Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Horizontai - Lvivo 59 (buvę Vėtrūnos dvynukai, 11 Kvartalas)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• RokasLT
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Arba aš ne per daug mačiau Varšuvos, arba šitas Libeskindo pastatas buvo pats geriausias, kas ten yra. Ir visgi aš eisiu dar toliau - 112976 pagrindinis bokštas yra visa galva 'aukštesnis', nei geriausias Varšuvos pastatas. Tai matosi netgi vertinant pradines vizualizacijas. Jeigu jo išpildymas būtų toks, kaip pavaizduota vizualizacijose, tai nepasikuklinsiu pasakydamas, kad tai būtų pats kiečiausias pastatas visoje Šiaurės Europoje (Skandinavija + Baltijos šalys). Bent jau aš nežinau, kas yra geriau, nei tai:
    Turning Torso Malmeje

Komentuoti:

• Eidvis
    replied
    Arba aš ne per daug mačiau Varšuvos, arba šitas Libeskindo pastatas buvo pats geriausias, kas ten yra. Ir visgi aš eisiu dar toliau - 112976 pagrindinis bokštas yra visa galva 'aukštesnis', nei geriausias Varšuvos pastatas. Tai matosi netgi vertinant pradines vizualizacijas. Jeigu jo išpildymas būtų toks, kaip pavaizduota vizualizacijose, tai nepasikuklinsiu pasakydamas, kad tai būtų pats kiečiausias pastatas visoje Šiaurės Europoje (Skandinavija + Baltijos šalys). Bent jau aš nežinau, kas yra geriau, nei tai:

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    Parašė Auerswald Rodyti pranešimą

Man nelabai patinka, panašu labai į Zlota 44 Varšuvoje.

Expectations vs reality

Komentuoti:

• Eidvis
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Tas baltas pagrindinis pastatas atrodo gerai, bet labai baisu, kad nebūtų kaip su Libeskindu Varšuvoje. Projektai labai panašūs, forma ir fasadais. Labai norėtųsi matyti projekto vizualizacijų iš kitų, tolimesnių kampų.
    Taip, Varšuvoje Libeskindo pastato išpildymas buvo labai prastas. Ir visgi netgi prie prasto išpildymo jis lieka turbūt geriausiu Varšuvos dangoraižiu, dėl to jeigu šio pastato išpildymas būtų toks, kaip vizualizacijoje - man to daugiau, nei užtektų. Pagrindinis skirtumas, kad šio pastato fasadas yra '3D', kai Varšuvoje tiesiog plikas stiklas. O kaip minėjau anksčiau - fasado sprendimas, mano supratimu, lemia daugiau nei 50% viso vaizdo.
    Paskutinis taisė Eidvis; 2021.12.01, 15:28.

Komentuoti:

• Eidvis
    replied
    Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
    Nesuprantu kur čia matote pritempinėjimą? Paklausėte ar apskritai tokių pastatų Lietuvoje yra buvę pastatyta per 10 m. - parodžiau poros metų senumo VU pastatą su vertikaliu apželdinimu, kame problema? Technologinis principas tas pats, nemanau, kad jį labai sunku pritaikyti didesniam pastatui.

Šiuo atveju technologinis sprendimas būtų kiek kitoks ir daug paprastesnis, nes pastatai būtų 'laiptuoti', t.y. daug lengviau medį turėti balkone, nei kad rūpintis kažkokiais vijokliais aplink koloną. Medžių balkonuose Lietuvoje iš tiesų nelabai buvę, bet tai gali būti susiję su tuo, kad 'laiptuotų' pastatų nelabai yra.

Komentuoti:

• Auerswald
    replied

Bent jau aš vertinant šitą projektą mėginau atsiriboti nuo medžių ant pastatų. Jeigu medžiai būtų - būtų super, bet ir be to šitas projektas bent jau man atrodė geriausiai visų pirma dėl to, kad pagrindinis bokštas atrodė geriausiai:

Man nelabai patinka, panašu labai į Zlota 44 Varšuvoje.

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Tas baltas pagrindinis pastatas atrodo gerai, bet labai baisu, kad nebūtų kaip su Libeskindu Varšuvoje. Projektai labai panašūs, forma ir fasadais. Labai norėtųsi matyti projekto vizualizacijų iš kitų, tolimesnių kampų.

Komentuoti:

• justinas adam
    replied

Bent jau aš vertinant šitą projektą mėginau atsiriboti nuo medžių ant pastatų. Jeigu medžiai būtų - būtų super, bet ir be to šitas projektas bent jau man atrodė geriausiai visų pirma dėl to, kad pagrindinis bokštas atrodė geriausiai
    Dėl apgaulingų vizualizacijų iškart šitą nurašiau. Vis tiek tokio projekto neišpildytų. O su apželdintais stogais tuo labiau.

Komentuoti:

• Saliamonas
    replied
    Parašė Hub Rodyti pranešimą

OK, fair enough, o dabar pabandom nepritempinėt ir kažką didesnio nei 1000kv.m surast...
    Ir daugiau bendrinio panaudojimo...

Nesuprantu kur čia matote pritempinėjimą? Paklausėte ar apskritai tokių pastatų Lietuvoje yra buvę pastatyta per 10 m. - parodžiau poros metų senumo VU pastatą su vertikaliu apželdinimu, kame problema? Technologinis principas tas pats, nemanau, kad jį labai sunku pritaikyti didesniam pastatui.

Va šiuo metu Londone statomas "bendrinio panaudojimo" (ofisai+butai) didelis vertikalaus apželdinimo pastatas:

Click image for larger version  Name:	citicape-sheppard-robson-architecture-green-walls-london-uk-england-_dezeen_1704_hero-852x480.jpg Views:	0 Size:	80,4 kB ID:	1933223

https://www.dezeen.com/2019/11/11/ci...eppard-robson/
    Beje, Lietuvoje dar visai neseniai, prieš porą dešimtmečių ir stiklinių dangoraižių nebuvo nė vieno, nestovi jie nuo Gedimino laikų
    Paskutinis taisė Saliamonas; 2021.12.01, 15:03.

Komentuoti:

• Eidvis
    replied
    Gerbiami forumo fantazuotojai leiskite man jūsų paklausti, o kaip jūsų aukštinamas 112976 atrodys realybėj papigintas ir su prieskoninėn žolelėm ant sienos? Na nebent jūs man rasit nors viena projektą Vilniuje (pastatyta per paskutinius 10m) kur ant stogų ir sienų auga suprojektuoti krūmai ir medžiai, tokiu atveju atsiimu savo skepticizmą.
    Bent jau aš vertinant šitą projektą mėginau atsiriboti nuo medžių ant pastatų. Jeigu medžiai būtų - būtų super, bet ir be to šitas projektas bent jau man atrodė geriausiai visų pirma dėl to, kad pagrindinis bokštas atrodė geriausiai:

Tiesą sakant man jis atrodo netgi geriau, nei Artery, bent jau vertinant iš vizualizacijų. Bet suprantama, kad šiuo atveju reikia vertinti ne vieną pastatą, o visą kompeksą. Ir bent jau man patiko ir antrasis, net ir nuimant nuo jo medžius (kairėje):

O šiaip tai pateiktų vizualizacijų truputi nepakanka ir ne tik šio projekto atžvilgiu. Pateikiamos vos kelios vizualizacijos, kai reikia vertinti keturių pastatų architektūrą, o kai kuriose dar ir mėginama apžaisti pavaizduojant ne pastatus, o kaip jie atrodytų naktį su įjungtomis lempomis languose.

Komentuoti:

• _JJ_
    replied
    Gerbiami forumo fantazuotojai leiskite man jūsų paklausti, o kaip jūsų aukštinamas 112976 atrodys realybėj papigintas ir su prieskoninėn žolelėm ant sienos? Na nebent jūs man rasit nors viena projektą Vilniuje (pastatyta per paskutinius 10m) kur ant stogų ir sienų auga suprojektuoti krūmai ir medžiai, tokiu atveju atsiimu savo skepticizmą.
    "Na nebent jūs man rasit nors viena projektą Vilniuje". O tai, kad kažko anksčiau nebuvo pastatyta ar padaryta, automatiškai reiškia, kad niekada ir nebus?

Komentuoti:

• Hub
    replied
    Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą

Prašom, VU botanikos sodo administracinis ir laboratorinis pastatas su žaliuoju stogu ir apželdintais fasadais, Kairėnai:
    OK, fair enough, o dabar pabandom nepritempinėt ir kažką didesnio nei 1000kv.m surast...
    Ir daugiau bendrinio panaudojimo...

Komentuoti:

• Saliamonas
    replied
    Prašom, VU botanikos sodo administracinis ir laboratorinis pastatas su žaliuoju stogu ir apželdintais fasadais, Kairėnai:

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-12-01 at 13-19-01 Žaliuojantys pastatai pavyzdys Kairėnų botanikos sode – vienintelis toks Baltijos šalyse.png
Views:	1644
Size:	1,51 MB
ID:	1933197

Komentuoti:

• Hub
    replied

Komentuoti:

• evvt
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą

Šita pusė turbūt labiausiai pridėtų svorio NMC, nes atrodytų, tarsi ten ištisas labirintas tų dangoraižių. Nors realiai tik viena gatvė.

Gaila, kad kiti projektai neturi tokių kampų padarę. Bet daugiau mažiau visi turėtų užpildyti labai panašiai - t.y. kiek DP leidžia.
    Šitas projektas turbūt labiausiai pagerintų skyline, gerai kad pastatai skirtingi. Galėtų tik tuos 4 ir 5 aukštų pastatus, kurių vienas su dantytu stogu, paaukštint iki 6 ir 7a.

Komentuoti:

• evvt
    replied
    Parašė newyork90 Rodyti pranešimą
    O man sitas labiausiai patinka. Gal tipines dezes,bet visai isivaizduociau. 2 pats prasciauses mano manymu.
    Dėžutės su konservatyviais bet gal ir įdomiais fasadais. Toks 70's style šiuolaikiškai atgimęs, kas nėra blogai. Tik labai nepatiko,tai kad sklypo kampuose esantys bokštai sujungti arba 2a pastatėliais arba visai nesujungti, palikta pieva. Toks užmiesčio labiau projektas.
    Paskutinis taisė evvt; 2021.11.30, 23:46.

Komentuoti:

• utomnes
    replied
    Na reikia pagirti savivaldybę, pagaliau suformulavo normalias urbanistines konkurso sąlygas, aukščiai, tūriai, siluetas ir kaip matome visi darbai stovi ant bėgių, iš karto kitas lygis. Tiksliau jau antras kartas, pirmas buvo Paupio rajono detalizuotos sąlygos komkursui. Visi darbai geri ir galėtų būti realizuojami Viršuliškių skg., kiekviename yra gerų idėjų, bet NMC norėtųsi išskirtinės architektūros, nesakau Habibeh studijos, bet kad turėtų dangoraižių įgyvendinimo patirties. Tie sodai ant balkonų ir stogų, ar tai realu mūsų klimatui, kas juos prižiūrės? Gal pradžiai tokį Pilaitėj pabandytų? Norėtųsi vistik, kad savivaldybė vistik daugiau kontroliuotų vystytojus miesto centre, kaip Vilniaus senamiestyje kunigaikščiai iš Italijos, Prancūzijos kviesdavosi architektus, užtai gidai dabar žavisi ir turistų netrūksta.
    Ar aš kalbu kinietiškai?
    Pabandysiu lietuviškai, suprantamiau. "Žalgirio" šeimininkas neturi aiškinti kaip ir su kokiais krepšininkais žaisti. Jo pagrindinė užduotis rasti eurolygos trenerį, o jau pastarasis derina kas atitinka lygį ir kaip turi žaisti. Eurolygos treneris tikrai Avulį nusiųstų į LKL pasitobulinti, na o SBA gal ir galima būtų pamėginti eurolygoje. Meras turi surasti gerą urbanistų ir arboristų komandą, kuriai reiktų atiduoti valdymą, o ne pačiam aiškinti.

Komentuoti:

• Tamplieris
    replied
    O man sitas labiausiai patinka. Gal tipines dezes,bet visai isivaizduociau. 2 pats prasciauses mano manymu.
    Mano nuomonė, šito projekto tik pagrindinis bokštas kažkuo įdomus, kiti 2 pastatai su savo fasadais tai kaip Saltoniškių S7 ar Park Town, su savo nusibodusiomis vertikaliomis linijomis.

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Nėra originalumo ir polėkio, kurį turi kiti projektai. Tokių "saugių" variantų ir taip pilnas Vilnius.

Komentuoti:

• kasparas.v
    replied
    Sitam ant kaktos parasyta "Cloud architects". Kiekvienas turi savo nuomone, bet panarsius visu projektu paaiskinamus rastus ir papildoma vizualine info, as nusprendziau kad Summit yra vienintelis kuriame visi aspektai yra ispildyti geriau nei priimtinai.
    Paskutinis taisė kasparas.v; 2021.11.30, 23:14.

Komentuoti:

Working...
X