Naivumas žmogaus. Jis tikėjosi. Kokie čerpiniai stogai? Net Bokšto g jų nėra. Jūs gal dar tikite, kad egzistuoja fejos ir Santa Klausas?
Žinau žmonių (net ne iš pačiu turtingiausiųjų), kurie čerpes sugebėjo ir ant savo namuko įsidėti, tai taip, naiviai tikėjausi Bet mikrorajonas gonna mikrorajon ir Vilniaus centre.
Aš, asmeniškai, senuose projekto pastatuose tikėjausi tokių sprendimų kaip atidengtos originalios pastato plytos, neidealiai lygus pastato dažymas ir karnizo restauracija, pabrėžianti pastato amžių ir taip, raudonų čerpių stogas šioje vietoje turėtų būti būtinas. Ko nenoriu tai idealiai, euroremonto būdu, nudažytų ir restauruotų dėžių su pilkais skardiniais stogais. Tad taip - rezultatas kol kas yra kiek nuviliantis, bet dar ne viskas prarasta ir, kol nematau galutinio vaizdo, per daug kritikuoti nenoriu.
Naivumas žmogaus. Jis tikėjosi. Kokie čerpiniai stogai? Net Bokšto g jų nėra. Jūs gal dar tikite, kad egzistuoja fejos ir Santa Klausas?
Bet kodel tada tokiu dalyku praktiskai nepamatysi kitose siaures salyse?
Kažkaip man atrodo tokių kaip šitie ir Lietuvoje nepamatysi, nes pirmą kartą matau tokius aukštus. O šiaip tai yra visiškai normalus ir pakankamai dažnas dalykas, tik kad jie būna žymiai žemesni.
Aš, asmeniškai, senuose projekto pastatuose tikėjausi tokių sprendimų kaip atidengtos originalios pastato plytos, neidealiai lygus pastato dažymas ir karnizo restauracija, pabrėžianti pastato amžių ir taip, raudonų čerpių stogas šioje vietoje turėtų būti būtinas. Ko nenoriu tai idealiai, euroremonto būdu, nudažytų ir restauruotų dėžių su pilkais skardiniais stogais. Tad taip - rezultatas kol kas yra kiek nuviliantis, bet dar ne viskas prarasta ir, kol nematau galutinio vaizdo, per daug kritikuoti nenoriu.
Priešgaisrinė tvorelė kartu su sniego užtvara (dalis apačioje). Tikrai pamatysi šiaurės šalyse, ypač naujos statybos namuose, tik ten dažniausiai ne tokios aukštos statomos (be priešgaisrinės funkcijos), o tik sniego užtvara. Todėl ne taip akivaizdžiai pastebimos.
Random stogas Norvegijoje:
Taip ir galvojau, bet kuo jos yra priesgaisrines? Sniegui suvaldyti paprastai buna slidus remas kad sniegas tiesiog nuslystu o nesikauptu ant stogo.
Nezinau apie ka jus, man viskas atrodo svariai ir graziai. Beje kokia tu tureklu ant stogo funkcija? As galvociau kad gal stabilizuoti sniega kuris gali susikaupti ziemos metu? Bet kodel tada tokiu dalyku praktiskai nepamatysi kitose siaures salyse?
Priešgaisrinė tvorelė kartu su sniego užtvara (dalis apačioje). Tikrai pamatysi šiaurės šalyse, ypač naujos statybos namuose, tik ten dažniausiai ne tokios aukštos statomos (be priešgaisrinės funkcijos), o tik sniego užtvara. Todėl ne taip akivaizdžiai pastebimos.
Nezinau apie ka jus, man viskas atrodo svariai ir graziai. Beje kokia tu tureklu ant stogo funkcija? As galvociau kad gal stabilizuoti sniega kuris gali susikaupti ziemos metu? Bet kodel tada tokiu dalyku praktiskai nepamatysi kitose siaures salyse?
Man tai juokinga kiek forume buvo verkiama, kad projektas per daug issisoka, kad sugadins "unikalu" barokini ansambli. Dabar kai baigia igyvendint si projekta vel forumieciai verkia, kad projektas per daug nykus, ir nuobodus.
Automobiliai buvo juodi, nes Forg kompanijai buvo pigiau gamint visus vienodos spalvos. Economy of scale efektas. Kuo daugiau gamini vienetų, tuo vieneto gamybos kaštai mažesni. Taip pat atsargų kaštai (inventory costs) mažesni, nes mažesnė atsargų rūšių įvairovė.
Su stogo skardomis įtariu tas pats.
Tiek su skardos spalva, tiek su automobilio skardos spalva viskas yra gan elementaru - yra standartinės spalvos, kurių kaina vienoda, ir yra "premium" spalvos, kurios yra brangesnės.
Paprasta raudona (plytų) ir paprasta pilka spalvos kainuos vienodai. Jei norisi perlamutro ar blizgučių - kainuos brangiau.
Akvarėlė pigesnė, nes pigmentą išgauti skirtingai kainuoja. Neįrodymas, kodėl ir balti langai pigiau kainuoja? Neįrodymas, kodėl mašinos baltos pigiau kainuoja ir verslas tik baltas perka ir tik po to apklijuoja? Neįrodymas, kodėl USA savo laiku buvo gaminamos tik juodos spalvos mašinos?
Skardų kainai spalva tiek galėjo, tiek negalėjo daryti įtakos, todėl personažo prielaida nėra neteisinga.
Šiandien ryte.
Vidurinė dalis, panašu, pasiekė savo ūgį. Sudėtos ir metalinės konstrukcijos, kurios, kiek suprantu (1) laikys stiklo paketus, dalijančius vidinę erdvę nuo gatvės ir (2) laikys dengtos erdvės stogą.
Toks tas tavo ir socialinis intelektas jeigu užsišikai dėl laiko ir dar vadini tai patyčiomis
Aha, tikrai kažkoks jautrus.
Aš dabar specialiai šunį vedžiodamas dėl dondc net foto padariau, greitu metu į dviračių takų temą įkelsiu, o čia pasirodo, mes "vartomės", "tyčiojamės"...
Tiek ir to socialinio intelekto.
Komentuoti: