padėkų atidarant Industrinį parkoą sulaukė projektui nusipelnę žmonės. Anot mero Genadijaus Mikšio, jei ne miesto savivaldybės administracijos Investicijų ir plėtros skyriaus vedėjos pavaduotoja Ieva Kaščionytėši pramoninė zona dar vis dar galėjo būti nesutvarkyta.

          "TDL oda" industriniame parke norėtų įsikurti šalia tokią pat veiklą vykdančios bendrovės "Odos gaminiai ir ko". Kai "TDL odai" būtų skirtas sklypas, įmonė galėtų kreiptis finansinės paramos veiklai perkelti. Kad industriniame parke būtų išvengta nuolat prie buvusio "Elnio" fabriko tvyrojusio nemalonaus kvapo, abi odininkų bendrovės plėtoja mintį drauge prašyti finansavimo iš struktūrinių fondų bendriems nuotėkų valymo įrenginiams.

          Nors išplatintame pranešime žadėta, kad į industrinio parko atidarymą atvyks premjeras Gediminas Kirkilas ir ūkio ministras Vytas Navickas, pastarųjų nesulaukta. Jie atsiuntė savo atstovus: premjeras - savo patarėją Vytautą Juškų, ūkio ministras - Ūkio ministerijos sekretorių Arūną Keraminą.
          siauliaiplius.lt
          Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.10, 19:32.

          Comment


            #45
            Klausimas: ar šis parkas ir jo veikla yra paremta LEZ'o ar "free tax" principu? Bent straipsnyje ir reportaže be pasidžiaugimų (kas žinoma yra puiku) - nieko neparašyta.
            Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
            Dordrechtas/Haarlemas
            Nesebaras/Plovdivas
            Kiolnas

            Comment


              #46
              Šiauliai plius rašo:
              Verslininkai kviečiami įsikurti Zokniuose
              Praėjus savaitei po iškilmingo Šiaulių pramoninio parko atidarymo paskelbtas konkursas dėl verslo įmonių įsikūrimo. Šiaulių miesto savivaldybė verslininkams siūlo aštuonis sklypus su komunikacijomis, kurių plotas nuo pusės hektaro iki daugiau kaip šešių hektarų. Sklypai išnuomojami 20 metų. Reikalaujama, kad konkurso dalyviai – verslo įmonės - būtų finansiškai patikimi, Lietuvoje veiklą būtų vykdę ne mažiau kaip dvejus metus, o pramoniniame parke veiklą pradėtų ne vėliau kaip per trejus metus. Iš viso pramoniniame parke yra 21 sklypas. Dėl kitų sklypų konkursai bus skelbiami vėliau, kuomet baigsis teismai ir bus sutvarkyti visi reikalingi dokumentai. Pirmasis konkursas baigsis gruodžio 2-ąją.
              -----------------------------------------------------------------------

              Comment


                #47
                Šiauliai plečia industrinį parką

                http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=18986450

                Comment


                  #48
                  Šiauliai plius rašo:
                  Industriniame parke - naujas etapas
                  Dar nespėjus naujakurėms įmonėms įsikelti į Šiaulių miesto industrinį parką, jau planuojamas antrasis šios teritorijos sutvarkymo etapas. Iki kitų metų birželio turi būti parengtas techninis antrojo etapo projektas, tada bus ieškoma lėšų jam įgyvendinti.

                  Pradėjus rengti antrąjį Industrinio parko įkūrimo etapą, miesto vadovai siekia išvengti pirmajame etape kilusių nesusipratimų. Anot Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Gintauto Mikučiausko, specialiai suburta darbo grupė aiškinsis, ar 165 ha užimančioje antrojo etapo teritorijoje stūksantys griuvėsiai, pastatų liekanos nėra privati nuosavybė. "Pirminiais duomenimis, visi industrinio parko antrojo etapo plote esantys pastatai yra savivaldybės nuosavybė. Tačiau kad vėliau nekiltų problemų, šią informaciją reikia patikslinti", - teigia G. Mikučiauskas.

                  Antrojo etapo projektavimo darbams Ūkio ministerija yra skyrusi apie pusantro milijono litų. Planuojama, kad pirmajame etape 53 ha teritorijoje įsikūrus pramonės įmonėms daugiau nei triskart didesniame plote greičiausiai kursis logistika užsiimančios įmonės. Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys prasitarė, kad šią didžiulę teritoriją jau yra apžiūrėję užsienio investuotojai, norėsiantys čia įsteigti savo įmones.

                  Kaip ir pirmajame etape, bus pasirūpinta teritorijos infrastruktūra - nutiesti keliai, įrengtos komunikacijos. Tiesa, atsisakyta anksčiau planuotos logistikai svarbios idėjos - geležinkelio linijos nutiesimo. Ji industriniame parke bus įrengta, tačiau trumpa. G. Mikučiauskas tikina, kad industriniame parke norintys įsikurti užsienio investuotojai pasirengę jiems reikiamus geležinkelio pratęsimus nusitiesti patys.

                  Industrinis parkas, kurio pirmojo etapo darbai kainavo daugiau nei 40 milijonų litų, iškilmingai atidarytas šio mėnesio pradžioje. Netrukus po atidarymo paskelbtas investuotojų, norinčių jame įsikurti, konkursas tebevyksta. Pirmame industrinio parko etape investuotojams paruoštas 21 sklypas: mažiausias - vos pusės hektaro, didžiausias - 6,7 hektaro.
                  --------------------------------------------------------------------

                  Comment


                    #49
                    Parašė delfi.lt
                    Šiaulių industrinis parkas įdomus vienam investuotojui
                    2008 gruodžio mėn. 3 d. 14:40
                    Šiaulių industriniame parke panoro investuoti vos vienas verslininkas. TŪB „Saldos prekyba“ tikisi gauti beveik 1 ha sklypą ir jame statyti pastatą logistikos reikmėms. Ir tai kol kas visi realūs investuotojai į beveik 40 milijonų litų kainavusį Šiaulių industrinį parką, kur puikiausia infrastruktūra, nutiesti nauji keliai oro uosto, geležinkelio, miesto link.

                    Šiaulių miesto Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja Aistė Žalevičenė sako, kad lieka tik džiaugtis ir tuo vienu investuotoju, nes akivaizdu, kad verslininkus, matyt, išgąsdino ir laikmetis, ir sąlygos investavimo konkursui, kurios paruoštos ekonomikos pakilimui.
                    Sunkmečiu, kai visi raginami veržtis diržus, verslininkus sudomintų nebent lengvatos. A. Žalevičienė sako, kad prieš porą metų rengiant investavimo sąlygas numatyta , kad verslininkas įsipareigotų į 1 ha investuoti ne mažiau, kaip 4 milijonus litų. Šiandien to reikalauti jau būtų per daug drąsu. O santykis su bankais- svarsto specialistė- ar galima šiandien reikalauti iš verslininko, kad jis pasakytų, gaus ar negausti paskolą plėtrai. Gi bankai nepasitiki įmonėmis, o šios bankais- pasikeitusią ekonominę situaciją aiškino specialistė.

                    Ekonomistai tikisi, kad susidomėjimas industriniu parku atgims kai bent jau šiek tiek bus aišku kokie mokesčiai, kokios lengvatos investuotojams, o kol kas lieka tik laukti, kartu su jais.

                    Aistė Žalevičienė Šiaulių Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja sako, kad dabar visi bijo- didėsiančių mokesčių, mažų lengvatų verslui, o labiausiai bijo neapibrėžtos ekonominės situacijos, kai visiems niekas neaišku, kaip bus.

                    Pasak ekonomistų, nuo bendros šalies mokesčių ir verslo lengvatų politikos priklausys, kokie aktyvūs bus investuotojai. Beveik 40 milijonų litų kainavusio Šiaulių industrinio parko plėtra ir likimas irgi priklausys tik nuo bendro požiūrio į verslą. Sulaukę lengvatų, galimybe investuoti susidomėtų ne tik Lietuvos verslininkai- tai specialistė sako išgirdusi iš diplomatinių atstovybių.
                    delfi.lt

                    Comment


                      #50
                      Pirma kiniečiai žadėjo investuoti į parką, po to pastatė, galiausiai kiniečiai ir dar krūva kitų pažadukų pabėgo.
                      xXx. Purvina fantazija. Kai nerūpi niekas, ką sako kiti. Kai paskęsti tyloje, cigaretės dūmuose ar glamonių kvaituly.

                      Comment


                        #51
                        galetu ikurti lietuvos kino studijos filiala ir filmuoti lietuviskus vesternus, o vieta tam tinkama- platus kelias ir laukai tusti aplinkui, tereiketu seresti kelius medinius namelius palei kelia...

                        Comment


                          #52
                          Parašė pureass Rodyti pranešimą
                          galetu ikurti lietuvos kino studijos filiala ir filmuoti lietuviskus vesternus, o vieta tam tinkama- platus kelias ir laukai tusti aplinkui, tereiketu seresti kelius medinius namelius palei kelia...
                          Pritariu, butu neblogai, bet si saka neatnes realios naudos, tik, kad aktoriai vazines i Siaulius filmuotis, nes dauguma LT aktoriu is Vilniaus. O ir tu filmu kiek per metus sukuriama? 2 gal..
                          http://v3rsus.lt

                          Comment


                            #53
                            Taip realiai atrodo industrinis parkas:

                            Comment


                              #54
                              Šiauliuose stoja dešimčių milijonų litų vertės Industrinio parko projektas
                              http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=22211867
                              „Šiaulių apskrities televizija“
                              2009 gegužės mėn. 18 d. 18:16


                              Šiaulių miesto savivaldybė industriniame parke jau paruošė plotą naujų gamyklų statybai, tačiau tęsti pradėtą darbą nebeleidžia nauji Ūkio ministerijos sprendimai. Svarstoma, kad taip siekiama perimti visas savivaldybių valdomas pramonės zonas.

                              Šiaulių miesto vykdytą Industrinio parko projektą stabdo Ūkio ministerija. Šiaulių savivaldybė valdžia nuogąstauja, jog gautas raštas iš ministerijos gali užkirsti kelią lėšų gavimui.

                              Šiauliai dalį apleistos teritorijos greta Zoknių aerodromo jau sutvarkė, dabar keliasdešimties hektarų plote gali įsikurti pramonės įmonės. Gamyklų statybai planuota paruošti ir dar vieną didžiulę ir šiuo metu nenaudojamą teritoriją, paruošiamiesiems darbams jau buvo numatyta apie 10 mln. litų. Tačiau pinigų žadama nebeskirti, jei miestas nesusiras Industrinio parko operatoriaus.

                              Šiaulių vadovai tik rankomis skėsčioja, nes nesupranta, kam to reikia, be to neaišku iš kur imti pinigų, kuriuos reikėtų mokėti samdytai pramonės zonos valdytojai.

                              Savivaldybė už antrajam Industrinio parko etapui skirtus 10 milijonų planavo kloti lietaus nuotėkų sistemas, atvesti vandentiekio linijas, dalis lėšų būtų buvę skirta ir elektros tinklams.

                              Dabar visas procedūras teks sustabdyti. Savivaldybės atstovai mano, kad taip valstybė atėmusi finansavimą turbūt nori pramonės parkus perimti savo žinion.

                              Šiaulių valdžia dėl keičiamų Industrinio parko finansavimo sąlygų sako bandys pasikalbėti su Ūkio ministro pavaduotojų, o jei tai nepadės, bus kreiptasi ir į patį ministrą.

                              „Šiaulių apskrities televizija“

                              Comment


                                #55
                                O čia šitoje foto Šiauliai, nes atrodo įspūdingai, žiburių kiek akis užmato, nerealus apšvietimas. Kurioje čia vietoje?

                                Manau, kad nesustos tikrai projektas, tikriausiai kažkokia klaida įsivėlė. Meras nuvyks į ministeriją ir išsispręs.
                                http://v3rsus.lt

                                Comment


                                  #56
                                  Vaizdas fotografuotas nuo Šiaulių viešbučio stogo link kuršėnkėlio pusės. Ta ištisa gatvė tai Vilniaus gatvė kaip daugelis žino šiauliečiu vadinama bulvaru.

                                  Comment


                                    #57
                                    Logistikos centro kūrimą Šiauliuose laiminantis E.Masiulis pinigų nežada
                                    http://www.delfi.lt/news/economy/aut...hp?id=22289521
                                    „Šiaulių apskrities televizija“
                                    2009 gegužės mėn. 22 d. 17:22


                                    Nors Lietuvos transporto ir tranzito vystymo strategijoje buvo numatyta tik trijų viešųjų logistikos centrų – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje steigimas, Šiauliai neatsisako ambicijų taip pat imtis tokio projekto. Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis teigiamai vertina šią iniciatyvą, bet pinigų nežada.

                                    “Galimybės Šiaulių viešojo logistikos centro iš tikrųjų yra pakankamai įtikinamos. Aišku, reikia dar skaičiuot tuos srautus - transporto ir prekių srautus, kurie galėtų būti, nes nuo to priklauso, kokio dydžio ir kokios sėkmės bus logistikos centras. Šiauliai kaip regionas turi visas prielaidas ir galimybes tokiam centrui atsirasti. Juolab, kad susikerta ir oro, ir sausumos, ir geležinkelio keliai. Čia žemė yra ne privati, o valstybinė žemė”, - sako susisiekimo ministras E.Masiulis, tačiau negali pažadėti finansavimo.

                                    Miesto vadovai tvirtina, kad naujo logistikos centro atsiradimas sukurtų papildomų darbo vietų. Šalia aeruosto įsikursiančiam objektui miesto valdžia numatė ir kelias dešimtis hektarų laisvos valstybinės žemės.

                                    „Logistikos centras įsikurtų šiaurinėje aerouosto dalyje. Dėl to, kad ten yra daug laisvos žemės - apie 160 hektarų. 40-50 hektarų būtų logistikos centro. Antras dalykas, kad tai yra peronas į pakilimo takus, dar kitas dalykas - ten praeis ir geležinkelio linija ir Pročiūnų gatvė, kuri ves į rytinį Šiaulių miesto apvažiavimą. Tai yra labai gera strateginė vieta“,- sako Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys.

                                    Logistikos centro kūrimo laukia ir verslo atstovai, jie tikina, kad Lietuva, tame tarpe ir Šiauliai nepakankamai išnaudoja tranzito galimybes, ir yra įsitikinę, kad pastarasis projektas pritrauks ne tik vietinius investuotojus, bet ir užsienio partnerius, o kaimynystė su industriniu parku ateityje pigins ir teikiamas paslaugas.

                                    “Greta logistikos centro yra formuojamas ir pramoninis parkas, t.y. viena nuo kitos labai priklausančios ir viena kitai galinčios padėti sritys. Tai jos, be abejo, tarnaus ir vietos gyventojams tiek tiekiant prekes, tiek tarkim naudojantis sandėliniais ūkiais ir, be abejo, tai atpigins pačią paslaugą ir pagerins jos kokybę”,- sako Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Vidmantas Japertas.

                                    Logistikos centro steigimą planuojama pradėti po trejų metų. Projektą, kainuosiantį apie du šimtus milijonų litų, numatoma baigti po dešimties metų. Ar pavyks pritraukti privatų kapitalą, kiek tikimasi gauti iš Europos sąjungos, ir ar rems valstybė lieka neaišku.

                                    „Šiaulių apskrities televizija“

                                    Comment


                                      #58
                                      Į Industrinį parką ateina dar viena įmonė

                                      Šiaulių miesto savivaldybėje vakar pasirašyta sutartis su Industrinio parko investuotoju — UAB „Lietmeta“. Tai jau antra įmonė, kuri ateina plėtoti gamybos į Šiaulių industrinį parką.

                                      ruta@skrastas.lt

                                      Šiauliuose kartono gaminiais besiverčianti bendrovė Industriniame parke išsirinko 0,5 hektaro sklypą gamyklai statyti. Bendrovė gamybą perkels iš buvusio „Elnio“ fabriko teritorijos. “Lietmeta“ savo veiklą yra pradėjusi 2006 metais.

                                      Bendrovės direktorius Tomas Barauskas informavo, jog numatoma investuoti 2 milijonus litų. Pagal sutartį būtų įsteigta ne mažiau, kaip 5 naujos darbo vietos. Šiuo metu įmonėje dirba 15 darbuotojų. Įmonę planuojama pastatyti jau kitamet.

                                      Vicemerė Alma Javtokienė pasidžiaugė, jog sunkmetis nesustabdė verslininkų plėtros planų. Tai jau antra Šiaulių įmonė, nusprendusi plėtoti gamybą Industriniame parke. Šiuo metu Savivaldybė veda derybas su dar trimis potencialiais investuotojais.

                                      Šiaulių industrinio parko infrastruktūrai sukurti jau investuota 40 milijonų litų. Pusė šių lėšų — ES ir valstybės parama, pusė — Savivaldybės lėšos iš paskolų. Pirmajame etape verslui parengta 53 hektarai teritorijos, per dvidešimt sklypų — nuo 0,5 hektaro iki 12 hektarų.

                                      Antrajame etape bus parengta dar 165 hektarai teritorijos. Savivaldybė įvykdė Ūkio ministerijos reikalavimą parengti parko opreatoriaus konkurso sąlygas ir artimiausiu metu tikisi gauti 9 milijonus litų realiems darbams pradėti. II etapo projektas kainuos taip pat 40 milijonų litų. Tik šį kartą jis būtų 100 procentų finasuojamas ES struktūrinių fondų ir valstybės lėšomis.

                                      Šią savaitę Savivaldybė planuoja pasirašyti sutartį su AB „Lietuvos geležinkeliai“ — dėl bendradarbiavimo kuriant logistikos centrą. Pastarasis atsirastų įgyvendinant Idustrinio parko II etapo projektą. “Lietuvos geležinkeliai“ statytų savo terminalą.
                                      www.skrastas.lt

                                      Prašau atkreipti dėmesy į paskutinę pastraipą - ypač puiki žinia. Dabartinis investuotojas kaip investuotojas, bet jei ateitų Lietuvos Geležinkeliai, va čia tai būtų.. gal gautume papildomų dividentų, nes kolkas kaip žinome Lietuvoje numatyti tik 3 logistikos centrai, o Šiauliai kovoja dėl 4, tai jei gautume šias investicijas tikrai tokį ir mes turėtumeme.
                                      Paskutinis taisė Vytautas11; 2009.10.13, 17:42.
                                      http://v3rsus.lt

                                      Comment


                                        #59
                                        SUSITARTA BENDRADARBIAUTI SU "LIETUVOS GELEŽINKELIU"

                                        Šiandien Vilniuje pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp Šiaulių miesto savivaldybės ir AB “Lietuvos geležinkeliai”. Susitarimą parašais patvirtino Savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius ir “Lietuvos geležinkelių” generalinis direktorius Stasys Dailydka. Pasirašyto dokumento tikslas – bendradarbiauti dalijantis informacija ir skatinant verslo ryšius tarp Vilniuje ir Šiauliuose kuriamų viešųjų logistikos centrų. Susitarta bendradarbiauti keičiantis informacija, verslo kontaktais, rengiant informacinius renginius. Savivaldybė ir įmonė ketina remti viena kitą ir derinti pozicijas valstybinėse institucijose svarstant viešųjų logistikos centrų ir intermodalinio transporto plėtrai svarbius klausimus.
                                        “Manau, jog pasirašydami sutartį įgijome labai svarius ir patyrusius partnerius, steigiant Šiaulių viešąjį logistikos centrą”, - kalbėjo Administracijos direktorius V.Damulevičius.
                                        Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja Aistė Žalevičienė, akcentuodama susitarimo reikšmę, pabrėžė, kad “Lietuvos geležinkeliai” yra potencialūs intermodalinių terminalų statytojai. Šios įmonės dalyvavimas projekte užtikrintų krovinių srautus.
                                        Įmonė turi interesų 2011 – 2012 metais Šiauliuose steigti krovos mazgą, nes logistikos infrastruktūros geležinkelis šiaurinėje Lietuvos dalyje neturi.

                                        www.siauliai.lt
                                        W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                                        Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                                        Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                                        Comment


                                          #60
                                          Industriniame parke - naujakurys

                                          UAB "Lietmeta" šią savaitę pasirašė sutartį su Šiaulių miesto savivaldybe ir jau kitais metais pradės kurtis Šiaulių industriniame parke. Iki šiol "Elnio" gamyklos teritorijoje nuomojamose patalpose veikianti bendrovė užsiima kartotinių dėžių gamyba, tačiau, anot direktoriaus Tomo Barausko, neturėjo tinkamų patalpų sandėliuoti, visus reikalavimus atitinkančių erdvių darbo vietų.

                                          Apsisprendimą lėmė puiki infrastruktūra

                                          Nuo 2006-ųjų kartoninių dėžių gamyba besiverčianti ir Lietuvoje savo produkciją realizuojanti bendrovė "Lietmeta" kitų metų pradžioje planuoja pradėti statyti visus reikalavimus atitinkantį pastatą. Pusės hektaro plote bus įrengtas modernus sandėlis, aukštus ES gamybos įmonėms keliamus reikalavimus atitinkančios darbo vietos, poilsio ir persirengimo kambariai. "Vietą industriniame parke pasirinkome todėl, kad busime atleisti atleidžiama nuo žemės mokesčio, yra paruoštos komunikacijos, visa įmonei įsikurti reikalinga infrastruktūra. Norėjome, kad mums skirtas plotas būtų arti kelio, kad būtų patogus įvažiavimas", - sako T. Barauskas.

                                          Šiuo metu įmonėje dirba 15 žmonių, pradėjus veiklą industriniame parke bus įdarbinti dar penki. Anot T. Barausko, ieškoti ploto naujo, modernaus sandėlio statybai suskubta dėl to, kad kartonas yra oro pažeidžiama medžiaga, o "Elnio" teritorijoje sandėliuoti galima tik atskiroje patalpoje, todėl nešant per lauką kartonas gali būti pažeistas. "Mūsų įranga, staklės sveria tonas, todėl nepatogu nuomotis patalpas ir eiti iš vienų patalpų į kitas. Privalome įsikurti stabiliai ir sėsliai, mat kiekvienas perkėlimas reikalauja papildomų lėšų", - sako bendrovės "Lietmeta" direktorius.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X